Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Vleugel huren
100% match

Vleugel huren

Een mooie vleugel, te huren voor bij uw diner, receptie of evenement.
De warme klanken van een echte vleugel zijn een zekere toevoeging aan uw evenement. Dit instrument voegt een vleugje eleg...
Lees meer

4,6 (10 Beoordelingen)
€ 675 - € 1485
Piano Verhuur
100% match

Piano Verhuur

Een mooie piano huren voor de muzikale aanvulling bij uw diner, receptie of evenement.
Piano huren voor uw bedrijfsfeest, bruiloft, evenement of feest? De warme klanken en de chique uitstral...
Lees meer

4,6 (11 Beoordelingen)
€ 395 - € 990
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Piano huren

Gaatu over een maandje een mooie receptie organiseren ter ere van jullie trouwdag en bent u nog op zoek naar wat manieren om de sfeer te bevorderen? Gaat u voor uw verjaardag over enkele weken een feestje voor familie en vrienden organiseren, en wilt u voor de gelegenheid nog wat muziek regelen? Of gaat uw oudste dochter volgende lente trouwen en wilt u graag iets romantisch organiseren om haar grote dag helemaal onvergetelijk te maken? In dergelijke gevallen zou het boeken van een piano zomaar eens de ideale oplossing kunnen zijn.

Er zijn maar weinig instrumenten die zo makkelijk een sfeer oproepen als een live piano. We hebben het in dit geval wel over het boeken van een piano, niet een pianist. Dat wil echter niet zeggen dat zoiets niet kan, want bij Evenses kunt u ook met gemak een professionele pianist kiezen, mocht u dat graag willen. U kan bij ons zowel piano's met als zonder pianist boeken, het ligt er maar net aan wat u zelf wil, en wat u in gedachten hebt voor het feest of evenement dat u gaat organiseren.

Afgezien van de keuze of u de piano met of zonder pianist erbij wil boeken, kunt u ook kiezen uit verschillende soorten piano's. Van klassieke piano's en digitale piano's tot prachtige vleugels, waar we zelfs een aparte sectie voor hebben op onze website. Neem gerust eens een kijken, zowel naar de selectie piano's als vleugels, zodat u een goed idee kan vormen van wat wij allemaal voor jou en jouw feest kunnen betekenen.

Aangezien er enorm veel variatie bestaat op het gebied van pianomuziek, kan je met het boeken van een piano heel veel verschillende kanten op wat betreft de muziek en de sfeer op jouw feest of evenement. Is de gelegenheid een bruiloft en ben je daarvoor op zoek naar romantische live muziek? Organiseer je de komende borrel op kantoor en wil je jouw collega's verrassen met authentieke live jazz? Of ga je binnenkort een verjaardag organiseren en lijkt het je gewoon leuk om daarbij wat live pianomuziek te hebben? Met het boeken van een piano heb je dit gelijk voor elkaar.

Het mooie aan het boeken van een piano bij Evenses is dat we niet alleen zorgen dat jij een piano van topkwaliteit op jouw feest of evenement krijgt. We verzorgen het geheel, inclusief het transport, de plaatsing, en het stemmen van de piano. De plaatsing dient wel op de begane grond te gebeuren, tenzij de locatie beschikt over een schuine oploop of een lift die groot genoeg is voor de piano in kwestie. Als dit het geval, rekenen we niks extra aan. Op deze manier kan je een piano boeken en hoef je verder nergens zorgen over te hebben.

Het boeken van een een piano voor jouw feest of evenement hoeft niet moeilijk te zijn, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod piano's die wij al op talloze feesten en evenementen hebben neer laten zettten, regelmatig ook inclusief pianist. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte piano  kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Verder zullen we hieronder, ter informatie, kort wat vertellen over de geschiedenis van de vleugel en welke kanten je zoal op kan met het boeken van een vleugel.

Een stukje geschiedenis over de piano

Het exacte jaar waarin de piano vleugel is uitgevonden, is niet bekend, maar we weten wel dat de piano is uitgevonden door de Italiaanse muziekinstrumentenbouwer Bartolomeo Cristofori, ergens rond het jaar 1700. Indertijd werd het nieuwe instrument een pianoforte, of soms fortepiano, genoemd. Zowel het woord piano als het woord forte komt uit de Italiaanse muziekterminologie, waarbij de eerste zacht betekent en de laatste sterk. In de context van de piano refereren deze termen aan de variatie in volume die optreedt als het gevolg van de pianist die de toetsen van de piano zachter of harder indrukt. De fortepiano wordt alom gezien als de voorloper van de hedendaagse piano en is het instrument waar, bijvoorbeeld, Mozart al zijn pianomuziek op heeft gecomponeerd.

De moderne piano is een slag-, toets-, en snaarinstrument waarmee muziek kan worden gemaakt door het gebruik van een combinatie van een klavier (of toetsenbord) en twee of drie pedalen. De klanken worden gecreëerd bij het indrukken van de toetsen van het klavier van de piano, want iedere toets zorgt ervoor dat via een mechanisme de hamers aan de binnenkant tegen de snaren van de piano slaan. Met de pedalen kan de pianist daarna de klanken verder bepalen.

Vandaag de dag bestaan er binnen de familie van de klassieke piano verschillende soorten piano's. De typische, kleinere piano die je zo nu en dan tegenkomt bij mensen thuis wordt ook wel buffetpiano of huiskamerpiano genoemd. Dit type heeft de snaren in een verticale samenstelling liggen en produceert een minder krachtig geluid dan een vleugelpiano. Bij een vleugelpiano liggen de snaren horizontaal in een vlak en kan de pianist een groter volume creëeren. Ook de projectie van het geluid is beter in het geval van een vleugel. Verder heeft de afgelopen decennia ook de elektrische piano of keyboard aan populariteit gewonnen, met dank aan vooral de techno en de rockmuziek.

Welke kanten kan je op met het boeken van een piano?

Zoals we eerder al schreven, is de piano een heel veelzijdig instrument, zowel qua soorten piano's die er bestaan als sooren muziek die ermee gespeeld kunnen worden. Van klassieke piano's tot digitale piano's en van klassieke muziek tot elektronische muziek, je mogelijkheden en combinaties zijn vrijwel eindeloos. Om je alvast een beetje wegwijs te maken in de wereld van de pianoboekingen, zetten we hieronder enkele van de meestvoorkomende soorten piano's op een rijtje die je kan boeken bij ons.

Klassieke piano

Dit type piano is over het algemeen kleiner dan een vleugel en ook één van de types die je het meest tegenkomt bij mensen thuis. Zowel beginners als gevorderde pianisten kunnen prachtige muziek maken met een mooie akoestische piano, en gezien het kleinere formaat is het vervoer ervan ook een stuk makkelijker. Dit type piano is perfect voor het spelen van klassieke muziek, maar er kunnen ook perfect pianoversies van, bijvoorbeeld, pop hits mee worden gespeeld.

Digitale piano

Sommige mensen beweren dat de digitale piano, soms ook wel keyboard genoemd, geen echte piano is, maar dit type piano heeft wel degelijk een belangrijke rol in de pianowereld. Het verschil tussen een digitale piano en een keyboard ligt vooral in het feit dat een digitale piano niet alleen qua geluid , maar ook qua gevoel van spelen vrijwel identiek is aan een klassieke piano. Daarnaast kan je sommige digitale piano's ook aansluiten op smart apparaten, zoals een telefoon of een tablet. Op die manier kan je dan de instellingen makkelijk aanpassen of je pianosessies gelijk opnemen.

Vleugels of vleugelpiano's

Zoals we al eerder schreven, vindt je op onze website een aparte sectie voor vleugels, onder andere omdat er op het vlak van vleugels ook heel wat variatie bestaat. De vleugel is het grootste type piano, zeker de concertvleugel, en ook het soort piano dat perfect is voor het geven van concerten in grotere ruimtes. Één van de dingen die onze specialisten met jou zullen bekijken bij het boeken van een piano, is of jouw feest en de locatie waar het wordt gehouden geschikt is voor een vleugel, of dat je beter kan gaan voor, bijvoorbeeld, een kleinere klassieke piano.

Piano boeken bij Evenses

Één van de grote voordelen van het boeken van de piano's op onze website is dat wij al veel ervaring hebben met deze instrumenten en leveranciers. Een vleugel boeken is daarom bij ons altijd een goede optie geweest. De piano's die je zal vinden in ons portfolio hebben wij al vele malen eerder geboekt voor onze klanten. Om je een inzicht te geven in de ervaring van die klanten kan je op de website ook uitgebreide reviews vinden over de beschikbare piano's. In combinatie met wat videomateriaal en de hulp van onze bookers kan je op deze manier een goed beeld krijgen van de instrumenten alvorens een beslissing te nemen. Wij stellen het toch beschikking voor u om een piano of vleugel te huren.

Ook is het naast een piano huren ook mogelijk om een pianist te boeken. De pianisten van Evenses zijn professioneel, representatief en bovendien persoonlijk door ons gecontracteerd. Zo heeft u zekerheid met betrekking tot de kwaliteit van de pianist,

De wensen van de klant zijn belangrijk. Daarom bieden wij op werkdagen en in het weekend telefonisch contact aan. Als u vragen heeft of iets wil melden over uw boeking, aarzel dan niet om contact met Evenses op te nemen. We helpen u graag met het boeken van het perfecte entertainment voor uw evenement.

pianoWelk type piano kunt u huren?

Er zijn verschillende soorten piano's beschikbaar om te huren, waaronder akoestische piano's, digitale piano's, vleugels, enzovoort. Het is belangrijk om het juiste type piano te kiezen dat past bij uw behoeften en uw budget.

Hoe lang kunt u een piano huren?

Dit hangt af van uw behoeften en het verhuurbedrijf. Sommige verhuurbedrijven bieden dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse huurperiodes, terwijl andere meer flexibele opties bieden. Het is het beste om de beschikbare opties te bespreken met Evenses.

Wie zorgt voor de afstemming en het onderhoud van de piano?

Het verhuurbedrijf is meestal verantwoordelijk voor de afstemming en het onderhoud van de piano tijdens de huurperiode.

Waarom techniek inhuren?

Technische apparatuur en diensten zijn essentieel voor het succes van een evenement, vooral als het gaat om licht, geluid en videodisplays. Technische apparatuur en diensten kunnen u helpen om een professionele en indrukwekkende sfeer te creëren, waardoor uw evenement nog meer impact heeft.

Welke soorten technische apparatuur en diensten zijn er beschikbaar?

Er zijn tal van technische apparatuur en diensten beschikbaar, zoals geluidsapparatuur, lichtapparatuur, videodisplays, podiums, trussing, rigging, stroomvoorziening enzovoort.

Is het mogelijk om technische apparatuur en diensten zelf te installeren en te bedienen?

Dit hangt af van het type apparatuur en uw technische kennis. Sommige technische apparatuur en diensten zijn vrij eenvoudig te installeren en te bedienen, terwijl andere complexer zijn en meer technische kennis vereisen. Het is belangrijk om het juiste personeel te hebben voor het opzetten en bedienen van de apparatuur om er zeker van te zijn dat het evenement soepel verloopt.

Is er ondersteuning beschikbaar als er technische problemen optreden tijdens het evenement?

Ja, het technische verhuurbedrijf moet ondersteuning bieden en technische problemen tijdens het evenement kunnen oplossen. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de ondersteuning die beschikbaar is en hoe u contact kunt opnemen met het technische verhuurbedrijf in geval van problemen.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar