Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Lassepoester
100% match

Lassepoester

Hosten, performen, bingo’s, doorbitch? She can do it all!
Lassepoester is een energiek, ludiek, sexy & fierce Queen die van al uw evenementen een sickening show maakt! Ze is ontstaan door de...
Lees meer

4,5 (7 Beoordelingen)
€ 495 - € 1250
April Summer
100% match

April Summer

Drag queen, entertainer én host April Summer nu te boeken bij Evenses!
Op 20-jarige leeftijd heeft Hildo voor het eerst een travestietie-optreden gedaan in de kroeg CHez-Nous. Hier woonde d...
Lees meer

5 (11 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
The Alley girls
100% match

The Alley girls

Glitter, Glamour en Entertainment. Boek The Alley Girls bij Evenses!
Maak kennis met Florence, Conny en Christine. Het travestietrio dat inmiddels al 25 jaar het langst bestaande travestie tr...
Lees meer

4,5 (7 Beoordelingen)
€ 1250 - € 2250
Megan Schoonbrood
100% match

Megan Schoonbrood

Meet Megan Schoonbrood, Rotterdam's extravagant drag queen with a heart of gold
Megan Schoonbrood staat bekend als een populaire en extravagante queen uit Rotterdam, en zit al meer dan de hel...
Lees meer

4,7 (8 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Drag Queens

Wat is een Drag queen precies?

Een drag queen is een mannelijke artiest die zich verkleedt en gedraagt als vrouw om op te treden als onderdeel van performance art. Dit betekent dat een drag queen vrouwelijke kleding en make-up draagt en overdreven vrouwelijke kenmerken en gedrag vertoont. Een typische dragshow kan dans, acteren, stand-up comedy en zang bevatten, zowel live als lip-sync op vooraf opgenomen tracks. De term "drag queen" komt oorspronkelijk uit de LGBT-cultuur en wordt gebruikt om mannen te beschrijven die zich verkleden en optreden als vrouwen voor de amusement van het publiek. Het drag queen-genre omvat een breed scala aan optredens, van lip syncs en dansroutines tot comédie en verhalenvertelling. Drag is een vorm van zelfexpressie waarbij drag queens een ander deel van zichzelf kunnen ontdekken en uitdrukken dat misschien niet altijd zichtbaar is in hun dagelijkse leven. Drag queens zijn levende kunstwerken en hun creaties zijn uniek en persoonlijk. Het is een viering van diversiteit en individualiteit binnen de LGBTQ+ gemeenschap.

drag queen seo.jpeg

Geschiedenis van drag

De eerste queen of drag
De eerste persoon die zichzelf als de 'queen van drag' omschreef was William Dorsey Swann en presenteerde 'Drag Gala's' in 1880 in Washington DC. Hij is later veroordeeld omdat hij een bordeel runde. Hij heeft aangevraagd of het toegestaan zou kunnen worden om Drag Gala's te organiseren maar dat werd afgewezen.

Spelshows
De jaren daarna is het op veel plekken nog niet toegestaan geweest om als een vrouw gekleed te gaan zonder dat het als grap bedoeld was. In spelshows gebeurde het wel en daar werd het een populaire act. Toch is er ook in de spelshows uiteindelijk een te grote link gelegd met homoseksualiteit en sekswerk en dat was niet toegestaan.

Nachtclubs
In het begin van 1900 werd het nadoen van het vrouwelijke geslacht geassocieerd aan de LGBT-community en de criminaliteit die daarbij kwam kijken. Het werd zo erg dat gelegenheden alleen plaat konden vinden in het nachtleven van de slechte delen van een stad. In de nachtclubs werden grenzen opgezocht over geslacht en seksualiteit waar mensen geaccepteerd werden hoe zij waren.

De kunst van drag

Het proces om er als een prachtige drag queen uit te zien kan uren duren. Elke drag heeft een specifieke stijl, impressie en boodschap met de uitstraling van de look. De hele look van een drag is extravaganter dan wat een typische vrouw zou dragen. In de prachtige kunstwerken treden drags op in een 'drag show' wat uit verschillende elementen kan bestaan.

drags.jpeg

Wat doet een Drag queen?

Een drag queen vermaakt het publiek door zichzelf op te voeren als een vrouw, met overdreven make-up, kleding, haar en attributen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals door middel van lip syncs, dansroutines, comédie-acts, verhalenvertelling, en andere soorten entertainment. Het doel van een drag queen-optreden is om te vermaken en te ontspannen, en soms om boodschappen over gender en seksualiteit te verkondigen. Drag queens zijn vaak een belangrijk onderdeel van de LGBTQ+-cultuur en worden vaak beschouwd als pioniers en ambassadeurs van vrijheid, diversiteit en verdraagzaamheid.

Waarom zou je een drag queen boeken voor het feest?

Er zijn verschillende redenen om een drag queen te boeken voor een feest:

 • Vermaak: Drag queens zijn bekend om hun opzichtige en vermakelijke optredens, en ze zorgen voor een unieke en verfrissende ervaring op het feest.

 • Unieke entertainment: Drag queens bieden een uniek type entertainment dat je niet snel ergens anders vindt. Ze creëren een feestelijke en ontspannen sfeer, en vermaken het publiek met hun verbluffende vermommingen en opvoeringen.

 • Representatie van de LGBTQ+-gemeenschap: Door een drag queen te boeken, laat je zien dat je inclusief bent en openstaat voor verschillende levensstijlen en identiteiten. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan de beleving van het feest en de gemeenschap.

 • Een aanvulling op het feestthema: Je kunt een drag queen boeken als een specifieke aanvulling op het feestthema. Bijvoorbeeld, als je een Gatsby-thema hebt, kun je een glamoureuze drag queen boeken die het thema verder versterkt.

Over het algemeen bieden drag queens een vermakelijk en onvergetelijk element aan het feest, en dragen ze bij aan een inclusieve en verdraagzame sfeer.

Wat kan Evenses voor u betekenen?

Een drag queen boeken?

Wilt u een onvergetelijke ervaring voor uw gasten? Dan is het boeken van een drag queen een uitstekende keuze. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, evenement, bruiloft of festival, een drag queen voegt altijd een spectaculair element toe aan de gelegenheid. De shows zijn origineel, mysterieus en over de top, en duren meestal ongeveer 10 minuten. Drag queens staan bekend om hun prachtige kostuums, dansstijlen en make-up, en zijn een garantie voor een onvergetelijk optreden. Het boeken van een drag queen bij Evenses biedt extra voordelen, zoals een all-in prijs waarbij de kosten voor de show en de reiskosten al inbegrepen zijn. Dit bespaart u een hoop tijd en moeite, zodat u volledig kunt genieten van een spectaculaire drag queen show.

Drag queens kunnen zowel op kleine als grootschalige evenementen worden ingezet. Om uw feest nog completer en specialer te maken, beschikt Evenses over diverse opties, heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een Foto Spiegel, Verlichte Dansvloer of Cocktailbar? U kunt vrijblijvend contact opnemen met een van onze medewerkers en wij helpen u graag verder met het vinden van de juiste drag show.

Bij Evenses kunt u:Waarom is een drag queen een leuke toevoeging op het evenement?

Een drag queen kan zorgen voor een extravert en excentriek element op een evenement, wat de sfeer kan verhogen en zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor gasten. Drag queens kunnen ook worden ingezet als hosts of presentatoren van evenementen en kunnen het publiek betrekken bij interactieve activiteiten en spelletjes. Het inhuren van een drag queen kan dus een waardevolle bijdrage leveren aan de algehele ervaring en sfeer van een evenement.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar