Evenementen

Word je partner over een paar maanden veertig en wil je hem of haar graag verrassen met een knallend verjaardagsfeest om deze mijlpaal samen met familie en vrienden te vieren? Gaat jullie oudste zoon volgende zomer afstuderen en zijn jullie van plan om hem daarna op flitsende wijze in de spotlights te zetten met een feestje voor hem en al zijn vrienden? Of ben je gevraagd om dit jaar met wat collega's de jaarlijkse eindejaarsborrel op kantoor te organiseren en zijn jullie nog op zoek naar wat manieren om hier op een originele manier invulling aan te geven? Wat de gelegenheid ook is en wat je plannen daarvoor ook zijn, zou het niet heel handig zijn om een evenement te boeken?

Voordat we verder gaan met wat we allemaal kunnen doen voor jou en jouw evenement, en hoe wij van toegevoegde waarde kunnen zijn, zullen we eerst even kort uitleggen wat we precies bedoelen met het boeken van een evenement. Om te beginnen bedoelen we met een evenement een gebeurtenis, zoals een bruiloft, een verjaardag, of een festival, die georganiseerd wordt door één of meerdere mensen. Met het boeken van een evenement bedoelen we dat de organisator ervoor kan kiezen om bepaalde onderdelen van het evenement of zelfs het volledige evenement met onze hulp te organiseren.

Stel je, bijvoorbeeld, voor dat je de bruiloft van je zus aan het voorbereiden bent en je nog een beetje in de knoop zit met het muzikale entertainment. Bij Evenses beschikken we over een enorm uitgebreid portfolio van zangers, zangeressen, DJ's, en andere artiesten die jouw gasten kunnen vermaken met mooie liveshows. Of denk aan het opzetten van het lokale dorpsfeest als onderdeel van het organisatiecomité, om maar wat te noemen. Ook daarbij kunnen wij je heel goed helpen met, bijvoorbeeld, het opzetten van podia, het regelen van verschillende foodtrucks en eetkraampjes, en het boeken van allerlei soorten entertainment. Kortom, wat het evenement ook is dat je gaat organiseren, wij kunnen je helpen om het net dat beetje extra te geven.

In dat opzicht doet het er voor ons ook niet toe hoe groot het evenement in kwestie is. Of het nou gaat om een besloten dineetje voor wat vrienden waarvoor je het hoofdgerecht wil laten cateren of om de volledige opzet van een festival waar een man of 6000 aanwezig zal zijn, voor ons maakt het niet uit. Onze prioriteit is om uit te vinden wat voor evenement je wil gaan organiseren, wat je voor ogen hebt qua invulling daarvan, en op welke vlakken je wel wat ondersteuning zou willen.

Desalniettemin hoeft het boeken van een evenement voor de gelegenheid in kwestie niet heel moeilijk te zijn. Het is echter, gezien het gevarieerde aanbod beschikbare opties voor evenementen in Nederland en België, wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio van betrouwbare leveranciers van diensten en live acts met wie wij al voor talloze feesten en evenementen hebben samengewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij precies het evenement kan boeken dat je voor ogen hebt.

Als je eerst zelf eens de beschikbare opties wil verkennen, dan kan je beginnen met onze website. Daar kan je, met behulp van de zoekmachine, alvast wat onderzoek plegen. Zo kan je op basis van, onder andere, het type evenement en het beschikbare budget, snel de ideale opties vinden. Daarnaast zijn onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar om jouw vragen omtrent het boeken van een evenement te beantwoorden. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou het evenement boeken dat perfect aansluit op jouw ideëen voor de gelegenheid.

Wat praktische tips om binnen je budget te blijven

Zeker als je al eens zelf een evenement hebt georganiseerd, dan weet je dat het beschikbare budget een hele grote invloed heeft op wat je mogelijkheden zijn voor de gelegenheid. Daar zijn we ons bij Evenses maar al te goed van bewust, daarom bieden we ook opties voor hele uiteenlopende soorten evenementen en budgetten. Aangezien het overschrijden van je budget iets is dat je wil vermijden, lijkt het ons wel behulpzaam om enkele manieren om binnen je budget te blijven op een rijtje te zetten.

De waarde van partners en sponsoren

Afhankelijk van wat voor evenement je gaat organiseren, is het goed mogelijk dat er partners of sponsoren te vinden zijn die bereid zijn om financieel bij te springen. Organiseer je, bijvoorbeeld, een congres voor toekomstige Masterstudenten? Misschien is er wel een school die zich wil affiliëren met jouw evenement of een bedrijf dat de drankjes wel wil sponsoren. Of heeft het evenement in kwestie een hoge nood aan marketing om tickets te verkopen? Misschien kan je op de ontwerpkosten besparen door er een project voor design studenten van een lokale school van te maken. Het idee is uiteindelijk om door middel van samenwerkingen je eigen kosten te drukken, maar let er wel op dat de partners en sponsoren die je overweegt ook daadwerkelijk goed passen bij het evenement.

Een interessante gastspreker zonder ervoor te betalen

Net als het vinden van partners en sponsoren is ook het vinden van gratis gastsprekers niet altijd makkelijk, maar wel meer dan de moeite waard. Het is mogelijk dat een gastspreker accepteert om voor niks een praatje te houden op jouw evenement, maar dan zal je er wel wat tegenover moeten zetten, zoals de reiskosten, of de kans om de bekendheid van hun eigen naam of merk te vergroten binnen hun exacte doelgroep. Dit is een uitstekende manier om jouw evenement van wat activiteit te voorzien zonder dat je daarvoor gelijk je halve budget kwijt bent.

Een gratis website

In de jaren negentig kon de prijs van een mooie, functionele website nog wel eens de pan uit rijzen, maar tegenwoordig zijn er zoveel manieren om een website te maken dat de prijzen een stuk lager liggen, zeker als je weet waar je moet zoeken. Soms is het zelfs mogelijk om een website voor niks online te zetten. Met ontwerpplatformen als Wix en Wordpress, bijvoorbeeld, kan je zelf aan de slag met het ontwerpen van een simpele, maar effectieve website voor jouw evenement. Als je zelf ervaring noch zin hebt in het opzetten van een dergelijke website, dan kan je de hulp inroepen van een IT-student of een freelancer die het voor een zacht prijsje allemaal in orde brengt.

Gebruik social media

Wat voor evenement je ook organiseert, denk eraan om er een aanwezigheid op social media te creëeren. Natuurlijk, voor een lunch met vriendinnen heb je niet veel meer nodig dan een Whatsapp-groep of een Facebook-groep om de details af te spreken, maar dat geldt niet voor wanneer je, bijvoorbeeld, een festival wil gaan organiseren komende zomer. Je kan proberen om het evenement op een organische manier aan bekendheid te laten winnen of je kan wat investeren in advertenties op social media. Als je voor dat laatste kiest, dan raden we wel aan om de hulp in te roepen van een specialist op dat gebied. De kans is in ieder geval groot dat de advertentiekosten nog steeds een stuk lager blijven dan wanneer je het evenement alleen offline zou promoten.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zoals we al eerder schreven, krijg je als organisator te maken met heel wat keuze op het gebied van acts en diensten wanneer je een evenement gaat boeken. Bij Evenses beschikken we over een breed aanbod professionele leveranciers die geschikt zijn voor boekingen op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Wij kunnen in samenwerking met jou, bijvoorbeeld, een evenement boeken waarbij onder andere verschillende soorten entertainment, zoals een live DJ set of een visuele show door een VJ, zitten inbegrepen. Daar wordt het feest of evenement alleen maar spectaculairder van. Of je nou het komende buurtfeest een origineel tintje wil geven of op zoek bent naar uniek vermaak voor avondje feesten met collega's op het jaarlijkse kantoorfeest, het boeken van een evenement is zelden een slecht idee. Om je evenement helemaal een persoonlijke finishing touch te geven, kunnen we heel wat aspecten ervan laten personaliseren, zoals het kostuum van de bediening, de menukaarten van je eigen cocktailbar, of de setlist van de jazz zanger die je hebt geboekt.

Evenementen organiseren? Bij het organiseren van een evenement is het zaaks dat er het juiste entertainment wordt verzorgd, aansluitend op uw wensen en de wensen van de gasten, op uw evenement. Bij Evenses denken wij graag mee en helpen wij u met het invullen van uw evenement.

Om een geslaagd evenement te organiseren is de locatie van belang. Is er genoeg ruimte voor al uw gasten? Hangt er een aangename sfeer? Het geschikte entertainment speelt hier ook een grote rol in. Indien u voor, bijvoorbeeld een bedrijfsevenement of festival op zoek bent naar de geschikte muzikale invulling of ander entertainment, hebben wij een groot aanbod van verschillende allround DJ's, foto en video mogelijkheden, shows en coverbands.  Wanneer u een band huurt voor uw evenement zijn er vele opties in genres en samenstellingen. Mocht u hier advies over willen, kan u altijd contact met ons opnemen.  Evenses biedt u verschillende mogelijkheden van entertainment voor uw evenementen. Naast muzikanten bieden wij ook een dansvloer of fotohokjes  en vele andere opties. Wij willen natuurlijk dat uw bruiloft of verjaardagsfeest onvergetelijk wordt en wij doen er daarom alles aan om de organisatie van uw evenement of feest vlekkeloos te laten verlopen.

Bekijk de mogelijkheden voor het boeken van een act of artiest voor uw bruiloft, bedrijfsevenement of festival. Neem gerust conctact op met onze medewerkers voor meer informatie van het boeken van entertainment voor uw evenementen. Ook wanneer u bekende artiesten wilt inhuren. Wij zullen vervolgens de evenementen agenda raadplegen voor de beschikbaarheid van de artiest voor uw te organiseren eveneme

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.