Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Vinyl DJ 'Vintage'
100% match

Vinyl DJ 'Vintage'

Vinyl DJ ' Vintage' draait met ouderwetse elpees en neemt u mee op een muzikale reis!
De charme van echte vinyl platen. Deze bijzondere DJ show is een compleet pakket van een ervaren DJ, een ...
Lees meer

4,5 (4 Beoordelingen)
€ 895 - € 1700
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Lounge DJ's

Lounge DJ huren voor uw feest, receptie, ceremonie of evenement? Muziek met een lounge sound staat er om bekend dat het easy listening is. Bij deze muziek kan nog op een normaal volume gecommuniceerd worden, Lounge DJ's zijn daarom ideaal inzetbaar als achtergrondmuziek. Lounge DJ's zorgen voor een aangename sfeer op uw evenement, de gasten zijn nog in staat om een gesprek met elkaar te voeren. Deze muziek wordt ook vaak geassocieerd met warme landen en eilanden als Ibiza, Frankrijk en Spanje. De Lounge DJ's zijn net als hun muziekstijl flexibel, verzoeknummers zijn daarom ook geen probleem, dit gaat uiteraard wel in overleg. De muziek staat ook bekend als 'Chill-muziek', mede door zijn rustige tempo.

Lounge DJ boeken voor uw receptie, bruiloft of feest

Is je partner binnenkort jarig en wil je samen met familie en vrienden nog één keer genieten van het mooie weer door dit te vieren op een mooie locatie aan het strand? Ben je gevraagd om de kantoorborrel van dit jaar te organiseren en zoek je nog naar wat origineel muzikaal entertainment? Of ben je bezig met het organiseren van een bruiloft en zou je graag nog wat leuks boeken om het uitgebreide diner wat verder aan te kleden? Heb je al eens overwogen om een professionele lounge DJ te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren?

Zoals de term lounge DJ al aangeeft, voorzie je de gelegenheid van begeleidende lounge muziek door een lounge DJ te boeken. De eerste lounge muziek is ontstaan in de jaren vijftig en zestig als een vorm van easy-listening muziek die sterk geïnspireerd was door jazz. Subgenres als exotica, waarvan de muziek vaak voorzien is van exotische elementen uit, bijvoorbeeld, de bossa nova en Polynesische percussie, en space age, dat sterk geïnspireerd werd door de fascinatie met ruimteverkenning uit die tijd, zijn voorbeelden van de variatie binnen het lounge genre.

Wanneer we het hebben over het boeken van een lounge DJ, hebben we het echter niet zozeer over lounge muziek in zo'n klassieke vorm, maar eerder over elektronische loungemuziek. Zulke moderne lounge DJ's combineren langzamere tempo's met elementen uit jazz en andere vroegere easy-listening muziek in de geest van artiesten als Antonio Carlos Jobim, Louis Prima, en Juan Garcia Esquivel. Het idee achter zulke loungemuziek is ook minder om mensen op de dansvloer te krijgen tijdens feesten en evenementen en meer om een relaxte sfeer te creëren op de achtergrond waarin de aanwezige mensen, bijvoorbeeld, rustig wat kunnen drinken of eten.

Dit leidt er ook toe dat het boeken van een lounge DJ van toegevoegde waarde kan zijn voor een hele rits aan verschillende evenementen en gelegenheden. Van bruiloften en verjaardagen tot themafeestjes en bedrijfsevenementen, door een goede lounge DJ te boeken kan je het feest of evenement dat je gaat organiseren net áf maken. Wat voor gelegenheid het ook betreft, de kans is groot dat je samen met ons de lounge DJ kan vinden die precies past bij jouw ideëen.

Daar komt nog bij dat een live optreden van een professionele lounge DJ ook gecombineerd kan worden met heel wat andere vormen van entertainment. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een live zanger of zangeres, een show van een VJ, of een professionele trompettist voor dat typische Ibiza-gevoel. Op die manier kan je het feest energiek houden zonder dat de aanwezige gasten moeten schreeuwen om met elkaar te kunnen praten.

Het boeken van een lounge DJ voor jouw feest of evenement hoeft zeker niet moeilijk te zijn, maar aangezien er in Nederland en België een vrij uitgebreid aanbod bestaat wat betreft lounge DJ's is het wel aan te raden om de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van zulke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een gevarieerd portfolio van lounge DJ's die wij al voor talloze feesten en evenementen hebben geboekt, vaak zelfs inclusief aanvullend entertainment. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte lounge DJ kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf een kijkje wil nemen naar het aanbod, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Verder zullen we hieronder, ter informatie, wat dieper ingaan op wat loungemuziek is, wat een lounge DJ precies doet, en hoe dat verschilt van wat een club DJ doet.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een club DJ en een lounge DJ?

Door een lounge DJ te boeken haal je een heel ander soort act binnen dan wanneer je een club DJ boekt. Alhoewel beide over het algemeen wel elektronische muziek draaien, bestaan er toch heel wat verschillen tussen lounge DJ's en club DJ's. Aangezien de muziek op jouw feest of evenement hoogstwaarschijnlijk een belangrijke zal spelen, is het wel van belang dat je een goed beeld hebt van wat je in huis haalt bij het boeken van een lounge. Je kan met vragen altijd terecht bij onze specialisten, maar om je alvast op weg te helpen, zetten we hieronder enkele van de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Over het algemeen zijn loungesets langer

Het doel van loungemuziek is om de aanwezige mensen te laten loungen. Dat wil zeggen dat de DJ een relaxte sfeer creërt waarin van de muziek genoten wordt zonder dat deze de boventoon voert tijdens het evenement. In vergelijking met clubsets krijg je dus ook een stuk minder pieken en dalen, en in plaats daarvan een meer stabiel ritme met zachtere overgangen. Zoals we al eerder schreven, mikt een lounge DJ er niet op om mensen uit hun dak te laten gaan, maar om het feest of evenement dat jij organiseert te begeleiden met chille muziek.

De structuur van een loungeset is ook anders

Naast de lengte verschilt ook de structuur van een typische loungeset van die van een clubset. Als gevolg van de afwezigheid van een duidelijke build-up en piek moeten lounge DJ's werken aan meer vloeiende sets. In clubs komen en gaan de mensen vaak min of meer op hetzelfde moment, terwijl dat in loungebars en vergelijkbare gelegenheden niet het geval is. Om die reden is het boeken van een lounge DJ dan ook een goed idee voor evenementen die langer duren en waar het als het ware een constant komen en gaan van mensen is.

Er kan heel wat meer gevarieerd worden

Wat je vaak ziet bij club DJ's, is dat ze gespecialiseerd zijn in een bepaald genre muziek, zoals bijvoorbeeld techno of urban, of dat ze zich in ieder geval per set focusen op één muziekgenre. In dit opzicht kan een lounge DJ over het algemeen wat meer variatie bieden voor jouw feest of evenement. Van deep house en rustige latin house tot mellow dubstep en funky jazz, met loungemuziek kan je heel wat kanten op, zolang de groove maar laid-back is.

Qua requests kan je heel creatief worden met loungesets

Dankzij de grote variatie aan genres en muziekelementen die kunnen worden gebruikt bij het mixen van loungesets heb je als organisator ook heel wat vrijheid om specifieke aanvragen te doen. Ga je een feestje voor vrienden organiseren en ben je, bijvoorbeeld, een groot fan van de Rolling Stones? Misschien kan de act die je gaat boeken wel een rustige remix van wat van hun muziek in zijn of haar set mixen. Geef je een themafeestje voor de verjaardag van je zoon die gek is op de jaren negentig? Zeker weten dat je een lounge DJ kan vinden die wat hits uit die periode in de set verwerkt. Zoals we al eerder schreven, zolang het geluid maar vloeiend en niet te overheersend is, kan je heel wat kanten op.

Lounge DJ's moeten vaak op andere cues van het publiek letten dan club DJ's

Met cues bedoelen we de tekens en aanwijzingen waar een DJ op kan en moet letten tijdens het optreden om een idee te krijgen van de stemming en hoeverre de gedraaide muziek in de smaak valt. Een club DJ kan daarbij, bijvoorbeeld, letten op het aantal mensen dat aan het dansen is, hoe zij dansen, en hoe wild de sfeer is. Bij loungemuziek is dat echter niet het geval, dus moet de DJ op meer subtiele aanwijzingen letten, zoals bijvoorbeeld gezichtsuitdrukkingen, conversaties die over de muziek gaan, en mensen die hun hoofd onbewust een beetje bewegen op het ritme van de set. Bij het boeken van een lounge DJ is het dus belangrijk dat je kiest voor een artiest die zijn publiek goed kan lezen in de context van de muziek die hij of zij draait.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om een lounge DJ te boeken voor jouw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan professionele lounge DJ's, waaronder ervaren namen als DJ Erase, Miss Goodvibes, en vinyl DJ Vintage, die niet misstaan op een hele variatie aan gelegenheden. We kunnen je van begin tot einde begeleiden, van zoeken tot boeken van de ideale lounge DJ voor jouw feest.Wat draait een Lounge DJ?

Een Lounge DJ speelt meestal rustige en ontspannende muziek, zoals jazz, soul, ambient, downtempo, bossa nova en andere gelijkaardige stijlen. Het doel is om een sfeer van comfort en ontspanning te creëren voor de gasten, waardoor ze zich op hun gemak kunnen voelen en kunnen genieten van de muziek en het gezelschap. In sommige gevallen kunnen Lounge DJs ook elektronische muziek, lounge versies van populaire nummers of zelfs wereldmuziek in hun sets opnemen. Het is belangrijk om de juiste sfeer te creëren en de muziek aan te passen aan het publiek en de locatie.

Hoeveel kost een DJ huren?

Kosten indicatie DJ:
€0 - €250 Hobby DJ
€250 - €500 Professionele DJ, korte set
€500 - €1000 Professionele DJ, avondvullend
€1000 - €1250 Professionele DJ met muzikant
€1250 - €1750 Professionele DJ met band
€2000 en hoger Bekende DJ

De exacte prijzen voor het boeken van een DJ hangen af van een aantal elementen:

 • De tijdsduur dat de DJ optreedt. Een optreden van 1 uur heeft een lagere prijs dan 4 uur. Relatief neemt de prijs van het boeken van een DJ wel af naarmate de Dj draait. In het eerste uur zitten namelijk ook de reiskosten en op-/ afbouwkosten van de DJ verwerkt.
 • De hoeveelheid licht- en geluidstechniek die de DJ dient mee te nemen.
 • De reisafstand die de DJ dient af te leggen.
Hoe lang draait de DJ?

Dat is flexibel en helemaal afhankelijk van uw wensen. Doorgaans draait een DJ vanaf 1 uur en meestal tot 4 uur lang. Het is echter ook mogelijk een DJ langer dan 4 uur in te zetten, bij een bruiloft DJ bijvoorbeeld. Een drankje en klein hapje is dan wel welkom!

Neemt de DJ zelf geluid en licht mee?

Ja, in de meeste gevallen spreken we dit zo af. Onze DJ's hebben een geluidsset die geschikt is voor een feest tot 150 personen. Dit kan ook nog uitgebreid worden voor grotere aantallen gasten. U kunt het ook zelf inhuren als dit uw voorkeur heeft. Vaak is de voordeligste optie wel om dit bij de DJ te boeken. Ook is hij bekend met de apparatuur wat voor hem of haar prettig werkt.

Hoe lang duurt het opbouwen van de DJ techniek?

Het opbouwen van de techniek van een DJ gaat vrij snel. U kunt uitgaan van een periode tussen de 30 en 60 minuten.

Hoe lang van tevoren staat de DJ klaar?

De DJ staat standaard 30 minuten voor het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en de soundcheck succesvol is afgerond. In overleg is het voor de DJ ook mogelijk om eerder startklaar te staan. Dit kan wenselijk zijn als u bijvoorbeeld het feest in dezelfde zaal geeft als waar het diner plaatsvindt.

Kunnen de DJ's ook met muzikanten spelen?

Ja, dit kan zeker en is een leuke toevoeging aan de act. Veel gekozen muzikanten bij de Dj zijn saxofonisten, violisten of zangeressen.

Kan ik mijn verzoeknummers doorgeven aan de DJ?

Ja, dit is mogelijk. Het beste is om dit vast voor de boeking met de DJ af te spreken. Dan kan hij of zij ervoor zorgen dat de nummers mooi verwerkt worden in de Dj set. Op de avond zelf een enkele verzoeknummer doorgeven kan ook, maar we raden af om dit al te veel te doen. Zo wordt het moeilijker om een goede opbouw van de set te maken.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar