Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
DJ J-Lynne
100% match

DJ J-Lynne

Zin in een evenement vol Soulhouse, Discohouse, Deephouse, Techhouse en techno? Boek J-Lynne!
Deze Nederlandse-Indonesische vrouwelijke DJ werd geboren en getogen in de hoofdstad van Nederlan...
Lees meer

4,7 (13 Beoordelingen)
€ 750 - € 1650
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

House DJ huren

Is het binnenkort de twintigste verjaardag van je dochter en wil je haar grote dag zo snel speciaal mogelijk maken? Komt de reünie van jullie klas op de middelbare school er weer aan en willen jullie het feest een authentiek vleugje jaren negentig geven? Of ga je een bruiloft organiseren en wil je dat iedereen na het diner tot in de vroege uurtjes uit hun dak gaat? Het boeken van een house DJ zou het overwegen waard kunnen zijn. Een live set van een professionele house DJ kan jouw feest of evenement uniek maken, zowel voor je gasten als voor je zelf.

De house muziek heeft de afgelopen dertig jaar een enorme groei doorgemaakt, van een relatieve underground vorm van elektronische muziek in de nachtclubs van Chicago tot één van de wereldwijd meest succesvolle muziekstromen van dit moment. Die razendsnel groeiende populariteit heeft er voor gezorgd dat ook het aantal house DJ's in Nederland en België heel snel is toegenomen, evenals de variëteit binnen het house genre. Voor jou als organisator zijn beide ontwikkelingen goed nieuws, aangezien je een stuk meer mogelijkheden hebt om de house DJ te vinden die perfect past bij het feest dat je gaat organiseren.

Zo zal je alleen al in het uitgebreide portfolio van Evenses house DJ's tegenkomen voor hele uiteenlopende feesten en evenementen, van verjaardagen en themafeesten tot bruiloften en festivals. Ook wat betreft specialiteiten en muziekvoorkeuren binnen het house genre is er door de jaren heen heel wat variatie ontstaan. Van klassieke (Chicago) house en tech house tot electro house en meer relaxte deep house, iedere stijl heeft een verschillend geluid en een verschillende achtergrond. Kortom, de keuze is groot en niet iedere house DJ past bij het idee dat jij in gedachten hebt voor je feest of evenement.

Het boeken van de ideale house DJ voor jouw feest hoeft echter niet moeilijk te zijn, maar het is geen slecht idee om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft wat betreft het boeken van house DJ's. De ene house DJ is namelijk de andere niet, en het is handig om op iemand te kunnen rekenen die weet wat van toegevoegde waarde zal zijn op jouw feest of evenement. Bij Evenses werken we met een ruim aanbod professionele house DJ's voor wie we al honderden boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte house DJ kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Onze bookers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf een beetje op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast de eerste stappen zetten. Verder gaan we hieronder ook nog iets dieper in op wat house muziek precies is en enkele van de kwaliteiten waarover een goede house DJ moet beschikken.

Wat is house muziek precies?

House muziek is een genre binnen de elektronische dance muziek dat aan het begin van de jaren tachtig is ontstaan in de Amerikaanse stad Chicago. De eerste vormen van house waren zeer sterk beïnvloedt en geïnspireerd door de disco muziek uit de jaren zeventig. De ontwikkeling kwam op gang in de underground clubcultuur van Chicago begin jaren tachtig, toen DJ's van deze clubs de vele pop-achtige disco tracks die op dat moment populair waren begonnen aan te passen, met onder andere een meer mechanische beat en diepere baslijnen. Disco was echter zeker niet de enige muziekstijl met grote invloed op de eerste house tracks, want al snel begonnen DJ's ook synthpop, rap, Latin, en zelfs jazz op hun nummers te mixen.

Wat veel mensen niet weten, is dat de oorspronkelijke house muziek aan het begin vooral werd geassocieerd met de Afro-Amerikaanse LGBT-cultuur in Chicago. Zoals eerder gezegd heeft de muziek echter in de decennia daarna een indrukwekkende groei doorgemaakt, waardoor het tegenwoordig één van de grote muziekstromen is. Je hoeft alleen maar eens de line-ups van enkele van de grote festivals op te zoeken, zoals Tomorrowland of Ultra Music Festival, om te zien hoeveel headliners eigenlijk house DJ's zijn. Aan de hand van de house muziek is het Spaanse eiland Ibiza in de jaren negentig uitgegroeid tot de wereldberoemde en exclusieve feestbestemming die het vandaag de dag is.

Vanaf halverwege de jaren negentig, min of meer, is house muziek wereldwijd meer deel gaan uitmaken van mainstream pop en dance muziek. Verschillende kernelementen van house blijven behouden, waaronder de zogenaamde kickdrum op de meeste beats, maar aan het eind van de jaren negentig van de vorige eeuw en het begin van de 21ste eeuw ontstaan er talloze variaties op het genre, gaande van tragere en meer atmosferische tracks tot meer minimalistische mixes. In deze periode zijn verschillende subgenres ook uitgegroeid tot op zichzelf staande genres binnen de elektronische muziek, zoals euro house, tech house, en electro house.

Huren House Dj .jpg

Waar moet je op letten bij het zoeken van een goede house DJ?

Als je hebt besloten om een house DJ te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren, dan is de volgende stap het maken van een selectie aan DJ's die je goed lijken om uiteindelijk degene te boeken die het best past bij jouw idee. In dit proces krijg je te maken met verschillende house DJ's, allemaal met hun eigen muziekstijl, voorkeuren, en voorwaarden. Om je alvast een zetje in de goede richting te geven, zetten we hieronder enkele dingen op een rijtje die van pas kunnen komen bij het zoeken en boeken van een house DJ.

Check sets uit het (recente) verleden

Het beste zou natuurlijk zijn om zelf een live set van de house DJ in kwestie bij te wonen alvorens hem of haar te boeken, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Wat je wel kan, en eigenlijk moet, doen, is online wat informatie zoeken over de vorige sets en optredens van de artiest. Om die reden kan je op de website van Evenses, bijvoorbeeld, verschillende reviews per house DJ vinden. Deze zijn allemaal afkomstig van mensen die deze house DJ's al eens geboekt hebben of die al eens een live set van de artiest hebben meegemaakt. Daarnaast kan je ook op andere plekken op het internet op zoek gaan naar meer materiaal, zoals digitale tracks of video's van optredens.

Boek een house DJ die zijn of haar publiek begrijpt

Zeker wanneer je voor de house DJ een grote rol op jouw feest in gedachten hebt, is het van groot belang dat hij of zij een goede interactie heeft met het publiek. Een goede DJ zoals Fatima Yamaha, Jay Hardway , Willie Wartaal, Lost Frequencies, Dave Roelvink, Pyrodox, Noizboiz, Vato Gonzales, DJ The Magician, Hardsoul, DJ Ayda, DJ Stone of Joost van Bellen voelt aan wat de mensen op de dansvloer willen horen en zorgt ervoor dat het feest tot in de vroege uurtjes doorgaat. In house muziek zit ook vaak een bepaalde opbouw, waarbij de zogenaamde drop (een moment in de muziek waarop het ritme plots veranderd of waarop een bass wordt geïntroduceerd) voor een knalmoment kan zorgen, mits de timing van de DJ goed is. Een dergelijk gevoel voor timing en interactie met het publiek kan een groot verschil maken op jouw feest of evenement.

Doet de house DJ in kwestie aan verzoeknummers?

Één van de vele pluspunten van het boeken van een house DJ voor het feest of evenement dat je organiseert, is dat je samen met hem of haar over de set list kan gaan. Natuurlijk, als je ervoor kiest om een professionele DJ te boeken, dan kies je ervoor om de muziek grotendeels over te laten aan hem of haar, maar dat wil niet zeggen dat je verder niets meer te zeggen hebt. De meeste house DJ's staan ervoor open om hun set lists af te stemmen op persoonlijke voorkeuren, zoals bijvoorbeeld die van het feestvarken, van de bruidegom, of jou zelf. Het is ook vaak mogelijk om tijdens het feest zelf verzoeknummers aan te vragen, al is het wel verstandig om dit van tevoren te checken met de DJ. Op deze manieren kan je jouw feest of evenement voorzien van een heel origineel en vooral persoonlijk tintje.

House DJ boeken voor uw feest, bruiloft of festival? Onze DJ's zoals bijvoorbeeld Le Boy zijn geselecteerd op basis van muzikaliteit, uitstraling en ervaring. Onze house DJ draait aan de hand van uw wensen en voorkeuren en speelt daarbij goed in op het publiek. Hierdoor bent u verzekerd dat uw gasten het naar hun zin zullen hebben. Onze House DJ zorgt ervoor dat de lekkerste dance, trance en housemuziek op uw feest wordt gedraaid. Daarnaast is het ook mogelijk om verzoekjes aan te vragen. Dit kan van te voren, maar ook tijdens het feest zelf.

House DJ huren voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of evenement

Om het feest nog spectaculairder te maken kunt u ervoor kiezen om een verlichte dansvloer bij ons te huren. Daarnaast is het ook mogelijk om al uw overige entertainment door ons te verzorgen. Zo kunnen wij voor u een fotograaf, fotohokje of nog meer artiesten regelen. Ons aanbod is erg breed en hierdoor kunnen wij zorgen dat wij alles kunnen regelen om uw evenement perfect te maken. Voor vragen of advies kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze medewerkers zijn 7 dagen per week beschikbaar om u verder te helpen. Wilt u graag meer informatie over het boeken van een House DJ? Lees dan verder in de blog.Wat draait een House DJ?

Een House DJ speelt meestal House-muziek, een genre dat is ontstaan uit disco, funk en soul muziek in de jaren 70 en 80. House-muziek is kenmerkend door de 4/4 beat, de repetitieve bass-lijn en de gebruikte samples uit funk en soul nummers. Een House DJ zou typische House-nummers moeten spelen, evenals tracks uit sub-genres van House zoals Deep House, Tech House, Progressive House, Electro House, en meer.

Hoeveel kost een DJ huren?

Kosten indicatie DJ:
€0 - €250 Hobby DJ
€250 - €500 Professionele DJ, korte set
€500 - €1000 Professionele DJ, avondvullend
€1000 - €1250 Professionele DJ met muzikant
€1250 - €1750 Professionele DJ met band
€2000 en hoger Bekende DJ

De exacte prijzen voor het boeken van een DJ hangen af van een aantal elementen:

 • De tijdsduur dat de DJ optreedt. Een optreden van 1 uur heeft een lagere prijs dan 4 uur. Relatief neemt de prijs van het boeken van een DJ wel af naarmate de Dj draait. In het eerste uur zitten namelijk ook de reiskosten en op-/ afbouwkosten van de DJ verwerkt.
 • De hoeveelheid licht- en geluidstechniek die de DJ dient mee te nemen.
 • De reisafstand die de DJ dient af te leggen.
Hoe lang draait de DJ?

Dat is flexibel en helemaal afhankelijk van uw wensen. Doorgaans draait een DJ vanaf 1 uur en meestal tot 4 uur lang. Het is echter ook mogelijk een DJ langer dan 4 uur in te zetten, bij een bruiloft DJ bijvoorbeeld. Een drankje en klein hapje is dan wel welkom!

Neemt de DJ zelf geluid en licht mee?

Ja, in de meeste gevallen spreken we dit zo af. Onze DJ's hebben een geluidsset die geschikt is voor een feest tot 150 personen. Dit kan ook nog uitgebreid worden voor grotere aantallen gasten. U kunt het ook zelf inhuren als dit uw voorkeur heeft. Vaak is de voordeligste optie wel om dit bij de DJ te boeken. Ook is hij bekend met de apparatuur wat voor hem of haar prettig werkt.

Hoe lang duurt het opbouwen van de DJ techniek?

Het opbouwen van de techniek van een DJ gaat vrij snel. U kunt uitgaan van een periode tussen de 30 en 60 minuten.

Hoe lang van tevoren staat de DJ klaar?

De DJ staat standaard 30 minuten voor het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en de soundcheck succesvol is afgerond. In overleg is het voor de DJ ook mogelijk om eerder startklaar te staan. Dit kan wenselijk zijn als u bijvoorbeeld het feest in dezelfde zaal geeft als waar het diner plaatsvindt.

Kunnen de DJ's ook met muzikanten spelen?

Ja, dit kan zeker en is een leuke toevoeging aan de act. Veel gekozen muzikanten bij de Dj zijn saxofonisten, violisten of zangeressen.

Kan ik mijn verzoeknummers doorgeven aan de DJ?

Ja, dit is mogelijk. Het beste is om dit vast voor de boeking met de DJ af te spreken. Dan kan hij of zij ervoor zorgen dat de nummers mooi verwerkt worden in de Dj set. Op de avond zelf een enkele verzoeknummer doorgeven kan ook, maar we raden af om dit al te veel te doen. Zo wordt het moeilijker om een goede opbouw van de set te maken.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar