Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Mr. Oktoberfest
100% match

Mr. Oktoberfest

Deze rasentertainer is bekend van onder andere het Ezellied.
Mister Oktoberfest zorgt met zijn gezelligheid en energie er voor dat elke gelegenheid een feestje wordt. De rasentertainer heef...
Lees meer

4,9 (15 Beoordelingen)
€ 600 - € 1320
Schlagerzanger
100% match

Schlagerzanger

Duitse Schlagerzanger Gunter boeken en wees verzekerd van een geweldig optreden!
Geen skihut in de buurt? Geen zorgen, De Evenses Duitse Schlagerzanger Gunter maakt van iedere feestlocatie ee...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 725 - € 1595
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Oktoberfest

Oktoberfest is de tijd van het jaar dat u ongegeneerd de hele dag in uw schlagerspak kunt rondlopen. Met in uw ene hand een pul bier en in uw andere hand een braadworst. Niemand die gek opkijkt. Integendeel, iedereen loopt de polonaise en zingt mee met de leukste oktoberfest artiesten zoals Mister Oktoberfest. Organiseer samen met Evenses uw eigen Oktoberfest!

Wij vertellen u hier meer over:

Wat is het Oktoberfest?

Voordat we overgaan op het Oktoberfest zoals we die nu kennen, laten we eerst kijken naar het ontstaan ervan. Hoe is deze traditie ontstaan en hoe heeft het zich in de jaren ontwikkeld?

Misschien zou u het niet denken, maar het Oktoberfest van nu begon oorspronkelijk als een paardenrace. In 1810 trouwden Kroonprins Lodewijk van Beieren met prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen. Dit feest duurde in totaal 5 dagen en ter ere van het huwelijk vond er een paardenrace plaats op het Theresienwiese. Iedereen in Beieren en omstreken was het er over eens; dit moet een jaarlijks terugkerend festiviteit worden. In 1819 besloot de stad München het evenement in eigen handen te nemen en er voor te zorgen dat het jaarlijks gevierd kon blijven worden.

oktoberfest.jpg

Het Oktoberfest zoals wij die nu kennen begint volgens de traditie altijd op de eerste zaterdag na 15 september om 12:00 en eindigt op de eerste zondag van oktober. Het feest duurt ongeveer 16 dagen.

Waarom het Oktoberfest als het al begint in september? Dat antwoord is simpel, dat heeft een commercieel oogpunt. De weersomstandigheden zijn beter en de septembernachten zijn warmer. De bezoekers hebben daardoor meer tijd om langer te genieten van de biergartens buiten de tenten. Ook kunnen de bezoekers in de avond nog een wandeling maken over de Wiesn.

Overal in Duitsland worden er Oktoberfesten georganiseerd, maar Oktoberfest München is het grootste volksfeest ter wereld. Om 12:00 precies wordt het eerste vat bier aangesloten en tapt de burgermeester van München het eerste biertje. Met de woorden "O'zapft is", wat "het is getapt" betekent, wordt het Oktoberfest officieel geopend.

Op de Wiesn, het festivalterrein, staan ruim 14 grote tenten. Elke tent heeft zijn eigen charmes en sfeer. Ook heeft elke tent een eigen naam en een eigen identiteit. Marstall is de eerste tent die bij binnenkomst op het terrein te zien is. ’s Avonds speelt de plaatselijke band de Beierse klassiekers.

Wilt u echt gaan feesten en dansen dan is de Schottenhamel de tent om heen te gaan. Deze tent is populair onder jongeren. De tent is gereserveerd voor de studentenverenigingen, oftewel een succes voor een spetterend feest. Bent u meer een wijnpersoon, dan is de Weinzelt de tent om naar toe te gaan. Hier worden vijftien verschillende wijnen geserveerd.

In de loop der jaren is het Oktoberfest ook naar Nederland gewaaid. Een van de bekendste en tevens grootste Oktoberfesten van Nederland is “Das Coen und Sander Fest”. Dit grootse feest wordt jaarlijks gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Jaarlijks bent u met uw lederhose of dirndl ook welkom voor de Oktoberfest Ahoy. Wilt u het echte Oktoberfest gevoel hebben en de pullen bier achteroverslaan in een grote tent, dan is Oktoberfest Geerdijk een feest om niet te missen.

Oktoberfest entertainment

Nu de oorsprong van het feest wat duidelijker is, kijken we nu naar de Oktoberfest zoals iedereen die kent en specifiek naar de grootste en meest bekende; Oktoberfest Munchen. Zo telde de Oktoberfest 2019 ruim 6.3 miljoen bezoekers en werd er ruim 7.5 miljoen liter bier gedronken.

Het feest bestaat zelf uit een kermis. Daar ontbreken attracties als de achtbaan en de Kop-van-jut en de welbekende teufelsrad. Uiteraard mogen de kolossale, mooi aangeklede tenten niet ontbreken. In en rondom de tenten kunt u bier halen. Het speciale aan dit bier is dat het traditiegetrouw in een Maß geserveerd. Een Maß is een bierpul met een inhoud van een liter. Het bier dat geschonken wordt is niet zomaar een biertje. Het is namelijk wettelijk vastgelegd dat er maar van enkele bierbrouwers uit München het bier getapt mag worden.

oktoberfest.jpg

Oktoberfest muziek

Bij een mooi groot feest hoort uiteraard ook muziek. Wanneer u een biertent op de Wiesn bezoekt, staat er midden in het publiek een live band op een verhoogd podium. Geheel in thema, de mannen in lederhosen en de vrouwen in een dirndl, brengen de bands naast Duits ook internationaal muziek ten gehore. Welk nummer echt elke dag meerdere malen terug komt is Ein Prosit.

De muziek die te horen is tijdens het Oktoberfest wordt ook wel eens hoempapa-muziek genoemd. Dit soort muziek wordt gespeeld door hoempapa-bands met koperblazers en accordeons.

Oktoberfest artiesten

De podia op het Oktoberfest worden dus veelal betreden door artiesten die naast een internationaal repertoire ook Duits muziek ten gehore brengt. Zo wordt er elk jaar Wiesn hit van het jaar gekozen. Onder andere Helene Fischer met Atemlos durch die nacht en Josh met Cordula Grun zijn al eens benoemd tot Wiesn hit van het jaar.

Bent u nog op zoek naar een artiest die uw Oktoberfest komt voorzien van de lekkerste hits en meezingers. Bij Evenses hebben wij een groot aanbod aan leuke artiesten waaronder Wilfried Wildschwein. Een zanger die naast de lekkerste hits zingt heeft hij ook eigen nummers uitgebracht. Ook Duitse Schlagerzanger Gunter kan er voor zorgen dat u het gevoel krijgt of u in München bent.

Bent u toch meer op zoek naar een band, dan zijn daar ook heel veel mogelijkheden in. Bijna al de bands bij ons op de site staan hebben Duitse Wiesn hits in hun repertoire. Wilt u er echt een Nederlands Oktoberfest van maken met Nederlandstalige muziek dan is 100% Nederpop een goede match. Deze band zorgt er voor dat iedereen niet alleen staat de dansen, maar alle bekende Nederlandse hits worden ook uit volle borst meegezongen.

Groots uitpakken met een Bekende Nederlander behoort ook tot de mogelijkheden. Snollebollekes krijgt niet alleen de carnavalstenten op z’n kop maar weet ook iedereen tijdens een Oktoberfest op de tafels te krijgen. Het zit niet alleen in zijn naam, maar Frans Duijts weet ook hoe hij uw Oktoberfest tot een muzikaal succes kan brengen.

Oktoberfest organiseren

Heeft u na het lezen van de tekst nog meer zin in een Oktoberfest. Maar het is nog zo ver weg of u heeft geen zin om helemaal naar München te reizen. Dan kunt u er uiteraard voor kiezen om zelf een Oktoberfest te organiseren. Wij van Evenses helpen u daar graag bij.

Het thema is bekend, nu nog een passende locatie. De locatie hangt uiteraard helemaal af van de grootte van het feest. Wilt u het lekker knus houden of wilt u het groots uitpakken? Gaat u op zoek naar een locatie of huurt u een (grote) tent, alles is mogelijk.

De aankleding is misschien nog wel belangrijker. Om er een echte Oktoberfest draai aan te geven mogen de bierbanken en de bierpullen niet missen. Niet alleen de aankleding van de locatie is belangrijk. Het mooiste is dat iedereen ook in Oktoberfest kleding komt. De mannen dragen traditionele lederhose en de vrouwen komen in een dirndl.

Is de locatie rond en de versiering in huis, dan mag de muziek uiteraard niet ontbreken. Een dj is een makkelijke invulling voor de avond. Wilt u een extra twist geven aan de dj, dan is Dj Sing ’n Spin een goede invulling. Deze artiest draait niet alleen de leukste hits, maar zingt ook de lekkerste meezingers. Een combinatie van een dj en live zang.

We hebben het al gehad over artiesten als Wilfried Wildschwein en Schlagerzanger Gunter, maar onze Marcelino Wunderlich mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Marcelino zet een half uur lang alles op z’n kop.

Dat Oktoberfest niet alleen draait om alleen bier drinken bewijzen de vele activiteiten rondom een echt Oktoberfest. Activiteiten zoals spijkerslaan en kop van jut mogen ook zeker niet ontbreken tijdens het feest. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook zeker een leuke activiteit voor de volwassenen.

Nu dat allemaal geregeld is rest er nog maar het volgende; Bier, heel veel bier en de bierpullen inslaan. Maar laten we de wijn en de non-alcoholische dranken uiteraard ook niet vergeten.

Wilt u graag geholpen worden met het organiseren van een echt Oktoberfest en wilt u nagaan welke artiesten goed passen bij het evenement en aansluiten op uw budget? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan vijf dagen per week tijdens kantoor uren klaar voor uw vragen.

oktoberfesten.jpg

FAQ Oktoberfest

Worden er in Nederland ook Oktoberfesten georganiseerd?

In Nederland worden er ook zeker Oktoberfesten georganiseerd. De meest bekende zijn onder andere Das Coen und Sander Fest en Oktoberfest Ahoy. Ook buiten Europa worden Oktoberfesten gehouden. De Oktoberfest van Blumenau in Brazilie is na de Oktoberfest Munchen de grootste ter wereld.

Hoeveel bezoekers komen er op het Oktoberfest af?

Miljoenen. Zo telde Oktoberfest 2018 in Munchen ruim 6.3 miljoen bezoekers. Dit is verspreid over de hele periode.

Wat kost het om zelf een Oktoberfest te organiseren?

De prijs voor het organiseren van een Oktoberfest heeft met een aantal factoren te maken. Het hangt er vanaf wat uw wensen en voorkeuren zij. We kunnen het zo gek en groot maken als u zelf wilt. De exacte prijs hangt af van meerdere factoren: kwaliteit, bekendheid, grootte, duur van het optreden, benodigde geluidstechniek en de reiskosten. Dit bepaalt gezamenlijk de totaalprijs van de aangevraagde band.

Hoe lang treedt de artiest op?

De maximale speelduur verschilt per artiest, maar zit meestal op 3 of 4 uur. Ook kan de artiest voor 1 uur ingehuurd worden, bijvoorbeeld voor een ceremonie. De meeste artiesten spelen in sets van ongeveer 45 minuten per uur. In de pauzes tussen de sets door regelt de artiest pauze muziek zodat er geen stiltes vallen. Met goed overleg is dit altijd naar eigen voorkeur in te vullen.

Moet ik zelf de techniek regelen?

De meeste artiesten brengen zelf hun eigen geluidstechniek mee naar een optreden, soms tegen een kleine meerprijs. In goed overleg kan er ook extra techniek zoals verlichting worden meegebracht.

Heeft de band/artiest een podium nodig?

Normaal gesproken hebben zij geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek.

Wat gebeurt er als de act plotseling niet meer kan?

Bij overmacht kan het voorkomen dat act plotseling niet meer in staat is om het optreden te verzorgen. Deze situatie is hoogst uitzonderlijk en komt vrijwel nooit voor. Maar als dit voorkomt dat is Evenses hierop voorbereid. Wij hebben een zeer groot netwerk van acts in ons bestand en zijn daarom altijd in staat om passende vervanging te vinden. We streven er naar om de vervangende act zo vergelijkbaar mogelijk met de oorspronkelijke act te laten zijn. Indien de vervangende optie goedkoper is, betaalt u uiteraard minder. Indien de vervangende optie een duurdere optie is, nemen wij de extra kosten op onze rekening.

Kan Evenses ook de aankleding verzorgen?

In principe kan alles geregeld worden. Van aankleding tot aan de pullen bier. Bel of mail gerust voor een gesprek met een van onze event specialisten. Samen kunnen we dan kijken naar al uw wensen en voorkeuren.

Waarom zou ik mijn entertainment voor het Oktoberfest bij Evenses boeken en niet ergens anders?

We hebben al jarenlang ervaring met het verzorgen van het entertainment. Vele klanten gingen u voor en beoordeelden ons met een 9,3. Lees onze laatste recensies op Kiyoh!
 
Wij weten daarom hoe belangrijk het is om jullie gelegenheid in vertrouwde handen te hebben.

Onze voordelen:

✓ Duidelijke all-in prijzen: géén verrassingen achteraf

✓ Bij ziekte of overmacht verzorgen wij altijd een waardige vervanger

✓ Al onze acts zijn uitsluitend professionals en zijn geselecteerd op ervaring en uitstraling

✓ Veel aandacht voor jullie wensen en voorkeuren

✓ Ons team staat 24/7 klaar om u te helpen

✓ Duizenden optredens ervaring en vele positieve referenties

Komen er nog kosten boven de prijs van de offerte?

De uiteindelijke prijs van een optreden is afhankelijk van (een aantal van) deze factoren:

 • Aantal uren
 • Reistijd en reiskosten
 • Benodigde licht- geluid en DJ apparatuur (indien van toepassing)
 • Benodigde opbouw en voorbereidingstijd
 • Wachtgeld

Veel partijen rekenen alles apart, soms zelf op nacalculatie. Dit kan tot onaangename verrassingen leiden. Zorg er dus voor dan dit van tevoren duidelijk is afgesproken. Wij werken altijd met een all-inclusive prijs, zodat er geen verrassingen zijn over de prijs.

Moet ik mij van tevoren veel zorgen maken?

Wees ontspannen en geniet. Probeer niet alles van minuut tot minuut van tevoren vast te leggen en blijf pragmatisch. Vertrouw op de ervaring van onze entertainers en onze ervaring en zorg er voor dat u op een prettige wijze de boeking voorbereidt. Probeer niet alles te regisseren maar geniet vooral van jullie feest.Hoe kunt u ervoor zorgen dat gasten een leuke tijd hebben?

Om ervoor te zorgen dat uw gasten een leuke tijd hebben, moet u zorgen voor de juiste sfeer en ambiance. Zorg voor traditionele Duitse muziek en decoraties, serveer authentieke Duitse bieren en gerechten en moedig uw gasten aan om zich te verkleden in Oktoberfest-kostuums.

Waarom een themafeest organiseren?

Het organiseren van een themafeest kan een leuke manier zijn om een feestelijk en uniek evenement te creëren en om uw gasten te laten genieten van een nieuwe en spannende ervaring. Een themafeest kan ook helpen bij het creëren van een gemeenschappelijke sfeer en eenheid onder uw gasten.

Hoe lang duurt het om een themafeest te organiseren?

Dit hangt af van het type themafeest dat u organiseert en de omvang van het evenement. Het kan variëren van enkele weken tot enkele maanden om alles te plannen en te organiseren. Het is het beste om ruim van tevoren te beginnen om ervoor te zorgen dat alles op tijd en binnen uw budget kan worden geregeld. Ook Evenses kan vanaf het begin meehelpen bij het organiseren van uw feest.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar