Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Bruiloft foto- en videograaf Dyon
100% match

Bruiloft foto- en videograaf Dyon

Dyon maakt prachtige foto's van uw bruiloft en trouwdag zodat u deze dag echt niet meer vergeet
Een prachtige fotoreportage van uw huwelijk. Trouwfotograaf Dyon brengt uw bruiloft, ceremonie ...
Lees meer

4,6 (5 Beoordelingen)
€ 1295 - € 2330
Videograaf Arnold
100% match

Videograaf Arnold

Deze betrokken en enthousiaste videograaf schiet sfeervolle films van uw bruiloft of feest.
Een bedrijfsfilm is een perfecte manier om uw bedrijf tot leven te brengen. U kunt het zelfs zien a...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 745 - € 1640
Videozuil Deluxe
100% match

Videozuil Deluxe

Deze videozuil is uitsluitend in combinatie te boeken, vandaar dat hij extra voordelig is!
De Videozuil Deluxe is de ultieme manier om van ieder van uw gasten een persoonlijke boodschap op te...
Lees meer

4,5 (2 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Alles terugkijken in een aftermovie van een videograaf

Videograaf aan het zoeken, omdat puur foto's niet genoeg zal zijn als aandenken voor uw gelegenheid? Gaat u bijvoorbeeld binnenkort trouwen, en wilt u er voor u zelf en voor uw gasten een onvergetelijke dag van maken met film van een videograaf? Of bent u verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse kantoorfeest en zou u graag wat mooi beeldmateriaal geschoten door een videograaf willen overhouden aan het feest? Of maakt u deel uit van het organisatiecomité van de zomerse buurtbarbecue en zijn jullie op zoek naar een manier om het hele feest in de toekomst nog eens te kunnen herbeleven? Aan een fotograaf heeft u misschien al wel gedacht, maar zou het boeken van een professionele videograaf ook geen goed idee kunnen zijn?

Videograaf huren.jpg

Wat is een videograaf?

Simpel gezegd is een videograaf iemand die op het gebied van videografie en/of videoproductie werkt en verschillende evenementen en gelegenheden opneemt met als doel hier een video van te maken. In andere woorden, een videograaf is een persoon die zelfstandig video opnames maakt en monteert tot een film. Alhoewel het beroep van videograaf al redelijk ingeburgerd is in Nederland en België, is het woord videograaf anno 2019 nog altijd niet opgenomen in de* Dikke van Dale* of het Woordenboek der Nederlandsche Taal. De term videograaf is overigens wel goedgekeurd door de Taalunie en in het Engels, evenals in verschillende andere talen, staat de term wel in het woordenboek.

Nou vraagt u zichzelf misschien af: dit klinkt een beetje als een cameraman, wat is het verschil? Een videograaf verschilt van een cameraman in het opzicht dat een cameraman voor diens beroep zich alleen bezighoudt met het bedienen van een filmcamera. Een videograaf is daarentegen naast cameraman over het algemeen ook editor, wat wil zeggen dat hij of zij ook zelfstandig de volledige filmproductie verzorgt. Hierdoor bent u er van verzekerd dat alle beelden die geschoten worden ook perfect tot een aftermovie te monteren zijn door de videograaf. Door de aard van het beroep werkt een videograaf meestal als freelancer en dat zal ook te merken zijn wanneer u een videograaf gaat boeken.

Het laatste wat u wil op jouw feest of evenement is de hele tijd achter de mensen die u geboekt hebt aan moeten lopen om problemen op te lossen en brandjes te blussen. Of het nou gaat om een bruiloft of een bedrijfsfeest, als organisator bent u verantwoordelijk voor het verloop van het hele evenement, dus is het belangrijk dat iedereen binnen de organisatie weet wat zij moeten doen. Door een professionele videograaf te boeken, kunt u er in ieder geval op rekenen dat de opname van het feest in orde is. Door goed af te spreken met de videograaf wat voor video u graag zou willen laten maken van de gelegenheid kan hij of zij daarna zelfstandig aan het werk gaan. Zo houdt u tijd over om andere dingen in de gaten te houden of zelf van een drankje te genieten.

Elke gelegenheid zijn eigen videograaf

Één van de praktische kanten aan het boeken van een videograaf is dat de videograaf op vrijwel ieder feest of evenement van toegevoegde waarde kan zijn. Dat komt omdat, net als in het geval van fotografen bijvoorbeeld, er veel verschillende soorten videografen bestaan, allemaal met hun eigen stijl en hun eigen voorkeuren. Organiseert u een prijsuitreiking en wilt u dat de ceremonie op een professionele manier in beeld wordt gebracht door een expert videograaf? Of een feest waarop een bekende DJ draait en daar moet een coole video van komen? Of gaat het om de bruiloft van uw zoon of dochter, en wilt u de hele gelegenheid op film laten vastleggen door een videograaf zodat hun kinderen er later ook naar kunnen kijken? Wat u ook nodig hebt, de kans is zeer groot dat u daarvoor de perfecte videograaf bruiloft kan boeken.

Het boeken van de ideale videograaf voor jouw feest of evenement is niet per se moeilijk, maar gezien het gevarieerde aanbod videografen in Nederland en België is het vaak wel verstandig om hierbij de hulp in te roepen van een partij met ervaring op het gebied van entertainment en party planning. Niet iedere videograaf zal namelijk goed passen bij het soort evenement dat u in gedachten hebt. Bij Evenses beschikken we over uitstekende contacten met verschillende professionele videografen voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat u de perfecte videograaf kunt boeken voor het** evenement** dat u gaat organiseren.

Wat voor stijl u ook zoekt en welke videograaf u ook wil boeken, bij Evenses helpen we u graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor uw feest. Om te beginnen, kunt u onze website al eens verkennen en door ons aanbod voor een videograaf kijken. U kunt met behulp van de zoekmachine door de profielen van de videografen in ons aanbod scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het beschikbare budget. Ook vindt u daar verschillende reviews van mensen die al eens gewerkt hebben met, of gefilmd zijn door, de videograaf in kwestie. Dat kan u al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een videograaf. Verder zijn onze event en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Videografen boeken.jpg

Waarom is het een goed idee om een videograaf te boeken?

Over het algemeen wil u als organisator dat uw feest of evenement zonder problemen verloopt, dat mensen het naar hun zin hebben, en dat er jaren later nog steeds over gepraat wordt. Het inhuren van artiesten, zoals een DJ, een VJ, of een zanger, en het boeken van entertainment, zoals een goochelaar, een groep danseressen, of een zelfs een vuurshow, helpt allemaal om de gelegenheid uniek en memorabel te maken. Het is echter misschien ook wel leuk, zowel voor uzelf als voor uw gasten, om een leuk aandenken aan het feest te hebben en wat is een beter aandenken dan een video opgenomen door een professionele videograaf? Voor het geval u nog niet overtuigd bent, zetten we hieronder alvast enkele redenen voor het boeken van een videograaf op een rijtje.

  • Videograaf neemt veel ervaring met zich mee

Naast een uitgebreide kennis van het vak brengt een professionele videograaf, normaal gezien, ook een hele lading aan ervaring met zich mee. De videografen die u, bijvoorbeeld, op onze website vindt, zijn allemaal professionals met jaren ervaring op hele uiteenlopende soorten evenementen en feesten. Een videograaf gaat namelijk niet gewoon willekeurig op jouw feest rondlopen. Deze videograaf gaat juist de goede momenten opzoeken tijdens het feest om die daarna op de beste manier op video vast te leggen. In combinatie met een correcte bewerking van het videomateriaal krijgt u op deze manier een prachtige video die recht doet aan het feest of evenement dat u georganiseerd hebt.

  • Een professionele videograaf beschikt over een professionele uitrusting

Een ander groot voordeel aan het boeken van een videograaf is dat hij of zij zal beschikken over professionele apparatuur waar hij of zij al bekend mee is. Dit gaat niet alleen om de camera en de geluidsapparatuur, maar ook over de juiste apparatuur en programma's om de opgenomen beelden mee te bewerken. Er wordt namelijk wel eens gezegd dat het bewerken van de beelden nog belangrijker is voor het eindproduct dan het opnemen van de beelden zelf. Natuurlijk, in de realiteit moet de beelden eerst opgenomen worden om überhaupt bewerkt te kunnen worden, maar het toont wel het belang van editing aan, en vooral dat dit wordt gedaan door iemand met kennis en ervaring.

  • Een professionele videograaf weet waar hij of zij mee bezig is

Het laatste wat u wil op jouw feest of evenement is de hele tijd achter de mensen die u geboekt hebt aan moeten lopen om problemen op te lossen en brandjes te blussen. Of het nou gaat om een bruiloft of een bedrijfsfeest, als organisator bent u verantwoordelijk voor het verloop van het hele evenement, dus is het belangrijk dat iedereen binnen de organisatie weet wat zij moeten doen. Door een professionele videograaf te boeken, kunt u er in ieder geval op rekenen dat de opname van het feest in orde is. Door goed af te spreken met de videograaf wat voor video u graag zou willen laten maken van de gelegenheid kan hij of zij daarna zelfstandig aan het werk gaan. Zo houdt u tijd over om andere dingen in de gaten te houden of zelf van een drankje te genieten.

videograaf inhuren.jpg

  • Een professionele videograaf zal zelf ook originele ideeën hebben

Een video van een feest of evenement opnemen is meer dan gewoon een kwestie van rondlopen met een camera en proberen leuke momenten vast te leggen. Creativiteit is een belangrijke eigenschap van de professionele videograaf, van het herkennen van de juiste momenten tot het vinden van de perfecte opnamehoeken en het kennen van de ideale opnametechnieken. Deins er niet voor terug om een beroep te doen op de creativiteit van de videograaf die u wil boeken. Vaak zal hij of zij ook originele ideeën hebben om van de video een nog mooier geheel te maken.

Wat kan Evenses voor u betekenen bij het boeken van een videograaf?

Het boeken van een videograaf hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn, maar is het wel handig om voor uzelf in ieder geval een goed idee te hebben van de rol die u in gedachten hebt voor de videograaf alvorens te beginnen met boeken. Net zoals er een oneindige verscheidenheid aan, bijvoorbeeld, fotografen bestaat, krijgt u ook te maken met heel wat variatie op het gebied van videografen om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid portfolio aan videografen die geschikt zijn voor boekingen op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Daarnaast kunt u bij Evenses natuurlijk ook een videograaf boeken in combinatie met, bijvoorbeeld, muzikale elementen, zoals bijvoorbeeld zang of een DJ-set. Of u nou een zomers festival organiseert en dit wil laten opnemen door een professionele videograaf, of een knallend verjaardagsfeest wil geven waarvan alle gasten daarna een video met highlights krijgen toegestuurd, we helpen u graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken.

FAQ Videograaf

Welke types videografen zijn er?

Per gelegenheid verschilt het welke videograaf u nodig hebt. Zo hebben wij videografen die gespecialiseerd zijn in het filmen van festivals en grote feesten, maar ook bieden wij de videograaf die van de bruiloft een adembenemende aftermovie maakt.

Wat is er allemaal inbegrepen bij het inhuren van een videograaf?

Bij het inhuren van een videograaf bent u er van verzekerd dat er genoeg beeldmateriaal opgenomen wordt. Daarnaast omdat de videograaf tegelijkertijd ook de montage van uw bruiloftsvideo regelt, zullen alle onderdelen perfect in elkaar passen.

Hoeveel kost een videograaf boeken?

Het boeken van een videograaf begint al gauw vanaf de 900 euro, dit omdat de videograaf de gehele dag aanwezig zal zijn op uw gelegenheid en vervolgens nog veel tijd kwijt is aan de montage. Wat dit wel inhoudt is dat u de allerbeste kwaliteit kunt verwachten met alle puntjes afgestipt van uw wensenlijst.

Kan ik ook van tevoren met de videograaf plannen uitstippelen?

Dat kan zeker, al onze videografen bespreken graag vooraf aan het evenement met u wat de plannen zijn. Zo kan een andere aanpak in het filmen al meteen zorgen voor een ander gevoel bij het filmpje. De videograaf neemt in ieder geval met u contact op om de dag in te plannen en een soort van basisstijl te kiezen voor de aftermovie.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar