Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Goochelaar Brecht
100% match

Goochelaar Brecht

Deze goochelaar en mentalist is een magische toevoeging op uw feest, bruiloft of verjaardag
Goochelaar Brecht is een goochelaar en mentalist die een magische show verzorgt voor u en uw gasten...
Lees meer

4,8 (41 Beoordelingen)
€ 745 - € 1640
Mr Mysterious
100% match

Mr Mysterious

Met Mr Mysterious word het een magisch feest!
Maak kennis met Mr Mysterious, een professionele goochelaar met jarenlange ervaring in de branche. Hij heeft opgetreden voor publiek van alle lee...
Lees meer

5 (30 Beoordelingen)
€ 995 - € 1890
Mister Magic
100% match

Mister Magic

Indrukwekkende goocheltrucs voor iedere gelegenheid!
Van tafelgoochelen tot een complete goochelshow, jong en oud genieten altijd van de indrukwekkende goocheltrucs van goochelaar Mister Mag...
Lees meer

4,5 (4 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Gastheer - Goochelaar Whatson
100% match

Gastheer - Goochelaar Whatson

Deze galante gastheer zorgt op humoristische wijze voor een vermakelijk feest voor uw gasten.
Gastheer Whatson is een vriendelijk, doch excentriek man. Zijn positieve mensenkennis deelt hij g...
Lees meer

4,7 (25 Beoordelingen)
€ 445 - € 1115
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Goochelaar

Wordt uw zoontje over een paar weken tien jaar oud en wilt u deze mijlpaal op een speciale manier vieren met hem? Geven jullie binnenkort een feestje voor vrienden en familie en zijn jullie op zoek naar een act om de gelegenheid nog wat verder op te fleuren? Of bent u verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse bedrijfsfeest en wilt u ervoor zorgen dat er nog lang wordt nagepraat over het evenement? Heeft u er wel eens over nagedacht om een goochelaar te boeken voor het feest dat u gaat organiseren? Een goochelaar zou zomaar eens de perfecte aanvulling op uw feest of evenement kunnen zijn.

Een illusionist of goochelaar boeken is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u een feest of evenement gaat organiseren, maar professionele goochelaars huren kan van meer toegevoegde waarde zijn voor de gelegenheid dan u denkt. Een goede goochelaar huren kan normaal gezien heel wat verschillende acts en performances brengen, in hele uiteenlopende scenario's, waardoor het boeken van een goochelaar u talloze opties geeft op het gebied van entertainment. Daarnaast zal het voor uw gasten ook een originele verrassing zijn, aangezien we ervan uitgaan dat zij niet iedere dag van een live optreden van een professionele goochelaar van dichtbij kunnen aanschouwen.

Ook qua type evenement geeft het boeken van een goede goochelaar u een overdaad aan mogelijkheden. Van verjaardagen voor kinderen en gezellige buurtfeesten tot feestelijke bedrijfsevenementen en beurzen voor professionals. Voor vrijwel elke gelegenheid kunt u een goochelaar huren die er perfect past. Wat voor feest u ook organiseert, de kans is klein dat het boeken van een goochelaar geen indruk zal maken op de aanwezige mensen. Een live voorstelling van een professionele goochelaar kan uw feestje net voorzien van die “Wow!” factor.

Goochelaar, goochelshow.jpg

Goochelen is echter wel een hele brede term, aangezien er veel variatie bestaat op het gebied van goochelaars en het soort trucs waarin zij gespecialiseerd zijn. Van simpele kaarttrucs en het beroemde balletje-balletje tot ingewikkelde doorzaagtrucs en indrukwekkende acts met vuur, goochelen kan zeer veel verschillende vormen aannemen. Vaak is een goochelaar een specialist op het gebied van bepaalde trucs en performances, al zullen de meeste goochelaars meerdere trucs en soorten voorstellingen onder de knie hebben.

Als gevolg van de variatie die er bestaat wanneer we het hebben over het boeken van een goochelaar kan het soms wel lastig zijn om te weten welke performance nou het beste zou passen bij uw feest of evenement. Om die reden is het wel handig om bij het boeken van een goochelaar samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Evenses is zo'n partij. Niet alleen beschikken wij over een uitgebreid aanbod professionele goochelaars, maar hebben wij door de jaren heen ook al honderden boekingen voor hen geregeld. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte goochelaar kan boeken voor uw feest.

Wat voor soort entertainment u ook naar op zoek bent, bij Evenses helpen we u graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor uw feest. Om te beginnen, kunt u al eens kijkje nemen op onze website. U kunt met behulp van de zoekmachine door de profielen van de goochelaars in ons portfolio scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het budget dat u kunt uitgeven. Daarnaast vindt u hier ook een heel aantal reviews van mensen die al eens gewerkt hebben met, of een show hebben gezien van, de goochelaar in kwestie. Dat kan u al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een goochelaar. Verder zijn onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Goochelaar boeken, Nederlandse illusionist.png

Een stukje over goochelen

Om te beginnen, is het wel handig om vast te stellen wat goochelen nou precies is. Het wordt nogal eens verward met tovenarij, maar bij het goochelen komt geen magie kijken. Toveren is bovennatuurlijk en bestaat alleen in sprookjes of voor mensen die in occultisme geloven, terwijl goochelen bestaat uit het toepassen van handige trucs waardoor het lijkt alsof er iets onmogelijks wordt gedaan. Het is echter wel de bedoeling dat het eruitziet alsof er getoverd wordt. Simpel gezegd is goochelen een kunstvorm die dient om toeschouwers te entertainen met behulp van goocheltrucs of effecten die normaal gesproken niet mogelijk zouden zijn.

Zoals eerder al gezegd, bestaat er heel wat variatie wat betreft goocheltrucs en -stijlen. Een belangrijk element van het goochelen is gezichtsbedrog, oftewel het creëren van optische illusies die waargenomen worden door onze ogen en daarna op een andere manier worden geïnterpreteerd door onze hersenen. Als u praat met een professionele goochelaar zal u echter al snel doorkrijgen dat gezichtsbedrog niet het enige is waar goochelen op gebaseerd is. Andere elementen, zoals bijvoorbeeld afleiding, vingervlugheid en een kennis van de menselijke psyche spelen ook belangrijke rollen in het succesvol uitvoeren van een goocheltruc. Daarnaast speelt de constante communicatie met het aanschouwende publiek een grote rol.

Goochelaar huren.jpg

Het is niet helemaal duidelijk hoe en wanneer het goochelen precies ontstaan is, maar er wordt vaak vanuit gegaan dat sjamanen en charlatans uit oude gemeenschappen het creëren van illusies gebruikten om hun macht binnen de gemeenschap te vergroten. Het goochelen zoals we dat vandaag de dag vooral kennen, heeft zijn oorsprong in de achttiende eeuw. In die periode was er veel belangstelling voor zogenaamde esoterische filosofieën, oftewel bewegingen gebaseerd op bepaalde kennis die enkel voor ingewijden toegankelijk is. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan geheime genootschappen, magie, en tot op zekere hoogte, geloven. Een dergelijke tijdsgeest was ideaal voor een mysterieuze kunst als het goochelen om te groeien.

Pas in de loop van negentiende eeuw werd de goochelkunst erkend als een volwaardige podiumkunst, en begon men met een onderscheid te maken tussen goochelen en toveren. Het toveren is vooral een onderdeel van sprookjes en het bovennatuurlijke, terwijl het goochelen bestaat uit handige trucs die doen lijken alsof de goochelaar onmogelijke dingen presteert. Zeker vroeger was dit onderscheid nog niet zo duidelijk, omdat het bijgelovige volk goocheltrucs al snel als magie kon gaan zien en het succes van goochelaars hangt voor een groot deel af van het in stand houden van die waan. Dit had als risico dat goochelaars soms ook als heksen konden worden gezien, met alle bijbehorende gevaarlijke gevolgen van dien.

Enkele goede redenen voor het boeken van een goochelaar

Zelfs als u nog niet heeft overwogen om een goochelaar te boeken voor het feest of evenement dat u gaat organiseren, kan het wel een heel goed idee zijn. Qua entertainment kan het een hele originele en spannende toevoeging aan de gelegenheid zijn. Hieronder zetten we alvast enkele goede redenen voor het boeken van een goochelaar op een rijtje.

 • Een goede manier om leven in de brouwerij te houden

Zeker in het geval van langere evenementen, zoals bijvoorbeeld festivals of bruiloften, kan een goochelaar helpen om de sfeer levendig te houden. Een goochelaar die tussen de de gasten door loopt en close-up goocheltrucs doet, is de perfecte act om uw gasten te vermaken. Op deze manier houdt u de aanwezigen betrokken bij de feestelijkheden en bent u er zeker van dat iedereen het tot het einde naar hun zin heeft.

 • Een goochelaar huren om conversaties op gang te brengen

Een goede goochelaar doet praten. Een goed uitgevoerde goocheltruc geeft directe stof tot discussie onder uw gasten, wat de sfeer van het feest alleen maar ten goede komt. Zeker op grotere feesten of evenementen waarop niet iedereen elkaar kent, kan een goochelaar ervoor zorgen dat mensen toch met elkaar in gesprek komen. Dat is uiteindelijk wat u wilt zien op het feest dat u organiseert.

 • Makkelijk entertainment

Het goochelen zelf is natuurlijke verre van makkelijk, maar het inpassen van een goochelaar in uw feest of evenement is dat wel. Goochelaars zijn over het algemeen hele veelzijdige entertainers die in veel verschillende omgevingen hun kunsten kunnen vertonen. Een close-up goochelaar heeft, bijvoorbeeld, geen behoefte aan een groot podium of dure installaties. Hij of zij is eigenlijk een gast zoals alle andere gasten, alleen dan wel eentje die heel goed is in goocheltrucs.

Wat Evenses voor u kan betekenen

Als specialist op het gebied van entertainment werken wij samen met een breed portfolio aan goochelaars die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen. Of u nou een zomers feest in de tuin geeft en dat van een vleugje mystiek wilt voorzien, of een einde-jaars-diner organiseert voor het kantoor waarvan u wilt dat de aanwezigen er nog lang over na zullen praten, bij Evenses helpen wij u graag om de ideale optie voor uw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een goochelaar te boeken kan u uw feest helemaal uniek maken, zeker als u op voorhand samen met hem of haar afspreekt wat voor soort trucs er worden gedaan en hoe deze het beste bij de stijl van de gelegenheid zouden passen.

U kunt ook al zelf beginnen door een kijkje te nemen naar de beschikbare opties wat betreft goochelaars in ons aanbod. Met behulp van de zoekmachine op onze website kunt u de opties alvast gaan verkennen, terwijl u ook zeven dagen per week terecht kan bij onze event specialisten met vragen omtrent het boeken van een goochelaar. U kunt hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u de goochelaar boeken die perfect past bij het feest of evenement dat u gaat organiseren.

Goochelaar huren voor uw feest, verjaardag of bedrijfsfeest

Omdat de Nederlandse goochelaars van Evenses op verschillende wijze kunnen worden ingezet, zoals een centrale goochelshow een tafelgoochel act en goocheltrucs met kaarten te verzorgen, zijn ze ook geschikt voor diverse gelegenheden. Heeft u een grote beurs die spectaculair geopend moet worden of heeft u juist een klein privé feestje dat wel wat extra entertainment kan gebruiken? Ook op een bedrijfsborrel of een kinderfeest komt een goochelaar tot zijn recht. Onze goochelaars zijn in heel Nederland en België inzetbaar, zo ook in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Den Haag, Leiden, Tilburg, Venlo en Zwolle. De medewerkers van Evenses en de goochelaars denken graag met u mee over de invulling van de juiste goochelshow uw feest. Wilt u bijvoorbeeld nog aanvullend muzikaal entertainment of lijkt een typetje u een leuke aanvulling? Neem contact met ons op en we zullen al uw wensen en voorkeuren doorspreken voor het boeken van een goochelaar. Als u meer wilt weten over het boeken van een goochelaar, lees dan hieronder verder in de blog.Wat te verwachten van een goochelaar?

Een goochelaar kan uw evenement naar een hoger niveau tillen met indrukwekkende trucs en interactieve acts. Ze kunnen rondlopen en trucs uitvoeren voor individuen of groepen, of ze kunnen een podiumshow uitvoeren voor een groter publiek.

Wat voor soort trucs voert een goochelaar uit?

Goochelaars voeren verschillende soorten trucs uit, waaronder kaarttrucs, illusies, mentalisme en close-up magie. Ze kunnen ook voorwerpen laten verdwijnen, verschijnen of transformeren, en sommige goochelaars combineren hun optredens met comedy of verhalen om hun trucs te versterken.

Moet er rekening gehouden worden met het publiek?

Ja, het is belangrijk om rekening te houden met het publiek bij het boeken van een goochelaar. Sommige acts en trucs zijn mogelijk niet geschikt voor kinderen of bepaalde leeftijdsgroepen, dus het is belangrijk om dit van tevoren te bespreken met de goochelaar en eventueel passende maatregelen te nemen.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar