1 filter
Sorteer op: Relevantie
Drag queen huren | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Drag Queens

Wat is een Drag queen precies?

Een drag queen is meestal een man met drag kleding. Het vrouwelijke geslacht wordt op een heftige manier weergegeven met een entertainende rol. Sommige drag queens vinden het fijn om met 'zij' aangesproken te worden zodat zij volledig in karakter zijn. Sommige drag queens vinden het niet erg welk voornaamwoord gebruikt wordt.

Geschiedenis van drag

De eerste queen of drag
De eerste persoon die zichzelf als de 'queen van drag' omschreef was William Dorsey Swann en presenteerde 'Drag Gala's' in 1880 in Washington DC. Hij is later veroordeeld omdat hij een bordeel runde. Hij heeft aangevraagd of het toegestaan zou kunnen worden om Drag Gala's te organiseren maar dat werd afgewezen.

Spelshows
De jaren daarna is het op veel plekken nog niet toegestaan geweest om als een vrouw gekleed te gaan zonder dat het als grap bedoeld was. In spelshows gebeurde het wel en daar werd het een populaire act. Toch is er ook in de spelshows uiteindelijk een te grote link gelegd met homoseksualiteit en sekswerk en dat was niet toegestaan.

Nachtclubs
In het begin van 1900 werd het nadoen van het vrouwelijke geslacht geassocieerd aan de LGBT-community en de criminaliteit die daarbij kwam kijken. Het werd zo erg dat gelegenheden alleen plaat konden vinden in het nachtleven van de slechte delen van een stad. In de nachtclubs werden grenzen opgezocht over geslacht en seksualiteit waar mensen geaccepteerd werden hoe zij waren.

De kunst van drag

Het proces om er als een prachtige drag queen uit te zien kan uren duren. Elke drag heeft een specifieke stijl, impressie en boodschap met de uitstraling van de look. De hele look van een drag is extravaganter dan wat een typische vrouw zou dragen. In de prachtige kunstwerken treden drags op in een 'drag show' wat uit verschillende elementen kan bestaan.

drags.jpeg

Wat doet een Drag queen?

Het Drag bestaan is een uiting van zelfexpressie en is een manier om te performen. De meest voorkomende shows zijn playbacken, zingen en dansen. In een show kunnen verschillende liedjes opgevoerd worden of er worden monologen gehouden. Optredens van drag queens variëren van kleine clubs tot grote optredens in theaters. Het playbacken en dansen op liedjes komt veel voor in de drag shows.

Waarom zou je een drag queen boeken voor het feest?

Door een drag queen te boeken op verschillende soorten feesten als een bedrijfsfeest, verjaardagsfeest, festival of jubileum heb je meteen een spetterende act om aan het feest toe te voegen. Door een drag show naar wens toe te voegen kan het feest een leuke opening, tussentijdse of slotact hebben. Alle gasten van het feest zullen losgaan met de playbackshow of dansen mee met de extravagante dansshow.

Het is een goede toevoeging voor een leuk feest om een originele act toe te voegen. Bij verschillende drag queens zijn er verschillende acts aan te vragen. Zo kan er een bingo-show of monoloog verzorgt worden als u geen heftige feestsferen wil. De drag queens denken graag mee zodat de act het beste past bij het feest.

Wat kan Evenses voor u betekenen?

Een drag queen boeken is de manier om uw gasten een keer een compleet andere ervaring te bezorgen. Een drag queen kan worden ingezet op diverse gelegenheden, denk hierbij aan een bedrijfsfeest, feest, evenement, bruiloft of festival. Bij het huren van een een drag queen is 1 ding zeker, het wordt hoe dan ook een spektakel. De shows zijn origineel, mysterieus en over de top. De meeste een drag shows nemen ongeveer 10 minuten in beslag. De drag queens staan bekend om hun mooie bijpassende kostuums, dansstijlen en make-up. Een drag queen boeken bij Evenses heeft diverse voordelen, Evenses hanteert een all-in prijs, dit houdt in dat kosten voor de shows en reiskosten al inbegrepen zijn bij de prijs. Dit bespaart u weer een hoop geregel, zodat u kunt genieten van een spectaculaire vuurshow.

Drag queens kunnen zowel op kleine- als grootschalige evenementen worden ingezet. Om uw feest nog completer en specialer te maken, beschikt Evenses over diverse opties, heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een Foto Spiegel, Verlichte Dansvloer of Cocktailbar? U kunt vrijblijvend contact opnemen met een van onze medewerkers en wij helpen u graag verder met het vinden van de juiste drag show.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.