Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Draaiorgel
100% match

Draaiorgel

Deze orgels zijn een gezellige muzikale aanvulling op elke gelegenheid.
Een kleurrijk en vrolijk draaiorgel op uw bedrijfsfeest, evenement of feest. Een draaiorgel is een leuke toevoeging aan...
Lees meer

4,7 (4 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Draaiorgel

Draaiorgel

Geef je een feestje voor vrienden uit de straat en wil je de gelegenheid een typisch Nederlands tintje geven? Is je verjaardag alweer aangebroken en zoek je naar een originele manier om je gasten te verrassen? Of wordt het bedrijfsfeest dit jaar in de buitenlucht gevierd en ben je op zoek naar een live act die wat leven in de brouwerij kan brengen? Dan zou het wel eens een heel goed idee kunnen zijn om een draaiorgel te boeken. Dit typisch Hollandse instrument kan jouw feest of evenement voorzien van de finishing touch om het helemaal af te maken.

Het draaiorgel is een heel veelzijdig en opvallend muziekinstrument dat geschikt is voor een hele rits aan gelegenheden. Dat komt, onder andere, omdat er nogal wat variatie bestaat op het gebied van draaiorgels, vooral wat betreft grootte, klankvolume, en uitstraling. Van massieve draaiorgels met een grote diversiteit aan klankkleuren tot kleinere draaiorgels die ook geschikt zijn voor optredens binnenshuis, er bestaan veel verschillende soorten draaiorgels en sommige types zullen ongetwijfeld beter passen dan andere bij het feest of evenement dat je gaat organiseren.

Tenzij je zelf al uitgebreide ervaring hebt met het zoeken naar, en boeken van, draaiorgels, is het verstandig om de hulp in te roepen van een partij met aanzienlijke ervaring op dit gebied. Bij Evenses beschikken we over een mooi aanbod draaiorgels die wij door de jaren heen al talloze keren geboekt hebben voor verschillende soorten feesten en partijen. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte draaiorgel kan boeken voor jouw feest. Onze bookers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Mocht je eerst zelf een kijkje willen nemen naar het aanbod, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste step zetten. Ter informatie over dit speciale instrument zullen we hieronder iets dieper ingaan op de geschiedenis ervan en we zullen ook enkele redenen geven waarom het draaiorgel van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw feest of evenement.

draaiorgel boeken?

Voor veel mensen klinkt het boeken van een draaiorgel misschien als iets ouderwets, maar niets is minder waar. In verschillende steden en dorpen in Nederland is het nog steeds heel goed mogelijk dat er op zonnige middagen een straatdraaiorgel door de straten trekt. Wat echter wel waar is, is dat een draaiorgel op sommige feesten beter tot zijn recht komt dan op andere. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan festivals, volksfeesten, en verjaardagen. Mocht je nog twijfelen over het boeken van een draaiorgel, dan geven we je hieronder enkele redenen waarom een draaiorgel de perfecte aanvulling op jouw feest kan zijn.

Het boeken van een draaiorgel kan een hele originele move zijn

Als je besluit om een draaiorgel te boeken voor het feest of het evenement dat je gaat organiseren, dan is de kans groot dat veel van je gasten voor het eerst een live draaiorgel van dichtbij gaan meemaken. Hoe leuk is het om, bijvoorbeeld, voor het verjaardagsfeestje van je zoon een draaiorgel te boeken dat samen met een professionele zanger Nederlandstalige hits kan brengen? Op deze manier kan je het evenement van een persoonlijke touch voorzien die je gasten nog zullen herinneren. We gaan er namelijk van uit dat zij niet iedere dag een live optreden van een professionele orgelspeler voorgeschoteld krijgen.

Een mooi draaiorgel is ook een visueel van toegevoegde waarde

In vergelijking met veel andere instrumenten en solisten die je zou kunnen boeken voor jouw feest, brengt het boeken van een draaiorgel ook een duidelijk visueel element met zich mee. Zeker de grotere draaiorgels, zoals het zes meter lange draaiorgel dat je bij ons kan boeken, zijn een indrukwekkende verschijning. Deze instrumenten zijn vaak rijkelijk gedecoreerd, prachtig gekleurd, en uitstekend onderhouden, waardoor hun aanwezigheid alleen al zorgt voor een toegevoegde waarde. Op onze website kan je al wat foto's vinden van enkele van de draaiorgels die je bij ons kunt boeken, zo krijg je al een beter idee van hoe deze speciale instrumenten eruit zien.

Weinig instrumenten zijn zo typisch Nederlands als het draaiorgel

Zoals we al iets eerder schreven is het straatdraaiorgel geen echte Nederlandse uitvinding, maar het is wel een typisch stukje Nederlandse cultuur geworden. Om die reden is het zeker voor evenementen met een Nederlands tintje, zoals een feest voor Carnaval of een bedrijfsfeest met internationale gasten, helemaal geen gek idee om een draaiorgel te boeken. Daar komt nog bij dat je door het boeken van een draaiorgel niet opeens gelimiteerd wordt qua muziek die je kan laten spelen op het feest. De meeste draaiorgelspelers kunnen namelijk in meerdere muziekgenres uit de voeten, waardoor je, bijvoorbeeld, ook een pop- or rocknummers kan laten spelen. Let er wel op dat je dit, als dit je leuk lijkt, voor de zekerheid toch altijd even checkt met de draaiorgelspelers die je interesseren.

Een draaiorgel kan ook deel uitmaken van een groter ensemble

Zeker in het geval van een kleine draaiorgel kunnen er nog andere elementen aan het optreden kunnen worden toegevoegd. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een volkszanger die met enkele smartlappen alle voetjes van de vloer krijgt of aan een samenstelling waarbij het draaiorgel wordt ondersteund door een een vioolduo. Op deze manier geeft het boeken van een draaiorgel je nog meer mogelijkheden voor het evenement dat je in gedachten hebt.

Een stukje draaiorgel geschiedenis

Het draaiorgel wordt algemeen beschouwd als een typisch Nederlands muziekinstrument, zoals we zelf ook al op deze pagina hebben gesteld, maar de oorsprong van het instrument ligt eigenlijk helemaal niet in Nederland. Het vermoeden is dat de eerste draaiorgels zoals wij die vandaag de dag in Nederland kennen in de loop van de negentiende eeuw in Italië zijn vervaardigd. De Italiaanse uitvinder Ludovico Gavioli kwam rond het jaar 1850 met een reeks kleine draaiorgels voor straatmuzikanten op de proppen, waardoor hij ook wel wordt beschouwd als de vader van het draaiorgel.

In de jaren die volgden, won het instrument razendsnel aan populariteit en begon het ook in andere landen een veelvoorkomend element in het straatbeeld te worden. Zo ook in Nederland, maar wel dankzij een Belg. De Belgische ondernemer Leon Warnies zette in het jaar 1875 het eerste draaiorgelverhuurbedrijf op van Nederland, in Amsterdam. In latere jaren werd dit gezien als het begin van de typische Nederlandse draaiorgelcultuur, met Leon Warnies als grondlegger ervan.

Het typische Nederlandse straatdraaiorgel, waarbij de tweede groep registers (ook wel tongwerken genoemd) van het instrument werd vervangen door eigen fluitregisters, is eigenlijk een verbouwde versie van het klassieke Franse draaiorgel. Deze aanpassing kwam van de hand van de Duitse orgelreparateur en -maker Carl Frei. Aangezien de aanwezigheid van fluitregisters één van de grote onderscheidende elementen van het Nederlandse straatdraaiorgel is, wordt Frei ook wel de vader van het Nederlandse straatdraaiorgel genoemd.

Zo zie je maar dat er heel wat kennis, ervaring, en expertise van specialisten uit andere landen aan te pas is gekomen voordat het straatdraaiorgel als typisch Nederlands instrument werd gezien. Binnen die familie bestaan er verschillende soorten draaiorgels, waarvan het grote straatdraaiorgel, of pierement, het bekendst is. Ook het kermisorgel, dat onmisbaar was op de kermissen en festivals in Nederland en België sinds het begin van de twintige eeuw, is een soort orgel dat veel mensen bekend voor komt. Tegenwoordig zijn vooral de kleinere varianten van het draaiorgel of handdraaiorgels nog relatief populair onder straatmuzikanten.

Nederland is één van de landen waar het straatdraaiorgel vandaag de dag nog steeds een vrij actieve rol heeft op veel gelegenheden. Alhoewel de Nederlandse straatorgelcultuur in de loop van de twintigste begon in te boeten aan populariteit en omvang, zijn er in ons land nog steeds tientallen professionele orgelspelers actief. Dankzij hen en de mensen die hen nog steeds vragen voor feesten en evenementen wordt de traditie van het Nederlandse draaiorgel springlevend gehouden, en is het ook voor jou mogelijk om een draaiorgel te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren.

Draaiorgel huren

Net zoals er verschillende soorten draaiorgels bestaan, krijg je ook te maken met heel wat keuze op het gebied van draaiorgelspelers om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een breed aanbod draaiorgelspelers die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Bij Evenses kan je ook een draaiorgel huren in combinatie met andere muzikale elementen, zoals bijvoorbeeld zang of een begeleiding van andere instrumenten. Of je nou het komende buurtfeest een traditioneel tintje wil geven of op zoek bent naar originele begeleiding voor avondje Nederlandse live muziek met collega's op het jaarlijkse kantoorfeest, een draaiorgel boeken zou niet uit de toon vallen. Om je feest helemaal een persoonlijke finishing touch te geven, kan je met de draaiorgelspeler in kwestie een repertoire afspreken waarin ook jouw favoriete nummers zijn opgenomen.

Bij het boeken draaiorgel is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van draaiorgels. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van evenementen en entertainment, en we hebben door de jaren heen al talloze keren draaiorgels voor onze klanten geboekt. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je ons scala aan artiesten al eens rustig bekijken, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een draaiorgel. Zij zijn bereikbaar via het offerteformulier op de website, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou het draaiorgel boeken dat perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

U geeft een feest en wilt een draaiorgel boehurenken dat gewoon uw feest nog beter maken? Dan kunt u draaiorgel huren bij Evenses! Draaiorgel huren bij Evenses.

Wilt u een draaiorgel huren voor uw feest? Draaiorgel huren voor een bedrijfsfeest? Draaiorgel huren bij een festival of Draaiorgel huren bij een gelegenheid. Draaiorgel huren bij Evenses en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Bij Evenses kunt u:


Welke soorten muziek kan een draaiorgel spelen?

Een draaiorgel kan een breed scala aan muziekstijlen spelen, van klassieke deuntjes en traditionele volksliedjes tot moderne popmuziek. Sommige draaiorgelspelers bieden een breed repertoire van muziekstukken aan, terwijl anderen zich specialiseren in een specifiek genre.

Hoe groot is een draaiorgel en hoe werkt het vervoer?

Draaiorgels variëren in grootte en kunnen variëren van draagbare, kleinere modellen tot grote, statische modellen die speciale apparatuur nodig hebben om te vervoeren. Het is altijd verstandig om te informeren welk type draaiorgel er beschikbaar is en welke specifieke vereisten er zijn voor het vervoer.

Hoe kan ik bepalen welk instrument geschikt is voor het evenement?

Het type instrument dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, zijn er andere instrumenten passend dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat u adviseren met behulp van een omschrijving van de gelegenheid en de gasten. Wij helpen graag.

Kan een instrumentale muzikant buiten optreden?

Bij het boeken van een solist voor een buitenlocatie moet u rekening houden met het weer en de omgeving. Zorg ervoor dat de muzikant beschermd is tegen regen of wind en dat ze het geluid kunnen versterken als dat nodig is. Het kan ook helpen om een back-up plan te hebben in geval van slecht weer. Zeker in de winter kunnen de meeste muzikanten niet optreden buiten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar