VJ

Wordt er binnenkort een buurtfeest georganiseerd en willen jullie naast de muziek ook wat visueel entertainment verzorgen? Komt de bruiloft van je zoon of dochter eraan en wil je er een heel speciaal feest van maken? Of heb je gewoon zin om eens een knallend feest te organiseren voor vrienden en familie, en wil er iets unieks van maken voor iedereen? Vaak wordt er veel aandacht besteed aan de muziek, de locatie, en de decoratie bij het organiseren van feesten en evenementen, maar het investeren in visuals wordt over het algemeen een stuk minder overwogen. Dat is jammer, want het boeken van een VJ, of video jockey, kan net datgene zijn wat van jouw feest een unieke gebeurtenis maakt. Lees meer

 

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de term “VJ”, bijvoorbeeld in verband met muziekvideo's op MTV, maar je hebt er misschien niet bij stilgestaan dat een VJ ook voor jouw eigen feesten en evenementen geboekt kan worden. Kort gezegd wijdt een professionele VJ zich aan het live creëren of manipuleren van visuals met behulp van technologie, waaronder computers, en vaak in samenspel met muziek. De kans is groot dat je weleens een VJ live aan het werk hebt gezien, zelfs zonder dat je het zelf doorhad, bijvoorbeeld bij concerten, in nachtclubs, of op festivals. Wanneer op een concert, bijvoorbeeld, de artiest wordt ondersteund door een enorme lichtshow die synchroon gaat met de muziek, dan is er een, onder andere, een VJ aan het werk.

 

Één van de handige dingen wat betreft het boeken van een VJ is dat het op vrijwel iedere gelegenheid van toegevoegde waarde kan zijn. Dat komt omdat, net als in het geval van DJ's bijvoorbeeld, er heel veel verschillende soorten VJ's bestaan, allemaal met hun eigen stijl en hun eigen voorkeuren. Organiseer je een prijsuitreiking en wil je visuals op de achtergrond die de winnaars vertegenwoordigen op het ritme van pop-achtige muziek? Geef je een feest waarop een house DJ draait en wil je daar een eclectische lichtshow bij? Of gaat het om een bruiloft waar op een gegeven moment een slideshow met foto's van het gelukkige echtpaar begeleid moet worden door klassieke muziek en sfeervolle verlichting? Wat je ook nodig hebt, de kans is zeer groot dat je daarvoor de perfecte VJ kan boeken.

 

Gezien het feit dat het aantal professionele VJ's in Nederland en België de laatste jaren vrij snel gegroeid is, is het een goed idee om bij het boeken van een VJ de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Niet iedere VJ zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij wil organiseren. Evenses is zo'n partij. Wij beschikken over een uitgebreid portfolio professionele VJ's voor wie wij al talloze succesvolle boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte VJ kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

 

Onze ervaren bookers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf op verkenning wil gaan, dan kan je met de hulp van de zoekmachine op onze website alvast aan de slag. Om het concept van een VJ nog wat duidelijker te maken en om wat beter uit te leggen hoe een goede VJ van jouw feest of evenement een memorabele gelegenheid kan maken, zullen we hieronder ook wat dieper in gaan op wat een VJ precies is en doet, en waarom het een superidee kan zijn om een VJ te boeken voor het evenement dat je organiseert.

 

 

 

Wat is een VJ precies?

Iets hierboven hebben we al het voorbeeld aangehaald van VJ's en de televisiezender MTV, en dat was niet zomaar een voorbeeld. Het concept van de video jockey is namelijk grotendeels een creatie van de muziekzender. De term "video jockey" (VJ) is eigenlijk een variatie op de term "disc jockey" (DJ), zoals DJ Tiësto, DJ Jean, en Calvin Harris, om maar wat bekende namen te noemen. Het was MTV (Music Television Network) dat er in de jaren tachtig voor zorgde dat de term “VJ” aan mainstream bekendheid begon te winnen. De typische MTV hosts op televisie, dus de mannen en vrouwen die de videoclips presenteerden en de programmering van de zender aan elkaar praatten, was gebaseerd op het entertainment dat plaatsvond in een nachtclub in New York destijds, genaamd Hurray. Dit was de eerste club die een volledige en geavanceerde video-installatie integreerde in het ontwerp van de club. Deze creatie bestond, onder andere, uit meerdere schermen boven de bar en de dansvloer.

 

Het oorspronkelijke idee van de eigenaars van Hurray was om tijdens clubavonden op de vele schermen ook fragmenten en korte films te laten zien. Aan de hand van verschillende makers van experimentele films begon de nachtclub echter al snel ook video's te maken die als aanvulling dienden op de muziek van de DJ's, in plaats van dat het visuele entertainment op de schermen een soort van pauze in de avond vormde. Op deze manier werden de visuals een integraal onderdeel van de clubsfeer en al snel was de baan van video jockey ontstaan.

 

Voor het grote publiek werden VJ's vooral bekend als presentatoren en presentatrices op zenders als MTV en, in Nederland en België, TMF. Hun baan als VJ was vooral gebaseerd op het presenteren van videoclips en muziek-gerelateerde programma's op deze zenders, wat een uiterst succesvol concept bleek te zijn. Verschillende bekende Nederlanders zetten hun eerste stappen in de showbusiness als VJ's, zoals bijvoorbeeld Bridget Maasland, Ruud de Wild, en Mental theo.

 

Of het nu gaat om een VJ die in een nachtclub de visuals bij een DJ set verzorgt of om een VJ die op televisie muziekvideo's presenteert, één van de kernelementen is het live mixen van media, gaande van bestanden op dvd's en harde schijven van een computer tot live camerabeelden en  computergegenereerde beelden. Daarnaast houdt een VJ zich over het algemeen ook bezig met het verwerken van beeldmateriaal in realtime. Door een goede VJ te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren kan je dus een heel gevarieerd en uniek element toevoegen aan het geheel.

 

 

 

Waarom zou je een VJ boeken?

Tegenwoordig is het ook mogelijk om VJ's te boeken voor feesten en evenementen die je zelf organiseert, net zoals je een DJ of een zangeres zou kunnen boeken. Je kan er vrij zeker van zijn dat in de meeste gevallen het overgrote deel van jouw gasten zelden of nooit op een feest is geweest waar ook een VJ deel uitmaakte van het entertainment, wat het boeken van een VJ des te boeiender maakt.  Maar wat kan een VJ zoal precies toevoegen aan jouw evenement?

 

 

 

Het visuele aspect

Zoals je ondertussen wel door zal hebben, kan je een VJ boeken om een visueel element aan het entertainment toe te voegen aan jouw feest of evenement. Of het nou gaat om een VJ die zich eerder bezighoudt met het presenteren van verschillende onderdelen van het feest, met behulp van visuele ondersteuning, of om een VJ die zich vooral focust op het creëren van visuele shows om de muziek te begeleiden, de juiste VJ kan van grote toegevoegde waarde zijn.

 

 

 

Een verhaal vertellen

Een professionele VJ kan jou, als organisator, ook helpen om een verhaal te vertellen tijdens het evenement. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een bruiloft waarop verschillende speeches niet enkel worden begeleid door muziekstukken, maar ook door passende beelden en mooie lichtvariaties, om maar een voorbeeld te geven. Dit staat ook in nauw verband met het volgende punt...

 

 

 

Het perfecte sfeertje oproepen

Door een VJ te boeken kan je op geheel eigen wijze jouw feest of evenement van visuals voorzien. Deze kunnen afgestemd zijn op de muziek, maar ook, bijvoorbeeld, op de locatie waar het evenement wordt gehouden of op de sfeer die je op een specifiek moment wil creëren. Daarnaast kunnen mooie visuals ook de perfecte manier zijn om een thema of muziekgenre te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld op een swingend jaren twintig-feestje of een feest met als thema “Hawaii”.

 

 

 

Wat Evenses voor je kan betekenen

Het boeken van een VJ hoeft zeker niet moeilijk te zijn, maar is het wel verstandig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben naar wat voor act of visueel entertainment je op zoek bent alvorens aan je zoektocht te beginnen. Net zoals er een oneindige verscheidenheid aan DJ's bestaat, krijg je ook te maken met heel wat variatie op het gebied van VJ's om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid portfolio aan VJ's die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Daarnaast kan je bij Evenses ook VJ's boeken in combinatie met, bijvoorbeeld, muzikale elementen, zoals bijvoorbeeld zang of een DJ-set. Of je nou een zomerse ceremonie organiseert en deze wil voorzien van een passende visuele begeleiding door een live VJ, of een knallend verjaardagsfeest wil geven waarbij de VJ een professionele house set van een DJ naar jouw keuze ondersteunt, we helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken.

Bij het boeken van een VJ is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van VJ's. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van evenementen en entertainment, en we hebben door de jaren heen al honderden verschillende acts geboekt. Je kan zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een VJ. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de VJ boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

 

 

 

 

VJ (veejay) boeken voor uw bruiloft, feest of evenement? Heeft u een geboekt maar wilt u graag nog iets speciaalsom uw gasten te vermaken? Een VJ is hiervoor een leuke toevoeging. Een DJ kan muzikaal uw evenement van entertainment voorzien, maar visueel zijn er minder mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen een VJ in te huren, die op geheel eigen wijze uw evenement van visuals voorziet. Deze zullen afgestemd zijn op de muziek van de DJ, de locatie van uw feest en de sfeer die u wilt neerzetten. De VJ kan de visuals ook afstemmen op uw thema of muziek genre.

 

Veejay boeken voor uw feest, bruiloft of festival

 

In samenspraak met u wordt er een plan door de VJ opgesteld. U kunt doorgeven in welke sfeer, in wat voor soort kleuren en vormen en in wat voor locatie uw evenement zal plaatsvinden. Zo weet u zeker dat de visuals passen bij het beeld dat u voor ogen heeft. Onze VJ’s kunnen zelf al het materiaal dat nodig is verzorgen. U kunt hierbij denken aan beamers om te projecteren en doeken om de projecties volledig tot hun recht te laten komen. Ieder evenement en iedere locatie kan geschikt zijn voor een visuele show. Een kleinschalige bruiloft of een groot clubfeest zijn beiden geschikt voor versiering en entertainment in de vorm van projecties. Wij helpen u graag verder! U kunt ons daarom 7 dagen per week bereiken voor vragen en advies over het boeken van een VJ. 

 

 

 

Vul onderstaande gegevens in en ontvang vrijblijvend een prijsopgave.
Niet nodig