Band

Of het nou gaat om een eindejaarsfeestje op het werk, een verjaardag vol entertainment, of een prachtige bruiloft, iedereen die wel eens een feestje of evenement georganiseerd heeft, kent dat gevoel van “Wat kan ik nog doen om dit allemaal de perfecte finishing touch te geven?”. In veel gevallen is het antwoord: een leuke live band. Zo kan je bijvoorbeeld live bands boeken die een uurtje komen optreden als deel van een heel programma of bands die de muzikale begeleiding van het hele evenement verzorgen. Daarnaast kan je via Evenses ook met alle gemak een keuze maken uit live bands met een specialisatie in verschillende muziekstijlen, van covers en pop tot rock en salsa. Lees meer

Onze topaanbevelingen

Bands die u kunt inhuren voor uw huwelijk, bedrijfsfeest en verjaardagsfeest

 

We gaan er hieronder nog wat dieper op in, maar het is wel belangrijk om bij het boeken van een liveband met enkele factoren rekening te houden. Zo is het belangrijk dat de stijl van de band goed bij het feestje past en dat de kosten binnen je budget passen. Het is daarnaast ook aan te raden om wat informatie in te winnen over optredens uit het (recente) verleden van de bands die je op het oog hebt. Het is dan ook om deze redenen dat Evenses zich als bedrijf en entertainment professional zo behulpzaam en transparant mogelijk opstelt. Op deze pagina kan je honderden recensies vinden van tevreden klanten en we zijn ook zeven dagen per week bereikbaar voor als je vragen hebt over wat we zoal voor jou en je evenement kunnen betekenen op het gebied van het boeken van live bands.

 

 

Waarom is live muziek het overwegen waard?

Het boeken van een live band geeft een feestje vaak net dat ietsje extra's. Zeker in vergelijking met muziek van een CD of de radio kan een goede band wat levendigheid en opwinding toevoegen aan vrijwel ieder type evenement. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een latin band voor een zomeravondje salsa met vrienden of een coverband die alle favoriete nineties nummers van je partner brengt op zijn of haar verjaardag. Wat voor feestje het ook betreft, live muziek van een goede band is zelden een slecht idee.

Daar komt nog bij dat, naast het hele muzikale aspect, het boeken van een live band ook voor een leuk visueel element op je feest zorgt. Een afstudeerfeest met een DJ die de hele nacht ter plekke draait ziet er vaak een stuk levendiger uit, terwijl een live vioolorkest in kostuum dan weer een flinke vleug romantiek toevoegt aan, bijvoorbeeld, een bruiloft. Zeker wanneer de interactie van de band met de mensen op het feest goed is, is het echt een aanrader om voor live muziek te gaan. Het zorgt voor wat extra sfeer, het ziet er leuk uit, en het is iets dat je gasten niet op ieder feestje tegenkomen.

 

 

Enkele tips voor het boeken van een live band

Het boeken van een live band lijkt op het eerste gezicht niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel degelijk bepaalde dingen waar je aan moet denken en verschillende factoren om rekening mee te houden. Van beschikbaarheid en muziekstijl tot de omgang met tussenpartijen en de specifieke karakteristieken van de locatie van het evenement, hoe beter de band bij jouw wensen past, hoe mooier de aanvulling op je feest. Bij Evenses zijn we altijd bereikbaar voor als u vragen heeft omtrent het boeken van live bands en hieronder geven we enkele belangrijke tips, zodat je alvast met de zoektocht naar de perfecte band kan beginnen. Zeker voor mensen voor wie het de eerste keer is dat ze een band gaan boeken voor een feestje of evenement raden we aan om contact met ons op te nemen, zodat je samen met onze boekingsspecialisten de ideale live muziek uit kan kiezen.

 

Om te beginnen geldt voor het boeken van een live band hetzelfde als voor veel andere dingen die een boeking of een reservering vereisen: wees er op tijd bij. Hoe vroeger je een band contacteert voor een boeking, hoe meer kans er bestaat dat deze nog steeds vrij is voor de datum die jij in gedachte hebt voor je feestje. Afhankelijk van hoe belangrijk de live muziek is voor het feest en van hoe graag je een bepaalde band wil hebben, kan je ook de datum van de happening zelf laten afhangen van de beschikbaarheid van de band. Het is in ieder geval verstandig om niet tot het allerlaatste moment te wachten met het boeken van een live band.

 

Als je nog nooit overwogen hebt om een live band te boeken dan heb je er misschien nog geen erg in, maar zodra je gaat zoeken naar leuke bands zal je zien dat er ontzettend veel keuze is. Van rockbands tot vioolorkesten en van bruiloftzangers tot visuele acts, je bent makkelijk dagen zoet met het zoeken naar live bands op het internet. Het is daarom een goed idee om, alvorens te beginnen aan je zoektocht naar de perfecte live band, voor jezelf enkele elementen van het feest duidelijk te maken. Wat voor soort feest of evenement is het? Welke stijl van muziek heb je in gedachte? Waar vindt het allemaal plaats? Ook voor ons is het een stuk makkelijker om je te helpen bij het kiezen van live bands wanneer je een goed beeld hebt van wat voor soort feestje je wil gaan organiseren.

 

Zodra je, al dan niet met hulp van onze specialisten, een lijstje hebt kunnen samenstellen van bands waarvan jij denkt dat die passen bij jouw ideeën, is het tijd om wat dieper onderzoek te plegen. Om te beginnen kan je, net als bij ons, in veel gevallen online reviews vinden van andere mensen die de bands in kwestie al eens hebben horen spelen of zelf geboekt hebben. Daarnaast zijn er van veel bands ook video's van optredens online te vinden, bijvoorbeeld op Youtube of Dailymotion. Zelfs wanneer een band weinig materiaal online heeft staan, kan je hen altijd proberen te contacteren om te vragen naar wat samples van hun werk.

 

Het klinkt daarnaast misschien logisch, maar naast de audiovisuele materialen op het internet is het ook nuttig om profielen van de bands in kwestie te lezen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld al een idee krijgen van wat voor soorten muziek de band kan spelen, wat voor instrumenten en uitrusting ze gebruiken/nodig hebben, en waar ze recent opgetreden hebben. Het is om deze reden dat de website van Evenses ook profielen voor alle live bands en acts bevat. Als je geïnteresseerd bent in een band is het ook aan te raden om de band zelf of hun vertegenwoordiger eens te contacteren voor een verkennend gesprek, aangezien ze wat betreft een mogelijk optreden zelf misschien ook leuke suggesties voor jouw evenement hebben.

 

Overigens, afgezien van de suggesties die de band zelf zou kunnen hebben, is het ook van belang om met de bands die je leuk lijken te kijken of een optreden op de locatie van jouw keuze mogelijk is. Over het algemeen vormt dit geen probleem, maar het is desalniettemin wel belangrijk om na te gaan wat er allemaal kan en toegelaten is op de locatie. Wees op de hoogte van de limieten qua geluid, ga na of alle uitrusting die de band nodig kan worden aangesloten, en houd rekening met de grootte van de locatie en het aantal mensen dat aanwezig zal zijn. De meeste bands kunnen zich aan de specifieke omstandigheden van jouw evenement aanpassen, dus heb het hier zeker over met hen.

 

Één van de grote pluspunten wat betreft het boeken van een live band voor je feest is dat het je de mogelijkheid heeft om requests te maken. Dat wil zeggen, in de meeste gevallen kan je een band vragen om enkele liedjes naar jouw of jullie keuze voor te bereiden om tijdens het feest te spelen. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan het favoriete liedje van je dochter voor op haar verjaardag of het liedje dat speelde tijdens de eerste kus met je partner. Er bestaan weinig betere manieren om je feest van een persoonlijke touch te voorzien. Mocht dit je leuk lijken, check dan voor de zekerheid wel eerst met de band of het mogelijk is en wees er op tijd bij met je aanvragen.

 

Tenslotte een overkoepelende tip van ons voor het boeken van live bands: kies voor communicatie. Wanneer je een feestje aan het organiseren bent, zijn er weinig dingen die frustrerender zijn dan een band die niet goed begrijpt wat je wil. Naast de muziek die de band speelt, is ook de manier van communiceren van belang. Is de band makkelijk bereikbaar? Staan ze open voor suggesties en aanvragen van jouw kant? Reageren ze op tijd op jouw berichten? Dit lijkt misschien van ondergeschikt belang, maar geloof ons, een vloeiende communicatie maakt het hele boekings- en voorbereidingsproces een stuk aangenamer. Dat is dan ook de reden om welke Evenses zeven dagen per week bereikbaar is.

 

Zoals je ondertussen wel doorhebt, is het boeken van een live band voor je feest of evenement niet moeilijk, maar is het wel belangrijk om rekening te houden met enkele factoren. Bij Evenses kan je terecht voor het boeken van een brede waaier aan live bands en acts, van jazzbands en klassieke orkesten tot rockbands en solisten, voor uiteenlopende gelegenheden, van verjaardagen en bruiloften tot bedrijfsfeesten en herdenkingen. Naast de bovenstaande tips raden we ook aan om eens contact op te nemen met ons, zodat we het kunnen hebben over het evenement dat je wil gaan organiseren en wat wij in dat opzicht voor jou kunnen betekenen voor het boeken van een band.

 

 

Band boeken voor op uw feest, bruiloft, borrel, festival of bedrijfsfeest. Mooie muziek boeken door een goede live band te huren is een belangrijk ingrediënt voor het slagen van uw huwelijk, braderie, jubileum, verjaardag of receptie. Evenses biedt een selectie van professionele bands die u kunt boeken. Hierbij kunt u denken aan het inhuren van een coverband, ook verzorgen wij de bookings van o.a. soul bands, brassband, latin band, rock bands, tribute band, jazz bands en bands die wereldmuziekspelen. Een leuke toevoeging bij onze feestbandjes is om er een . De band zoeken die u wenst te huren kunt u vinden via onze bandzoeker: uw perfecte band heeft u zo gezocht! Door een live band te reserveren bij Evenses weet u zeker dat u een uitstekende formatie inhuurt die alleen bestaat uit zeer professionele muzikanten. Onze muziekgroepen worden dagelijks gehuurd en geboekt voor evenementen, festivals en feesten. Alle muziekgroepen zijn geselecteerd op kwaliteit, enthousiasme en ervaring.

 

 

Band boeken voor uw bruiloft, bedrijfsfeest of festival

 

 Heeft u nog vragen over onze bands en acts, zoals welk bandje u het beste kunt huren of wat de kosten zijn van het boeken van een coverband? Dan kunt u 7 dagen per week contact met ons opnemen, onze ervaren event managers helpen u graag in de keuze met het selecteren van de beste coverband van Nederland voor uw feest. Lees hieronder de tips van onze event specialist voor het boeken van een live band. 

 

 

Vul onderstaande gegevens in en ontvang vrijblijvend een prijsopgave.
Niet nodig