Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Allround DJ boeken
100% match

Allround DJ boeken

DJ Show met onze allround feest DJ, compleet met professioneel licht en geluid.
Onze Allround DJ Show wordt verzorgd door de allround DJ. De show is een compleet pakket van een attente allrou...
Lees meer

4,6 (31 Beoordelingen)
€ 475 - € 1190
DJ Hielke Boersma
100% match

DJ Hielke Boersma

Hielke is in het bijzonder te herkennen van radiozender SLAM en is nu ook te boeken bij Evenses Entertainment! Lees meer

prijs op aanvraag
DJ Miss Goodvibes
100% match

DJ Miss Goodvibes

Dé vrouwelijke allround DJ die van uw feest een onvergetelijke avond maakt!
DJ Miss Goodvibes is een allround DJ die u bij Evenses kunt boeken voor uw bedrijfsfeest, verjaardag, jubileum of b...
Lees meer

5 (4 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
DJ J-Lynne
100% match

DJ J-Lynne

Zin in een evenement vol soulhouse, discohouse, deephouse, techhouse en techno. Boek J-Lynne!
DJ J-Lynne biografie Deze Nederlandse-Indonesische dame werd geboren en getogen in de hoofdstad...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 750 - € 1650
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

House DJ huren

Is het binnenkort de twintigste verjaardag van je dochter en wil je haar grote dag zo snel speciaal mogelijk maken? Komt de reünie van jullie klas op de middelbare school er weer aan en willen jullie het feest een authentiek vleugje jaren negentig geven? Of ga je een bruiloft organiseren en wil je dat iedereen na het diner tot in de vroege uurtjes uit hun dak gaat? Het boeken van een house DJ zou het overwegen waard kunnen zijn. Een live set van een professionele house DJ kan jouw feest of evenement uniek maken, zowel voor je gasten als voor je zelf.

De house muziek heeft de afgelopen dertig jaar een enorme groei doorgemaakt, van een relatieve underground vorm van elektronische muziek in de nachtclubs van Chicago tot één van de wereldwijd meest succesvolle muziekstromen van dit moment. Die razendsnel groeiende populariteit heeft er voor gezorgd dat ook het aantal house DJ's in Nederland en België heel snel is toegenomen, evenals de variëteit binnen het house genre. Voor jou als organisator zijn beide ontwikkelingen goed nieuws, aangezien je een stuk meer mogelijkheden hebt om de house DJ te vinden die perfect past bij het feest dat je gaat organiseren.

Zo zal je alleen al in het uitgebreide portfolio van Evenses house DJ's tegenkomen voor hele uiteenlopende feesten en evenementen, van verjaardagen en themafeesten tot bruiloften en festivals. Ook wat betreft specialiteiten en muziekvoorkeuren binnen het house genre is er door de jaren heen heel wat variatie ontstaan. Van klassieke (Chicago) house en tech house tot electro house en meer relaxte deep house, iedere stijl heeft een verschillend geluid en een verschillende achtergrond. Kortom, de keuze is groot en niet iedere house DJ past bij het idee dat jij in gedachten hebt voor je feest of evenement.

Het boeken van de ideale house DJ voor jouw feest hoeft echter niet moeilijk te zijn, maar het is geen slecht idee om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft wat betreft het boeken van house DJ's. De ene house DJ is namelijk de andere niet, en het is handig om op iemand te kunnen rekenen die weet wat van toegevoegde waarde zal zijn op jouw feest of evenement. Bij Evenses werken we met een ruim aanbod professionele house DJ's voor wie we al honderden boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte house DJ kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Onze bookers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf een beetje op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast de eerste stappen zetten. Verder gaan we hieronder ook nog iets dieper in op wat house muziek precies is en enkele van de kwaliteiten waarover een goede house DJ moet beschikken.

Wat is house muziek precies?

House muziek is een genre binnen de elektronische dance muziek dat aan het begin van de jaren tachtig is ontstaan in de Amerikaanse stad Chicago. De eerste vormen van house waren zeer sterk beïnvloedt en geïnspireerd door de disco muziek uit de jaren zeventig. De ontwikkeling kwam op gang in de underground clubcultuur van Chicago begin jaren tachtig, toen DJ's van deze clubs de vele pop-achtige disco tracks die op dat moment populair waren begonnen aan te passen, met onder andere een meer mechanische beat en diepere baslijnen. Disco was echter zeker niet de enige muziekstijl met grote invloed op de eerste house tracks, want al snel begonnen DJ's ook synthpop, rap, Latin, en zelfs jazz op hun nummers te mixen.

Wat veel mensen niet weten, is dat de oorspronkelijke house muziek aan het begin vooral werd geassocieerd met de Afro-Amerikaanse LGBT-cultuur in Chicago. Zoals eerder gezegd heeft de muziek echter in de decennia daarna een indrukwekkende groei doorgemaakt, waardoor het tegenwoordig één van de grote muziekstromen is. Je hoeft alleen maar eens de line-ups van enkele van de grote festivals op te zoeken, zoals Tomorrowland of Ultra Music Festival, om te zien hoeveel headliners eigenlijk house DJ's zijn. Aan de hand van de house muziek is het Spaanse eiland Ibiza in de jaren negentig uitgegroeid tot de wereldberoemde en exclusieve feestbestemming die het vandaag de dag is.

Vanaf halverwege de jaren negentig, min of meer, is house muziek wereldwijd meer deel gaan uitmaken van mainstream pop en dance muziek. Verschillende kernelementen van house blijven behouden, waaronder de zogenaamde kickdrum op de meeste beats, maar aan het eind van de jaren negentig van de vorige eeuw en het begin van de 21ste eeuw ontstaan er talloze variaties op het genre, gaande van tragere en meer atmosferische tracks tot meer minimalistische mixes. In deze periode zijn verschillende subgenres ook uitgegroeid tot op zichzelf staande genres binnen de elektronische muziek, zoals euro house, tech house, en electro house.

Huren House Dj .jpg

Waar moet je op letten bij het zoeken van een goede house DJ?

Als je hebt besloten om een house DJ te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren, dan is de volgende stap het maken van een selectie aan DJ's die je goed lijken om uiteindelijk degene te boeken die het best past bij jouw idee. In dit proces krijg je te maken met verschillende house DJ's, allemaal met hun eigen muziekstijl, voorkeuren, en voorwaarden. Om je alvast een zetje in de goede richting te geven, zetten we hieronder enkele dingen op een rijtje die van pas kunnen komen bij het zoeken en boeken van een house DJ.

Check sets uit het (recente) verleden

Het beste zou natuurlijk zijn om zelf een live set van de house DJ in kwestie bij te wonen alvorens hem of haar te boeken, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Wat je wel kan, en eigenlijk moet, doen, is online wat informatie zoeken over de vorige sets en optredens van de artiest. Om die reden kan je op de website van Evenses, bijvoorbeeld, verschillende reviews per house DJ vinden. Deze zijn allemaal afkomstig van mensen die deze house DJ's al eens geboekt hebben of die al eens een live set van de artiest hebben meegemaakt. Daarnaast kan je ook op andere plekken op het internet op zoek gaan naar meer materiaal, zoals digitale tracks of video's van optredens.

Boek een house DJ die zijn of haar publiek begrijpt

Zeker wanneer je voor de house DJ een grote rol op jouw feest in gedachten hebt, is het van groot belang dat hij of zij een goede interactie heeft met het publiek. Een goede DJ zoals Fatima Yamaha, Jay Hardway , Willie Wartaal, Lost Frequencies, Dave Roelvink, Pyrodox, Noizboiz, Vato Gonzales, DJ The Magician, Hardsoul, DJ Ayda, DJ Stone of Joost van Bellen voelt aan wat de mensen op de dansvloer willen horen en zorgt ervoor dat het feest tot in de vroege uurtjes doorgaat. In house muziek zit ook vaak een bepaalde opbouw, waarbij de zogenaamde drop (een moment in de muziek waarop het ritme plots veranderd of waarop een bass wordt geïntroduceerd) voor een knalmoment kan zorgen, mits de timing van de DJ goed is. Een dergelijk gevoel voor timing en interactie met het publiek kan een groot verschil maken op jouw feest of evenement.

Doet de house DJ in kwestie aan verzoeknummers?

Één van de vele pluspunten van het boeken van een house DJ voor het feest of evenement dat je organiseert, is dat je samen met hem of haar over de set list kan gaan. Natuurlijk, als je ervoor kiest om een professionele DJ te boeken, dan kies je ervoor om de muziek grotendeels over te laten aan hem of haar, maar dat wil niet zeggen dat je verder niets meer te zeggen hebt. De meeste house DJ's staan ervoor open om hun set lists af te stemmen op persoonlijke voorkeuren, zoals bijvoorbeeld die van het feestvarken, van de bruidegom, of jou zelf. Het is ook vaak mogelijk om tijdens het feest zelf verzoeknummers aan te vragen, al is het wel verstandig om dit van tevoren te checken met de DJ. Op deze manieren kan je jouw feest of evenement voorzien van een heel origineel en vooral persoonlijk tintje.

House DJ boeken voor uw feest, bruiloft of festival? Onze DJ's zoals bijvoorbeeld Le Boy zijn geselecteerd op basis van muzikaliteit, uitstraling en ervaring. Onze house DJ draait aan de hand van uw wensen en voorkeuren en speelt daarbij goed in op het publiek. Hierdoor bent u verzekerd dat uw gasten het naar hun zin zullen hebben. Onze House DJ zorgt ervoor dat de lekkerste dance, trance en housemuziek op uw feest wordt gedraaid. Daarnaast is het ook mogelijk om verzoekjes aan te vragen. Dit kan van te voren, maar ook tijdens het feest zelf.

House DJ huren voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of evenement

Om het feest nog spectaculairder te maken kunt u ervoor kiezen om een verlichte dansvloer bij ons te huren. Daarnaast is het ook mogelijk om al uw overige entertainment door ons te verzorgen. Zo kunnen wij voor u een fotograaf, fotohokje of nog meer artiesten regelen. Ons aanbod is erg breed en hierdoor kunnen wij zorgen dat wij alles kunnen regelen om uw evenement perfect te maken. Voor vragen of advies kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze medewerkers zijn 7 dagen per week beschikbaar om u verder te helpen. Wilt u graag meer informatie over het boeken van een House DJ? Lees dan verder in de blog.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar