1 filter
Sorteer op: Relevantie
Hendrix Neon Angels
100% match

Hendrix Neon Angels

3 Beoordelingen

Deze unieke band met Hendrix klassiekers neemt je mee terug naar de Woodstock tijd

€ 695 - € 1530
Tribute band Doe Maar
100% match

Tribute band Doe Maar

3 Beoordelingen

Deze tributeband speelt alle hits van Doe Maar met overtuiging en passie!

€ 975 - € 1855
André Hazes imitator
100% match

André Hazes imitator

3 Beoordelingen

Zing mee met "Bloed, Zweet en Tranen", "Zij Gelooft In Mij" en vele andere hits!

€ 995 - € 1890
Tribute band boeken? | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Tribute Band

Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie nog op zoek naar de perfecte band voor een live optreden tijdens het feest? Geef je over enkele weken een zomers tuinfeest en lijkt het je wel leuk om voor wat live entertainment te zorgen die dag? Of komt de verjaardaag van je partner er over een maandje aan en is ze helemaal gek van de Beatles of de Red Hot Chili Peppers? Het boeken van de originele bands wordt waarschijnlijk nogal lastig, zowel qua beschikbaarheid als budget, maar heb je al eens overwogen om een goede tribute band te boeken?

Je hebt misschien al wel eens gehoord van tribute bands, maar voor het geval je niet precies weet waar we het over hebben: Een tribute band of tribute act is een muziekgroep, zanger, of muzikant die specifiek de muziek van een bekende band of act speelt. Dit soort entertainment omvat, onder andere, individuele artiesten die de nummers en stijl van een artiest nabootsen, zoals bijvoorbeeld, Elvis-imitators, en bands die enkel de muziek van Iron Maiden of de Rolling Stones spelen. Door een goede tribute band te boeken, kan je de ervaring nabootsen van het bijwonen van een concert van je favoriete band op het feest of evenement dat je gaat organiseren.

Het tribute genre is al decennialang een hele populaire optie voor allerlei soorten gelegenheden. Er zijn dan ook door de jaren heen verschillende tribute bands die voor zichzelf een enorme schare fans hebben opgebouwd, zoals bijvoorbeeld de Iron Maidens, een tribute band bestaande uit enkel vrouwen die muziek van Iron Maiden speelt, de Zweedse popgroep A*Teens die muziek van ABBA zongen, en Queen Extravaganza Tour, een Queen tribute band welke opgericht werd door de drummer van Queen, Roger Taylor.

Ook in Nederland en België bestaan er heel wat tribute bands. Alleen al op onze website kan je een uitgebreid aanbod tribute bands vinden, van de Hendrix Neon Angels, als eerbetoon aan de gitaarvirtuoos Jimmy Hendrix, tribute band Doe Maar, welke dus muziek van Doe Maar speelt, en de Madonna Tribute Act, voor als je van de muziek van Madonna houdt. Dat komt jou als organisator van een feest of evenement goed uit, want hierdoor heb je heel veel keuze en is de kans groter dat je de tribute kan boeken die precies past bij de gelegenheid.

Als entertainmentbureau werken wij samen met een uitgebreid portfolio tribute bands die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zelfs zakelijke evenementen. Of je nou een zomers feest in de tuin geeft en dat van een vleugje nostalgie wil voorzien, of een eindejaarsdiner organiseert voor het kantoor waarvan je wil dat de aanwezigen er nog lang over na zullen praten, bij Evenses helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een tribute band te boeken, kan je jouw feest helemaal uniek maken, zeker als je op voorhand samen met de band afspreekt welke liedjes je graag zou willen horen en of er requests gedaan kunnen worden door de gasten.

Bij het boeken van een tribute band is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van tribute bands. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de artiestenboekingen en we hebben door de jaren heen honderden verschillende acts geboekt. Als je zelf eerst eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een eerste stap zetten. Daarnaast kan je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een tribute band. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je ervan uit gaan dat we samen met jou de tribute band boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Een klein stukje over de tribute band

Imitatie is natuurlijk al zo oud als de mensheid zelf, maar als we het specifiek hebben over tribute bands zoals hierboven beschreven, dan begint de geschiedenis waarschijnlijk in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Nadat Elvis Presley zijn eerste nummer-één hit in de Verenigde Staten te pakken had, begonnen er acts op te duiken die zowel de hitmuziek als de herkenbare stijl van de King of Rock 'n Roll begonnen te imiteren. Daarmee was zowel de bekende Elvis-imitator als het concept van de tribute band geboren.

Over het algemeen zijn het de bands met een grote cult-aanhang, zoals Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin, en de Rolling Stones, die ook een groot aantal aan tribute bands inspireren.

Tegenwoordig kan je overal ter wereld tribute bands vinden, maar naast de Verenigde Staten is er één ander land waar de tribute band een bijzonder grote rol speelt in de muziekindustrie, namelijk Australië. Dat komt omdat, in het verleden, de grote en beroemde bands regelmatig Australië links lieten liggen bij het plannen van tours en dus ook andere promotionele activities, vanwege de ligging van het land. Als gevolg hiervan zijn er over de afgelopen decennia tribute bands met grote aantallen fans en zelfs hun eigen albums en tours ontstaan in Australië, zoals The Beatnix, The Australian Pink Floyd Show, en Zeppelin Live.

Ook in Nederland en België zijn er tribute bands die op hun eigen houtje flink aan de weg getimmerd hebben, zoals Present Danger, die enkel muziek van Metallica spelen, Action in DC, een eerbetoon aan AC/DC uit Nederland, en Zeno, een tribute band voor Toto. Zodra je op zoek gaat naar een tribute band voor jouw feest of evenement zal je zien hoeveel variatie er bestaat en hoeveel keuze je hebt. Alleen al op onze website vindt je tientallen tribute bands die heel regelmatig geboekt worden voor uiteenlopende gelegenheden.

Enkele punten om op te letten bij het boeken van een tribute band

Een passende tribute band kan precies datgene zijn wat je nodig hebt om op jouw feest of evenement de sfeer te creëren waar je naar op zoek bent. Er zijn echter wel enkele factoren op om te letten tijdens het boekingsproces en daarom is het ook verstandig om daarbij de hulp in te roepen van een ervaren partij als Evenses. Om je alvast een idee te geven van wat er belangrijk is, zetten we hieronder enkele punten op een rijtje.

Zoek naar materiaal van eerdere optredens

Bij het boeken van een tribute band is het erg nuttig om video's van eerdere optredens te bekijken alvorens over te gaan tot het tekenen van de contracten. Veel bands zullen een eigen website en verschillende social media accounts hebben waarop je meer informatie over hen kan vinden, waaronder beeldmateriaal en misschien ook reviews van mensen die hen eerder aan het werk hebben gezien. Ook op onze website kan je heel wat reviews vinden van mensen die de tribute bands in ons portfolio al eens geboekt hebben of een concert van hen hebben bijgewoond.

Check of je samen met de band de playlist kan samenstellen

Het feit dat je het boeken van een tribute band overweegt, wil hoogstwaarschijnlijk zeggen dat je flink wat kennis hebt van het repertoire van een bepaalde band, of dat de persoon voor wie je de band boekt een grote fan is. Het is daarom wel belangrijk dat de tribute band in kwestie ontvankelijk is voor suggesties van jouw kant wanneer het aankomt op het samenstellen van de playlist. Je hebt vast en zeker bepaalde nummers die je heel graag wil horen, dus vraaz de band zeker of je samen met hen over de setlist kan gaan voordat het optreden wordt geboekt.

Zorg ervoor dat je weet wat de band nodig heeft om op te treden

Uit hoeveel leden bestaat de band? Wat voor instrumenten brengen ze mee? Zorgen ze voor hun eigen transport? Bij het boeken van een tribute band is het van belang dat je goed weet wat de band nodig heeft tijdens het optreden. Op die manier weet je al snel of de locatie van het feest in orde is voor de band en of er naast het boeken van de tribute band ook nog andere dingen geregeld moeten worden. Hou daarbij ook goed in de gaten wat er allemaal in de prijs van de boeking is inbegrepen, zodat je op een later punt niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Het boeken van een tribute band hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor rol de band zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een tribute band. Niet iedere band zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt.

Via de bandzoeker van Evenses kunt u voor uw drive in show uw perfecte tribute band huren. Onze tribute bands spelen bestaande cover hits van bekende artiesten of bekende bands in verschillende muziekgenres zoals pop, jazz, soul, rock en Nederlandstalig. Zo hebben wij een Abba tribute band, Beatles tribute band, Madonna tribute band en nog veel meer tribute bands die voor uw gelegenheid covers spelen van grote muzikanten.

Onze professionele imitators van de tribute bands staan voor u klaar om uw evenement fantastisch te maken. Ze treden niet alleen met de muziek covers op van bekende artiesten of bekende muziekgroepen, maar spelen alles tot in de perfectie na inclusief de showaspecten van de act. De tribute muziekgroepen zijn voor voordelige prijzen in elk genre te boeken. Onze medewerkers staan 7 dagen per week klaar om u te helpen om uw vragen te beantwoorden en passend advies te geven.

Tribute band huren voor uw feest, huwelijk en jubileum

Scrol naar beneden voor meer informatie voor verhuur van tribute bands voor bruiloften, feesten, festivals, bedrijfsfeesten, jubilea of verjaardag.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.