Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Saxofonist Ron
100% match

Saxofonist Ron

Deze saxofonist brengt sfeervolle saxofoon muziek, dit kan akoestisch of met backing tracks.
Saxofonist Ron is geen gewone saxofonist, maar een echte entertainer. Door zijn sfeervolle klanke...
Lees meer

5 (22 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
Live Saxofonist
100% match

Live Saxofonist

Wilt u een geslaagde gelegenheid? Boek dan een van onze top saxofonisten!
De live saxofonist is een conservatorium geschoolde muzikant met jarenlange ervaring. Solo zet de saxofonist een mooi...
Lees meer

4,8 (10 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
Jazz It Up!
100% match

Jazz It Up!

Jazz It Up! het onweerstaanbare muzikale duo voor jouw evenement!
Bent u op zoek naar een getalenteerd en dynamisch muzikaal duo voor uw evenement? Evenses presenteert met trots "Jazz It Up...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 650 - € 1430
Saxofonist MeloTone
100% match

Saxofonist MeloTone

Laat MeloTone uw evenement omtoveren tot een muzikaal meesterwerk!
Bent u op zoek naar de perfecte aanvulling voor uw evenement? Zoek niet verder dan deze geweldige saxofonist MeloTone, die e...
Lees meer

€ 650 - € 1430
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Saxofonist

Saxofonist boeken voor uw ceremonie, bruiloftsfeest of bedrijfsfeest? Evenses Entertainment heeft een wijd aanbod in saxofonisten, denk hierbij aan: jazz saxofonisten, soul saxofonisten en saxofonisten die met een DJ meespelen. De saxofoon staat bekend om zijn serene toon. In de jazz, pop en soul muziek wereld is het ook een gewaardeerd instrument, maar tegenwoordig is het ook een ideale combinatie met de elektronische muziek. Een saxofonist is breed inzetbaar en te boeken als solo artiest voor een romantische avond, als een duo in combinatie met een pianist of een trio formatie met een pianist en een bassist. Ook is het mogelijk om een volwaardige band samen te stellen. Bent u opzoek naar de zwoele tonen van jazz muziek, dan is een saxofonist eigenlijk een must! Bent u meer een liefhebber van top 40 muziek? Dat kunnen onze saxofonisten ook uitstekend.

Saxofoon, saxofonen.jpg

Saxofonist boeken voor uw bruiloft, romantisch diner of personeelsfeest

Is uw echtgenoot helemaal gek van bigbandmuziek en wilt u hem een leuke verrassing geven voor zijn vijfenveertigste verjaardag? Bent u verantwoordelijk voor de organisatie van het bedrijfsdiner deze maand en wilt u ervoor zorgen dat na het eten de voetjes nog even van de vloer gaan? Of organiseert u een swingend jaren dertig themafeestje met vrienden en wilt u iets van een retro-achtige sfeer oproepen? In deze gevallen en nog veel meer andere is het boeken van een saxofonist misschien wel een hartstikke goed en vooral heel origineel idee. Als instrument kan de saxofoon deel uitmaken van talloze acts, van bands die moeten zorgen voor relaxende achtergrondmuziek tot ensembles die uw gasten de hele avond aan het dansen houden.

Een saxofonist boeken is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u een feest of evenement gaat organiseren, maar de saxofoon kan van meer toegevoegde waarde zijn voor uw feest of evenement dan u denkt. Een goede saxofonist kan zowel zelf liedjes spelen als de acts van anderen begeleiden, waardoor het boeken van een saxofonist u talloze opties geeft op muzikaal gebied. Daarnaast zal het voor uw gasten ook een originele verrassing zijn, aangezien we aannemen dat zij niet andere dag van een live saxofoonconcert speciaal voor hun kunnen genieten.

Daarom is het verstandig om bij het boeken van een saxofonist samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Bij Evenses beschikken we over een breed scala aan professionele saxofonisten met wie we al heel vaak hebben samengewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat u de perfecte saxofonist kunt boeken voor uw feest. U kunt onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website of per e-mail of telefoon. Mocht u nog niet willen bellen en eerst zelf even willen rondkijken, dan kunt u met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste zet geven. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op de geschiedenis van de saxofoon en geven we enkele tips voor het boeken van een saxofonist voor uw feest of evenement.

Een stukje saxofoongeschiedenis

In tegenstelling tot verschillende andere instrumenten is in het geval van de saxofoon wél bekend wanneer het instrument is uitgevonden en door wie. De uitvinder van de saxofoon is de Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax, naar wie, zoals u kunt zien, het instrument ook vernoemd is. Sax begon met de ontwikkeling van de saxofoon rond het jaar 1840 en liet het zes jaar later patenteren in Frankrijk.

De legende gaat dat Sax de saxofoon eigenlijk min of meer per ongeluk uitvond toen hij bezig was met een ophicleïde, een Frans blaasinstrument uit de negentiende eeuw. Volgens de Franse componist en dirigent Louis Hector Berlioz kwam Sax op het idee voor wat wij vandaag de dag kennen als de saxofoon toen hij het mondstuk van een klarinet op een ophicleïde zette. Sax is namelijk de uitvinder van de saxofoon, maar hij was ook een specialist op het gebied van koperinstrumenten, waaraan hij door de jaren heen talloze verbeteringen aanbracht. Zo is, bijvoorbeeld, de basklarinet ook door de Belgische instrumentenbouwer ontworpen.

De saxofoon, welke ook wel eens in afgekorte vorm de sax wordt genoemd, is een blaasinstrument dat over het algemeen gemaakt is van koper. Ondanks dat feit behoort de saxofoon tot de instrumentenfamilie van de houtblazers waartoe onder andere ook de blokfluit en de klarinet behoren. Dit komt omdat een saxofonist geluid produceert met behulp van een trillend houtachtig stuk riet in plaats van met lippen die trillen binnen een mondstuk, zoals het geval is bij de leden van de familie van de koperblaasinstrumenten waartoe onder andere ook de trompet en de trombone behoren. Door in het mondstuk van de saxofoon te blazen, gaat het riet trillen en ontstaat het geluid dat door het verdere lichaam van het instrument reist.

Binnen de categorie van de koperinstrumenten is de saxofoonfamilie een aparte familie. Hiertoe behoren, onder andere, de soprillo (of piccolosaxofoon), de kleinste saxofoonsoort ter wereld, de altsaxofoon (of altsax of simpelweg alto), het meest voorkomende type saxofoon, en de bassaxofoon, welke qua bereik één van de laagste saxofoons is. De saxofoonfamilie heeft echter nog verschillende andere volwaardige en gerelateerde leden die verschillen op basis van ondermeer het bereik en de vorm van het instrument. Bij het boeken van een saxofonist zal ook de performer zelf u meer kunnen vertellen over het type saxofoon dat hij of zij speelt en op wat voor manier die geschikt is voor uw feest of evenement.

saxofonen.jpg

Wat extra informatie omtrent het boeken van een saxofonist

Het boeken van een saxofonist verschilt op zich niet veel van het boeken van een gitarist of een harpist, en hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Net als ieder ander instrument zijn er ook bij de saxofoon echter specifieke dingen waar u op dient te letten wanneer u een saxofonist gaat boeken voor uw feest. Aangezien het boeken van een saxofonist een entertainment optie waar veel mensen mogelijk niet gelijk aan denken wanneer ze een feestje gaan organiseren, zullen we aan de hand van enkele standaardvragen iets meer informatie geven over wat een professionele saxofonist zoal voor u en uw gasten kan doen.

Wat heeft een saxofonist zoal te bieden?

Alvorens een saxofonist te boeken, is het goed om alvast een idee te hebben van wat voor soort muziek u graag wilt horen tijdens uw feest of evenement. De saxofoon is een veelzijdig instrument en kan dus gebruikt worden als onderdeel van verschillende muziekstijlen, van pop covers en klassieke muziek tot swingende jazz en nostalgische bluesmuziek. Een saxofonist is vaak thuis in meerdere stijlen, al raden wij aan om voor een saxofonist te gaan die zich voornamelijk toelegt op de muziekstijl die u zelf ook in gedachten hebt voor het feest. Live saxofoonmuziek heeft een bepaalde unieke energie en het boeken van een saxofonist zorgt ervoor dat uw gasten een memorabel optreden voorgeschoteld krijgen.

Voor wat voor evenementen is het een goed idee om een saxofonist te boeken?

Het mooie aan de saxofoon en het geluid dat ermee kan worden geproduceerd, is dat het perfect kan passen bij hele uiteenlopende soorten omgevingen. Wilt u samen met uw partner een speciale dag gewoon met z'n tweetjes vieren met een uitgebreid diner thuis? Laat een saxofoonsolist een uurtje of twee langskomen om de avond van de juiste romantische tonen te voorzien. Gaat u trouwen en wilt u van de ceremonie een evenement maken dat men zich nog jarenlang zal herinneren? Een saxofoontrio is uitstekend om het grote moment wat extra volume te geven. Organiseert u een discofeestje voor uw zoon en wilt u hem en zijn vriendjes verrassen? Boek een saxofonist die energieke covers van bekende popnummers kan spelen terwijl u op de achtergrond de originele versies van die nummers uit de speakers laat knallen. Kortom, een saxofonist is een goed idee voor vrijwel ieder soort feest, het ligt er vooral aan hoe u het invult en daarmee helpen we u graag.

Wat heeft een saxofonist over het algemeen nodig voor zijn act?

Één van de voordelen aan het boeken van een saxofonist is dat de saxofoon als instrument weinig ruimte behoeft. Natuurlijk moet de performer wel genoeg ruimte hebben om zich comfortabel te kunnen bewegen, zeker wanneer u wilt dat hij of zij een beetje leven in de brouwerij brengt met de muziek, maar ruimte zal over het algemeen geen probleem bij het boeken van een saxofonist.

Wat betreft de benodigde uitrusting zal een saxofonist het meeste zelf meebrengen. Dat de artiest zijn of haar saxofoon meeneemt is vrij vanzelfsprekend, maar ook een muziekstandaard en bladmuziek behoren normaal gezien tot de items waar de saxofonist zelf voor zorgt. Het is echter een goed idee om samen met de saxofonist even te doorlopen wat zoal nodig is qua uitrusting en of u zelf nog voor iets moet zorgen. Zo is het ook nuttig om te vragen of hij of zij nood heeft aan een versterker of iets anders van elektronische apparatuur, dan kunt u dat eventueel nakijken voordat de contracten worden getekend. Op deze manier is alles duidelijk, zowel voor de saxofonist als voor uzelf en komt u later ook niet voor onaangename verrassingen in uw budget te staan.

Wat Evenses voor u kan betekenen

Zeker als u zelf nog nooit een saxofonist hebt geboekt voor een feest of evenement raden wij aan om de hulp in te roepen van een partij met ervaring. Als entertainmentbureau werken we bij Evenses samen met een breed portfolio aan saxofonisten, waaronder bluessaxofonisten, saxofoonensembles, en klassieke saxofonisten die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten, van bruiloften en ceremonies tot themafeesten en zakelijke evenementen. Daarnaast kunnen wij u ook in contact brengen met professionele saxofonisten die samen met een DJ spetterende shows op poten kunnen zetten die zowel muzikaal als visueel indrukwekkend zijn.

Evenses is al lange tijd actief in de wereld van entertainment en artiestenboekingen, en we hebben door de jaren heen honderden verschillende acts geboekt, waaronder verschillende acts met saxofoons. Met behulp van de zoekmachine op onze website kunt u de opties alvast gaan verkennen, terwijl u ook zeven dagen per week terecht kan bij onze event specialisten met vragen omtrent het boeken van een saxofonist. U kunt hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u de saxofonist boeken die perfect past bij het feest of evenement dat u gaat organiseren.Wat voor muziek speelt de saxofonist?

Een saxofonist kan verschillende soorten muziek spelen, van jazz tot popmuziek. Vaak bieden saxofonisten een breed repertoire van muziekstukken aan, maar het is altijd goed om te informeren welke soorten muziek een saxofonist kan spelen.

Moet geluid worden voorzien?

Het is wel belangrijk om te informeren of de saxofonist speciale versterking of microfoons nodig heeft en of deze voorzien moeten worden. In veel gevallen kan de saxofonist dit ook zelf meenemen of kan gebruik maken van de techniek van een DJ.

Hoe kan ik bepalen welk instrument geschikt is voor het evenement?

Het type instrument dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, zijn er andere instrumenten passend dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat u adviseren met behulp van een omschrijving van de gelegenheid en de gasten. Wij helpen graag.

Kan een instrumentale muzikant buiten optreden?

Bij het boeken van een solist voor een buitenlocatie moet u rekening houden met het weer en de omgeving. Zorg ervoor dat de muzikant beschermd is tegen regen of wind en dat ze het geluid kunnen versterken als dat nodig is. Het kan ook helpen om een back-up plan te hebben in geval van slecht weer. Zeker in de winter kunnen de meeste muzikanten niet optreden buiten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar