Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Violiste
100% match

Violiste

De violiste speelt mooie klassieke viool muziek voor uw receptie, diner of ceremonie.
Prettig in het gehoor liggende klassieke muziek. Onze violistes kunnen op de achtergrond spelen of als ce...
Lees meer

4,9 (12 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Klassieke muziek voor Kerst

De klassieke muziek kwam al van voor het Classicisme (ongeveer 1730-1820), maar ín het Classicisme was het wel het bekendste muziek genre. Klassieke muziek wordt zo genoemd om de ouder bestaande muziek en de nieuwere moderne muziek te onderscheiden van elkaar. Klassieke muziek is een van de basis genres voor muziek dat deze tijd nog veel wordt geluisterd en gebruikt in films, voorstellingen en in verband met nog meer andere kunstvormen.

Klassieke muziek

In het westen kwam de klassieke muziek vooral uit de kerk, maar in India bijvoorbeeld, was er rond de 13e eeuw na Christus al een soort klassieke muziek genaamd De Carnatische Muziek (muziek geschiedenis van India). Deze muziek hoort als traditie bij het zuidelijke deel van India. De Hindoestaanse muziek was de muziek die in het noordelijke deel dan veel voorkwam. Beide tradities vinden hun oorsprong en inspiratie op een Veda’s Origine (de oudste en heiligste hindoeschriften). De klassieke muziek die ik bedoel is geschoolde muziek die voortkwam of geworteld is in de westerse kerkelijke en wereldlijke muziektradities.
Pas in de middeleeuwen kwam er meerstemmigheid in de klassieke muziek. Er moest dan wel een nieuwe toonladder gemaakt worden omdat de terts noodzakelijk was hiervoor. Op dat moment werd de eerste soort muziek notatie gemaakt die wij zouden herkennen. De noten waren puntjes en die plaatste ze dan in een balk met lijntjes. De contrapunt die toen ontstond luidde ook het beroep componist in.
In de renaissance werd de klassieke muziek ook meer gemaakt buiten de kerk om en er kwamen veel meer regels in de notatie, tonen, de verhouding tekst en muziek en het werd steeds instrumenteler. Repertoires werden verspreid door het grote succes van het noteren van de muziek.
Tijdens de Barok (1600-1750) werden de strijkinstrumenten en de blaasinstrumenten uitgevonden. In deze tijd nam ook de instrumentale muziek de leidende rol van de zang over, maar tegelijkertijd was dit ook de tijd dat de opera ontstond. Dit was simpel gezegd een soort klassiek gezongen toneelstuk.
Het Classicisme is waar de naam klassieke muziek ook vandaan komt. Dit is zo gebeurt omdat een paar grootste klassieke stukken uit deze tijd komen. Daarbij ontstonden er ook nieuwe vormen zoals de sonatevorm, de symfonie en er waren nieuwe bezettingen zoals het strijkkwartet en het opkomende symfonieorkest. Bij Evenses hebben wij in ieder geval verschillende klassieke orkesten en klassieke duo’s. Ook kunt u bij Evenses solisten zoals violisten, gitaristen als Victor of Mart, een dwarsfluit muzikant als Mr Smith en pianisten zoals bijvoorbeeld Wibi Soerjadi of Jan Vayne boeken die klassieke stukken kunnen spelen.

klassieke muziek voor kerst Klassieke muziek voor kerst boeken klassieke muziek voor kerst

Klassieke muziek voor kerst

In de romantiek maakte de componisten steeds grotere, complexere harmonische ontwikkelingen in hun stukken. Alles draaide hierbij om het gevoel te weergeven en de fantasie en de natuur. Doordat de muziekinstrumenten zich verbeterde, werd alles groter: de orkesten, de de stukken, de speeltechnieken en de complexe harmonieën. Doordat de klassieke muziek zich op deze manier zo diep heeft ontwikkeld is het een genre wat graag wordt geboekt voor feesten met een mooie en gevoelige lading zoals kerst!
Het is ook enorm mooi om naar een klassiek concert te gaan, bijvoorbeeld in een kerk, of om thuis klassieke muziek te luisteren om weg te dromen of te ontspannen. Het is een muziekgenre wat niet weg te denken is uit onze samenleving. Het wordt gebruikt in leerprocessen, als amusement en zelfs in reclames (verkoop) wordt er gebruik van gemaakt.
Doordat Ieder gecomponeerd stuk een eigen verhaal heeft en zo hevig gepresenteerd kan worden als u wilt, wordt er ook veel klassieke muziek voor kerst geboekt. Zo kan iedereen zijn eigen kerstgedachten volledig gewaarworden. Voor veel mensen is klassieke muziek voor kerst boeken heel aantrekkelijk omdat het de kerstgedachten nog meer naar voren laat komen.
Daarbij is klassieke muziek voor kerst boeken ook voor op enorm veel kerstgelegenheden geschikt. Zo kunt u er aan denken om klassieke muziek voor kerst te boeken bij een bedrijfskerstborrel, een familiekerstdiner, kerstmarkt of ander kerstevenement!

Bij Evenses kunt u:

Gegarandeerd een prachtige invulling van uw feest door een van onze vele professionele artiesten.

klassieke muziek voor kerst Klassieke muziek voor kerst boeken Klassieke muziek voor kerstWaarom entertainment boeken voor de feestdagen?

Entertainment boeken voor feestdagen kan een goede manier zijn om de feestvreugde te verhogen en een leuke en memorabele ervaring te bieden voor gasten. Het kan variëren van muzikanten, komieken, goochelaars, dansers en andere performers die een feestelijke sfeer creëren en gasten vermaken. Bovendien kan het bijdragen aan het creëren van een positieve en feestelijke sfeer, en kan het helpen om een gevoel van samenhorigheid en feestvreugde te bevorderen tijdens de vakantieperiode.

Welke soorten kerst muzikanten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten kerst muzikanten die u kunt boeken, waaronder zangers, muzikanten, koren, bands en meer. Het type artiest dat u kiest, hangt af van uw voorkeuren en uw budget.

Wat voor soort muziek spelen kerst muzikanten?

Kerst muzikanten spelen over het algemeen muziek die past bij het kerstseizoen. Dit kan traditionele kerstliederen zijn, maar ook populaire kersthits of andere feestelijke muziek.

Kan ik verzoeknummers aanvragen bij kerst muzikanten?

Ja, u kunt verzoeknummers aanvragen bij kerst muzikanten, afhankelijk van het repertoire van de artiest. Het is het beste om dit vooraf te bespreken met de artiest om ervoor te zorgen dat ze uw verzoeknummers kunnen spelen.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar