Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Klassiek Ensemble 'Priëra'
100% match

Klassiek Ensemble 'Priëra'

Dit klassieke ensemble bestaande uit: 1 viool, 1 alt-viool en een cello speelt de mooiste klassieke muziek. Lees meer

4,7 (6 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Strijkersensemble 'Vivre'
100% match

Strijkersensemble 'Vivre'

Dit stijlvolle klassieke ensemble speelt prachtige muziek met viool, altviool en cello.
Klassiek strijkersensemble Vivre speelt prachtige klassieke muziek. Ze spelen veel stukken van bekende ...
Lees meer

4,5 (6 Beoordelingen)
€ 1240 - € 2230
The Sinatra Show
100% match

The Sinatra Show

Boek dit klassieke orkest die Sinatra op een romantische manier naar het evenement brengen.
The Sinatra Show De leden van dit klassieke ensemble hebben verschillende prijzen gewonnen voor ...
Lees meer

€ 2540 - € 4620
The Singing String Ensemble
100% match

The Singing String Ensemble

Boek dit fantastisch strijkersensemble inclusief zangeres voor uw evenement
Wat kunt u verwachten? The Singing String Ensemble stelt zijn nieuw concept voor. Niets is nog veilig. Elk muziek...
Lees meer

€ 1195 - € 1995
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

klassiek orkest

Er zijn maar weinig muzikale elementen die uw feest of ceremonie van zoveel cachet en elegantie kunnen voorzien als een klassiek orkest. Nu zal je misschien denken, “Een heel orkest? Gewoon voor mijn feest?”. Ja, waarom niet? Als je een bruiloft, viering, of andere chique gelegenheid met wat verfijnd entertainment wil aankleden, dan is het boeken van een klassiek orkest een optie die meer dan het overwegen waard is.

Het klassieke muziekgenre is echter enorm uitgebreid en er zijn zeker stijlen die beter passen bij het evenement dat u in gedachte heeft dan andere. Dat weten we bij Evenses maar al te goed, daarom helpen we je graag met het verkennen van ons uitgebreide scala aan klassieke orkesten die geboekt kunnen worden voor allerlei feesten en ceremonies. Een solist of een klassiek duo met verschillende instrumenten? Een heel orkest of enkel een groep violisten? Wat voor soort orkest en samenstelling je ook naar op zoek bent, we helpen je graag bij het vinden van de perfecte oplossing.

Om die reden zijn we zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon. Als je wil beginnen met zelf eens een kijkje te nemen naar de opties, dan kan je de profielen lezen van de orkesten op de website. Daarnaast zullen we hieronder ook een beetje verder uitwijden over de verschillende soorten klassieke muziek en het boeken van een klassiek orkest.

Wat bedoelen we met een klassiek orkest?

Van chique ceremonies en bruiloften tot begrafenissen en uitreikingen, er bestaan vele soorten evenementen waarop elegantie en verfijning een grote rol spelen. Op dergelijke evenementen valt een klassiek orkest dat live klassieke muziek speelt absoluut niet uit de toon. Sterker nog, het boeken van een klassiek orkest kan jouw feest of evenement voorzien van net dat kleine beetje extra aan klasse en originaliteit. Klassieke muziek is echter een hele brede definitie en niet iedere stijl zal passen bij het feestje dat je wil organiseren en de sfeer die je wil oproepen onder de aanwezigen.

Bij een klassiek orkest denk je waarschijnlijk al snel aan een heel podium vol muzikanten met violen, piano's, en cello's, en met een dirigent ervoor die het geheel in goede banen leidt. Zo'n set-up is vanzelfsprekend niet precies wat we bedoelen wanneer we het hebben over het boeken van een klassiek orkest, maar het komt er wel op neer. Vindt je pianomuziek prachtig en wil je graag je veertigste verjaardag vieren met vrienden onder het genot van een uitgebreid diner dat begeleid wordt door een pianist? Neem een kijkje naar de pianisten met een profiel op onze website en misschien zit de ideale optie er wel tussen. Was je grootmoeder dol op de viool en wil je haar uitvaart een passende finishing touch geven? Dan helpen wij je graag bij het vinden van de perfecte violist of violisten.

In andere woorden, wat het feest of evenement ook is dat je gaat organiseren, voor een vleugje verfijning en romantiek zit je met een klassiek orkest goed. Zo kan je, bijvoorbeeld, gaan voor het klassieke strijkersensemble “Vivre”, een stijlvol ensemble met viool, altviool, en cello. Het klassieke duo Vianova speelt dan weer prachtige klassieke muziek met een duo van piano en viool. Als je het helemaal persoonlijk wil maken, kan je ook La Vera Musica boeken, een duo dat bestaat broer en zus waarbij de zangeres begeleid wordt door haar broer op de piano. Wil je helemaal origineel doen en je gasten iets bieden dat ze hoogstwaarschijnlijk nog nooit hebben gezien? Ga dan voor het Biancia Quartet, een Argentijns blazerensemble van saxofonisten dat zwoele tango en moderne stukken speelt. Dit en nog veel meer is mogelijk met de hulp van Evenses, dus neem gerust contact met ons op als je de opties voor jouw evenement wil bespreken.

Enkele dingen om op te letten bij het boeken van een klassiek orkest

Het is helemaal niet moeilijk om een klassiek orkest te boeken voor je feest of ceremonie, maar het is wel belangrijk om met enkele dingen rekening te houden. Zo zijn, bijvoorbeeld, de grootte van het ensemble in relatie tot de beschikbare ruimte op locatie, het repertoire dat ze kunnen spelen, en de tijd van het jaar in welke je hen graag wil boeken allemaal factoren die het boekingsproces kunnen beïnvloeden. Daarnaast is ook, bijvoorbeeld, het budget en of het orkest daarbinnen past een belangrijk iets om mee rekening te houden. Om je alvast een eindje op weg te helpen, zetten we hieronder enkele tips voor het boeken van een klassiek orkest voor je evenement of feest.

De omvang van het orkest

Om te beginnen is het nuttig om voor jezelf, in ieder geval min of meer, uit te maken wat voor soort orkest je graag zou willen zien op je feest. Zijn er bepaalde instrumenten die je absoluut wel of juist niet wil horen? Wat voor sfeer wil je oproepen tijdens het evenement? Moet het een concert worden of zal het orkest eerder achtergrondmuziek spelen? Dit soort vragen kunnen je helpen om een idee te krijgen van hoe groot het orkest is dat je graag zou willen boeken. De leidende draad hierbij is natuurlijk de ruimte die er op de locatie van het feest kan worden vrijgemaakt voor de hele set-up. Wees er zeker van dat je nagaat of er genoeg ruimte is alvorens over te gaan tot het boeken van het klassieke orkest van jouw keuze.

Check wat materiaal van andere optredens

Net als bij het boeken van andere live acts is het een goed idee om online materiaal op te zoeken van de klassieke orkesten die je leuk lijken. Om die reden bieden wij op onze website profielen aan van de klassieke orkesten met wie wij samenwerken, en geven wij mensen die al eens met hen hebben samengewerkt of hen hebben zien optreden ook de kans om reviews achterlaten. Daarnaast kan je ook een kijkje op social media nemen en zien of je video's kan vinden van de orkesten in kwestie.

De prijs van het orkest

Over het algemeen zal je als organisator ook te maken hebben met een budget. Dit gaat vaak hand in hand met de locatie en de opties die je hebt voor het boeken van een klassiek orkest. We raden daarom aan om al vrij vroeg in het boekingsproces naar de prijs van de orkesten die je leuk lijken te vragen. Het voordeel van een orkest is dat je vaak de mogelijkheid hebt om de samenstelling ervan mede te bepalen. Zo kan je, bijvoorbeeld, vragen of er bepaalde instrumenten kunnen worden toegevoegd aan het ensemble of dat het ensemble juist iets verkleind wordt in verband met de beschikbare ruimte op de locatie van het feest. Op deze manier heb je normaal gezien een stuk meer opties die binnen je budget passen. Let ook goed op of elementen als het transport en de benodigde uitrustingen worden verzorgd door het orkest zelf, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Het type optreden waar je naar op zoek bent

Zoals we al eerder schreven, het ene klassieke orkest zal beter bij jouw ideëen voor het feest passen dan een ander. Om die reden is het erg belangrijk om te weten wat de rol zal zijn van het orkest dat je wil boeken. Je kan het orkest bijvoorbeeld gedurende een diner of een receptie op de achtgrond rustige stukken laten spelen, maar je kan ook een klassiek orkest boeken dat een heel concert geeft voor je gasten. Iedere set-up heeft bepaalde specifieke karakteristieken qua grootte, instrumenten, en repertoire, om maar wat factoren te noemen. Een uitmuntend orkest voor concerten is misschien een stuk minder geschikt voor een avondlang achtergrondmuziek spelen, en vice versa. Hou dus rekening met het type optreden waar je naar op zoek bent bij het boeken van een klassiek orkest.

Vraag naar repertoires van de orkesten die je leuk vindt

Één van de grote pluspunten van het boeken van een klassiek orkest is dat het, net als veel andere live acts, een persoonlijke touch geeft aan het feest of het evenement dat je organiseert. Zeker wanneer de interactie tussen de leden van het orkest en je gasten goed is, kan een live act van grote toegevoegde waarde zijn. Vraag daarom ook naar de repertoires van de bands die je in overweging neemt. Bepaalde orkesten hebben voorkeuren qua muziekstijl en stukken, terwijl je zelf misschien ook wel een paar requests hebt. Door een klassiek orkest te boeken, kan je bijvoorbeeld het lievelingsliedje van je grootvader laten spelen op zijn tachtigste verjaardag, of vragen of ze het Nederlands volkslied spelen op een Koningsdagevenement. Normaal gezien staan de ensembles open voor aanvragen, dus bespreek dat zeker met hen.

Klassiek orkest boeken voor uw feest, bruiloft of evenement? Bij Evenses kunt u voor elke gelegenheid de mooiste klassieke ensembles huren. Onze muziek orkesten geven een klassieke muzikale omlijsting op uw gelegenheid met een chique uitstraling. Onze Nederlandse muzikanten van de klassieke muziekgroepen staan voor u klaar om uw evenement fantastisch te maken. Zoek niet verder voor het vinden van het beste orkest van Nederland!

Evenses biedt u een breed scala aan muziekgroepen. Onze klassieke orkesten kunnen op de achtergrond spelen tijdens uw diner, receptie, ceremonie en trouwfeest. Wanneer u meer een concert gevoel wenst, kunnen onze professionele muzikanten op de voorgrond treden om op deze manier uw gasten een echte show te geven. Enorm prettig om naar te kijken en te luisteren. Zo kunt u een selectie van klassieke muziek aanvragen opgevoerd door professionele muzikanten. De orkest formaties zijn in te zetten met verschillende orkest instrumenten. Wellicht wilt u enkel strijkers, bijvoorbeeld een violist, altviolist en cellist. Ook kunt u voor een uitgbreidere orkest kiezen met een pianist, zangeres en slaginstrumenten. Elke professionele artiest van het klassiek orkest is op basis van enthousiasme, muzikaliteit en ervaring persoonlijk gecontracteerd.

Klassiek orkest huren voor uw jubileum, ceremonie of event

Om meer informatie te krijgen over de prijzen, kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Hierin staan de kosten en de totaalprijs die Evenses hanteert voor de verhuur van elke orkest groep. Scroll ook naar beneden voor meer informatie voor de verhuur van klassieke orkesten op Nederlandse feesten, bruiloften en evenementen of neem contact op met één van onze medewerkers voor het te boeken klassiek orkest. Zou u graag meer willen weten over het boeken van een klassiek orkest? Lees hieronder dan verder in de blog.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar