1 filter
Sorteer op: Relevantie
The Cappuccino's
100% match

The Cappuccino's

33 Beoordelingen

Een akoestisch duo met twee rasartiesten. Ze spelen muziek met veel humor en interactie.

€ 695 - € 1530
Kerstorkest
100% match

Kerstorkest

3 Beoordelingen

Een orkest met kerstmannen plus een zangeres? Boek dit Kerstorkest nu!

€ 845 - € 1605
Coles Collective
100% match

Coles Collective

12 Beoordelingen

Coles Collective brengt de goede oude jazz standards naar uw feest.

€ 788 - € 2512
De Sfeer-Express
100% match

De Sfeer-Express

4 Beoordelingen

Feestzanger De Sfeer-Express is een unieke zanger. Te boeken voor uw feest, braderie en borrel.

€ 395 - € 990
marieke
Advies of hulp nodig?

7 dagen per week bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Kerst

Kerst acts huren voor uw borrel, evenement of bedrijfsfeest. Het wordt weer de tijd van het jaar, Kerst komt er weer aan. Kerst staat bekend om de gezellige sfeer in de maand december. Bij gezelligheid kunt u Evenses inschakelen voor net dat tandje extra, boek bijvoorbeeld een (muzikale) kerstman op uw feest of een kerstkoortje. Uw decembermaand kan niet meer mislukken na het inschakelen van Evenses. De Kerst acts van Evenses hebben vaak een jazzy kerstrepertoire, maar u kunt er zeker op rekenen dat ook de oude klassiekers uit de kast worden gehaald. Klassiekers als Santa Baby en Last Christmas mogen natuurlijk niet ontbreken op uw kerstdiner, feest, kerstmarkt of evenement. Geeft u bijvoorbeeld een familiefeest op uw bedrijf, laat dan een Kerstman komen. De kinderen zullen dit niet snel meer vergeten.

kerst, kerst.jpg

Kerst acts boeken voor uw nieuwjaarsborrel, receptie of feest

Komt de hele familie langs voor het Kerstdiner over een paar maanden en zijn jullie op zoek naar entertainment en decoratie? Of bent u misschien verantwoordelijk voor de Kerstborrel op kantoor komende december? Zou het een leuk zijn om een professionele act voor Kerst te boeken? 
 
Bij Evenses hebben we veel ervaring met het organiseren van Kerstfeestjes en helpen we u heel graag met het feest of evenement dat u aan het plannen bent. Zo kunt u bij ons de zanggroep Christman Quartet boeken, bestaande uit drie charmante zangeressen of een muzikale Kerstman, compleet met klassieke outfit en saxofoon. Voor een Kerstfeestje in typische jaren dertig-sfeer kunt u dan weer kiezen voor de Jazzy Little Xmas band.

Dat komt omdat wij enkel samenwerken met erkende acts en entertainers. Alle Kerst acts in ons aanbod zijn ervaren professionals met wie wij al jarenlang samenwerken. Om die reden kunt u bij ieder profiel ook de reviews lezen van mensen die de acts in kwestie al eens geboekt of live aan het werk gezien hebben. Op die manier kunt u al gelijk een idee vormen van de act en of deze goed past bij het feest of evenement dat u in gedachten heeft.

Het boeken van een Kerst act voor uw gelegenheid is niet perse moeilijk, maar gezien de enorme overdaad aan mogelijkheden in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van party planning en boekingen. Bij Evenses beschikken we over uitgebreide ervaring wat betreft Kerst acts met dank aan de vele feestdagen die wij door de jaren heen samen met onze klanten georganiseerd hebben. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat u de perfecte Kerst act kunt boeken voor de gelegenheid.

Als u wilt beginnen met zelf een kijkje te nemen naar de beschikbare opties, dan kunt u met behulp van de zoekmachine op onze website alvast wat onderzoek plegen. Daarnaast kunt u ook zeven dagen per week terecht kan bij onze event specialisten met vragen omtrent het boeken van een Kerst act. U kunt hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u de Kerst act boeken die ideaal is voor uw feest of evenement.

kerst, kerst.jpg

Een stukje geschiedenis over Kerst...

Kerstmis, wat ook vaak het Kerstfeest wordt genoemd, is van origine de viering van de geboorte van Christus. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, komt het feest echter niet voor in de Bijbel. Sterker nog, de eerste Christenen, die in de eerste drie eeuwen na Christus leefden, kenden het feest niet eens.

Pas in de derde eeuw na Christus begon het Kerstfeest zoals we dat vandaag de dag kennen wat vorm te krijgen. Onder historici bestaat er wat onenigheid over of de eerste viering in 336 of 354 na Christus plaats vond, maar men is het er wel over eens dat dit op 25 december in Rome gebeurde. De verklaringen voor deze datum verschillen, gaande van de aanname dat de wereld op 21 maart werd geschapen, de zon op de vierde dag en dat Christus als Zon der Gerechtigheid negen maanden later ter wereld kwam, tot de uitleg dat het Kerstfeest het resultaat is van een verchristelijking van een Romeinse feestdag op die datum ter ere van de zonnegod Saturnus.

Vanaf de Middeleeuwen raakte het Kerstfeest in Europa vermengd met allerlei heidense gebruiken, waaronder het afbeelden van de stal van Bethlehem en het leggen van een houten figuur van baby Jezus in een kribbe. Rond de negentiende werd de Kerstboom geïntroduceerd. Deze vermenging zorgde voor spanningen binnen bepaalde maatschappijen en christelijke stromingen, zeker tijdens de Protestantse Reformatie in de zestiende eeuw in Europa.

Één van de plekken waar het Kerstfeest op heel wat verzet stuitte, was in de destijds Protestantse Nederlanden. In 1574 wilde de Protestantse kerk de hele viering zelfs volledig afschaffen, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. De regerende overheid ging niet mee in de redenering van de kerk dat Kerst vooral een heidens festival van bijgeloof was. Op de plekken waar het Kerstfeest wel werd verboden, zag men dat de mensen in grote getalen ander on-Christelijk vermaak opzochten of zich zelfs aangetrokken begonnen te voelen tot het Rooms-Katholieke geloof.

De Protestantse kerk werd hierdoor iets toleranter richting de Kerstviering, maar binnen de kerk bleef er verzet bestaan. Tegen het begin van de achttiende eeuw was de kerkelijke kerstviering een min of meer algemeen gebruik geworden, met twee dagen en in totaal vijf kerkdiensten. Op den duur kregen de voorstanders van het Kerstfeest de overhand, zowel binnen de kerk als in de maatschappij, vooral omdat het onderhouden van de Kersttraditie werd gezien als een goed gebruik. Vanaf de twintigste eeuw begon het feest ook een steeds commerciëler imago te krijgen, met de guitige Kerstman op de enorme Coca Cola-vrachtwagens als één van de meest treffende illustraties daarvan. In Nederland en België is Kerst tegenwoordig vooral een gelegenheid om samen te zijn met familie en vrienden, om lekker te eten en te drinken en om op vakantie te gaan, hoewel het in verschillende plekken nog steeds een voornamelijk christelijke betekenis heeft.

kerst, kerst.jpg

Wat Evenses zoal voor u kan betekenen

Als u erover nadenkt om een act voor Kerst te boeken voor de feestdagen, dan raden we ook aan om contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainment bureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan professionele acts als aanvulling op Kerstfeest, die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie aan gelegenheden. Daarnaast kunnen wij u ook in contact brengen met professionele artiesten die in samenspel met de geboekte acts een echt spektakel van uw evenement kunnen maken, zoals, bijvoorbeeld, een harpist of een violist.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.