Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Gitarist Roel
100% match

Gitarist Roel

Deze gitarist heeft door zijn indrukwekkende gitaarspel menig muziekliefhebber kunnen raken.
Roel is cum laude afgestudeerd op het conservatorium Tilburg in de klassieke muziek. In deze perio...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 675 - € 795
Yuri
100% match

Yuri

Feestzanger Yuri is een allround zanger-gitarist. Te boeken voor uw feest, receptie en borrel.
Zanger-gitarist Yuri is van verschillende markten thuis en u kunt hem boeken voor allerlei geleg...
Lees meer

4,9 (9 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
Eazy Elwin
100% match

Eazy Elwin

Akoestische easy listening muziek met Eazy Elwin
Eazy Elwin is muzikant in hart en nieren en maakt graag verbinding met zijn publiek. Naast optreden in diverse formaties, van solo tot aan du...
Lees meer

4,7 (6 Beoordelingen)
€ 550 - € 1210
Zanger - Gitarist Alexander
100% match

Zanger - Gitarist Alexander

Ervaar de Passie van Zanger-Gitarist Alexander!
Op 6-jarige leeftijd begon Alexander zijn muzikale reis, toen hij zijn eerste klassieke gitaarlessen kreeg. Het vuur van de muziek werd in hem ...
Lees meer

€ 545 - € 1050
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Gitarist

Ga je een cowboyfeestje organiseren voor je jongste zoon en ben je op zoek naar een verrassing voor hem? Houdt je tante of oom net zoveel van gitaristen hun muziek als jij? Heb je het gevoel dat de laatste details voor dat avondje tapas en dansen met vrienden nog ontbreken? Of zijn je partner en jij fans van rock 'n roll, en lijkt een live performance op jullie trouwdag je helemaal te gek? Misschien is het dan wel een leuk idee om een gitarist te boeken. Gitaristen zijn tegenwoordig ontzettend in. Een live optreden van een professioneel artiest met een gitaar kan net dat authentieke tintje zijn dat jouw feest of evenement onvergetelijk maakt voor iedereen. Dit is ook een van de redenen waarom er gitaristen gezocht worden, voor de 'onvergetelijke avond.'

Het boeken van een gitarist hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel handig om in ieder geval iets van een idee te hebben van wat voor feest je gaat organiseren en het type gitaar dat daar het beste bij past. Hierdoor zijn er gitaristen gezocht. Het boeken van een gitarist is namelijk één ding, maar er bestaat heel veel variatie op het gebied van gitaren en gitaristen. Van klassieke gitaren en Spaanse gitaren tot jazz gitaren en elektrische gitaren. Er bestaan veel verschillende soorten gitaren en niet ieder type zal even goed passen bij het feest of evenement dat je gaat organiseren Vandaar dat er ook verschillende gitaristen zijn voor elke genre.

Om die reden is het dan ook een goed idee om bij het boeken van een gitarist samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio professionele gitaristen met wie we al talloze keren samen hebben gewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte gitarist kan boeken voor jouw feest. Wanneer u gitaristen boekt, zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Dit doen wij omdat Evenses uw erkend boekingskantoor is. U doet uw aanvraag en wij regelen alles achter de schermen. Wij zorgen ervoor dat uw dag een succes wordt. Een gitaristen boeken of huren? Ja, het is mogelijk! Heeft u nog andere vragen? Bel ons op 020-260004, u kunt een e-mail naar info@evenses.com sturen of gebruik het online contactformulier. Mocht je eerst zelf het aanbod willen verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste selectie maken. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op **gitaarmuziek **en waarom het zo'n goed idee kan zijn om gitaristen te gaan boeken.

Een stukje gitaargeschiedenis

De eerste gitaar-achtige instrumenten werden eeuwen geleden al gebruikt in verschillende regio's ter wereld, al betrof het in deze vroege gevallen vooral instrumenten die kunnen worden vergeleken met de hedendaagse gitaar omdat ze ook met snaren werden bespeeld. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan de kithara, een snaarinstrument uit de Griekse Oudheid, of de Vroeg-Middeleeuwse citole. Bij beide snaarinstrumenten zijn duidelijke overeenkomsten met de moderne gitaar aan te wijzen, maar op basis van onder andere het gebruik en het geluid bestaan er aanzienlijke verschillen. Desalniettemin worden dergelijke instrumenten gezien als de voorlopers van de gitaar, wat dus betekent dat de wortels van de gitaar zoals wij die kennen in de Middeleeuwen of zelfs nog eeuwen daarvoor liggen.

Er worden gitaristen gezocht die beschikken over over een hedendaagse type gitaar. Er wordt niet gezocht naar een zanger met een luit of een kithara. De gitaar behoort toe aan de instrumentenfamilie genaamd de chordofonen, waarvan de productie van geluid afhankelijk is van trillende snaren. Onder de chordofonen vallen gebruikelijke snaarinstrumenten als de viool en de gitaar, maar ook toetsinstrumenten zoals de piano. Als we het specifiek hebben over de gitaar, dan hebben we het over een zogenaamde samengestelde chordofoon, wat wil zeggen dat de resonator (een ander woord voor het klankbord, waar dus de toon en de sterkte van het geluid wordt bepaald) van het instrument integraal deel uitmaakt van het geheel. In andere woorden, bij deze groep chordofonen kan de resonator niet worden verwijderd zonder dat het instrument onbespeelbaar wordt.

De vroegste versie van de hedendaagse gitaar, in ieder geval op basis van de vorm en bouwprincipes, is de prachtige Spaanse barokgitaar uit het einde van de zestiende eeuw. Tegen het einde van de achtiende eeuw kreeg deze zogenaamde “guitarra española” een zesde paar snaren, een principe dat we in veel moderne gitaren nog steeds terug zien. De Spaanse gitaarbouwer** Antonio de Torres Jurado**, ook wel gekend als “de vader van de moderne klassieke gitaar”, bouwde rond het jaar 1884 de eerste versies van de klassieke gitaren die vandaag de dag nog steeds zo populair zijn. Een weetje voor de liefhebbers, als jullie het nog niet wisten: in het heden wordt een instrument van bouwerij De Torres in de gitaarwereld op dezelfde manier beschouwd als het beroemde merk Stradivarius in de vioolwereld.

De ene gitaar is de andere niet

Eerder is al aangehaald dat er verschillende typen gitaren bestaan, voor verschillende type gitaristen, met ieder zijn eigen geschiedenis, vorm, en klank. Van mooi gedecoreerde Spaanse gitaren en flamencogitaren tot basgitaren en elektrische gitaren, er bestaat zeer veel variatie binnen de familie van de gitaar. Om deze reden, en om je van wat extra informatie te voorzien in het geval je een gitarist boekt, is het wel interessant om kort wat dieper in te gaan op enkele van de meest voorkomende gitaarsoorten.

Om te beginnen is er natuurlijk de klassieke gitaar, ook wel de Spaanse gitaar genoemd. Deze gitaar heeft eigenlijk de basis gevormd voor vrijwel alle andere gitaarsoorten die we tegenwoordig kennen, en zeker binnen de familie van de Spaanse gitaren waartoe onder andere de flamencogitaar en steelstringgitaar behoren. Simpel uitgelegd komt het geluid bij een Spaanse gitaar van twee soorten snaren: snaren van nylon en bassnaren met metaalomsponnen zijdevezels. Onder andere de Spaanse gitarist Narciso Yepes en de Amerikaanse gitarist Randy Rhoads (lid van Ozzy Osbourne) zijn wereldberoemde bespelers van de klassieke gitaar.

Één van de tijdperken die in één adem genoemd wordt met de gitaar is het Amerikaanse Wilde Westen. De typische westerngitaar, welke ook wel steelstringgitaar wordt genoemd, is een akoestische gitaar met snaren van staal. Net als de Spaanse gitaar heeft ook de westerngitaar zes snaren en wordt er vaak gerefereerd aan dit type gitaar als simpelweg “de akoestische gitaar”, vooral in tegenstelling tot de elektrische gitaar. Dat komt omdat de westerngitaar de afgelopen honderd jaar, vooral door toedoen van de Amerikaanse entertainmentsector, synoniem is geworden voor “de gitaar”.

Een ander zeer populair type gitaar is de elektrische gitaar, al werd de eerste versie van dit type pas aan het begin van de jaren dertig gebouwd. Pas vanaf de eerste officiële opname met een elektrische gitaar, in 1937 door de Amerikaanse jazzgitarist Eddie Durham, begon dit type gitaar echt aan populariteit te winnen. In de decennia die daarop volgden, werd de elektrische gitaar een onmisbaar onderdeel van uiteenlopende muziekgenres, variërend van blues en jazz tot rock en popmuziek. Ook binnen de familie van de elektrische gitaar bestaan weer verschillende ontwerpen, waaronder de solid body en de hollow body. Onder andere de Amerikaanse rocker  Jimi Hendrix, de Engelse gitarist van de Rolling Stones Keith Richards, en de Engelse rock- en blueszanger Eric Clapton worden beschouwd als virtuozen met de elektrische gitaar.

Een laatste type gitaar dat dankzij de populariteit ervan in het Westen ook het vermelden waard is, is de basgitaar. Er bestaan zowel elektrische als akoestische basgitaren, en beide lijken zeer sterk op de normale (lees: non-bas) elektrische gitaar en akoestische gitaar, respectievelijk. In het geval van de elektrische basgitaar kunnen zowel de tonen als het aantal snaren verschillen van een normale elektrische gitaar, terwijl een akoestische basgitaar over een lagere toonhoogte dan een normale akoestische gitaar beschikt en vaak ook slechts vier snaren heeft. Ook qua vorm van de klankkast en het geproduceerde geluid bestaan er belangrijke verschillen tussen normale gitaren en basgitaren. Zowel de elektrische als de akoestische basgitaar heeft een andere rol in de muziek dan de normale elektrische en akoestische gitaar, aangezien de basgitaar behoort tot de ritmesectie. Toch maken de verschillende ritmes gitaristen uniek.

Wat Evenses voor je kan betekenen

Zoals je ondertussen wel beseft, hoeft het boeken van een gitarist helemaal niet moeilijk te zijn, maar is het wel nuttig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben naar wat voor gitaar of soort muziek je op zoek bent. Daarom is het zo belangrijk om van te voren onderzoek te doen naar een gitarist. Dan kunnen wij u namelijk helpen met een gitarist boeken. Net zoals er talloze soorten gitaren bestaan, krijg je ook te maken met enorme variatie op het gebied van gitaristen om te boeken.

Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan gitaristen, waaronder jazzgitaristen, klassieke gitaristen, en elektrische gitaristen, die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Daarnaast kan je bij Evenses ook gitaristen boeken in combinatie met andere muzikale elementen, zoals bijvoorbeeld zang of een DJ-set. Of je nou een romantische ceremonie organiseert en deze wil voorzien van een passend achtergrondmuziekje door een live artiest, of een knallend verjaardagsfeest wil geven waarbij de DJ wordt vergezeld door een live gitarist met elektrische gitaar, we helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Om je feest helemaal een persoonlijke finishing touch te geven, kan je ook gaan voor een zanger-gitarist die zijn eigen repertoire aanvult met jouw favoriete liedjes. Dit doen deze gitaristen graag voor u.

Bij het boeken van een gitarist is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van gitaristen. Evenses is zo'n partij. Wij zijn al jarenlang actief in de wereld van evenementen en entertainment, en hebben door de jaren heen al honderden verschillende acts geboekt. Met behulp van deze korte inleiding en de zoekmachine op onze website kan je alvast op verkenning gaan, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een gitarist of gitaristen. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de gitarist boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Gitarist huren voor uw evenement, bruiloft, jubileum of verjaardag? Bij Evenses hebben we een groot assortiment aan instrumentale gitaristen, (bekende) zanger-gitaristen en dj's in combinatie met gitaristen. Een dj met gitarist bijvoorbeeld zorgt voor een uniek geluid en laat een bijzondere indruk achter bij uw gasten. Daarnaast kan een instrumentale gitarist zoals Mart door zijn indrukwekkende gitaarspel menig muziekliefhebber raken. Mocht u liever een gitaarband of troubadour voor feesten en andere partijen willen huren, kan dat ook.

Evenses levert gitaristen van hoge kwaliteit. Naast gitaar leren spelen en het volgen van gitaarles hebben velen een conservatorium opleiding gevolgd en jarenlange ervaring in optreden en entertainen.

Evenses levert u vrijblijvend een aanbod op maat.

Onze artiesten spelen onder andere Spaanse gitaar, jazz gitaar, klassieke gitaar, akoestischeelektrische gitaar. Neem gerust contact met ons op. Wij kijken samen met u naar uw wensen en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.Wat voor muziek speelt een gitarist?

Een gitarist kan verschillende soorten muziek spelen, van rock tot pop en klassiek. Vaak bieden gitaristen een breed repertoire van muziekstukken aan, maar het is altijd goed om te informeren welke soorten muziek een gitarist kan spelen.

Hoe kan ik bepalen welk instrument geschikt is voor het evenement?

Het type instrument dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, zijn er andere instrumenten passend dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat u adviseren met behulp van een omschrijving van de gelegenheid en de gasten. Wij helpen graag.

Kan een instrumentale muzikant buiten optreden?

Bij het boeken van een solist voor een buitenlocatie moet u rekening houden met het weer en de omgeving. Zorg ervoor dat de muzikant beschermd is tegen regen of wind en dat ze het geluid kunnen versterken als dat nodig is. Het kan ook helpen om een back-up plan te hebben in geval van slecht weer. Zeker in de winter kunnen de meeste muzikanten niet optreden buiten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar