DJ

Ga je de achttiende verjaardag van je zoon organiseren en wil je er zeker van zijn dat het een knaller van een feest wordt? Staat jullie huwelijk over enkele weken voor de deur en is de muziek voor op het feest na het diner het enige dat je nog moet regelen? Of geef je misschien thuis een feestje voor vrienden en wil je daar graag leuke muziek bij, maar heb je geen zin om zelf de hele avond met iTunes in de weer te zijn? Heb je al eens overwogen om een DJ te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren?... Lees meer

Onze topaanbevelingen

DJ boeken voor uw feest, bruiloft of bedrijfsfeest? Bekijk hieronder ons aanbod aan DJ's en vraag een vrijblijvende offerte aan!

main
...

Op muzikaal vlak is een DJ één van de meest veelzijdige opties die je kan kiezen. Van gezellige verjaardagen en spetterende bruiloften tot feestelijke bedrijfsevenementen en feesten tot in de late uurtjes, voor vrijwel elke gelegenheid kan je een DJ boeken die een perfecte aanvulling op de feestelijkheden vormt. Wat voor feest je ook organiseert, de kans is klein dat het boeken van een DJ niet voor een toegevoegde waarde zal zorgen, zowel voor je gasten als voor jezelf. Een live set van een professionele DJ kan jouw feestje net voorzien van dat tikkeltje extra.

In de afgelopen decennia is de populariteit van de DJ als entertainer enorm gegroeid. Enkele van de bekendste en meest succesvolle artiesten ter wereld op dit moment zijn DJ's, zoals Armin van Buuren, Calvin Harris, en Martin Garrix. Ga maar eens willekeurig op zoek naar de line-ups van immens populaire festivals als Tomorrowland en Coachella, en je zal zien hoeveel DJ's daar als headliners worden aangekondigd. Dit alles heeft er voor gezorgd dat het aanbod DJ's voor een feest of evenement dat je zelf organiseert ook heel erg gegroeid is.

Daar komt nog bij dat tussen de vele beschikbare DJ's onderling ook nog eens veel verschillen bestaan wat betreft muziekstijl. Als je denkt aan het boeken van een DJ denk je waarschijnlijk al snel aan een vorm van dance of elektronische muziek, maar dat is slechts een klein deel van alle DJ's. Voor vrijwel ieder muziekgenre kan je een DJ boeken, van hip-hop en hippe lounge muziek tot golden oldies en catchy popmuziek. Het ligt er vooral aan naar wat voor muziek jij op zoek bent en wat voor rol je in gedachten hebt voor de DJ op jouw feest.

Het boeken van de ideale DJ voor jouw feest of evenement hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het vaak een verstandig idee om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Niet iedere DJ zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio professionele DJ's met wie we al jarenlang samenwerken. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte DJ kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze boekers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je wil beginnen met een zelf een kijkje te nemen, dan kan je met de hulp van de zoekmachine op onze website alvast op verkenning gaan. Om het hele proces verder nog wat overzichtelijker voor je te maken, zullen we ook op een rijtje zetten waarom het een goed idee om een DJ te boeken en waar je zoal op dient te letten tijdens het boekingsproces.

Waarom zou je een DJ boeken?

Goed, er bestaat dus een uitgebreid aanbod DJ's in Nederland en België, en het vinden van de DJ die perfect past bij jouw feest is een kwestie van goed kiezen. Maar vraag je jezelf nog steeds af waarom je eigenlijk een klein deel van het budget zou uitgeven aan het boeken van een DJ, terwijl je even goed zelf de muziek kan verzorgen, of een playlist van Youtube of Spotify kan afspelen? Dat is op zich een goede vraag, maar het boeken van een DJ komt met verschillende voordelen.

Zeker van feesten als bruiloften en vieringen herinneren de gasten zich vooral de catering en het entertainment. Als organisator van een feest wil je niet meemaken dat je gasten na een uurtje al beginnen uit te stralen dat ze naar huis willen, dus is het van belang dat je hen vermaakt. Een live set van een DJ kan daarbij van grote hulp zijn. Een goede DJ zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan en dat het feest tot in de late uurtjes doorgaat.

Dat komt onder andere doordat een DJ live aanwezig is op het feest en, als het goed is, ervaring heeft met het zogenaamde aanvoelen van de zaal. In andere woorden, hij of zij kan precies in de gaten houden welke muziek het meest aanslaat bij jouw gasten en daarop inspelen. Door een DJ te boeken, zorg je ervoor dat de muziek constant wordt aangepast aan de sfeer en de voorkeuren van de mensen op het feest, waardoor men zich niet begint te vervelen. Een ervaren DJ kan daarnaast ook snel inspelen op dingen die gebeuren tijdens het feest, zoals bijvoorbeeld de aankomst van een eregast of het aankondigen van een speech.

Er zijn echter nog andere manieren waarmee je door het boeken van een DJ een persoonlijke touch aan jouw feest of evenement kan geven. Vrijwel iedere DJ kan namelijk ook verzoeknummers draaien, waardoor je de setlist voor het feest in grote mate kan personaliseren, als je dat wil. Dat is, bijvoorbeeld, hartstikke leuk als je weet wat de lievelingsartiesten van je jarige dochter of de favoriete nummers van je vrienden zijn. Daar komt nog bij dat een beetje DJ ook tijdens het evenementook  verzoeken kan aannemen, zowel van jou als van je gasten. Reken er maar op dat dit gewaardeerd zal worden!

Tenslotte vermijd je heel wat potentiële kopzorgen door een professionele DJ te boeken. Wat voor feest of evenement je ook organiseert, er zijn altijd heel wat dingen die geregeld moeten worden en factoren waar rekening mee moet worden gehouden, zelfs tijdens het feest zelf. Het boeken van een DJ naar jouw keuze zorgt ervoor dat je in ieder geval niet meer hoeft te denken aan de muziek. Met een DJ erbij en een goede voorbereiding van de setlist heb je tijdens het evenement een stuk meer tijd voor andere dingen en kan je meer tijd doorbrengen met de mensen die je hebt uitgenodigd. Het is uiteindelijk ook een feestje voor jou.

Enkele dingen om rekening mee te houden bij het boeken van een DJ

Het boeken van een DJ voor jouw feest of evenement hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar er zijn wel enkele dingen waar je het best op let tijdens het zoeken en boeken. Van de ervaring van DJ's in kwestie tot de benodigde apparatuur en de karakteristieken van de locatie, verschillende factoren zijn van belang om rekening mee te houden als je een DJ gaat boeken.

De ervaring van de DJ

Een nadeel van de enorme populariteit van DJ's tegenwoordig is dat er veel variatie bestaat op het gebied van kwaliteit. Het is echter belangrijk om in je achterhoofd te houden dat niet iedere partij met een draaitafel en een website ook per se een goede DJ is. Besteed daarom zeker aandacht aan de ervaring van de artiest, en probeer, bijvoorbeeld, wat video's of reviews online te vinden alvorens over te gaan tot het boeken.

De muzikale voorkeur van de DJ

Zoals al eerder gesteld, bestaat er ook veel variatie wat betreft muziekstijlen. Waar sommige professionele DJ's enkel elektronische muziek of techno draaien, concentreren andere DJ's zich weer op jaren zeventig muziek of pop. Dit wil niks zeggen over de kwaliteit van de DJ's in kwestie, maar des te meer over de mate in welke hij of zij past bij het feest dat je gaat organiseren. Het is dus van belang dat jouw voorkeur voor het feest overeenkomt met de muzikale voorkeur van de DJ.

De benodigde apparatuur

Een voordeel aan het boeken van een DJ, over het algemeen, is dat hij of zij niet heel veel apparatuur nodig zal hebben om een set te spelen. Bespreek echter wel met de DJ's in kwesties wat zij nodig hebben op dit vlak voordat je overgaat tot het tekenen van de contracten. Neemt de DJ, bijvoorbeeld, zijn of haar eigen draaitafel mee? Moet jij zelf voor aanvullende apparatuur met bepaalde specificaties zorgen? Als organisator is het één van je taken om ervoor te zorgen dat alle apparatuur aanwezig is en correct werkt voordat het evenement begint.

Wat Evenses voor je kan betekenen

Als entertainmentbureau werken wij samen met een ruim aanbod DJ's die geschikt zijn voor shows op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen. Daarnaast kan je bij ons ook DJ's boeken die optreden met een instrumentale begeleiding of een live zanger. Of je nou een zomers feest in de tuin geeft en dat wil begeleiden met een DJ set, of een eindejaarsdiner organiseert voor het kantoor waarvoor je graag wil dat er tot in het holst van de nacht wordt gedanst, bij Evenses helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een DJ te boeken kan je jouw feest helemaal uniek maken, zeker als je op voorhand samen met hem of haar de playlist samenstelt.

Bij het boeken van een DJ is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van DJ's. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de artiestenboekingen en we hebben door de jaren heen honderden verschillende acts geboekt. Met behulp van de  zoekmachine op onze website kan je alvast beginnen aan je zoektocht, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een DJ. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de DJ boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

DJ boeken? Het inhuren van een goede deejay is een belangrijk onderdeel van uw evenement of huwelijk. De DJ bepaalt de sfeer waar u naar opzoek bent. Zo kunt u kiezen uit verschillende muziekstijlen: een house DJ, lounge DJ, DJ en saxofonist, feest DJ Nederlandse DJ of een allround DJ.

Onze DJ's bieden ieder een ander pakket qua stijlen en muziek genres. Zo is een DJ die house-muziek draait weer geschikt voor een hip bedrijfsfeest of een discotheek. Gaat u trouwen en zoek u een leuke disckjockey? Dan kunt u het beste een DJ boeken die lekker divers is in muzikale mogelijkheden. Onze feest DJ en allround DJ geven veelal de mooiste invulling aan bruiloften, feesten en bedrijfsfeesten. Dit omdat onze artiesten muziek draaien van toen en nu. Zo is het voor een divers publiek leuk en kan iedereen feesten, dansen en zich amuseren. Wilt u een Nederlandse DJ aanvragen voor een kinderfeestje of wilt u een bruiloft DJ huren? Onze deejays kunt u inzetten voor allerlei boekingen.

DJ huren voor uw bruiloft, verjaardag en bedrijfsfeest

Al onze artiesten nemen hun eigen apparatuur mee. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het geluidsapparatuur en de verlichting. Indien er een muzikant met de DJ mee speelt, plugt de muzikant zijn apparatuur in op de apparatuur van de DJ. De muzikanten spelen korte sessies met de DJ mee. Mocht u wel apparatuur hebben op locatie, kunt u dit van te voren aangeven. Dan wordt daar rekening mee gehouden. Voor vragen kunt u ons zeven dagen per week bereiken per mail of telefoon voor extra informatie.

Om de kosten van de DJ party te inventariseren is de prijs voor het huren van een DJ belangrijk. Wilt u de show stelen met een bekende DJ of wellicht een goedkopere DJ huren? De prijzen voor de verhuur van discjockeys zijn inclusief de benodigde techniek, draaitafels, DJ licht en mooie DJ booth. Ook is het mogelijk om een complete drive in show te huren. In België spreken ze vaak over een discobar. Als het licht en geluid al aanwezig is, kunt u uiteraard ook enkel een DJ set huren.  U kunt altijd artiesten boeken via ons boekingskantoor. In heel Nederland en Belgie, zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Antwerpen en Brussel. Voor iedere gelegenheid is een unieke oplossing mogelijk. Daarom denken we graag met u mee over het huren van de juiste DJ. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor één van onze DJ's. Mocht u nog vragen hebben over het boeken van een DJ? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.