Is het alweer een tijdje geleden dat jullie nog eens iets leuks hebben gedaan met vrienden en overweeg je daarom om binnenkort weer eens een feestje te geven? Is één van de kinderen over een maandje jarig en weet je nog niet precies wat je wil organiseren voor de gelegenheid? Of maak je onderdeel uit van het comité dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het tweejaarlijkse kantoorfeest en zijn jullie op zoek naar een originele manier om dat voor elkaar te krijgen? Voor dergelijke gelegenheden kan een professioneel uitgewerkt themafeest wel eens de perfecte oplossing zijn.
Nu denk je misschien dat je met die suggestie niet veel verderkomt, maar niets is minder waar. Vanaf het moment dat je een thema voor de gelegenheid kiest, wordt het met behulp van een beetje creativiteit ook een stuk makkelijker om de rest van het feest of evenement in te vullen. Stel je, bijvoorbeeld, voor dat je dochtertje elf gaat worden en dat graag met vriendinnen wil vieren. Je weet niet echt hoe je het moet aanpakken, maar je weet wel dat ze gek is op prinsessen. Waarom dan geen prinsessesfeestje, met jurken om zich te verkleden, prinsessenfilms, en een heel assortiment aan roze taartjes en snoepjes? Of wat dacht je van een thema als Hawaii voor de komende buurtbarbecue, compleet met Hawaiiaanse marinades en sauzen, Hawaii-shirts, en palmbomen? Kortom, het kiezen van een leuk en passend thema kan een enorme hulp zijn bij het organiseren van jouw feest of evenement.

Het kiezen voor een themafeest is echter pas de allereerste stap. Wat daarna volgt, is het kiezen van het thema waarop je het hele feest of evenement wil baseren. Cowboys? Jaren vijftig? Voetbal? De enige limiet die je hebt wat betreft het kiezen van het thema is eigenlijk de limiet van je eigen verbeelding en creativiteit. Om die reden bestaat er dus ook enorm veel variatie wat betreft het boeken van themafeesten in Nederland en België. Iets later in dit artikel zullen we enkele nuttige vragen zetten die je jezelf kan stellen wanneer je overweegt om een themafeest te gaan organiseren.

Het boeken van een themafeest voor jouw gelegenheid is niet per se moeilijk, maar gezien de enorme overdaad aan keuzes en mogelijkheden is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van themafeesten en dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over uitgebreid ervaring wat betreft themafeesten met dank aan de vele feesten met verschillende thema's die wij door de jaren heen samen met onze klanten georganiseerd hebben. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte themafeest kan boeken voor de gelegenheid.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Daarnaast zullen we hieronder, om je alvast wat verder te helpen, aan de hand van enkele korte vragen uitleggen waar je zoal op dient te letten wanneer je besloten hebt om een themafeest te boeken. Hoe meer informatie je hebt en krijgt, hoe groter de kans dat jouw feest of evenement een succes van jewelste wordt.

Het boeken van een themafeest: hoe begin je eraan?

Zoals we al eerder schreven, is het besluiten om een themafeest te boeken pas de eerste stap in het hele proces. De volgende stap is een beslissing nemen over wélk thema je graag wil zien en hoe je dat kan gaan uitwerken. De antwoorden op deze vragen zijn vanzelfsprekend heel persoonlijk en hangen voor een groot deel af van het type feest of evenement dat je gaat organiseren. Hieronder zullen we je  op basis van enkele algemene vragen alvast proberen in de goede richting te leiden, zodat je al kan beginnen met het invullen van de gelegenheid.

Voor wie organiseer je het feest of evenement?

De eerste vraag is ook meteen de meest logische. Zodra je besloten hebt om een themafeest te organiseren, is het van groot belang dat je bij het kiezen van het thema rekening houdt met voor wie het feest of evenement wordt gehouden? Is het een feest op kantoor waarvoor een stuk of 80 volwassenen worden uitgenodigd? Gaat het om een verjaardagsfeest voor je zeventienjarige zoon? Of gaan jullie iets origineels doen om jullie trouwdag binnenkort te vieren? Let er goed op dat het thema van het feest of evenement goed past bij zowel de persoon voor wie het wordt gegeven als de mensen die er worden uitgenodigd.

Welke thema's zijn vaak een succes en waarom?

Één van de mooie dingen aan het boeken van een themafeest is dat je voor een overgroot deel je eigen draai aan de organisatie kan geven. Hoewel creativiteit altijd een must is als je een themafeest gaat boeken, is het ook wel verstandig om eens rond te kijken en te vragen naar thema's die populair zijn bij het soort mensen dat je gaat uitnodigen. Voor kinderfeestjes is, bijvoorbeeld, Disney vrijwel altijd een schot in de roos. Je kan daarin echter nog wat verder te gaan door te kijken naar welke films en personages van Disney momenteel populair zijn, en of die in het thema te verwerken zijn. Op die manier hou je de gelegenheid leuk, gepast, én trendy.

Waar gaat het feest worden gehouden?

De locatie heeft vaak een invloed op de keuze die je hebt qua thema's, dus het helpt altijd om rekening te houden met de locatie voor het feest als je de planning wil vereenvoudigen. Als het feest of evenement, bijvoorbeeld, plaatsvindt in een geheel door land omgeven gebied en je denkt aan een tropisch paradijs of een Beach thema, dan heb je mogelijk meer geld en werk nodig om dergelijke thema's fatsoenlijk uit te werken. Als je graag het budget wil respecteren, dan is het misschien een beter idee om voor een ander soort themafeest te gaan. Als de feestlocatie echter, bijvoorbeeld, aan het strand is, kan je juist profiteren van de unieke omgeving bij het kiezen van een thema om een tropisch thema voor de gelegenheid te kiezen. Op deze manier kan je de locatie gebruiken om het thema van jouw feest of evenement beter naar voren te laten komen.

Hoe groot gaat het feest worden?

Bij het organiseren van een feest of evenement is ook het aantal genodigden een belangrijke factor om rekening mee te houden, en in het geval van een themafeest is dat niet anders. Afgezien van elementen als het entertainment, de catering, en de logistiek, worden ook je keuzes qua thema beïnvloed door het aantal gasten. Dat komt omdat niet ieder thema even goed past bij kleine of juist grote groepen. Een feestje met als thema English tea party is, bijvoorbeeld, over het algemeen een stuk geschikter voor kleinere groepen bestaande uit iets oudere mensen. Een thema als kermis of Wilde Westen is dan weer een stuk makkelijker in te vullen voor grotere groepen met kinderen.

Wat is het budget voor het feest?

Net als bij ieder ander feest of evenement dat je al eens georganiseerd hebt of nog gaat organiseren, speelt het beschikbare budget een bepalende rol bij het invullen van de gelegenheid. Wat betreft themafeesten geldt over het algemeen de regel dat hoe meer budget er beschikbaar is, hoe authentieker en uitgebreider je het thema kan uitwerken. Elementen als mooie decors en originele accessoires kosten allemaal geld. Dat wil echter absoluut niet zeggen dat je met een kleiner budget geen kant op kunt, integendeel zelfs. Er bestaan superleuke opties voor verschillende gelegenheden, verschillende mensen, en ook verschillende budgetten. Onder andere om die reden kan je altijd contact opnemen met onze party planning specialisten.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zeker voor mensen die nog nooit eerder een themafeest geboekt hebben, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar het is over het algemeen wel slim om de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft in het boeken van themafeesten in Nederland en België. Bij Evenses hebben we de afgelopen jaren honderden boekingen voor verschillende klanten verzorgd voor hele uiteenlopende soorten gelegenheden, en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen bij het vinden en boeken van het thema dat perfect bij jouw evenement past. Niet alleen kunnen we je helpen bij het verkennen van de beschikbare opties, maar ook, bijvoorbeeld, bij het afmaken van jouw evenement en het onderhandelen met de performers van jouw keuze. Op die manier sta je er niet alleen voor en kan je op ieder moment ook rekenen op de expertise van onze bookers en entertainment specialisten.

Themafeest inhuren voor uw personeelsuitje, teamuitje, of bedrijfsuitje? Bij boekingsbureau Evenses hebben wij verschillende themafeesten beschikbaar. U kunt denken aan de feest thema's Apres-ski en Oktoberfest. Er zal aan alles gedacht voor het themafeest van de  feest decoratie tot de muziek, denk hierbij bijvoorbeeld aan een DJ of zelfs een leuke coverband. Bekijk ook eens onze Nederlandse zanger en zangeressen. Heeft u andere themafeest ideeen voor uw groepsuitjes, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor originele themafeesten.

Wij hebben naast muzikanten ook leuke andere mogelijkheden die zouden kunnen passen bij uw themafeest, zoals een fotohokje, fotograaf of een leuke dansvloer die voor extra sfeer kan zorgen op uw evenement. Of voor een kinderfeestje thuis een leuke clown, ballonenclown of typetje.

Themafeest inhuren voor uw personeeluitje, verjaardag of feest.

Bent u al enthousiast geworden over het inhuren van een van de themafeesten of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze mederwerkers of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij zijn 24/7 voor u bereikbaar, zowel telefonisch als per mail. Wij helpen u graag verder met meer informatie over het inhuren van een themafeest!