Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Violist Julian
100% match

Violist Julian

Deze violist is voor iedere gelegenheid te boeken!
Violist Julian biografie Sinds hij een kind was heeft Julian de viool gespeeld. Geboren en getogen in Colombia en naar Nederland verhuisd...
Lees meer

€ 495 - € 1155
violist boeken receptie bruiloft feest violiste huren.jpeg
1/6
Violiste
Violiste
100% match

Violiste

De violiste speelt mooie klassieke viool muziek voor uw receptie, diner of ceremonie.
Prettig in het gehoor liggende klassieke muziek. Onze violistes kunnen op de achtergrond spelen of als ce...
Lees meer

4,9 (12 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Harpiste Amélie
100% match

Harpiste Amélie

De prachtige klanken van de harp als toevoeging op uw ceremonie of receptie.
Harpiste Amélie biografie Harpiste Amélie werd op vierjarige leeftijd geraakt door de klanken van de harp. Sind...
Lees meer

€ 495 - € 1240
Harpist Merry Strings
100% match

Harpist Merry Strings

Prachtige harpmuziek voor uw kerstfeest, kerstdiner of ander kerstevenement.
Harpist Merry Strings is een enthousiaste en gepassioneerde harpiste met liefde voor haar instrument. Zij behaalde...
Lees meer

€ 395 - € 990
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Klassieke muziek voor Kerst

De klassieke muziek kwam al van voor het Classicisme (ongeveer 1730-1820), maar ín het Classicisme was het wel het bekendste muziek genre. Klassieke muziek wordt zo genoemd om de ouder bestaande muziek en de nieuwere moderne muziek te onderscheiden van elkaar. Klassieke muziek is een van de basis genres voor muziek dat deze tijd nog veel wordt geluisterd en gebruikt in films, voorstellingen en in verband met nog meer andere kunstvormen.

Klassieke muziek

In het westen kwam de klassieke muziek vooral uit de kerk, maar in India bijvoorbeeld, was er rond de 13e eeuw na Christus al een soort klassieke muziek genaamd De Carnatische Muziek (muziek geschiedenis van India). Deze muziek hoort als traditie bij het zuidelijke deel van India. De Hindoestaanse muziek was de muziek die in het noordelijke deel dan veel voorkwam. Beide tradities vinden hun oorsprong en inspiratie op een Veda’s Origine (de oudste en heiligste hindoeschriften). De klassieke muziek die ik bedoel is geschoolde muziek die voortkwam of geworteld is in de westerse kerkelijke en wereldlijke muziektradities.
Pas in de middeleeuwen kwam er meerstemmigheid in de klassieke muziek. Er moest dan wel een nieuwe toonladder gemaakt worden omdat de terts noodzakelijk was hiervoor. Op dat moment werd de eerste soort muziek notatie gemaakt die wij zouden herkennen. De noten waren puntjes en die plaatste ze dan in een balk met lijntjes. De contrapunt die toen ontstond luidde ook het beroep componist in.
In de renaissance werd de klassieke muziek ook meer gemaakt buiten de kerk om en er kwamen veel meer regels in de notatie, tonen, de verhouding tekst en muziek en het werd steeds instrumenteler. Repertoires werden verspreid door het grote succes van het noteren van de muziek.
Tijdens de Barok (1600-1750) werden de strijkinstrumenten en de blaasinstrumenten uitgevonden. In deze tijd nam ook de instrumentale muziek de leidende rol van de zang over, maar tegelijkertijd was dit ook de tijd dat de opera ontstond. Dit was simpel gezegd een soort klassiek gezongen toneelstuk.
Het Classicisme is waar de naam klassieke muziek ook vandaan komt. Dit is zo gebeurt omdat een paar grootste klassieke stukken uit deze tijd komen. Daarbij ontstonden er ook nieuwe vormen zoals de sonatevorm, de symfonie en er waren nieuwe bezettingen zoals het strijkkwartet en het opkomende symfonieorkest. Bij Evenses hebben wij in ieder geval verschillende klassieke orkesten en klassieke duo’s. Ook kunt u bij Evenses solisten zoals violisten, gitaristen als Victor of Mart, een dwarsfluit muzikant als Mr Smith en pianisten zoals bijvoorbeeld Wibi Soerjadi of Jan Vayne boeken die klassieke stukken kunnen spelen.

klassieke muziek voor kerst Klassieke muziek voor kerst boeken klassieke muziek voor kerst

Klassieke muziek voor kerst

In de romantiek maakte de componisten steeds grotere, complexere harmonische ontwikkelingen in hun stukken. Alles draaide hierbij om het gevoel te weergeven en de fantasie en de natuur. Doordat de muziekinstrumenten zich verbeterde, werd alles groter: de orkesten, de de stukken, de speeltechnieken en de complexe harmonieën. Doordat de klassieke muziek zich op deze manier zo diep heeft ontwikkeld is het een genre wat graag wordt geboekt voor feesten met een mooie en gevoelige lading zoals kerst!
Het is ook enorm mooi om naar een klassiek concert te gaan, bijvoorbeeld in een kerk, of om thuis klassieke muziek te luisteren om weg te dromen of te ontspannen. Het is een muziekgenre wat niet weg te denken is uit onze samenleving. Het wordt gebruikt in leerprocessen, als amusement en zelfs in reclames (verkoop) wordt er gebruik van gemaakt.
Doordat Ieder gecomponeerd stuk een eigen verhaal heeft en zo hevig gepresenteerd kan worden als u wilt, wordt er ook veel klassieke muziek voor kerst geboekt. Zo kan iedereen zijn eigen kerstgedachten volledig gewaarworden. Voor veel mensen is klassieke muziek voor kerst boeken heel aantrekkelijk omdat het de kerstgedachten nog meer naar voren laat komen.
Daarbij is klassieke muziek voor kerst boeken ook voor op enorm veel kerstgelegenheden geschikt. Zo kunt u er aan denken om klassieke muziek voor kerst te boeken bij een bedrijfskerstborrel, een familiekerstdiner, kerstmarkt of ander kerstevenement!

Bij Evenses kunt u:

Gegarandeerd een prachtige invulling van uw feest door een van onze vele professionele artiesten.

klassieke muziek voor kerst Klassieke muziek voor kerst boeken Klassieke muziek voor kerst

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar