Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Strijkersensemble 'Vivre'
100% match

Strijkersensemble 'Vivre'

Dit stijlvolle klassieke ensemble speelt prachtige muziek met viool, altviool en cello.
Klassiek strijkersensemble Vivre speelt prachtige klassieke muziek. Ze spelen veel stukken van bekende ...
Lees meer

4,5 (6 Beoordelingen)
€ 1240 - € 2230
The Sinatra Show
100% match

The Sinatra Show

Boek dit klassieke orkest die Sinatra op een romantische manier naar het evenement brengen.
De leden van dit klassieke ensemble hebben verschillende prijzen gewonnen voor het muziekspel. Er ...
Lees meer

€ 2540 - € 4620
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

klassiek orkest

Er zijn maar weinig muzikale elementen die uw feest of ceremonie van zoveel cachet en elegantie kunnen voorzien als een klassiek orkest. Nu zal je misschien denken, “Een heel orkest? Gewoon voor mijn feest?”. Ja, waarom niet? Als je een bruiloft, viering, of andere chique gelegenheid met wat verfijnd entertainment wil aankleden, dan is het boeken van een klassiek orkest een optie die meer dan het overwegen waard is.

Het klassieke muziekgenre is echter enorm uitgebreid en er zijn zeker stijlen die beter passen bij het evenement dat u in gedachte heeft dan andere. Dat weten we bij Evenses maar al te goed, daarom helpen we je graag met het verkennen van ons uitgebreide scala aan klassieke orkesten die geboekt kunnen worden voor allerlei feesten en ceremonies. Een solist of een klassiek duo met verschillende instrumenten? Een heel orkest of enkel een groep violisten? Wat voor soort orkest en samenstelling je ook naar op zoek bent, we helpen je graag bij het vinden van de perfecte oplossing.

Om die reden zijn we zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon. Als je wil beginnen met zelf eens een kijkje te nemen naar de opties, dan kan je de profielen lezen van de orkesten op de website. Daarnaast zullen we hieronder ook een beetje verder uitwijden over de verschillende soorten klassieke muziek en het boeken van een klassiek orkest.

Wat bedoelen we met een klassiek orkest?

Van chique ceremonies en bruiloften tot begrafenissen en uitreikingen, er bestaan vele soorten evenementen waarop elegantie en verfijning een grote rol spelen. Op dergelijke evenementen valt een klassiek orkest dat live klassieke muziek speelt absoluut niet uit de toon. Sterker nog, het boeken van een klassiek orkest kan jouw feest of evenement voorzien van net dat kleine beetje extra aan klasse en originaliteit. Klassieke muziek is echter een hele brede definitie en niet iedere stijl zal passen bij het feestje dat je wil organiseren en de sfeer die je wil oproepen onder de aanwezigen.

Bij een klassiek orkest denk je waarschijnlijk al snel aan een heel podium vol muzikanten met violen, piano's, en cello's, en met een dirigent ervoor die het geheel in goede banen leidt. Zo'n set-up is vanzelfsprekend niet precies wat we bedoelen wanneer we het hebben over het boeken van een klassiek orkest, maar het komt er wel op neer. Vindt je pianomuziek prachtig en wil je graag je veertigste verjaardag vieren met vrienden onder het genot van een uitgebreid diner dat begeleid wordt door een pianist? Neem een kijkje naar de pianisten met een profiel op onze website en misschien zit de ideale optie er wel tussen. Was je grootmoeder dol op de viool en wil je haar uitvaart een passende finishing touch geven? Dan helpen wij je graag bij het vinden van de perfecte violist of violisten.

In andere woorden, wat het feest of evenement ook is dat je gaat organiseren, voor een vleugje verfijning en romantiek zit je met een klassiek orkest goed. Zo kan je, bijvoorbeeld, gaan voor het klassieke strijkersensemble “Vivre”, een stijlvol ensemble met viool, altviool, en cello. Het klassieke duo Vianova speelt dan weer prachtige klassieke muziek met een duo van piano en viool. Als je het helemaal persoonlijk wil maken, kan je ook La Vera Musica boeken, een duo dat bestaat broer en zus waarbij de zangeres begeleid wordt door haar broer op de piano. Wil je helemaal origineel doen en je gasten iets bieden dat ze hoogstwaarschijnlijk nog nooit hebben gezien? Ga dan voor het Biancia Quartet, een Argentijns blazerensemble van saxofonisten dat zwoele tango en moderne stukken speelt. Dit en nog veel meer is mogelijk met de hulp van Evenses, dus neem gerust contact met ons op als je de opties voor jouw evenement wil bespreken.

Enkele dingen om op te letten bij het boeken van een klassiek orkest

Het is helemaal niet moeilijk om een klassiek orkest te boeken voor je feest of ceremonie, maar het is wel belangrijk om met enkele dingen rekening te houden. Zo zijn, bijvoorbeeld, de grootte van het ensemble in relatie tot de beschikbare ruimte op locatie, het repertoire dat ze kunnen spelen, en de tijd van het jaar in welke je hen graag wil boeken allemaal factoren die het boekingsproces kunnen beïnvloeden. Daarnaast is ook, bijvoorbeeld, het budget en of het orkest daarbinnen past een belangrijk iets om mee rekening te houden. Om je alvast een eindje op weg te helpen, zetten we hieronder enkele tips voor het boeken van een klassiek orkest voor je evenement of feest.

De omvang van het orkest

Om te beginnen is het nuttig om voor jezelf, in ieder geval min of meer, uit te maken wat voor soort orkest je graag zou willen zien op je feest. Zijn er bepaalde instrumenten die je absoluut wel of juist niet wil horen? Wat voor sfeer wil je oproepen tijdens het evenement? Moet het een concert worden of zal het orkest eerder achtergrondmuziek spelen? Dit soort vragen kunnen je helpen om een idee te krijgen van hoe groot het orkest is dat je graag zou willen boeken. De leidende draad hierbij is natuurlijk de ruimte die er op de locatie van het feest kan worden vrijgemaakt voor de hele set-up. Wees er zeker van dat je nagaat of er genoeg ruimte is alvorens over te gaan tot het boeken van het klassieke orkest van jouw keuze.

Check wat materiaal van andere optredens

Net als bij het boeken van andere live acts is het een goed idee om online materiaal op te zoeken van de klassieke orkesten die je leuk lijken. Om die reden bieden wij op onze website profielen aan van de klassieke orkesten met wie wij samenwerken, en geven wij mensen die al eens met hen hebben samengewerkt of hen hebben zien optreden ook de kans om reviews achterlaten. Daarnaast kan je ook een kijkje op social media nemen en zien of je video's kan vinden van de orkesten in kwestie.

De prijs van het orkest

Over het algemeen zal je als organisator ook te maken hebben met een budget. Dit gaat vaak hand in hand met de locatie en de opties die je hebt voor het boeken van een klassiek orkest. We raden daarom aan om al vrij vroeg in het boekingsproces naar de prijs van de orkesten die je leuk lijken te vragen. Het voordeel van een orkest is dat je vaak de mogelijkheid hebt om de samenstelling ervan mede te bepalen. Zo kan je, bijvoorbeeld, vragen of er bepaalde instrumenten kunnen worden toegevoegd aan het ensemble of dat het ensemble juist iets verkleind wordt in verband met de beschikbare ruimte op de locatie van het feest. Op deze manier heb je normaal gezien een stuk meer opties die binnen je budget passen. Let ook goed op of elementen als het transport en de benodigde uitrustingen worden verzorgd door het orkest zelf, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Het type optreden waar je naar op zoek bent

Zoals we al eerder schreven, het ene klassieke orkest zal beter bij jouw ideëen voor het feest passen dan een ander. Om die reden is het erg belangrijk om te weten wat de rol zal zijn van het orkest dat je wil boeken. Je kan het orkest bijvoorbeeld gedurende een diner of een receptie op de achtgrond rustige stukken laten spelen, maar je kan ook een klassiek orkest boeken dat een heel concert geeft voor je gasten. Iedere set-up heeft bepaalde specifieke karakteristieken qua grootte, instrumenten, en repertoire, om maar wat factoren te noemen. Een uitmuntend orkest voor concerten is misschien een stuk minder geschikt voor een avondlang achtergrondmuziek spelen, en vice versa. Hou dus rekening met het type optreden waar je naar op zoek bent bij het boeken van een klassiek orkest.

Vraag naar repertoires van de orkesten die je leuk vindt

Één van de grote pluspunten van het boeken van een klassiek orkest is dat het, net als veel andere live acts, een persoonlijke touch geeft aan het feest of het evenement dat je organiseert. Zeker wanneer de interactie tussen de leden van het orkest en je gasten goed is, kan een live act van grote toegevoegde waarde zijn. Vraag daarom ook naar de repertoires van de bands die je in overweging neemt. Bepaalde orkesten hebben voorkeuren qua muziekstijl en stukken, terwijl je zelf misschien ook wel een paar requests hebt. Door een klassiek orkest te boeken, kan je bijvoorbeeld het lievelingsliedje van je grootvader laten spelen op zijn tachtigste verjaardag, of vragen of ze het Nederlands volkslied spelen op een Koningsdagevenement. Normaal gezien staan de ensembles open voor aanvragen, dus bespreek dat zeker met hen.

Klassiek orkest boeken voor uw feest, bruiloft of evenement? Bij Evenses kunt u voor elke gelegenheid de mooiste klassieke ensembles huren. Onze muziek orkesten geven een klassieke muzikale omlijsting op uw gelegenheid met een chique uitstraling. Onze Nederlandse muzikanten van de klassieke muziekgroepen staan voor u klaar om uw evenement fantastisch te maken. Zoek niet verder voor het vinden van het beste orkest van Nederland!

Evenses biedt u een breed scala aan muziekgroepen. Onze klassieke orkesten kunnen op de achtergrond spelen tijdens uw diner, receptie, ceremonie en trouwfeest. Wanneer u meer een concert gevoel wenst, kunnen onze professionele muzikanten op de voorgrond treden om op deze manier uw gasten een echte show te geven. Enorm prettig om naar te kijken en te luisteren. Zo kunt u een selectie van klassieke muziek aanvragen opgevoerd door professionele muzikanten. De orkest formaties zijn in te zetten met verschillende orkest instrumenten. Wellicht wilt u enkel strijkers, bijvoorbeeld een violist, altviolist en cellist. Ook kunt u voor een uitgbreidere orkest kiezen met een pianist, zangeres en slaginstrumenten. Elke professionele artiest van het klassiek orkest is op basis van enthousiasme, muzikaliteit en ervaring persoonlijk gecontracteerd.

Klassiek orkest huren voor uw jubileum, ceremonie of event

Om meer informatie te krijgen over de prijzen, kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Hierin staan de kosten en de totaalprijs die Evenses hanteert voor de verhuur van elke orkest groep. Scroll ook naar beneden voor meer informatie voor de verhuur van klassieke orkesten op Nederlandse feesten, bruiloften en evenementen of neem contact op met één van onze medewerkers voor het te boeken klassiek orkest. Zou u graag meer willen weten over het boeken van een klassiek orkest? Lees hieronder dan verder in de blog.Wat is een klassiek orkest?

Een klassiek orkest is een groep muzikanten die samen klassieke muziek uitvoeren. Het bestaat meestal uit een combinatie van blaasinstrumenten, slagwerk, strijkinstrumenten en soms ook piano of harp. De muzikanten in een klassiek orkest zijn vaak getrainde professionals die veel ervaring hebben met het uitvoeren van complexe muziekstukken.

Wat wordt er allemaal geregeld bij een boeking van een orkest?

Bij het boeken van een orkest via Evenses wordt alles van de reiskosten tot de benodigde instrumenten en techniek geregeld. U ontvangt een volledig vrijblijvende offerte met een totaalprijs, zo staat u niet ineens voor een verrassing na een geslaagde gelegenheid.

Hoe lang treedt een orkest op?

De lengte van de optredens van de orkesten ligt aan de duur die u wilt dat ze spelen op uw evenement. Neem wel aan dat bij het inschakelen van een groot muziekorkest het vaak gunstiger is ze voor meer dan twee uur te boeken, omdat de initiële kosten hoger liggen in verband met opbouw en voorbereiding.

Wat gebeurt er als een orkest door overmacht niet kan optreden?

Wij garanderen altijd een passende vervanging voor uw evenement bij een afzegging van onze artiesten. Zo staat u niet met een leeg podium op uw feest en kunt u er zeker van zijn dat alles goed verloopt.

Hoeveel kost het boeken van een orkest?

De kosten van het boeken van een orkest hangt heel erg af van de samenstelling van het orkest, des te meer artiesten er ingeschakeld worden des te duurder het wordt. Neem wel aan dat ongeveer duizend euro de bodem ligt voor een groot orkest. Bij een strijkersensemble ligt dit lager. U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen om meer inzage te krijgen hoe veel uw favoriete orkest gaat kosten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar