Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Harpiste Helena
100% match

Harpiste Helena

Prachtige harpmuziek voor uw feest, receptie, opening, bruiloft of diner.
Harpiste Helena is een enthousiaste en gepassioneerde harpiste met liefde voor haar instrument. Zij behaalde haar Ma...
Lees meer

4,9 (6 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Harpist

Waarom een harpist boeken?

Ga je een feest of een evenement organiseren en wil je daarvoor iets origineels doen, maar ben je er nog niet helemaal uit wát precies? Waarom kies je er niet voor om een harpist te boeken? Of je nou een romantische viering van jullie trouwdag aan het plannen bent of op een mooie en intieme manier afscheid wil nemen van een dierbare die is overleden, de harp kan je helpen om de subtiele sfeer te creëren waar je naar op zoek bent.

De harp is sowieso een instrument dat van toegevoegde waarde kan zijn voor een hele waaier aan evenementen, hoewel het boeken van een harpist vaak niet het eerste idee is dat je als organisator te binnen schiet. Zo kan een optreden van een professionele harpist ook een vleugje van  verfijning geven aan, bijvoorbeeld, een diner met vrienden en familie. Daarnaast kan de harp ook deel uitmaken van een groter harmonieus geheel met, bijvoorbeeld, een piano en een viool. In andere woorden, de harp is een veelzijdiger instrument dan je denkt en het boeken van een harpist kan een uitstekend idee zijn voor vrijwel iedere gelegenheid.

Verschillende soorten harpen

Er zijn verschillende soorten harpen, elk met hun eigen unieke kenmerken en speelstijlen. De Keltische harp is bijvoorbeeld een kleine harp met ongeveer 34 snaren en wordt bespeeld met de vingers. Het is een van de oudste vormen van harpen en wordt vaak gebruikt in traditionele Ierse en Schotse muziek.

De Pedal harp is daarentegen een grotere harp met 47 snaren en is uitgerust met pedalen die gebruikt worden om de snaren te verhogen of te verlagen en zo de toonhoogte te veranderen. Het is een veelzijdig instrument en wordt gebruikt in verschillende genres, van klassieke tot popmuziek.

Een andere soort harp is de kruisharp, die een kleine harp is met ongeveer 19 snaren en een eigen speelstijl heeft. Deze harp wordt vaak gebruikt in volksmuziek en heeft een heel eigen geluid.

Ten slotte is er nog de elektrische harp, die steeds populairder wordt en een modernere uitstraling heeft. Deze harp kan worden aangesloten op een versterker en kan verschillende effecten en klanken produceren.

Kortom, er zijn vele soorten harpen beschikbaar, elk met hun eigen unieke speelstijlen en klanken. Of je nu geïnteresseerd bent in traditionele muziek of moderne popmuziek, er is een harp voor elk type muzikant.

Harpisten bij Evenses

Bij Evenses hebben wij, bijvoorbeeld, al talloze keren professionele harpisten in Nederland en België geboekt. Wij zijn al jarenlang actief in de wereld van het entertainment en artiestenboekingen, en die kennis en expertise stellen we maar al te graag beschikbaar voor onze klanten, zodat zij voor hun evenementen de perfecte harpist kunnen boeken. We hebben door de jaren heen een uitgebreid netwerk van professionele harpisten opgebouwd met wie we al heel vaak samen hebben gewerkt, dus je kan al eens een kijkje nemen op onze website. Onze boekers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail of telefoon. Mocht je eerst zelf het aanbod willen verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste stap zetten. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op de geschiedenis van de harp in Nederland en geven we enkele redenen waarom het boeken van een harpist superleuk kan zijn voor je feest of evenement.

Muzikale begeleiding

We begrijpen het volkomen als je nog niet aan de mogelijkheid had gedacht om een harpist te boeken, maar dat wil niet zeggen dat de harp niet de ideale begeleiding van jouw feest of evenement kan zijn. Om die reden geven we hieronder alvast een kort overzichtje van wat een harpist zoal kan betekenen voor jouw evenement en waar op gelet moet worden bij het boeken van een harpist.

Niet alleen muzikaal

Natuurlijk, het boeken van een harpist doe je vooral omdat harpmuziek de perfecte begeleiding vormt van het feest of evenement dat je organiseert, maar er is meer. Een live harpist voegt namelijk ook een heel mooi en origineel visueel element toe aan de gelegenheid. Zeker een grotere concertharp met mooie illuminatie is niet iets dat makkelijk te missen is.

Zowel binnen als buiten

Een harp kan vanzelfsprekend gespeeld worden op vrijwel ieder evenement dat zich binnenshuis afspeelt. Daarbij is het belangrijk om, onder andere, rekening te houden met de ruimte voor de harpist en zijn of haar instrument, en met de ondergrond waar de harp stabiel op moeten kunnen staan. Het is echter ook mogelijk om voor een evenement in de buitenlucht een harpist te boeken. Dit kan een prachtige combinatie zijn en veel harpisten zullen het juist leuk vinden om bij lekker weer buiten op te treden. Ook in dergelijke gevallen is het van groot belang dat de ondergrond even is en dat het weer het toelaat om een relatief complex snaarinstrument als de harp naar behoren te kunnen bespelen.

Hits op de harp

Bij de harp denkt men toch al snel aan klassieke stukken en begeleidende tonen, maar niets is minder waar. Je kan ook een harpist boeken die, bijvoorbeeld, harpversies van jouw favoriete rocknummers of Top-40 hits speelt. De meeste harpisten zijn hier wel voor te vinden, al is het aan te raden om dit zeker met de artiesten in kwestie te bespreken. Door het repertoire van de harpist af te stemmen op jouw evenement en voorkeuren, kan je het geheel een mooie persoonlijke touch geven.

Au naturel vs. versterkt

Tegenwoordig kunnen de meeste harpen ook aangesloten worden op versterkers om in alle omstandigheden de klanken duidelijk hoorbaar te maken voor iedereen. Of dit nodig is voor de harpist die jij wil boeken, hangt voor een groot deel af van de locatie waar het feest wordt gehouden en het aantal mensen dat aanwezig zal zijn. Het is verstandig om dit onderwerp met de harpist te bespreken tijdens het boekingsproces, aangezien hij of zij normaal gezien ook suggesties zal hebben op dit vlak.

Wat kan Evenses betekenen voor het evenement?

Het boeken van een harpist hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor rol de harpist zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een harpist. Niet iedere harpist zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt.

Een harpist boeken kan in combinatie gedaan worden met andere muziekinstrumenten, zoals een piano, saxofoon, contrabas of viool, wat een harmonieus geheel vormt. Daarnaast kan er met de harp verschillende wereldmuziek worden gespeeld. Het spelen op de harp kan gecombineerd worden met een geluidsinstallatie, zodat het geluid van de harp perfect beluisterd kan worden door zowel u als uw gasten. De harpist zal op uw evenement of receptie voor zeer aangename muziek zorgen.

Naast de traditionele harp bestaan er meerdere soorten harpen, zoals de kleine harp, Keltische harp, Ierse harp, pedaalharp, Aoyama harp, Otja harp, troubadour harp, Camac harp en tot slot de Salvi harp. Harpist Remy van Kesteren is een van de bekendste harpisten van Nederland, die vorig jaar nog een theatertour heeft gedaan met harpconcerten.

Harpist huren

Bekijk het aanbod van de harpisten, muziekgroepen of de overige acts die u kunt boeken bij evenementenbureau EvensesBoekingsbureau Evenses helpt u graag verder met het beantwoorden van al uw vragen. Evenses is 5 dagen per week bereikbaar. Daarnaast kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.Wat voor muziek speelt een harpist?

Een harpist kan verschillende soorten muziek spelen, van klassiek tot folk en popmuziek. Vaak bieden harpisten een breed repertoire van muziekstukken aan, maar het is altijd goed om te informeren welke soorten muziek een harpist kan spelen.

Hoe kan ik bepalen welk instrument geschikt is voor het evenement?

Het type instrument dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, zijn er andere instrumenten passend dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat u adviseren met behulp van een omschrijving van de gelegenheid en de gasten. Wij helpen graag.

Kan een instrumentale muzikant buiten optreden?

Bij het boeken van een solist voor een buitenlocatie moet u rekening houden met het weer en de omgeving. Zorg ervoor dat de muzikant beschermd is tegen regen of wind en dat ze het geluid kunnen versterken als dat nodig is. Het kan ook helpen om een back-up plan te hebben in geval van slecht weer. Zeker in de winter kunnen de meeste muzikanten niet optreden buiten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar