Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Pianist - The Piano Man
100% match

Pianist - The Piano Man

Een professionele allround pianist, die ieder bestaand lied speelt.
Deze getalenteerde muzikant is een zeer veelzijdig en veelgevraagd pianist. Hij is niet alleen pianist, maar ook componist...
Lees meer

4,9 (46 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
It Takes Two
100% match

It Takes Two

Dit muzikale duo weet met hun brede repertoire veel mensen te raken.
Het duo It Takes Two bestaat uit een zangeres en een pianist. Hun muzikale smaak en interesse zijn breed en dat is ook ...
Lees meer

4,9 (8 Beoordelingen)
€ 695 - € 1395
Jazz It Up!
100% match

Jazz It Up!

Jazz It Up! het onweerstaanbare muzikale duo voor jouw evenement!
Bent u op zoek naar een getalenteerd en dynamisch muzikaal duo voor uw evenement? Evenses presenteert met trots "Jazz It Up...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 650 - € 1430
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Pianist

Pianist inhuren voor uw verjaardag, bruiloft of bedrijfsfeest? Wij van Evenses helpen u hier graag bij. We bieden namelijk een breed assortiment aan van verschillende pianisten die te huur zijn voor uw evenement. In ons aanbod hebben wij klassieke pianisten, jazz pianisten, pop piansten en pianist-entertainers. Voor chiquere gelegenheden komt de klassiek pianist goed tot zijn recht. De jazz- en pop pianist zijn erg geschikt om sfeervolle achtergrond muziek te verzorgen. De pianist-entertainer maakt er met zijn zang en interactie een groot feest van.

De pianisten nemen standaard een digitale piano mee. Als u een piano of vleugel wenst kunnen wij deze ook voor u verzorgen. Wij werken uitsluiten met professionele muzikanten. Al de pianisten in ons aanbod zijn ervaren, netjes verzorgd en goede spelers. Zo bent u er zeker van dat de pianist een goede optreden zal verzorgen.

Pianist inhuren voor uw feest, verjaardag of trouwfeest

Er zijn maar weinig instrumenten die zo veelzijdig zijn als de piano, in ieder geval op het gebied van Westerse muziek. Van klassieke muziek en popmuziek tot jazz en rock 'n roll, de piano heeft de afgelopen eeuw in vrijwel ieder populair genre een plaatsje bemachtigd. Luister maar eens goed naar de liedjes op de radio: de kans is groot dat u in een overgroot deel van die liedjes een soort piano kan herkennen.

Dat betekent dus ook dat u een pianist kunt boeken voor een heel veel verschillende soorten feesten en evenementen. Gaat u binnenkort trouwen met de liefde van uw leven en wilt u de ceremonie laten begeleiden door een pianist als Wibi Soerjadi, de Hit pianist, Jan Vayne, LeeAnn, Cim of Cor Bakker die live jullie favoriete klassieke stukken speelt? Organiseert u het eindejaarsdiner voor uw bedrijf en wilt u tijdens het eten wat kalme achtergrond muziek laten spelen? Of geeft u volgende week een jazzfeestje voor vrienden uit de straat en wilt u ze graag verrassen met een live pianist? Wat voor soort evenement of feest u ook gaat organiseren, de kans is klein dat het boeken van een pianiste niet voor een toegevoegde waarde zorgt. Een live performance van een professionele pianist kan uw feestje net voorzien van dat extra tikkeltje originaliteit en entertainment.

De veelzijdigheid van de piano kan het boeken van een pianist echter ook wat ingewikkelder maken, zeker als u nog niet precies weet wat voor soort evenement u gaat organiseren of naar wat voor soort muzikale begeleiding op zoek bent. Om die reden is het zeker verstandig om daar alvast een goed idee van te vormen, in ieder geval voor uzelf, voordat u begint met het zoeken en boeken van een pianist. Niet iedere pianist zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat u in gedachten heeft.

Om die reden is het dan ook een goed idee om bij het pianist boeken samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio professionele pianisten met wie we al heel vaak samen hebben gewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat u de perfecte pianist kunt boeken voor uw feest. U kunt onze event specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Mocht u eerst zelf het aanbod willen verkennen, dan kunt u met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste selectie maken. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op de piano in het algemeen en waar u zeker op moet letten wanneer u een pianist gaat boeken.

Pianist huren.jpg

Een stukje pianogeschiedenis

Het exacte jaar waarin de piano is uitgevonden, is niet bekend, maar we weten wel dat de piano is uitgevonden door de Italiaanse muziekinstrumentenbouwer Bartolomeo Cristofori, ergens rond het jaar 1700. Indertijd werd het nieuwe instrument een pianoforte, of soms fortepiano, genoemd. Zowel het woord piano als het woord forte komt uit de Italiaanse muziekterminologie, waarbij de eerste zacht betekent en de laatste sterk. In de context van de piano refereren deze termen aan de variatie in volume die optreedt als het gevolg van de pianist die de toetsen van de piano zachter of harder indrukt. De fortepiano wordt alom gezien als de voorloper van de hedendaagse piano en is het instrument waar, bijvoorbeeld, Mozart al zijn pianomuziek op heeft gecomponeerd.

De moderne piano is een slag-, toets-, en snaarinstrument waarmee muziek kan worden gemaakt door het gebruik van een combinatie van een klavier (of toetsenbord) en twee of drie pedalen. De klanken worden gecreëerd bij het indrukken van de toetsen van het klavier van de piano, want iedere toets zorgt ervoor dat via een mechanisme de hamers aan de binnenkant tegen de snaren van de piano slaan. Met de pedalen kan de pianist daarna de klanken verder bepalen.

In het geval van een piano met twee pedalen wordt het linkerpedaal wordt ook wel una corda, of één snaar, genoemd, aangezien het indrukken van dit pedaal ervoor zorgt dat de hamer minder snaren met minder kracht raakt, met minder volume als gevolg. Het rechterpedaal wordt ook wel het sustainpedaal genoemd en zorgt ervoor dat bij indrukken alle dempers van de snaren worden gehaald, waardoor de klanken van de toetsen langer doorklinken. Sommige piano's beschikken ook nog over een derde pedaal dat verschillende functies kan hebben. Soms is het een zogenaamd moderatorpedaal waarmee het geluid van de piano gedempt kan worden (bijvoorbeeld als u wilt oefenen zonder al teveel lawaai te maken) en soms betreft het een zogenaamd sostenutopedaal waarmee u alle snaren van de piano kunt laten doorklinken. Dit type pedaal zit over het algemeen enkel op de grotere (vleugel)piano's.

Vandaag de dag bestaan er binnen de familie van de klassieke piano verschillende soorten piano's. De typische, kleinere piano die u zo nu en dan tegenkomt bij mensen thuis wordt ook wel buffetpiano of huiskamerpiano genoemd. Dit type heeft de snaren in een verticale samenstelling liggen en produceert een minder krachtig geluid dan een vleugelpiano. Bij een vleugelpiano liggen de snaren horizontaal in een vlak en kan de pianist een groter volume creëeren. Ook de projectie van het geluid is beter in het geval van een vleugel. Verder heeft de afgelopen decennia ook de elektrische piano of keyboard aan populariteit gewonnen, met dank aan vooral de techno en de rockmuziek.

Pianist inhuren, pianist.jpg

Enkele punten om rekening mee te houden bij het boeken van een pianist

Een pianist boeken is op zich niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om met belangrijke factoren rekening te houden tijdens het boekingsproces. Dat komt onder andere door de verschillende soorten piano's die er bestaan en doordat het een relatief groot instrument in vergelijking met veel andere instrumenten. Om u alvast op weg te helpen in uw zoektocht naar de perfecte pianist voor uw feest zetten we hieronder enkele van de belangrijkste punten op een rijtje.

De muziek van de pianist

Het is al eerder aangestipt, maar het vinden en boeken van een pianist die precies datgene kan brengen wat u wilt, wordt een stuk makkelijker wanneer u weet wat voor muziek u van hem of haar wilt horen tijdens het evenement. Organiseer u een wat formeler evenement op een vrij grote locatie waarbij rustige achtergrondmuziek perfect zou zijn? Dan is een pianist op een vleugelpiano waarschijnlijk een uitstekende optie. Geeft u een klein feestje met als thema jazz om uw verjaardag te vieren met wat vrienden en familie? Dan is een goede pianist met een simpele huiskamerpiano misschien al voldoende. Wat voor feestje of evenement u ook organiseert: hoe beter u weet naar wat voor pianomuziek u op zoek bent, hoe sneller u de ideale pianist kan boeken als u eenmaal begint met zoeken.

De piano zelf

Is het het soort piano dat u nodig heeft aanwezig op de locatie? Dat is één van de eerste dingen die u uzelf moet vragen wanneer u een pianist gaat boeken. Als u op zoek bent naar een pianist met een keyboard, dan is de kans heel groot dat hij of zij zelf het instrument meebrengt. In het geval van een akoestische piano is dit echter een ander verhaal. Aangezien de pianist normaal gezien niet rond rijdt met een eigen akoestische piano, moet het instrument óf al op locatie zijn óf door u daar worden neergezet. Dit is iets dat u zowel met de verantwoordelijke voor de locatie als met de pianist zelf moet bespreken.

Overige benodigdheden van de pianist

Ter bevordering van de organisatie, maar ook zeker om onaangename budget-gerelateerde verrassingen te voorkomen, is het nuttig om te vragen aan de pianist wat hij of zij nodig zal hebben voor het optreden. Deze wensen kunnen variëren van een parkeerplaats vlakbij de plek waar zal worden opgetreden als de pianist een eigen keyboard meeneemt tot een ruimte om zich te verkleden en het beschikbaar stellen van enkele drankjes en versnaperingen. Er valt vaak wel te onderhandelen over deze overige benodigdheden, dus zorg ervoor dat er duidelijk wordt vastgelegd wat er allemaal inbegrepen zit in de uiteindelijke prijs van de pianist die u gaat boeken.

Wat Evenses voor u kan betekenen

Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan pianisten, waaronder jazzpianisten, klassieke pianisten, en pianisten met elektrische piano, die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen. Daarnaast kunt u bij ons pianisten boeken die zelf ook zingen. Of u nou een romantische viering van uw trouwdag organiseert en die dag wilt begeleiden met prachtige live pianomuziek, of een zakelijk diner met receptie geeft waarbij u de gasten wilt ontvangen met enkele rustige pianostukken, we helpen u graag om de ideale optie voor uw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een pianist-zanger te boeken kan u uw feest helemaal een persoonlijk tintje geven, zeker als u op voorhand samen met hem of haar de playlist samenstelt.

Bij de pianist boeken is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van pianisten. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de party planning en we hebben door de jaren heen al talloze verschillende acts geboekt. Met behulp van de  zoekmachine op onze website kunt u alvast beginnen aan uw zoektocht, terwijl u ook zeven dagen per week terecht kan bij onze event specialisten met vragen omtrent het boeken van een pianist. U kunt hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u de pianist boeken die perfect past bij het feest of evenement dat u gaat organiseren.

Voor meer informatie of het boeken van een pianist kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar via telefoon of email. Ook kunt u via de website een voorstel aanvragen. Mocht u vragen hebben aarzel dan niet om contact met Evenses op te nemen. Wij helpen u graag met het huren van de juiste pianist.Wat voor muziek speelt de pianist?

Een pianist kan verschillende soorten muziek spelen, van klassiek tot jazz en popmuziek. Vaak bieden pianisten een breed repertoire van muziekstukken aan, maar het is altijd goed om te informeren welke soorten muziek een pianist kan spelen.

Neemt de pianist zelf een piano mee?

Als je geen piano hebt op de locatie van het evenement, moet je ervoor zorgen dat de pianist een instrument heeft om op te spelen. Dit kan door bijvoorbeeld een huurpiano te regelen, dit kan ook via Evenses. In sommige gevallen kan de pianist ook zelf een kleine vleugel of een elektische piano meenemen.

Hoe kan ik bepalen welk instrument geschikt is voor het evenement?

Het type instrument dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, zijn er andere instrumenten passend dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat u adviseren met behulp van een omschrijving van de gelegenheid en de gasten. Wij helpen graag.

Kan een instrumentale muzikant buiten optreden?

Bij het boeken van een solist voor een buitenlocatie moet u rekening houden met het weer en de omgeving. Zorg ervoor dat de muzikant beschermd is tegen regen of wind en dat ze het geluid kunnen versterken als dat nodig is. Het kan ook helpen om een back-up plan te hebben in geval van slecht weer. Zeker in de winter kunnen de meeste muzikanten niet optreden buiten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar