Bossanova

Is je vriend of vriendin binnenkort jarig en denkt u erover na om voor hem of haar een relaxte surprise party te organiseren? Bent u onderdeel van het organisatiecomité voor het jaarlijkse feestje op kantoor en bent u gevraagd om voor dit jaar op de proppen te komen met een origineel thema? Of houd u misschien gewoon van een feestje met vrienden op z'n tijd en gaat u binnenkort beginnen met het plannen van iets gezelligs? Het kan zijn dat u er zelf ook al aan gedacht heeft, maar het zou wel eens een heel goed idee kunnen zijn om een feestje met als thema bossanova te boeken. Lees meer

Onze topaanbevelingen

Alle bruiloft bands die u kunt inhuren voor huwelijk en trouwfeesten.

 

In het geval u hier nog niet op was gekomen, kunnen we ons goed voorstellen dat dit wat vragen met zich meebrengt. We zullen beginnen bij het begin: wat is bossanova eigenlijk? De bossanova is een Braziliaanse stijl van muziek die tegen het einde van de jaren vijftig van de 20ste eeuw in het Zuid-Amerikaanse land ontstond. Het is voor een groot deel gegroeid uit de samba en bezit ook verschillende karakteristieken die overeenkomen met jazz. Het feit dat de bossanova zo relatief beroemd is als muziekstijl en als muzikaal begrip buiten Brazilïe en Zuid-Amerika is dan ook voor een flink deel het resultaat van voornamelijk Amerikaanse (jazz)musici, zoals Stan Getz en Ella Fitzgerald, die het genre heel veel aandacht gaven en er ook enorme successen mee boekten.

 

We zullen later nog wat dieper ingaan op de bossanova als muziekstijl en de geschiedenis ervan, maar nu we het genre gedefinieerd hebben, wat bedoelen we dan met het boeken van bossanova? Een feestje met bossanova boeken kan heel wat verschillende vormen aannemen, maar waar het op neer komt, is dat je er als organisator van een feestje of evenement met als thema bossanova niet alleen voorstaat. Als erkend entertainmentbureau en ervaren party planner kunnen we jou perfect bijstaan tijdens de voorbereidingen van het feest en zelfs tijdens het feest zelf. Het ligt er maar net aan wat jij zelf voor ogen hebt en wat je zelf het prettigst vindt.

 

Zo kan het, bijvoorbeeld, best zijn dat je een feest of evenement gaat organiseren, maar dat je al het plannen en het treffen van voorbereidingen eigenlijk niet zo ziet zitten. Er komt tenslotte best veel tegelijk op je af en het kan best zijn dat je niet genoeg tijd om alles te regelen zoals je dat het liefste zou willen. In zulke gevallen kan je op ons rekenen om de taken en werkzaamheden uit te voeren waar je zelf geen tijd voor of zin in hebt, van het installeren van extra podia en videoschermen tot het boeken van cateraars en live acts.

 

We werken echter ook vaak samen met mensen die het plannen en voorbereiden juist hartstikke leuk vinden, maar dat wil niet zeggen dat wij voor hen niks kunnen betekenen. Integendeel zelfs, want wij kunnen je nog steeds helpen bij het boeken van een bossanova feestje. Zoals we al eerder schreven, kan je als organisator nogal veel aan je hoofd hebben. Als dat zo is, dan kan je enkele van de taken waar je geen tijd voor hebt aan ons overlaten. Op die manier hou je zelf meer tijd en energie voor de dingen die niet uit handen kan of wil geven. Zo kunnen wij, bijvoorbeeld, een selectie cateraars voor je samenstellen of enkele gerenommeerde bossanova artiesten contacteren voor een live optreden op jouw feest of evenement. Het gaat vooral om wat jij in gedachten hebt, want het is en blijft tenslotte jouw feestje.

 

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om de ideale bossanova te boeken voor jouw feest of evenement, maar gezien het aanbod wat betreft bossanova acts in Nederland en België is het over het algemeen wel een goed idee om hierbij de hulp in te roepen van een bedrijf dat ervaring heeft op het gebied van zulke boekingen. Niet alle opties en live acts die wij aanbieden zullen namelijk even goed passen bij het feestje dat jij gaat organiseren. Evenses beschikt over een uitgebreid portfolio van bossanova zangers, zangeressen, en bands die op de meeste evenementen en themafeestjes niet zouden misstaan. Die expertise en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen, zodat jij de perfecte bossanova kan boeken.

 

Onze entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf het aanbod wil verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine het zoeken wat overzichtelijker maken. In combinatie met ander materiaal dat je kan vinden op het internet kan je zo een eerste indruk van de beschikbare opties wat betreft bossanova voor allerlei soorten feesten en evenementen krijgen. Ter informatie en vooral ter inspiratie nemen we ook een kijkje naar de geschiedenis van de bossanova sinds het ontstaan van het genre in de jaren vijftig.

 

 

In het spoor van Joao Gilberto

 

 

Rio de Janeiro, Brazilië. De late jaren vijftig van de 20ste eeuw. Op de vele tropische stranden van de Braziliaanse metropool beginnen studenten, artiesten, en muzikanten steeds vaker samen te komen, op zoek naar een mooie, moderne, maar vooral relaxte manier om hun gedeelde passie voor samba, voor het strand, en natuurlijk voor de liefde zelf te vieren. Het resultaat? Een nieuwe, rustige vorm van samba, gebaseerd op een combinatie van traditionele Braziliaanse muziek en ritmes, Amerikaanse jazz, en een nieuwe manier van muziek schrijven, in het Portugees.

 

De Braziliaanse zanger, gitarist, en songwriter Joao Gilberto wordt over het algemeen gezien als de grondlegger van de bossanova, samen met de iets oudere Antonio Carlos Jobim, beter bekend als Tom Jobim en in eigen land ook wel O Mito (De Legende) genoemd. Het wereldberoemde lied Girl from Ipanema (Garota de Ipanema) is, net als honderden andere liedjes, van Jobims hand. Rondom deze twee figures begon zich al snel een meer uitgebreide bossanova familie te vormen. Zo werden songwriter Vinicius de Moraes, van de tekst van Garota de Ipanema, jazzpianist Sergio Mendes, van de hit Mas Que Nada, en gitarist Roberto Menescal, wiens grootste hit O Barquinho (Het Bootje) zeker in Brazilië een absolute klassieker is.

 

Rio de Janeiro was niet de enige plek in Brazilië waar de bossanova in de jaren vijftig populair begon te worden, maar wel de stad die het gevoel van de muziek het best belichaamde. De vele nachtclubs, de strandcultuur, en de over het algemeen meer laidback levensstijl in Rio vormden de perfecte wieg voor de bossanova. Één van de legendes over het ontstaan van de bossanova vertelt ons dat het genre "ontdekt" werd door een Amerikaanse executive uit de muziekindustrie terwijl hij op vakantie was en toevallig een optreden van Tom Jobim en Joao Gilberto hoorde. De theorie dat de bossanova eigenlijk voornamelijk is ontstaan doordat Amerikaanse jazzmusici in Rio samen begonnen te werken met de lokale muzikanten klinkt ons echter een stuk aannemelijker in de oren.

 

Hoe dan ook, tegen het begin van de jaren zestig raakten ook de Amerikanen steeds meer in de ban van de bossanova. Deze trend bereikte het hoogtepunt met een groots bossanova concert in Carnegie Hall in New York. Nog geen twee jaar later zou de beroemde Amerikaanse jazzmuzikant het waarschijnlijk bekendste bossanova nummer ooit schrijven, The Girl from Ipanema, samen met Joao Gilberto, diens vrouw Astrud als zangeres, en Tom Jobim op de piano. Kortom, de grootste namen van de bossanova samen op een Amerikaans nummer en een heel album. Dit album, genaamd Getz/Gilberto, stond uiteindelijk 96 weken in de Amerikaanse hitlijsten, en het liedje The Girl from Ipanema werd al snel het op één na meest gespeelde liedje ter wereld, na Yesterday van de Beatles.

 

Zelfs als je niet echt bekend was of bent met het genre zou het heel goed kunnen dat je verschillende bossanova hits toch herkent, in ieder geval aan hun ritmes. Naast The Girl from Ipanema zijn er, bijvoorbeeld, Mas Que Nada, het originele nummer van Sergio Mendes uit 1966 dat hij in 2006 opnieuw zeer succesvol uitbracht in samenwerking met The Black Eyes Peas, en Chega de Saudade van Tom Jobim en Vinicius de Moraes. In Nederland en België is de bossanova vanzelfsprekend veel minder bekend als muziekgenre, maar dit type Braziliaanse jazz doet het absoluut goed op dineetjes, zomerfeestjes, en bruiloften, om maar wat voorbeelden te noemen. Voor de juiste gelegenheid raden wij zeker aan om bossanova te boeken.

 

 

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

 

 

Als specialist op het gebied van event planning en entertainment werken wij samen met een breed portfolio aan bossanova artiesten en bands die geschikt zijn voor allerlei soorten gelegenheden, van kleine, lokale feestjes tot uitgebreide evenementen als verjaardagen, trouwdagen, en bruiloften. Of u nou een buurtfeest voor uw buren wilt organiseren met daarbij een catering die men zich nog lang zal heugen, of een groot themafeest met je collega's dat nog helemaal moet worden uitgerust voor de gelegenheid, bij Evenses helpen wij u graag om de ideale opties voor uw evenement te vinden en te boeken.

 

U kunt ook al zelf beginnen door een kijkje te nemen door ons aanbod. Met behulp van de zoekmachine kunt u zelf de opties bekijken, of u kunt ons bellen om samen met een medewerker de mogelijkheden te bespreken. Evenses is 24/7 bereikbaar om u te helpen. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u het bossanova thema boeken dat perfect past bij het feest of evenement dat u gaat opzetten.

 

 

Vul onderstaande gegevens in en ontvang vrijblijvend een prijsopgave.
Niet nodig