Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
DJ WEF
100% match

DJ WEF

Vrouwelijke DJ WEF boeken voor uw feest
DJ WEF, die in haar dagelijks leven Wafae Kefi heet, word beschouwd als een succesvolle nieuweling in de DJ-scene. Als 19-jarige feestfanaat was ze vaa...
Lees meer

4,7 (7 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Johnny 500 boeken
100% match

Johnny 500 boeken

DJ en hunk Johnny 500 boeken voor uw feest? Hij is nu te boeken bij Evenses!
Gijs Scheeringa, ook wel bekend als Johnny 500 is een Nederlandse top DJ vooral bekend van zijn hits 'Skurbah' en ...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Urban DJ boeken

Urban DJ boeken voor uw verjaardag, jubileum, bruiloft of bedrijfsfeest? Bij Evenses bent u hiervoor op het goede adres. Wij van Evenses bieden namelijk een groot assortiment aan bekende Urban dj's. Het zijn DJs met de beste top 40 hits en playlists om een mooi feest te kunnen verzorgen voor u en uw gasten. U kunt denken aan DJ's, zoals The Partysquad, DJ Dyna, Willie Wartaal, Gotu Jim, Diaz en Bruno, Dave Roelvink, Rob Black, DJ Ayda, Pyrodox, DJ Stone, DJ Bombastic en Lady Bee. The Partysquad is bekend van zijn top 40 hits Ik ga hard en Rampeneren samen Ali - B en Yes - R. DJ Dyna en Lady Bee hebben goede Urban  playlisten.

De Urban DJ's zijn hebben meerdere keren bovenaan de top 40 charts gestaan. Ze treden op door heel Nederland en Belgie tijdens verschillende gelegeheden. Ze verzorgen het gehele jaar door de beste DJ tunes in verschillende genres op festivals, bedrijfsfeest of bruiloften. Wij helpen u graag bij het boeken van één van deze bekende Nederlande Urban Dj's.

Urban DJ huren voor uw verjaardag of bedrijfsfeest

Wij van Evenses helpen en adviseren u graag bij het kiezen van een DJ. Indien u vragen heeft of iets wilt melden over uw boeking, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van passend entertainment. U kunt ons 24/7 telefonisch of per mail bereiken.  Hieronder vindt u een blog. Hierin kunt u meer lezen over het boeken van een Urban DJ.

Blog over Urban DJ's

Gaan jullie binnenkort trouwen en missen jullie nog een act om het feest na het diner muzikaal te laten ontploffen? Is je zoon een groot fan van hip-hop en R&B, en wil hem een onvergetelijke verrassing bezorgen op zijn verjaardagsfeest? Of komt de jaarlijkse bedrijfsborrel er weer aan en zijn jullie nog op zoek naar wat gevarieerd entertainment? Het boeken van een professionele urban DJ zou zomaar eens de perfecte aanvulling kunnen zijn voor het feest of evenement dat je gaat organiseren. De variatie onder de urban DJ's is zeer groot, maar met wat hulp en geduld vindt je vast en zeker de artiest die perfect past bij jouw ideeën.

Door een urban DJ te boeken kan je, muzikaal gezien, heel wat kanten op met jouw feest of evenement. Als een soort van verzamelnaam voor heel veel verschillende soorten muziek is het urban genre zeer gevarieerd, waardoor je er vrijwel iedere gelegenheid van een uniek geluid mee kan voorzien. Alleen al op onze website vindt je talloze urban DJ's die allemaal hun eigen stijl en eigen voorkeuren hebben. Van nachtclub-achtige feesten en coole afterparties tot bruiloften en festivals, een urban DJ zou jouw feest of evenement net dat beetje extra kunnen geven.

Iets verder hieronder gaan we nog wat verder in op urban muziek precies inhoudt en wat je kan verwachten bij het boeken van een urban DJ, maar wat vaststaat is dat er grote verschillen bestaan tussen de muziekstijlen binnen het genre. Over het algemeen refereert de term urban muziek aan muziek van Afro-Amerikaanse komaf, met name hip-hop en R&B. Daarnaast worden ook verschillende latin stijlen, zoals latin pop en Chicano rap tot het urban muziekgenre gerekend, evenals muziek van Carribische oorsprong, zoals reggae en zouk. Het besluiten om een urban DJ te boeken is dus een goed begin, maar je zal daarna een onderscheid moeten maken tussen de vele beschikbare artiesten en de vele soorten muziek binnen het urban genre.

Om die reden is het ook nuttig om voor jezelf al een idee te vormen van het feest dat je gaat organiseren en het soort muziek dat je daarvoor in gedachten hebt alvorens te beginnen met het boeken van een urban DJ. Bij Evenses wijden we ons al jarenlang aan het plannen van feesten, het leveren van entertainment voor allerlei soorten evenementen, en het boeken van live acts. Dankzij deze ervaring beschikken we over een uitgebreid portfolio aan professionele urban DJ's voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd de afgelopen jaren. Zo weten we precies welke artiest het beste bij ieder soort feestje past en die expertise stellen we graag ter beschikking aan onze klanten, zodat je de perfecte urban DJ voor jouw feest of evenement kan boeken.

Als je eerst zelf eens een kijkje wil nemen naar de beschikbare opties, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast wat onderzoek plegen. Daarnaast kan je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een urban DJ. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de urban DJ boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met urban muziek?

De term urban (wat letterlijk stedelijk betekent) wordt sterk geassocieerd met Afro-Amerikaanse muziek, met name met hip-hop en R&B uit de Verenigde Staten. Voor Zuid-Amerikanen worden, onder andere, reggaeton en Zuid-Amerikaanse hip-hop beschouwd als urban, als gevolg van de invloed van de eerder genoemde genres. Urban muziek wordt dus als beschrijving gebruikt voor het aanduiden van muziek- en cultuurstromingen die verband houden met hip-hop, rap, en R&B. Net als veel van de vroege muziek binnen het genre is ook de term zelf afkomstig uit de Verenigde Staten, waar in grote steden als New York en Atlanta de moderne R&B en straatcultuur opbloeide in de jaren tachtig en negentig. Letterlijk wordt met urban eigenlijk niets anders dan straatcultuur bedoeld.

Alhoewel de urban muziek pas vanaf de jaren tachtig en negentig voet aan de grond begon te krijgen buiten de Verenigde Staten, was het genre daar al een decennia eerder aan een opmars begonnen met behulp van radio.

Toen Frankie Crocker, één van de grondleggers van het urban contemporary genre, in 1974 werd aangesteld als programmadirecteur van het nieuwe radiostation WBLS, creëerde hij een eclectische muziekmix van R&B en disco die het traditionele R&B-formaat in een nieuwe richting duwde, welke WBLS urban contemporary noemde. Het station was gelijk een groot succes en werd al snel één van de meest beluisterde radiostations in het land. Dit station werd in 1983 ook het eerste radiostation dat een rap-programma uitzond, genaamd Rap Attack.

Aan het begin van de jaren tachtig was het urban genre ondertussen een eclectische mix van R&B, rap, reggae, dance, house, en freestyle geworden, en WBLS was het toonaangevende radiostation op dit gebied. Daar kwam in het voorjaar van 1982 ook het radiostation WDRQ uit Detroit bij, nadat dit station was overgestapt van een top 40-formaat naar urban contemporary muziek. Naast rap, R&B, en dance draaide WDRQ ook vrij mainstream popmuziek met een catchy beats van artiesten als Cyndi Lauper en Culture Club. Hierdoor werd het urban genre verder gevormd tot de muziekstijl die wij vandaag de dag labelen als urban.

In de loop van de jaren negentig begonnen urban tracks de Amerikaanse hitlijsten te domineren en vanaf het begin van de jaren 2000 was urban één van de commercieel gezien meest succesvolle stromingen. Zowel top 40-lijsten als hip-hop- en R&B-lijsten werden aangevoerd door urban nummers, met megahits als Hey Ya van Outkast, Drop It Like It's Hot van Snoop Dogg, en een hele rits aan hits van Usher. Veel van de bekende urban artiesten die in die periode aan populariteit begonnen te winnen, zoals Rihanna, Chris Brown, en Ne-Yo, zijn later in de jaren 2000 ook overgegaan op het produceren van meer EDM-achtige tracks, zoals we die tegenwoordig veel horen.

Wat kan je verwachten van een goede urban DJ?

Afgezien van het boeken van de urban DJ die qua muziekstijl goed past bij jouw feest, is het ook belangrijk dat deze artiest de rol kan invullen die jij voor hem of haar in gedachten hebt. We hebben het dan over factoren als de communicatie tijdens het boekingsproces en de interactie met het luisterende publiek, om maar wat voorbeelden te noemen. Uiteindelijk zal je zelf een goed beeld kunnen vormen van de urban DJ's die je overweegt, zeker als je daarbij wordt bijgestaan door een ervaren partij, maar om je alvast wat op weg te helpen, zetten we hieronder enkele dingen op een rijtje waar een goede urban DJ aan zou moeten voldoen.

Een urban DJ kan urban tracks mixen

Deze eerste klinkt als een complete inkopper, maar het zou je verbazen hoeveel redelijk ervaren DJ's zich toch nog kunnen verslikken in het vloeiend mixen van urban nummers. Urban muziek, zoals bijvoorbeeld hip-hop of R&B, vergt soms een bepaalde vorm van mixen genaamd slam mixing, waarbij  een nummer abrupt wordt afgebroken en direct wordt gevolgd door een nieuw nummer. Bij het mixen van, bijvoorbeeld, elektronische dance muziek komt dit vrijwel niet voor. Daarnaast wordt bij urban muziek ook veel sneller gemixed in vergelijking met stijlen als house of techno. Als je urban muziek wil horen op je feest, wees er dan zeker van dat de DJ flink wat ervaring heeft binnen het genre.

De urban DJ van jouw keuze staat open voor suggesties

Het boeken van een urban DJ voor jouw feest of evenement heeft veel voordelen, waaronder de mogelijkheid om samen met een professioneel artiest een gepersonaliseerde set list te maken. Het is en blijft natuurlijk wel jouw feest. Check dus met de urban DJ's die jouw leuk lijken of ze openstaan voor suggesties en verzoeknummers, zowel voorafgaand aan het evenement als tijdens de feestelijkheden zelf. Op deze manier kan je de gelegenheid van een hele originele persoonlijke touch voorzien, terwijl het voor je gasten ook hartstikke leuk is als ze zo nu en dan een verzoeknummertje kunnen aanvragen.

Een betrokken urban DJ doet zijn of haar best om jouw feest zo goed mogelijk te maken

Als organisator ben je verantwoordelijk voor het verloop van het feest, maar het is altijd prettig als je van verschillende kanten wat input krijgt tijdens de voorbereidingen. Zo ook van de DJ die wil boeken. Afhankelijk van de gelegenheid zal de DJ verschillende momenten muzikaal moeten begeleiden, bijvoorbeeld van de receptie tot aan de speeches en dan het feest. Een betrokken DJ zal suggesties maken of advies geven wat betreft het zetten van de toon voor de verschillende momenten tijdens het feest. Uiteindelijk begeleidt de DJ het verhaal van jouw feest en die begeleiding moet wel een beetje overeenkomen met wat je op verschillende momenten wil vertellen.

Wat Evenses voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om een urban DJ te boeken voor jouw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan professionele urban DJ's, waaronder bekende namen als The Flexican, Freddy Moreira, en DJ DYLVN, die niet misstaan op een hele rits aan gelegenheden. Of ga je liever voor een urban zang act zoals Lina Ice? We kunnen je van begin tot einde begeleiden, van zoeken tot boeken van de ideale urban DJ voor jouw feest.

Bij Evenses zijn we al jarenlang actief in de wereld van live acts en party planning, en hebben we door de jaren heen talloze acts geboekt. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je ons portfolio van urban DJ's bekijken, inclusief reviews van andere klanten, terwijlonze bookers en entertainment specialisten ook zeven dagen per week bereikbaar zijn voor het antwoorden van jouw vragen en het helpen bij het boeken van de urban DJ van jouw keuze. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Wij zullen alles in werking zetten om ervoor te zorgen dat jouw feest wordt aangevuld met de perfecte urban DJ, zodat je daar in ieder geval al geen zorgen meer over hoeft te hebben.Wat draait een urban DJ?

Een urban DJ zal vaak proberen een flow te creëren in zijn of haar set, waarbij ze nummers uit verschillende genres en tijdperken afwisselen om een afwisselende en enerverende ervaring te creëren voor het publiek. Sommige urban DJ's richten zich op bepaalde subgenres, zoals old school hip-hop, trap of reggaeton, terwijl anderen een breed scala aan stijlen en genres in hun sets verweven. Een urban DJ zal vaak proberen een flow te creëren in zijn of haar set, waarbij ze nummers uit verschillende genres en tijdperken afwisselen om een afwisselende en enerverende ervaring te creëren voor het publiek. Sommige urban DJ's richten zich op bepaalde subgenres, zoals old school hip-hop, trap of reggaeton, terwijl anderen een breed scala aan stijlen en genres in hun sets verweven.

Hoe lang kunnen bekende DJ's draaien?

Dit hangt af van het soort feest dat u organiseert en het budget. Over het algemeen is het gebruikelijk dat bekende DJ's een set van 45 of 60 minuten draait.

Wat voor apparatuur heeft een bekende DJ nodig?

Alle bekende DJ's hebben een rider waarop alles staat wat zij nodig hebben.

Is de artiest beschikbaar?

Het is belangrijk om goed na te gaan of de bekende artiest op de aangegeven datum beschikbaar is. Wij controleren de beschikbaarheid voor u en zullen op basis daarvan een voorstel toesturen. Als wij aangegeven dat de artiest beschikbaar is, zal de optie ook vaststaan. Anders zal het duidelijk aangegeven worden.

Wat zijn de kosten van een bekende artiest?

De prijzen van bekende artiesten lopen enorm uiteen. Voor een semi bekende volkszanger slaagt u voor een bedrag vanaf €1000,-. Bekende artiesten die alleen in Nederland of België bekend zijn kosten tussen de €2000 tot €15000. Artiesten die ook internationale bekend zijn hebben een prijskaartje tussen de €15.000 en €50.000,-. De aller populairste DJ's die wereldwijd grote faam bezitten hebben een vanaf prijs van €100.000,-. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze prijs indeling. Wilt u graag weten welke artiesten u met uw gewenste budget kunt boeken? Wij geven hier u graag onafhankelijk advies over.

Wat is Buma?

Buma (beter bekend als Buma/Stemra) is de auteursrechtenorganisatie die de belangen van artiesten behartigt. Voor het publiekelijk openbare van de artiest zijn/haar nummer komen auteursrecht bij kijken. De prijzen bij Evenses zijn exclusief Buma tarieven. Op besloten gelegenheden zoals verjaardagen en bruiloften worden geen Buma tarieven gehanteerd. Dit is alleen van toepassing als het gaat om openbare evenementen zoals festivals, concerten en bedrijfsfeesten. Op de website van Buma kunt u alles lezen over de tarieven en regelingen betreft de optredens van bekende artiesten. Wij kunnen de Buma kosten afhandeling voor u regelen.

Hoe wordt de techniek geregeld?

De meeste bekende artiesten treden op door middel van een tape-act. Dat houdt in dat er geen muzikanten aanwezig zijn. Elke artiest heeft een technische rider die van tevoren gedeeld wordt om te controleren of er aan de eisen kan worden voldaan. Hier staat precies in wat de bekende artiest nodig heeft om op te kunnen treden.

Wat is een rider?

Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een artiest zijn vastgelegd. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen, zoals een eigen kleedkamer, een bepaald aantal flessen drank, een maaltijd enzovoorts. Naast deze 'hospitality rider' hebben artiesten vaak ook een 'technische rider' In deze rider staat bijvoorbeeld welke speakers, ingangen en monitoren gewenst zijn. In veel gevallen neemt de geluidsman van de artiest dit zelf mee. Ook kan hij bij uw beschikbare geluidsset inprikken. Op de technische ridder kunt u zien of uw geluidsset voldoet aan de eisen van de artiest. Als u hier geen verstand van heeft. Geen probleem, we helpen u hier graag bij!

Hoe werkt promotie na het boeken van een artiest?

Mocht u een bekende artiest geboekt hebben dan kan het zijn dat deze gepromoot wordt op sociale media. Dit kan door middel van de presskit. U kunt deze voorafgaand bij ons opvragen om te zorgen dat er rechtenvrije foto's gebruikt worden.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar