Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Sneltekenaar
100% match

Sneltekenaar

Deze sneltekenaar brengt een blijvende en humoristische herinnering aan uw feest of evenement!
Onze sneltekenaar tekent binnen 6 minuten een sprekende karikatuur van uw gasten. Daarnaast is ...
Lees meer

4,7 (15 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
Cartoonist Will
100% match

Cartoonist Will

De cartoonist maakt de leukste cartoons tijdens uw vergadering, brainstormsessie of presentatie
Een cartoonist weet een duidelijk en doeltreffend beeld te illustreren en maakt de leukste cart...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 445 - € 1115
Digitale Sneltekenaar Wim
100% match

Digitale Sneltekenaar Wim

Met een tekentablet en mobiele printer binnen een paar minuten treffende karikaturen.
Sneltekenaar Wim is ideaal voor uw bedrijfsfeest, verjaardag of congres! Wim maakt gebruik van een Wacom ...
Lees meer

4,8 (4 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Karikaturist Willy
100% match

Karikaturist Willy

Karikaturist Willy zorgt met leuke karikaturen voor een tastbare herinnering voor jong en oud!
Karikaturist ‘Willy’ voelt de sfeer aan en gaat zodoende te werk, staand tekenend tussen het pub...
Lees meer

4,8 (5 Beoordelingen)
€ 445 - € 1115
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Sneltekenaar en karikaturist boeken

Sneltekenaar aan het zoeken voor uw gelegenheid? Bent u bijvoorbeeld de verjaardag van een van uw kinderen aan het plannen en wilt u graag iets origineels organiseren om het feest memorabel te maken? Is uw partner een enorme fan van karikaturen en stripfiguren en bent u op zoek naar een manier om dat te combineren met een feest? Of maakt u onderdeel uit van de organisatie van het jaarlijkse feest op kantoor en willen jullie de rest van de collega's verrassen met iets grappigs? U hebt er misschien nog niet aan gedacht, maar het boeken van een sneltekenaar oftewel karikaturist zou wel eens dat topidee voor jullie feest zijn.

Maar wat is een sneltekenaar eigenlijk? Een sneltekenaar, soms ook wel een karikaturist genoemd, is een artiest die razendsnel tekeningen maakt en dan met name portretten. Op een feest zou een sneltekenaar van uw gasten karikaturen tekenen, zoals te zien is op markten of andere evenementen. Over het algemeen worden zulke tekeningen ook wel karikaturen genoemd en hebben ze een grappige ondertoon. Niet alleen is het leuk entertainment tijdens het feest, maar is een te tekenen karikatuur ook een origineel aandenken aan het feest, aangezien de gasten hun karikaturen mee naar huis kunnen nemen.

Sneltekenaar karikaturist.jpg

Wat een sneltekenaar met zich meebrengt

Daar komt nog bij dat het boeken van een sneltekenaar van toegevoegde waarde kan zijn voor een hele uiteenlopende variatie aan gelegenheden. Van verjaardagen en bruiloften tot festivals en bedrijfsevenementen, door een sneltekenaar te boeken kan er een vleugje humor toegevoegd worden aan het feest of evenement dat u gaat organiseren. De aanwezigheid van een sneltekenaar of karikaturist geeft het feest daarnaast ook wat extra dynamiek, aangezien de gasten actief worden vermaakt door de artiest, zeker wanneer zijn of haar karikaturen in de smaak vallen.

Zoals eerder gezegd, is een sneltekenaar iemand die in korte tijd veel karikaturen tekenen kan van uw gasten op het feest of evenement. Dit kan echt heel snel gaan: professionele sneltekenaars kunnen in enkele uren tientallen portretten maken. Afhankelijk van uw voorkeuren en die van de artiest kunnen deze getekend worden op papier, op servetten, op bierviltjes, alles wat er maar binnen handbereik is van de sneltekenaar. Mocht u nog niet overwogen hebben om een sneltekenaar te boeken voor uw gelegenheid, dan zetten we hieronder enkele pluspunten van een sneltekenaar op een rijtje:

Een sneltekenaar vertegenwoordigt universeel entertainment

In tegenstelling tot veel andere vormen van entertainment die geboekt kunnen worden voor het feest of evenement dat u gaat organiseren, is de kunst van een sneltekenaar en een karikatuur tekenen heel universeel. Dat wil zeggen, karikaturen zijn duidelijke visuele kunst, waardoor factoren als, bijvoorbeeld, de verschillende talen of culturen van de gasten vrijwel geen rol spelen. Tijdens internationale evenementen, zoals grote kantoorfeesten of bruiloften bijvoorbeeld, kan dit erg goed van pas komen.

Een sneltekenaar is anders dan anders

Om ervoor te zorgen dat een sneltekenaar zijn of haar werk kan doen, is het soms nodig dat de gasten enkele minuten de tijd nemen om te poseren. Dat kan een welkom rustmoment vormen voor hen, zeker als de rest van het feest heel energiek is. Tussen het eten, dansen, en  drinken door kan het best fijn zijn om even een paar minuten te zitten terwijl de sneltekenaar een leuke karikatuur tekent.

karikatuur tekenen.jpg

Sneltekenaars kunnen een blikvanger zijn

In vergelijking met verschillende andere acts die geboekt kunnen worden voor uw feest of evenement kan een sneltekenaar een hele originele aanvulling zijn op de feestelijkheden. Zo kunnen sneltekenaars een grote hit zijn op een verjaardag of een bruiloft, maar ook, bijvoorbeeld, op beurzen en andere professionele evenementen. Door een karikaturist te boeken, vergroot u de kans op het aantrekken van potentiële nieuwe klanten, aangezien de mensen minstens enkele minuten bij uw stand moeten doorbrengen zodat de sneltekenaar een karikatuur tekenen kan. Dat geeft u de tijd om in een informele setting uw sales pitch te doen.

Een sneltekenaar kan altijd een blijvende karikatuur tekenen als herinnering

Eén van de leukste dingen aan het boeken van een sneltekenaar is dat u de aanwezige mensen voorziet van een leuke en blijvende herinnering aan het feest. Ieder portret is een persoonlijk kunstwerkje dat de mensen mee naar huis kunnen nemen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat er nog lang zal worden nagepraat over uw feest of evenement.


sneltekenaars.jpg

Wat de sneltekenaars die karikatuur tekenen u allemaal brengen

Als entertainmentbureau werken wij samen met een ruim aanbod sneltekenaars die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen. Of u nou een zomers feest in de tuin geeft en dat van een vleugje humor wil voorzien, of een Nieuwjaars diner organiseert voor het kantoor waar een aandenken wel volstaat, bij Evenses helpen we u graag om de ideale optie voor uw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een sneltekenaar te boeken kunt u het feest helemaal uniek maken, zeker als er op voorhand samen met hem of haar afgesproken wordt wat voor soort portretten er worden getekend en waar de nadruk op wordt gelegd.

Bij het boeken van een sneltekenaar is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van sneltekenaars. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de artiestenboekingen en we hebben door de jaren heen honderden verschillende acts geboekt. Als u zelf eerst eens op verkenning wil gaan, dan kunt u met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een eerste stap zetten. Daarnaast kunt u ook zeven dagen per week terecht bij onze entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een sneltekenaar of karikaturist. U kunt hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan er worden vanuit gegaan dat we samen met u de sneltekenaar boeken die de te tekenen karikatuur goed weet te realiseren.

Sneltekenaar boeken voor uw verjaardag, bedrijfsfeest of bruiloft? Bij evenementenbureau Evenses hebben we gedegen keuze aan sneltekenaars en karikaturisten om in te huren. Alle tekenaars zijn persoonlijk door ons uitgekozen op basis van professionaliteit, kwaliteit en tekenstijl bij het karikatuur tekenen. De tekenaars/karikaturisten bezitten allemaal dus de competenties om uw evenement een humoristisch aandenken te geven door een karikatuur te laten maken. Er zijn voor het kiezen van een karikatuurtekenaar meerdere opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan karikatuur tekenen van foto's of een groepskarikatuur.

Karikatuurtekenaar.jpg

Het boeken van een sneltekenaar hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het is wel verstandig om tijdens het boekingsproces met enkele factoren rekening te houden. We zetten hieronder al enkele dingen op een rijtje die u in de gaten dient te houden als u overweegt om een sneltekenaar te boeken voor uw feest of evenement.

FAQ Sneltekenaar en karikaturist

Bevalt het eerdere werk van de sneltekenaar in kwestie?

Aangezien het tekenen van karikaturen een zeer persoonlijke vorm van kunst is, kan de stijl van tekenen enorm verschillen per sneltekenaar. Het is om die reden belangrijk om al eens een kijkje te nemen naar het werk van de sneltekenaars in kwestie alvorens over te gaan tot het boeken. Dit kunt u doen door het aanbod op onze website te verkennen, en door beeldmateriaal van de sneltekenaars online op te zoeken, bijvoorbeeld. In de meeste gevallen zal een professionele sneltekenaar voorbeelden van zijn of haar werk online hebben staan.

Hoe gaat de sneltekenaar in kwestie te werk?

Breed gesproken zijn er twee manieren waarop een sneltekenaar te werk kan gaan op uw evenement: al zittend op een min of meer vaste plek op het feest, of al lopend tussen de gasten door. Aangezien iedere vorm bepaalde voorwaarden heeft voor het maken van leuke portretten, zoals bijvoorbeeld de belichting en het materiaal waarop getekend wordt, is het verstandig om dit duidelijk af te spreken met de sneltekenaar in kwestie.

Hoe lang is een karikaturist gemiddeld bezig op een evenement?

In essentie is een sneltekenaar een artiest die een optreden geeft, net als, bijvoorbeeld, een DJ of een muzikant. Het is dus belangrijk dat u duidelijk met de sneltekenaar afspreekt wanneer tijdens het feest hij of zij karikaturen van de gasten tekent, en hoe lang hij of zij daar mee bezig gaat zijn. Door dit goed af te spreken, maakt u de planning van het feest alweer iets overzichtelijker voor de sneltekenaar.

Wat heeft de sneltekenaar nodig om zijn of haar werk te doen?

Simpel gezegd heeft een sneltekenaar niet veel meer nodig dan papier en tekengerief, maar overleg dit zeker met hem of haar alvorens de boeking te formaliseren. Daarnaast zult misschien een plekje en een stoel en tafel voor de karikaturist moeten regelen. Om het feest of evenement nog verder te personaliseren, vindt u het misschien ook leuk om de sneltekenaar te laten tekenen op gepersonaliseerd papier, bijvoorbeeld met het logo van uw bedrijf of de naam van het feestvarken erop. Welke wensen er ook zijn, overleg het zeker met de sneltekenaar die leuk lijkt.

Heeft u interesse in een sneltekenaar huren? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen alles in onze macht doen om al uw wensen waar te maken. Bij boekingskantoor Evenses bent u op de juiste plek voor het boeken van een sneltekenaar!Hoe lang duurt het om een tekening te maken?

Sneltekenaars staan bekend om hun snelheid, waardoor ze binnen enkele minuten een treffende karikatuur kunnen maken. De precieze tijd hangt af van de complexiteit van de tekening en het type medium dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan een sneltekenaar ongeveer 10 tot 15 tekeningen per uur maken.

Wat heeft de sneltekenaar nodig?

De sneltekenaar neemt zelf benodigdheden mee om de tekeningen te maken. Het enige wat gewenst is op de locatie is een plek waar hij kan zitten. Mochten er verder nog aanvullende wensen zijn dan zal dat altijd tijdig worden aangegeven.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar