Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Poffertjeskraam
100% match

Poffertjeskraam

Uw gasten laten genieten van vers gebakken poffertjes?
Poffertjes zijn heerlijke lekkernijen die eigenlijk op ieder moment wel gegeten kunnen worden. Via Evenses kunt u deze kraam tegen aantr...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 495 - € 1240
Sushi Meisje
100% match

Sushi Meisje

Sushi Meisje is een origineel verrassingseffect op uw evenement
Sushi Meisje Kon'nichiwa, Sushi is DE trend van het moment, ontzettend lekker, mooi om te presenteren en de hippe vorm van fin...
Lees meer

4,4 (10 Beoordelingen)
€ 495 - € 1300
Haring Meisje
100% match

Haring Meisje

Wie heeft er ook zoveel zin om een visje te eten samen met de geweldige haring meisjes?
Het Haring Meisje Wie houdt er nou niet zoveel van haring? Wij houden er in ieder geval wel van! Hari...
Lees meer

€ 895 - € 1800
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Foodtruck

Ga je binnenkort een grote bruiloft organiseren en ben je nog op zoek naar een originele aanvulling op de catering? Maak je deel uit van het organisatiecomité van de jaarlijkse buurtbarbecue en willen jullie graag wat extra's doen dit jaar? Of ben je over een paar weken jarig en zou je de uitgenodigde familie en vrienden wel eens willen verrassen met iets speciaals? Waarom boek je geen goed aangeschreven foodtruck om een tijdje op het feest of evenement te komen staan dat je gaat organiseren?

Foodtruck door de jaren heen

Het is goed mogelijk dat je de term foodtruck de afgelopen jaren al eens ergens tegen bent gekomen, want het is een concept waarvan de populariteit in korte tijd enorm gegroeid is. Mocht je echter nog geen heel duidelijk idee hebben van wat een foodtruck precies is: het is precies wat het woord betekent, namelijk een mobiel voertuig dat is uitgerust om eten voor te bereiden en te verkopen. Het soort voedsel dat verkocht wordt kan enorm variëren, van simpele snacks en opgewarmde diepvriesproducten tot organische trucks en hele keukens waarin met verse producten wordt gewerkt. Klassiek voorbeelden van een foodtruck in Nederland zijn, bijvoorbeeld, de ouderwetse ijscowagen en de mobiele poffertjeskraam op de Kerstmarkt.

In de afgelopen jaren is vooral de gourmet foodtruck, met gastronomische gerechten en een verscheidenheid aan specialiteiten en etnische menu's, bijzonder populair geworden. Deze trend gaat hand in hand met de groeiende populariteit van zogenaamd street food in Nederland, oftewel eten dat oorspronkelijk op straat verkocht werd. Denk hierbij, bijvoorbeeld, aan trucks  vank banketbakkers en foodtrucks van bekende restaurants die op festivals gaan staan.

Foodtruck voor iedere gelegenheid

Je kan ook een foodtruck boeken voor je eigen feest of evenement, en het mooie hieraan is dat er voor vrijwel iedere gelegenheid een foodtruck te vinden is die er perfect bij past. Van verjaardagen en buurtfeesten tot festivals en bedrijfsevenementen, een foodtruck kan een lekkere en originele aanvulling zijn op het evenement in kwestie. Beeld je, bijvoorbeeld, in hoe leuk het zou zijn om op de verjaardag van je elfjarige zoontje voor een paar uur een mobiele suikerspinkraam als foodtruck te boeken? Of wat dacht je van het boeken van een foodtruck die lokale delicatessen voorbereid tijdens het jaarlijkse kantoorfeest waarop ook collega's uit andere landen aanwezig zullen zijn?

Het boeken van een foodtruck voor jouw feest of evenement hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar gezien het uitgebreide aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een brede variatie aan foodtrucks die wij al op talloze feesten en evenementen hebben neer laten zettten, vaak zelfs inclusief professioneel personeel. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte foodtruck kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf een kijkje wil nemen naar het aanbod, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Verder zullen we hieronder, ter informatie, wat dieper ingaan op de geschiedenis van de foodtruck en zetten we enkele factoren om op te letten bij het boeken van een foodtruck op een rijtje.

Een stukje geschiedenis van de foodtruck

Het fenomeen van de foodtruck zoals wij die vandaag de dag kennen is rond het einde van de negentiende eeuw ontstaan in de Verenigde Staten.

Vanaf de jaren veertig en vijftig van de twintigste eeuw begon de foodtruck pas echt een permanent deel uit te maken van het Amerikaanse straatbeeld. Je kon ze vaak vinden bij bouwplaatsen, fabrieken, en andere locaties waar veel arbeiders waren.

De groeiende populariteit van de foodtruck in Nederland en België over de afgelopen jaren wordt door kenners verklaard als een combinatie van (crisis-gerelateerde) factoren. De economische crises van de afgelopen jaren hebben meer mensen doen nadenken over hun uitgaven aan eten, de constant verbeterende technologie creërt continu nieuwe mogelijkheden voor mobiele bedrijfsmodellen, en het eten van streetfood is een trend geworden. Dit heeft geleid tot een enorme variatie aan foodtrucks, met als resultaat de gourmet foodtruck die tegenwoordig furore maakt. Deze gastronomische trucks richten zich vaak op beperkte maar creatieve gerechten tegen redelijke prijzen en bieden ze klanten de kans om voedsel te ervaren dat ze anders misschien niet zouden hebben. Met onze hulp kan jij jouw gasten nu ook met gemak zo'n ervaring bieden.

Enkele dingen om op te letten bij het boeken van een foodtruck

Het is op zich niet moeilijk om een foodtruck te boeken, zeker niet met de hulp van een ervaren partij als Evenses. Dat wil echter niet zeggen dat er geen dingen zijn waar je op dient te letten bij het zoeken naar, en boeken van, een foodtruck. Voor de duidelijkheid zullen we enkele van deze factoren hieronder kort op een rijtje zetten.

Ruimte

Dit klinkt misschien logisch, maar het zou je verbazen hoeveel mensen wel een foodtruck willen boeken, maar uiteindelijk over niet genoeg ruimte beschikken om het voertuig neer te zetten. Houd er dus altijd rekening mee dat een food truck ergens geparkeerd moet kunnen worden en dat de nodige ruimte per voertuig kan verschillen.

Electriciteit

Afhankelijk van het soort foodtruck dat je wil boeken, kan het zijn dat het voertuig een aansluiting op het elecktriciteitsnet nodig heeft. Het kan zijn dat dit nodig is en dat de foodtruck in kwestie, bijvoorbeeld, met een generator werkt, maar het is van belang dat je dit weet en bespreekt alvorens over te gaan tot een boeking.

Menu

Neem zeker de tijd om het menu van de foodtrucks die je leuk lijken te bestuderen en zo mogelijk eens uit te gaan proberen, zeker als het een soort voedsel is dat je zelf niet goed kent. Op die manier weet je tenminste zeker wat je naar je feest of evenement haalt, en kom je niet op het allerlaatste moment nog voor onaangename verrassingen te staan.

Papierwerk

Bij Evenses werken we enkel samen met foodtrucks van welke al het papierwerk, van vergunningen tot verzekeringen, helemaal in orde is. Het kan echter nooit kwaad om hier zelf ook nog eens naar te vragen voordat je een foodtruck gaat boeken.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Er zijn maar weinig opties binnen de catering waar je zo flexibel mee kan zijn als met het boeken van een foodtruck. Door een professionele foodtruck te boeken, kan je de gasten buiten het feestprogramma om verrassen, terwijl het ook nog eens een originele aanvulling op je evenement is. We gaan er namelijk vanuit dat je gasten niet iedere dag op evenementen komen waar foodtrucks speciaal voor hun genot geboekt worden.

Één van de grote voordelen van het werken met de foodtrucks op onze website is dat wij al veel ervaring hebben met het boeken van deze voertuigen. Populaire foodtrucks als Sweet Prints en de IJS-bar hebben wij al vele malen eerder geboekt voor onze klanten. Om je een inzicht te geven in de ervaring van die klanten kan je op de website ook uitgebreide reviews vinden over de beschikbare foodtrucks. In combinatie met de hulp van onze bookers kan je op deze manier een goed beeld krijgen het aanbod en de kwaliteit van de beschikbare foodtrucks voordat je overgaat tot het boeken.

Een foodtruck heb je in vele verschillende formaten, kleuren en verschillende kookstijlen uit verschillende landen. U kunt zelf kiezen welke foodtruck met welke keuken het best bij u en uw event past. Er zullen kleine menukaartjes worden gemaakt waarop u kunt zien wat u kunt nuttigen bij welke foodtruck. Deze kan naar uw eigen wens ingevuld worden. Het design van het menukaartje voor de foodtruck kunt u ook zelf uitkiezen.

Foodtruck boeken

Foodtruck, food service, eetkraam huren voor uw feest.

Andere food services waar u aan kunt denken is een leuke eetkraam. Wij hebben o.a. een frietkraam en een poffertjeskraam te huur. Als u interesse heeft in een andere eetkraam schroom niet om even contact met ons op te nemen. Wij hebben extra mogelijkheden aan food service. Een Foodtruck is ideaal in combinatie met de Fotobuzz van Evenses. Dit is een fotobusje in de vorm van een Volkswagen, dit past perfect bij het thema. Ook kunt u een Foodtruck perfect combineren met een Band of Cocktailbar. De Foodtrucks hebben al op diverse evenementen gestaan. De Foodtrucks die u bij Evenses boekt hebben een all-in prijs, hierbij zijn reiskosten, apparatuur en andere benodigdheden inbegrepen. Bij Evenses hoeft u zich alleen nog maar druk te maken om het evenement en hier van te genieten. U kunt voor vragen of een offerte vrijblijvend contact opnemen met een van onze medewerkers, wij helpen u graag verder met het vinden van een Foodtruck.Welke soorten foodtrucks zijn er?

Er zijn verschillende soorten foodtrucks te huur, zoals Mexicaanse foodtrucks, Italiaanse foodtrucks, BBQ-foodtrucks, vegetarische foodtrucks enzovoort. Het type foodtruck dat u huurt, hangt af van het soort evenement dat u organiseert en de gerechten die u wilt serveren.

Wat is inbegrepen bij de foodtruck verhuur?

Over het algemeen omvat een foodtruck verhuur de foodtruck, de kok(s), het keukengerei, de voedselvoorziening en eventueel extra opties zoals menu-ontwerp en andere keukenaccessoires.

Is de foodtruck geschikt voor mijn evenement?

Dit hangt af van uw evenement en uw wensen. Het is belangrijk om de grootte, stijl en menu-opties van de foodtruck te bekijken om te bepalen of deze past bij uw evenement. Bespreek uw wensen en behoeften met Evenses om te zien welke opties er beschikbaar zijn.

Waarom catering inhuren?

Het inhuren van catering kan u helpen om een ​​brede selectie van voedsel en dranken te bieden aan uw gasten zonder u zorgen te hoeven maken over het koken en serveren van voedsel. Het kan ook bijdragen aan een feestelijke sfeer op uw evenement.

Kan het menu aangepast worden?

Ja, het is mogelijk om het menu aan te passen aan uw wensen en voorkeuren. Bespreek uw wensen en eventuele dieetbeperkingen of allergieën met de cateraar en vraag of ze in staat zijn om deze te accommoderen.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar