Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Biografie Jack Club Music Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u lekkere achtergrondmuziek? Dan relaxen ze mee. Jack Club Music is ee...
Lees meer

5 (11 Beoordelingen)
€ 1795 - € 3995
Trio Sans Soucis
100% match

Trio Sans Soucis

Franse chansons herleven met deze muziek, gespeeld door dit gipsy jazz trio.
Biografie Trio Sans Soucis Met het Franse gypsy jazz trio Sans Soucis waant u zich in het Parijs van weleer. Het ...
Lees meer

4,9 (29 Beoordelingen)
€ 995 - € 1890
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!
The Charleston Five, bestaande uit vijf bandleden, wat misschien ook wel duidelijk op te maken was uit de naam. De zan...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2993
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Jazz band

Ondanks het rustgevende karakter van de muziek, het gesofisticeerde imago en de variatie die er bestaat binnen het genre, is live jazz muziek nog steeds iets dat op feestjes en evenementen in Nederland relatief weinig gezien wordt. Of het nu gaat om enkele sfeervolle nummers ter opening van uw feest of om rustige achtergrondmuziek ter begeleiding van het jaarlijkse bedrijfsdiner, een live jazz band kan u helpen om de perfecte toon te zetten. Om deze reden biedt Evenses dan ook verschillende opties aan voor het boeken van een jazz band, van traditionele jazz bands en solisten met een instrument tot dixieland bands en jazz duo's.

Live jazz muziek is de perfecte manier om een vleugje klasse toe te voegen aan het feest of evenement dat u organiseert. Grote jaarlijkse festivals, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse North Sea Jazz Festival in de Rotterdamse Ahoy, tonen dat er wel degelijk veel interesse is voor jazz muziek in Nederland. Het boeken van een jazz band zal dus zeker in de smaak vallen bij uw gasten, zeker in de juiste setting. Denk aan een Roaring Twenties avond met vrienden of een relaxend deuntje van een live jazz trio in de aankomsthal van de locatie waar u de 25ste trouwdag van uw ouders organiseert. Met vragen over het boeken van een jazz band kunt u zeven dagen per week bij ons terecht, zowel via het offerteformulier als per email en telefoon.

Wat is jazz precies?

Jazz als verzamelnaam is een muziekgenre met wortels in de Afro-Amerikaanse bevolking van het New Orleans (Verenigde Staten) van de late negentiende en vroege twintigste eeuw. De naam zelf is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het woord “jasm”, een slangwoord uit de jaren zestig van de negentiende eeuw dat zoiets als “energie” of “pep” betekent. Het is echter moeilijk om jazz precies te definiëren, vooral vanwege de vele stijlen en culturen die door de decennia heen invloed hebben gehad op de muziek, waaronder traditionele West-Afrikaanse muziek, Afro-Cubaanse habanera, en blues.

Wat de meeste soorten jazz wel gemeen hebben met elkaar is het improvisatie element. Bij jazz muziek ligt de nadruk veel meer op de performers, de manier waarop de muziek gespeeld wordt en de interactie die de performers hebben met het publiek. Zo staat Dixieland jazz bekend om de live interactie tussen de leden van de band, waarbij één van de leden telkens een melodie speelt en één van de andere bandleden telkens een tegenmelodie. De jazz van de big bands uit de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw is dan weer iets gestructureerder qua muzikaal arrangement.

Bij Evenses weten we wat voor toegevoegde waarde het boeken van een leuke jazz band kan hebben voor een feestje, bruiloft, of andere gelegenheid. Om die reden bieden we dan ook een uitgebreide waaier aan opties aan binnen het genre, van jazz duo's tot big bands en van Dixieland jazz tot meerdere vormen van moderne smooth jazz.

Daarnaast kunt u ook jazz bands boeken die uw favoriete nummers of de Top 40 van 2018 op een jazzy manier komen spelen op uw feest. Met andere woorden, het muziekgenre jazz is zeer uitgebreid, maar wij kunnen u helpen bij het regelen van wat voor type band u ook wilt boeken.

nl_band jazz, jazz band.jpeg

Waarom een jazz band boeken voor uw feestje?

We hebben het al eerder vermeld: het rustgevende karakter van de muziek, het sofisticeerde imago dat de muziek met zich meedraagt en de variatie die er bestaat binnen het genre, om maar enkele manieren te noemen waarop een live jazz band zoals velen bands in ons systeem van toegevoegde waarde kan zijn voor uw feest.

Het is natuurlijk van groot belang dat jazz als muziekstijl wel past bij het soort evenement dat u gaat organiseren en bij de sfeer die u onder uw gasten wilt oproepen, maar welke gastheer of -vrouw wilt nou niet dat zijn gasten zich relaxed voelen? Verschillende studies, waaronder die uitgevoerd door de University of Nevada, hebben aangetoond dat het luisteren naar muziek met een langzaam tempo het lichaam helpt om te relaxen en om stress te verwerken. Om die reden kan het een uitstekend idee zijn om een jazz band te boeken die rustige jazz kan spelen op de plek waar uw gasten aankomen of gewoon aan het begin van het feest dat u organiseert.

Uw gasten zijn aangekomen, de jazz band in de hal heeft hen in een relaxed mood gebracht, tijd voor het feest. Op gelegenheden als bedrijfsdiners of bruiloften is het contact en de interactie tussen de genodigden over het algemeen één van de belangrijkste indicatoren van of het feest leuk is of niet. Wat u als organisator graag wilt zien, is dat er na verloop van tijd geanimeerde gesprekken ontstaan tussen de mensen en dat men het zichtbaar met elkaar naar de zin heeft. Jazz muziek kan u helpen om dit voor elkaar te krijgen. Naast het relaxende effect heeft jazz, vooral de iets meer up-tempo nummers, ook een stimulerend effect op het gedeelte van de hersenen dat instaat voor taal en communicatie. Volgens Dr. Charles Limb van de John Hopkins University in Baltimore, Verenigde Staten, kan het luisteren naar jazz positieve effecten hebben op de communicatie tussen mensen. Door een jazz band te boeken en deze op de achtergrond te laten spelen, kunt u hier ook zelf van profiteren.

Nog steeds niet helemaal overtuigd van het idee om een jazz band te boeken voor uw feestje? De creatieve natuur van jazz muziek en het kalmerende effect dat het heeft op het lichaam hebben niet enkel een positieve invloed op de mentale gesteldheid van uw gasten. Verschillende studies hebben namelijk aangetoond dat luisteren naar jazz op een gemiddeld volume ook goed kan zijn voor de fysieke gezondheid.

Zo heeft de post-anesthesie unit van het Penn Sate Hershey Medical Center een studie uitgevoerd waarbij ze patiënten naar jazz lieten luisteren. Het idee achter de studie was om uit te vinden of het luisteren naar bepaalde muziek kan helpen met het verlichten van post-operatieve pijn en stress. Het luisteren naar jazz leidde daarbij tot een lagere hartslag bij de patiënten, wat een cruciale indicator is bij stress management. Daarnaast werd ook opgemerkt dat de bloeddruk in bepaalde gevallen zakte, waarschijnlijk als gevolg van het feit dat jazz het lichaam doet ontspannen. Daarbij ontspannen ook de bloedvaten zich, waardoor deze wijder worden en dus de bloeddruk naar beneden gaat.

Tenslotte worden er aan het luisteren naar jazz muziek ook verschillende andere, minder onderzochte voordelen voor de gezondheid toegeschreven. Zo blijkt jazz een positief effect te hebben op zowel de duratie als de intensiteit van een migraine-aanval en kan het regelmatig luisteren naar verschillende soorten jazz een stimulerend effect op het geheugen hebben. Daarnaast is het mogelijk dat het ook de werking van het immuunsysteem van ons lichaam versterkt. Het is dus niet alleen leuk en sfeervol om een live jazz band te boeken voor het feest of evenement dat u organiseert, het heeft ook nog eens een positieve uitwerking op de mentale staat en de gezondheid van uw gasten. In andere woorden, waarom zou u géén jazz band boeken voor op uw feest?

nl_Jazz band, band jazz.jpeg

Wat kan Evenses voor u betekenen?

Zoals u ondertussen wel begrijpt, is jazz een heel gevarieerd muziekgenre en is de ene soort jazz de andere niet. Van big bands en Dixieland jazz tot smooth jazz en door jazz geïnspireerde pophits, de variatie is enorm en daarmee is ook het aantal soorten evenementen waarvoor het boeken van een jazz band van toegevoegde waarde kan zijn zeer uitgebreid. Mocht u erover nadenken om voor jazz te gaan, dan kunt u beginnen met een kijkje te nemen naar de beschikbare bands op onze website. Om het surfen door ons brede aanbod een beetje overzichtelijk voor u te houden, kunt u gebruik maken van de interne jazz band zoekmachine. Deze laat toe om de resultaten van uw verkenningstocht te filteren op zowel type evenement als minimum en maximum budget, dat maakt het zoeken een stuk makkelijker.

Naast het zelf verkennen van ons scala aan jazz bands kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen door het offerteformulier in te vullen, waarna een event specialist zo snel mogelijk bij u terug zal komen. Daarnaast kunt ons ook contacteren per email of telefoon en dat zeven dagen per week. Op die manier kunnen we samen met u bespreken en bekijken wat de beste opties zijn voor het feest dat u gaat organiseren en welke jazz band het beste past bij de gelegenheid.

Bij Evenses is het zelfs mogelijk om zelf de samenstelling van de jazz band die u wilt boeken mede te bepalen. We bieden namelijk de mogelijkheid om solisten en instrumenten te boeken, in aanvulling op een jazz band. Als uw geliefde helemaal dol is op harpmuziek, dan kunnen we ervoor zorgen dat de jazz band die u wilt boeken ook een harpist bevat. Of zou nou net een accordeon de juiste sfeer kunnen creëeren op uw feest? Boek dan naast een live jazz band ook een accordeonist voor die finishing touch.

Kortom, we helpen u graag bij het organiseren van een onvergetelijk feest, of het nu een bruiloft, een verjaardag of een festival betreft. Met onze vakkundige hulp kunt u ervan uitgaan dat het boeken van de perfecte jazz band voor uw evenement helemaal in orde komt. Twijfel dus niet langer en surf zeker eens door onze ruime waaier aan te boeken jazz bands voor iedere gelegenheid.

Evenses biedt u een breed scala aan muziekgroepen. Onze jazzgroepen zijn te boeken in elke genre: Zo kunt u een popgroep, jazzorkest, jazz duo, jazz trio of een dixieland band reserveren. Elke professionele artiest is op basis van enthouasiasme, muzikaliteit en ervaring persoonlijk gecontracteerd. Zo kunt u een selectie van jazz intrumenten kiezen uit een breed aanbod van jazzmuzikanten bij Evenses. Het ontstaan van Jazzmuziek is begonnen in New Orleans door middel van west afrikaanse ritmes. Dit was onzettend populair in de jaren 50. Nu wordt er nog steeds veel jazz gespeeld, veel mensen kennen het van het north sea jazz festival. Tegenwoordig zijn er meerdere vormen van jazz zoals: soul jazz, free jazz, combo jazz, swing jazz en cool jazz.

Jazz band boeken voor een geslaagd feest

Onze jazz groepen staan voor u klaar om u op de dansvloer te krijgen. Onze jazz orkesten zijn te boeken voor elke gelegenheid. Om meer informatie te krijgen over de prijzen kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Hierin staan de kosten en de totaalprijs die Evenses hanteert voor verhuur van elke dansorkest en jazzgroepje. Ziet u al een leuke jazz band op uw trouwfeest optreden? Scroll naar beneden voor meer informatie voor verhuur van jazz groepen voor uw Nederlandse festivals, bruiloft, verjaardag of neem contact op met een van onze medewerkers voor de te boeken jazz band.Waarom een jazz band boeken?
 • Klassieke sfeer: Jazz is een elegant en klassiek genre dat wordt geassocieerd met stijlvolle evenementen en gelegenheden. Het boeken van een jazz band zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer die perfect is voor formele gelegenheden of cocktail-uurtjes.

 • Muzikale kwaliteit: Veel jazz-muzikanten beschikken over jarenlange ervaring en hebben een uitgebreide muzikale opleiding. Dit betekent dat ze over de vaardigheden beschikken om complexe jazz-arrangementen te spelen en improvisaties uit te voeren.

 • Aanpassingsvermogen: Jazz-muzikanten zijn in staat om hun muziek aan te passen aan verschillende situaties en verwachtingen. Het boeken van een jazz band zorgt ervoor dat je een op maat gemaakte muzikale ervaring krijgt die perfect bij jouw feest of evenement past.

 • Ambiance: Jazz is een sfeervolle muziekstijl die de achtergrond van een evenement kan begeleiden zonder te overheersen. Het boeken van een jazz band zorgt voor een mooie achtergrondmuziek die perfect is voor dinerende gasten of tijdens een feest.

 • Unieke ervaring: Jazz is een specifiek genre dat niet vaak wordt gespeeld op feesten of evenementen. Het boeken van een jazz band zorgt voor een unieke muzikale ervaring voor je gasten die ze niet snel zullen vergeten.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar