Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Bossa Nova Band
100% match

Bossa Nova Band

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.
De Bossa Nova Band bestaat uit drie muzikanten, een zangeres, toetsenist en gitarist. Zij verzorge...
Lees meer

4,7 (17 Beoordelingen)
€ 945 - € 1795
Banda Apasionada
100% match

Banda Apasionada

Banda Apasionada speelt Zuid-Amerikaanse, Cubaanse en Spaanse muziek met viool en zang
Banda Apasioanada speelt Zuid-Amerikaanse, Cubaanse en Spaanse muziek met viool, zang en gitaar. Het re...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 895 - € 2295
Fado & Bossa Nova Zangeres
100% match

Fado & Bossa Nova Zangeres

Deze sensationele zangeres boeken voor sfeervolle muziek op de achtergrond tijdens uw evenement
Deze goede Fado en Bossa Nova zangeres zorgt voor sfeervolle muziek op de achtergrond tijdens u...
Lees meer

4,8 (20 Beoordelingen)
€ 955 - € 1815
Latin Dorado
100% match

Latin Dorado

Het jazzy latin duo 'Latin Dorado' speelt de beste Zuid-Amerikaanse muziek voor elk event!
Het latin jazz duo 'Latin Dorado' vertolkt de prachtige Zuid-Amerikaanse muziek tradities, van Brazi...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 795 - € 1510
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Bossa nova band

Is je vriend of vriendin binnenkort jarig en denkt u erover na om voor hem of haar een relaxte surprise party te organiseren? Bent u onderdeel van het organisatiecomité voor het jaarlijkse feestje op kantoor en bent u gevraagd om voor dit jaar op de proppen te komen met een origineel thema? Of houdt u misschien gewoon van een feestje met vrienden op z'n tijd en gaat u binnenkort beginnen met het plannen van iets gezelligs? Het kan zijn dat u er zelf ook al aan gedacht heeft, maar het zou wel eens een heel goed idee kunnen zijn om een feestje met als thema bossanova te boeken.

Wat is Bossanova?

In het geval u hier nog niet op was gekomen, kunnen we ons goed voorstellen dat dit wat vragen met zich meebrengt. We zullen beginnen bij het begin: wat is bossanova eigenlijk? De bossanova is een Braziliaanse stijl van muziek die tegen het einde van de jaren vijftig van de 20ste eeuw in het Zuid-Amerikaanse land ontstond. Het is voor een groot deel gegroeid uit de samba en bezit ook verschillende karakteristieken die overeenkomen met jazz. Het feit dat de bossanova zo relatief beroemd is als muziekstijl en als muzikaal begrip buiten Brazilïe en Zuid-Amerika is dan ook voor een flink deel het resultaat van voornamelijk Amerikaanse (jazz)musici, zoals Stan Getz en Ella Fitzgerald, die het genre heel veel aandacht gaven en er ook enorme successen mee boekten.

We zullen later nog wat dieper ingaan op de bossanova als muziekstijl en de geschiedenis ervan, maar nu we het genre gedefinieerd hebben, wat bedoelen we dan met het boeken van bossanova? Een feestje met bossanova boeken kan heel wat verschillende vormen aannemen, maar waar het op neer komt, is dat je er als organisator van een feestje of evenement met als thema bossanova niet alleen voorstaat. Als erkend entertainmentbureau en ervaren party planner kunnen we jou perfect bijstaan tijdens de voorbereidingen van het feest en zelfs tijdens het feest zelf. Het ligt er maar net aan wat jij zelf voor ogen hebt en wat je zelf het prettigst vindt.

Zo kan het, bijvoorbeeld, best zijn dat je een feest of evenement gaat organiseren, maar dat je al het plannen en het treffen van voorbereidingen eigenlijk niet zo ziet zitten. Er komt tenslotte best veel tegelijk op je af en het kan best zijn dat je niet genoeg tijd om alles te regelen zoals je dat het liefste zou willen. In zulke gevallen kan je op ons rekenen om de taken en werkzaamheden uit te voeren waar je zelf geen tijd voor of zin in hebt, van het installeren van extra podia en videoschermen tot het boeken van cateraars en live acts.

We werken echter ook vaak samen met mensen die het plannen en voorbereiden juist hartstikke leuk vinden, maar dat wil niet zeggen dat wij voor hen niks kunnen betekenen. Integendeel zelfs, want wij kunnen je nog steeds helpen bij het boeken van een bossanova feestje. Zoals we al eerder schreven, kan je als organisator nogal veel aan je hoofd hebben. Als dat zo is, dan kan je enkele van de taken waar je geen tijd voor hebt aan ons overlaten. Op die manier hou je zelf meer tijd en energie voor de dingen die niet uit handen kan of wil geven. Zo kunnen wij, bijvoorbeeld, een selectie cateraars voor je samenstellen of enkele gerenommeerde bossanova artiesten contacteren voor een live optreden op jouw feest of evenement. Het gaat vooral om wat jij in gedachten hebt, want het is en blijft tenslotte jouw feestje.

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om de ideale bossanova te boeken voor jouw feest of evenement, maar gezien het aanbod wat betreft bossanova acts in Nederland en België is het over het algemeen wel een goed idee om hierbij de hulp in te roepen van een bedrijf dat ervaring heeft op het gebied van zulke boekingen. Niet alle opties en live acts die wij aanbieden zullen namelijk even goed passen bij het feestje dat jij gaat organiseren. Evenses beschikt over een uitgebreid portfolio van bossanova zangers, zangeressen, en bands die op de meeste evenementen en themafeestjes niet zouden misstaan. Die expertise en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen, zodat jij de perfecte bossanova kan boeken.

Waar kan je Bossanova boeken?

Onze entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf het aanbod wil verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine het zoeken wat overzichtelijker maken. In combinatie met ander materiaal dat je kan vinden op het internet kan je zo een eerste indruk van de beschikbare opties wat betreft bossanova voor allerlei soorten feesten en evenementen krijgen. Ter informatie en vooral ter inspiratie nemen we ook een kijkje naar de geschiedenis van de bossanova sinds het ontstaan van het genre in de jaren vijftig.

In het spoor van Joao Gilberto

Rio de Janeiro, Brazilië. De late jaren vijftig van de 20ste eeuw. Op de vele tropische stranden van de Braziliaanse metropool beginnen studenten, artiesten, en muzikanten steeds vaker samen te komen, op zoek naar een mooie, moderne, maar vooral relaxte manier om hun gedeelde passie voor samba, voor het strand, en natuurlijk voor de liefde zelf te vieren. Het resultaat? Een nieuwe, rustige vorm van samba, gebaseerd op een combinatie van traditionele Braziliaanse muziek en ritmes, Amerikaanse jazz, en een nieuwe manier van muziek schrijven, in het Portugees.

De Braziliaanse zanger, gitarist, en songwriter Joao Gilberto wordt over het algemeen gezien als de grondlegger van de bossanova, samen met de iets oudere Antonio Carlos Jobim, beter bekend als Tom Jobim en in eigen land ook wel O Mito (De Legende) genoemd. Het wereldberoemde lied Girl from Ipanema (Garota de Ipanema) is, net als honderden andere liedjes, van Jobims hand. Rondom deze twee figures begon zich al snel een meer uitgebreide bossanova familie te vormen. Zo werden songwriter Vinicius de Moraes, van de tekst van Garota de Ipanema, jazzpianist Sergio Mendes, van de hit Mas Que Nada, en gitarist Roberto Menescal, wiens grootste hit O Barquinho (Het Bootje) zeker in Brazilië een absolute klassieker is.

Rio de Janeiro was niet de enige plek in Brazilië waar de bossanova in de jaren vijftig populair begon te worden, maar wel de stad die het gevoel van de muziek het best belichaamde. De vele nachtclubs, de strandcultuur, en de over het algemeen meer laidback levensstijl in Rio vormden de perfecte wieg voor de bossanova. Één van de legendes over het ontstaan van de bossanova vertelt ons dat het genre "ontdekt" werd door een Amerikaanse executive uit de muziekindustrie terwijl hij op vakantie was en toevallig een optreden van Tom Jobim en Joao Gilberto hoorde. De theorie dat de bossanova eigenlijk voornamelijk is ontstaan doordat Amerikaanse jazzmusici in Rio samen begonnen te werken met de lokale muzikanten klinkt ons echter een stuk aannemelijker in de oren.

Hoe dan ook, tegen het begin van de jaren zestig raakten ook de Amerikanen steeds meer in de ban van de bossanova. Deze trend bereikte het hoogtepunt met een groots bossanova concert in Carnegie Hall in New York. Nog geen twee jaar later zou de beroemde Amerikaanse jazzmuzikant het waarschijnlijk bekendste bossanova nummer ooit schrijven, The Girl from Ipanema, samen met Joao Gilberto, diens vrouw Astrud als zangeres, en Tom Jobim op de piano. Kortom, de grootste namen van de bossanova samen op een Amerikaans nummer en een heel album. Dit album, genaamd Getz/Gilberto, stond uiteindelijk 96 weken in de Amerikaanse hitlijsten, en het liedje The Girl from Ipanema werd al snel het op één na meest gespeelde liedje ter wereld, na Yesterday van de Beatles.

Zelfs als je niet echt bekend was of bent met het genre zou het heel goed kunnen dat je verschillende bossanova hits toch herkent, in ieder geval aan hun ritmes. Naast The Girl from Ipanema zijn er, bijvoorbeeld, Mas Que Nada, het originele nummer van Sergio Mendes uit 1966 dat hij in 2006 opnieuw zeer succesvol uitbracht in samenwerking met The Black Eyes Peas, en Chega de Saudade van Tom Jobim en Vinicius de Moraes. In Nederland en België is de bossanova vanzelfsprekend veel minder bekend als muziekgenre, maar dit type Braziliaanse jazz doet het absoluut goed op dineetjes, zomerfeestjes, en bruiloften, om maar wat voorbeelden te noemen. Voor de juiste gelegenheid raden wij zeker aan om bossanova te boeken.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als specialist op het gebied van event planning en entertainment werken wij samen met een breed portfolio aan bossanova artiesten en bands die geschikt zijn voor allerlei soorten gelegenheden, van kleine, lokale feestjes tot uitgebreide evenementen als verjaardagen, trouwdagen, en bruiloften. Of u nou een buurtfeest voor uw buren wilt organiseren met daarbij een catering die men zich nog lang zal heugen, of een groot themafeest met je collega's dat nog helemaal moet worden uitgerust voor de gelegenheid, bij Evenses helpen wij u graag om de ideale opties voor uw evenement te vinden en te boeken.

U kunt ook al zelf beginnen door een kijkje te nemen door ons aanbod. Met behulp van de zoekmachine kunt u zelf de opties bekijken, of u kunt ons bellen om samen met een medewerker de mogelijkheden te bespreken. Evenses is 24/7 bereikbaar om u te helpen. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u het bossanova thema boeken dat perfect past bij het feest of evenement dat u gaat opzetten. Bossanova boekenWat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar