Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Poortwachters Van De Oudheid
100% match

Poortwachters Van De Oudheid

De Poortwachters van de Oudheid: een uniek tintje uit vroegere tijden voor elk feest of evenement.
Met deze indrukwekkende act presenteren we u twee legendarische wachters, de Poortwachters v...
Lees meer

4,5 (7 Beoordelingen)
€ 975 - € 1300
De Magiër
100% match

De Magiër

Levend standbeeld 'The Magician' is vereeuwigd in koper en beschikbaar voor uw gelegenheid
Levend standbeeld 'De Magiër' Beroemd in de jaren 30, vereeuwigd in oxiderend koper prijkt de beroem...
Lees meer

€ 550 - € 1095
Sherlock Holmes
100% match

Sherlock Holmes

Dit levende standbeeld is zeer professioneel en kan geboekt worden bij Evenses!
Wat kunt u verwachten? Deze wereldberoemde, scherpzinnige speurder staat fier op zijn sokkel. Sherlock zit mid...
Lees meer

€ 575 - € 1265
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Levend standbeeld

Komt het jaarlijkse buurtfeest er weer aan en ben je samen met de rest van de organisatie op zoek naar een act om de gelegenheid memorabel te maken? Ga je de verjaardag van een vriend organiseren en wil je wat entertainment boeken om er een speciale dag van te maken? Of zit je in de organisatie van de Kerstborrel op kantoor en wil je de collega's van de andere branches verrassen met iets origineels? Je hebt er misschien nog niet aan gedacht, maar misschien is het wel een heel leuk idee om één of meerdere levende standbeelden te boeken.

Wat is een levend standbeeld?

Een levend standbeeld wordt gevormd door een of meerdere personen, die zich als standbeeld presenteren. Ze doen dit met behulp van, onder andere, schmink en passende kostuums. In sommige optredens is het de bedoeling dat de persoon of personen zich ook daadwerkelijk niet bewegen, soms voor lange tijd, hetgeen zeer veel concentratie en een groot uithoudingsvermogen vergt. In andere optredens is het doel van het levende standbeeld om zich voor te doen als standbeeld om dan voorbijgangers plots te laten schrikken. Dit type levend standbeeld zie je, bijvoorbeeld, wel eens in drukke winkelstraten of als onderdeel van een straattheater als theatrale act.

Wat voor soorten zijn er?

Het mooie aan levende standbeelden boeken, is dat er in Nederland en België ontzettend veel variatie bestaat wat betreft typetjes en specialismen. Zo is een levend standbeeld van de Vallende Ober, bijvoorbeeld, een originele toevoeging aan banketten, barbecues, en andere gecaterde evenementen. Voor meer romantische gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een bruiloft of een feestje op Valentijnsdag, kan je gaan voor twee verliefde levende standbeelden. Zoals we al schreven, bestaat er ontzettend veel keuze op het gebied van levende standbeelden, waardoor je voor vrijwel ieder feest of evenement de perfecte optie kan vinden.

Levend standbeeld boeken voor de gelegenheid

Het boeken van een levend standbeeld hoeft niet moeilijk te zijn, maar het komt wel van pas om in ieder geval min of meer te weten wat voor evenement je gaat organiseren en wat voor soort levend standbeeld daar het beste bij zou passen. Het boeken van een levend standbeeld is namelijk één ding, maar zoals we al schreven, bestaan er veel verschillende acts. Van grappige acts voor kinderen en romantische duootjes tot thema-gerelateerde acts en artiesten die gespecialiseerd zijn in het laten schrikken van voorbijgangers, er bestaan veel verschillende typetjes en niet ieder type zal even goed passen bij het feest of evenement dat je gaat organiseren.

Waarom kiezen voor Evenses?

Om die reden is het dan ook een goed idee om bij het boeken van een levend standbeeld samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio professionele levende standbeelden met wie we al talloze keren samen hebben gewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het ideale levende standbeeld kan boeken voor jouw feest. Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Mocht je eerst zelf het aanbod willen verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste selectie maken. Verder zullen we hieronder iets verder in gaan op waar de kunst van de levende standbeelden vandaan komt, en waarom één of meerdere levende standbeelden zo leuk kunnen zijn als entertainment op een feest of evenement.

levend standbeeld.jpeg

Een stukje geschiedenis over levende standbeelden

De kunst van het levende standbeeld stamt hoogstwaarschijnlijk af uit de Middeleeuwen, toen de tableauvivant, letterlijk vertaald als levend doek, een populair onderdeel werd van verschillende soorten vieringen en evenementen. Zulke groepen van levende beelden konden, bijvoorbeeld, worden aanschouwd wanneer koningen of andere hooggeplaatste figuren een stad of regio bezochten. Een typische voorstelling in zo'n context bestond uit een groep levende standbeelden op een stand die eruit zag als een monument en welke langs de route van de aankomende groep werd geplaatst.

Sindsdien heeft het levende standbeeld als kunstvorm een plaats behouden in de Westerse cultuur. Ook in Nederland wordt zelfs vandaag de dag nog de kunst van het levende standbeeld actief bedreven en in stand gehouden, en niet enkel door straatartiesten die er een centje mee hopen te verdienen. Buiten Nederland wordt in verschillende landen en door verscheidene officiële organisaties nog aandacht besteed aan een levend standbeeld act.

Er bestaat wel een typetje voor iedere gelegenheid

Van Oud-Griekse figuren en op beroemde monumenten gebaseerde beelden tot personages uit sprookjes en hele ensembles van figures, er bestaan heel veel verschillende typetjes wat betreft levende standbeeld acts. Dat komt goed uit, want op die manier kan je hoogstwaarschijnlijk wel een passend levend standbeeld act vinden dat perfect past bij het feest of evenement dat je voor ogen hebt.

Wat Evenses kan betekenen

Zoals je ondertussen wel beseft, hoeft het boeken van een levend standbeeld helemaal niet moeilijk te zijn, maar is het wel nuttig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben wat voor typetje goed zou passen bij het feest of evenement dat je gaat organiseren. Je krijgt namelijk te maken met een enorme variatie op het gebied van levende standbeelden om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan professionele levende standbeelden die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Levend standbeeld boeken

Bij het boeken van een levend standbeeld is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van speciale artiesten. Evenses is zo'n partij. Wij zijn al jarenlang actief in de wereld van evenementen en entertainment, en hebben door de jaren heen al talloze verschillende acts geboekt. Met behulp van deze korte inleiding en de zoekmachine op onze website kan je alvast op verkenning gaan, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen over het boeken van een levend standbeeld. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je ervan uit gaan dat we samen met jou het levende standbeeld boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren. Andere leuke opties voor een theater act zijn clowns, mimespelers of een buikspreker.

Levend standbeeld boeken voor uw personeelsfeest, verjaardag of receptie.

De levende standbeelden dragen prachtige en vaak zelf gemaakte kostuums. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en hoe een levend standbeeld in uw feest zou kunnen passen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Wij van Evenses helpen u graag. Wij zijn telefonisch en per mail bereikbaar voor uw vragen over het boeken van een levend standbeeld act.

Bij Evenses kunt u:Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar