Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Latino Beat-M
100% match

Latino Beat-M

Met deze fantastische band waant u zich op een swingend Zuid-Amerikaans dansfeest!
Latino Beat-M weet van elke gelegenheid een succes te maken. De unieke ritmesessies, met Zuid-Amerikaanse in...
Lees meer

4,9 (7 Beoordelingen)
€ 1995 - € 4995
New Rhythm Brassband
100% match

New Rhythm Brassband

Een swingende brassband die van ieder evenement een succes weet te maken
New Rhythm Brassband weet elk feest tot een waar succes te maken. Naast swingende ritmes en bekende melodieën krijgen ...
Lees meer

4,8 (5 Beoordelingen)
€ 1100 - € 2150
MOVE IT NOW!
100% match

MOVE IT NOW!

Het is feest met de mobiele band MOVE IT NOW!
MOVE IT NOW! is een band zoals u die nog niet eerder hebt gezien. Vier blazers en een drummer. Rauw. Energiek. Swingend. Herkenbare muziek maar a...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 1495 - € 2690
Ritmo Percussion
100% match

Ritmo Percussion

Dé Caribische brassband van Nederland maakt van elke gelegenheid een zomers feest
Ritmo Percussion boeken In 2019 werd de brassband door Funx uitgeroepen tot "Beste brassband van Nederland"....
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 1350 - € 2430
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Brassband

Gaan jullie over een paar maanden trouwen en zijn jullie nog op zoek naar een band om het feest helemaal af te maken? Geef je van de zomer een tuinfeestje voor vrienden en familie en denk je erover na om nog wat entertainment te boeken voor de gelegenheid? Of maak je deel uit van het organisatiecomité van het jaarlijkse buurtfestival en willen jullie er dit jaar graag een groot spektakel van maken? Heb je al eens overwogen om een authentieke brassband te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren?

Een brassband is een muzikaal ensemble dat over het algemeen volledig bestaat uit koperen blaasinstrumenten, inclusief een sectie voor percussie oftewel slaginstrumenten. Een typische brassband bestaat uit drummers en blazers, al kunnen de formaties sterk variëren, zeker wanneer je voor je eigen feest een brassband gaat boeken. Zo is een klassieke fanfare een voorbeeld van een brassband, maar bieden kleinere Nederlandse ensembles als What the brass!?, bestaande uit tien professionele artiesten en de New Rhythm Brassband, bestaande uit vier blazers, twee drummers en drie danseressen ook een complete brass ervaring.

Het boeken van een brassband is een uitstekende manier om jouw feest of evenement van entertainment en energie te voorzien. Het mooie eraan is dat er heel wat gelegenheden bestaan waarop een brassband van toegevoegde waarde kan zijn. Van exotische themafeestjes en gezellige buurtfeesten tot knallende festivals en originele bedrijfsevenementen, het boeken van een brassband kan precies datgene zijn wat je nodig hebt om wat leven in de brouwerij te brengen.

Dat komt ook omdat het begrip brassband eigenlijk nogal breed is. Er bestaat heel wat variatie binnen het genre, afhankelijk van de herkomst van de ritmes, de gebruikte instrumenten en het soort muziek dat er gespeeld wordt. Zo verschilt een traditionele Britse brassband, bijvoorbeeld, op verschillende vlakken van een authentieke Balkan-brassband. We zullen hier later nog iets dieper op ingaan, maar als je overweegt om een brassband te boeken, kan je er zeker van zijn dat je heel wat keuzes zou moeten hebben, ook wat betreft de beschikbare bands in Nederland en België.

Ondanks het brede aanbod brassbands op lokaal niveau, hoeft het boeken van een brassband voor jouw feest of evenement niet moeilijk te zijn. Gezien de gevarieerde keuze is het echter wel aan te raden om bij het boeken van een brassband de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van party planning en dergelijke boekingen. Zoals eerder gezegd is namelijk de ene brassband is de andere niet. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreide aanbod professionele brassbands die wij al voor honderden gelegenheden en evenementen hebben geboekt, soms zelfs inclusief aanvullend entertainment, zoals een vuurshow of extra dansers, om het geheel echt helemaal áf te maken. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte brassband huren voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens een kijkje wil nemen, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website ons portfolio aan brassbands bekijken. Daarnaast zullen we hieronder, om je alvast wat verder te helpen, wat meer vertellen over wat een brassband nou precies is.

Brassband Nederland.jpg

Wat is een brassband eigenlijk?

Zoals we eerder al schreven, bestaat er op het gebied van brassbands heel wat variatie. Dat komt jou als organisator van een feest of evenement in principe goed uit, want hoe meer keuze je hebt, hoe groter de kans is dat er een band tussen zit die precies past bij jouw idee. Het kan echter wel wat overweldigend voelen, zeker als je zelf nog nooit eerder bezig bent geweest met het boeken van een brassband. Om die reden zullen we hieronder alvast enkele types brassband op een rijtje zetten. De brassband is van origine Brits, maar door de eeuwen heen zijn er op verschillende plekken in de wereld variaties op ontstaan.

Brassbands in de Lage Landen

Fanfares zijn het type brassband dat typisch voorkomt in Nederland en België, al bestaan er ook fanfarekorpsen in veel andere landen, waaronder Frankrijk, Zwitserland, en Portugal. Een fanfare is een muzikaal ensemble dat bestaat uit koperblazers, slagwerk (drums en dergelijke), en saxofoons. Als je denkt aan een fanfare, denk je waarschijnlijk aan een groot orkest dat door de straten trekt tijdens speciale gelegenheden, en dat gebeurt vandaag de dag nog steeds, maar er bestaan ook fanfares die volwaardige concertorkesten zijn geworden. In Nederland en België alleen bestaan er al meer dan tweeduizend fanfareorkesten.

Britse brassbands

De Britse brassbandstijl is mogelijk de oudste civiele variatie ter wereld, aangezien de Stalybridge Old Band, welke overigens nog steeds actief is, al in het jaar 1809 opgericht werd. Een traditionele Britse brassband bestaat uit 27 tot 29 koperblazers en percussionisten, waaronder negen kornetten, vier tubas, en drie althoorns.

Dit type brassband is het type dat het meeste voorkomt in het Verenigd Koninkrijk, Australië, en Nieuw-Zeeland, terwijl er ook talloze Britse brassbands bestaan in continentaal Europa, Japan, en Noord-Amerika. De brassband is een echte traditie in het Verenigd Koninkrijk met als resultaat de vele verschillende lokale gemeenschappen en scholen met fanfarekorpsen die het land rijk is. Er worden ook het hele jaar door competities gehouden, zowel op lokaal en regionaal als op nationaal niveau, en aan het einde van elk jaar zijn er promoties en degradaties tussen de verschillende landelijke divisies.

Brassbands à la Balkan

Balkan brassbands, vaak ook wel bekend onder de Servische naam Truba (wat trompet betekent in het Servisch), is een aparte vorm van brassbandmuziek die afkomstig is uit de Balkanregio. Het is het resultaat van een fusie tussen militaire muziek en volksmuziek uit die regio. In de afgelopen jaren is het genre ook populair geworden als element van Europese en Amerikaanse elektronische muziek. Ook de bekende Servische filmmaker Emir Kusturica heeft door verschillende van zijn films, waaronder Black Cat, White Cat, de Balkan brassbandstijl populair gemaakt in de internationale gemeenschap buiten de Balkanregio. Deze bands bestaan uit een groot aantal muzikanten die koperinstrumenten bespelen, waaronder trompetten, euphoniums, en soms trombones. De percussie is afkomstig van kleine troms en bassdrums. Het grootste brassband evenement ter wereld, het Guča Trumpet Festival, is een vijfdaags  festival dat jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers naar het Servische dorp Guča brengt.

Brassbands uit New Orleans

Een andere regio met een hele rijke en bijzondere brassbandtraditie is de Amerikaanse stad New Orleans, in de staat Louisiana. Aan het einde van de negentiende eeuw begon hier een vorm van brassband te ontstaan die elementen van Europese militaire muziek en Afrikaanse volksmuziek combineerde. Dit type brassband zou uiteindelijk een belangrijk deel van de basis voor de ontwikkeling van de vroegste jazz en dixieland muziekgaan vormen. Net als de andere vormen van brassband muziek bestaan de ensembles van de New Orleansstijl voornamelijk uit koperen blaasinstrumenten, waaronder trompetten, trombones, en saxofoons.

Dankzij het belang van volks- en cultuurelementen binnen de brassbandtraditie zijn er sinds de negentiende eeuw overal ter wereld ook op kleiner schaal unieke vormen van brassbandmuziek ontstaan. Zo is de Royal Hawaii Band, opgericht door Koning Kamehameha III in 1836, bijvoorbeeld, de op-twee-na oudste brassband in de Verenigde Staten, en de enige full-time gemeentelijke band. Op het Tanzaniaanse eiland Zanzibar is beni dan weer een hele eigen vorm van brassband die vooral tijdens lokale huwelijksceremonies heel populair is. Deze stijl ontwikkelde zich aan het einde van de twintigste eeuw allereerst om de koloniale militaire bands van die tijd belachelijk te maken, maar is in de loop der jaren een belangrijk onderdeel geworden van de lokale en muzikale cultuur. Kortom, er bestaan brassbands in allerlei vormen en formaties, en het is zeker een goed idee om je alvast een beetje te oriënteren op wat voor soort brassbandmuziek het beste zou passen bij de gelegenheid.

huren brassband.jpg

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Het boeken van een brassband hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor rol de band zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een brassband. Niet iedere professionele brassband zal namelijk even goed passen bij het soort feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Brassband huren?

Onze brassbands maken elk bedrijfsfeest, dorpsfeest, evenement en huwelijk tot een groot feest!  Een swingende brassband is een geweldige act voor tijdens uw feest, festival, evenement en openingsceremonie. De brassbands bestaan uit uitsluitend professionele muzikanten, persoonlijk door Evenses geselecteerd. De brassbands zijn voor diverse gelegenheden te boeken.

Dankzij de swingende drumlijnen met een Caribisch tintje zijn onze brassbands een garantie voor een vermakelijk optreden. Onze brassbands zijn al jaren bezig met het verzorgen van entertainment voor jong en oud. De brassband enorm interactief omdat ze door de zaal of straat kunnen lopen. Daarnaast kunnen ze natuurlijk ook op een podium spelen.

Onze brassbands zijn te boeken in verschillende formaties. De standaard optie is een brassband huren bestaande uit drummers en blazers. U kunt de brassband huren met danseressen om het geheel nóg feestelijker te maken. Als u echt spektakel zoekt kan de band zelfs met vuurspuwers optreden. Zo is er voor ieder wat wils. Wij bieden u altijd een all-in pakket aan. Dit betekend dat er geen onverwachte kosten achteraf worden gerekend. Denk hierbij aan bijvoorbeeld reiskosten en kosten van de geluidsapparatuur. Bij Evenses zit dit allemaal bij een boeking inbegrepen. Alles wordt tot in de puntjes geregeld.

Brassband boeken voor uw stadsfeest, festival of verjaardag

De bands zijn persoonlijk door ons geselecteerd op ervaring en uitstraling. Bekijk hier de opties van brassbands!Wat is een brassband?

Brassbands bestaan meestal uit een aantal koperblazers, waaronder trompetten, trombones, eufoniums en baritons, en slagwerkers. Sommige brassbands kunnen ook saxofonisten bevatten. De muziek van een brassband is meestal sterk gericht op harmonie en ritme, en wordt vaak beschreven als krachtig en majestueus. Brassbands zijn populair bij veel verschillende soorten gelegenheden, waaronder parades, muziekfestivals en sportevenementen.

Waarom een brassband boeken?
 • Sfeer creëren: Brassbands creëren een krachtige en emotionele sfeer, waardoor ze perfect zijn voor evenementen waar een opzwepende en feestelijke atmosfeer gewenst is.

 • Traditie: Brassbands hebben een lange geschiedenis en rijke traditie, en zijn een belangrijk onderdeel van de muzikale cultuur in veel delen van de wereld.

 • Verscheidenheid aan muziekstijlen: Brassbands spelen een breed scala aan muziekstijlen, waaronder traditionele marsen en hymnen, moderne popmuziek en filmmuziek, waardoor ze geschikt zijn voor een breed publiek.

 • Muziek van hoge kwaliteit: Brassbands bestaan uit professionele muzikanten die de hoogste kwaliteit muziek leveren.

 • Unieke ervaring: Brassbands bieden een unieke en onvergetelijke muzikale ervaring, die zal bijdragen aan het succes van uw evenement en de herinneringen van uw gasten.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar