Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Gitarist Roel
100% match

Gitarist Roel

Deze gitarist heeft door zijn indrukwekkende gitaarspel menig muziekliefhebber kunnen raken.
Roel is cum laude afgestudeerd op het conservatorium Tilburg in de klassieke muziek. In deze perio...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 850 - € 1615
Zanger gitarist Hans
100% match

Zanger gitarist Hans

De zanger gitarist die zich aanpast aan al uw wensen!
Wilt u dansen? Dan danst hij met u mee. Wilt u een relaxed achtergrondmuziekje? Dan verzorgt hij dat. Zanger-gitarist Hans is een allro...
Lees meer

€ 595 - € 1250
Gitariste/Pianiste Mariska
100% match

Gitariste/Pianiste Mariska

Mariska ondersteund haar mooie stem zelf door de warme klanken van haar gitaar en pianospel
Biografie Mariska Mariska is een sologitariste, die al vanaf haar jeugd muziek maakt en zingt. Ha...
Lees meer

€ 450 - € 1100
Gitarist Antonio
100% match

Gitarist Antonio

Deze professionele gitarist betoverd u en uw gasten gegarandeerd met zijn prachtige gitaarspel.
Wie is Antonio? Antonio, de veelzijdige muzikant uit Kroatië, heeft jarenlange ervaring in ee...
Lees meer

€ 495 - € 1100
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Gitarist

Ga je een cowboyfeestje organiseren voor je jongste zoon en ben je op zoek naar een verrassing voor hem? Houdt je tante of oom net zoveel van gitaristen hun muziek als jij? Heb je het gevoel dat de laatste details voor dat avondje tapas en dansen met vrienden nog ontbreken? Of zijn je partner en jij fans van rock 'n roll, en lijkt een live performance op jullie trouwdag je helemaal te gek? Misschien is het dan wel een leuk idee om een gitarist te boeken. Gitaristen zijn tegenwoordig ontzettend in. Een live optreden van een professioneel artiest met een gitaar kan net dat authentieke tintje zijn dat jouw feest of evenement onvergetelijk maakt voor iedereen. Dit is ook een van de redenen waarom er gitaristen gezocht worden, voor de 'onvergetelijke avond.'

Het boeken van een gitarist hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel handig om in ieder geval iets van een idee te hebben van wat voor feest je gaat organiseren en het type gitaar dat daar het beste bij past. Hierdoor zijn er gitaristen gezocht. Het boeken van een gitarist is namelijk één ding, maar er bestaat heel veel variatie op het gebied van gitaren en gitaristen. Van klassieke gitaren en Spaanse gitaren tot jazz gitaren en elektrische gitaren. Er bestaan veel verschillende soorten gitaren en niet ieder type zal even goed passen bij het feest of evenement dat je gaat organiseren Vandaar dat er ook verschillende gitaristen zijn voor elke genre.

Om die reden is het dan ook een goed idee om bij het boeken van een gitarist samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio professionele gitaristen met wie we al talloze keren samen hebben gewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte gitarist kan boeken voor jouw feest. Wanneer u gitaristen boekt, zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Dit doen wij omdat Evenses uw erkend boekingskantoor is. U doet uw aanvraag en wij regelen alles achter de schermen. Wij zorgen ervoor dat uw dag een succes wordt. Een gitaristen boeken of huren? Ja, het is mogelijk! Heeft u nog andere vragen? Bel ons op 020-260004, u kunt een e-mail naar info@evenses.com sturen of gebruik het online contactformulier. Mocht je eerst zelf het aanbod willen verkennen, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste selectie maken. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op **gitaarmuziek **en waarom het zo'n goed idee kan zijn om gitaristen te gaan boeken.

Een stukje gitaargeschiedenis

De eerste gitaar-achtige instrumenten werden eeuwen geleden al gebruikt in verschillende regio's ter wereld, al betrof het in deze vroege gevallen vooral instrumenten die kunnen worden vergeleken met de hedendaagse gitaar omdat ze ook met snaren werden bespeeld. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan de kithara, een snaarinstrument uit de Griekse Oudheid, of de Vroeg-Middeleeuwse citole. Bij beide snaarinstrumenten zijn duidelijke overeenkomsten met de moderne gitaar aan te wijzen, maar op basis van onder andere het gebruik en het geluid bestaan er aanzienlijke verschillen. Desalniettemin worden dergelijke instrumenten gezien als de voorlopers van de gitaar, wat dus betekent dat de wortels van de gitaar zoals wij die kennen in de Middeleeuwen of zelfs nog eeuwen daarvoor liggen.

Er worden gitaristen gezocht die beschikken over over een hedendaagse type gitaar. Er wordt niet gezocht naar een zanger met een luit of een kithara. De gitaar behoort toe aan de instrumentenfamilie genaamd de chordofonen, waarvan de productie van geluid afhankelijk is van trillende snaren. Onder de chordofonen vallen gebruikelijke snaarinstrumenten als de viool en de gitaar, maar ook toetsinstrumenten zoals de piano. Als we het specifiek hebben over de gitaar, dan hebben we het over een zogenaamde samengestelde chordofoon, wat wil zeggen dat de resonator (een ander woord voor het klankbord, waar dus de toon en de sterkte van het geluid wordt bepaald) van het instrument integraal deel uitmaakt van het geheel. In andere woorden, bij deze groep chordofonen kan de resonator niet worden verwijderd zonder dat het instrument onbespeelbaar wordt.

De vroegste versie van de hedendaagse gitaar, in ieder geval op basis van de vorm en bouwprincipes, is de prachtige Spaanse barokgitaar uit het einde van de zestiende eeuw. Tegen het einde van de achtiende eeuw kreeg deze zogenaamde “guitarra española” een zesde paar snaren, een principe dat we in veel moderne gitaren nog steeds terug zien. De Spaanse gitaarbouwer** Antonio de Torres Jurado**, ook wel gekend als “de vader van de moderne klassieke gitaar”, bouwde rond het jaar 1884 de eerste versies van de klassieke gitaren die vandaag de dag nog steeds zo populair zijn. Een weetje voor de liefhebbers, als jullie het nog niet wisten: in het heden wordt een instrument van bouwerij De Torres in de gitaarwereld op dezelfde manier beschouwd als het beroemde merk Stradivarius in de vioolwereld.

De ene gitaar is de andere niet

Eerder is al aangehaald dat er verschillende typen gitaren bestaan, voor verschillende type gitaristen, met ieder zijn eigen geschiedenis, vorm, en klank. Van mooi gedecoreerde Spaanse gitaren en flamencogitaren tot basgitaren en elektrische gitaren, er bestaat zeer veel variatie binnen de familie van de gitaar. Om deze reden, en om je van wat extra informatie te voorzien in het geval je een gitarist boekt, is het wel interessant om kort wat dieper in te gaan op enkele van de meest voorkomende gitaarsoorten.

Om te beginnen is er natuurlijk de klassieke gitaar, ook wel de Spaanse gitaar genoemd. Deze gitaar heeft eigenlijk de basis gevormd voor vrijwel alle andere gitaarsoorten die we tegenwoordig kennen, en zeker binnen de familie van de Spaanse gitaren waartoe onder andere de flamencogitaar en steelstringgitaar behoren. Simpel uitgelegd komt het geluid bij een Spaanse gitaar van twee soorten snaren: snaren van nylon en bassnaren met metaalomsponnen zijdevezels. Onder andere de Spaanse gitarist Narciso Yepes en de Amerikaanse gitarist Randy Rhoads (lid van Ozzy Osbourne) zijn wereldberoemde bespelers van de klassieke gitaar.

Één van de tijdperken die in één adem genoemd wordt met de gitaar is het Amerikaanse Wilde Westen. De typische westerngitaar, welke ook wel steelstringgitaar wordt genoemd, is een akoestische gitaar met snaren van staal. Net als de Spaanse gitaar heeft ook de westerngitaar zes snaren en wordt er vaak gerefereerd aan dit type gitaar als simpelweg “de akoestische gitaar”, vooral in tegenstelling tot de elektrische gitaar. Dat komt omdat de westerngitaar de afgelopen honderd jaar, vooral door toedoen van de Amerikaanse entertainmentsector, synoniem is geworden voor “de gitaar”.

Een ander zeer populair type gitaar is de elektrische gitaar, al werd de eerste versie van dit type pas aan het begin van de jaren dertig gebouwd. Pas vanaf de eerste officiële opname met een elektrische gitaar, in 1937 door de Amerikaanse jazzgitarist Eddie Durham, begon dit type gitaar echt aan populariteit te winnen. In de decennia die daarop volgden, werd de elektrische gitaar een onmisbaar onderdeel van uiteenlopende muziekgenres, variërend van blues en jazz tot rock en popmuziek. Ook binnen de familie van de elektrische gitaar bestaan weer verschillende ontwerpen, waaronder de solid body en de hollow body. Onder andere de Amerikaanse rocker  Jimi Hendrix, de Engelse gitarist van de Rolling Stones Keith Richards, en de Engelse rock- en blueszanger Eric Clapton worden beschouwd als virtuozen met de elektrische gitaar.

Een laatste type gitaar dat dankzij de populariteit ervan in het Westen ook het vermelden waard is, is de basgitaar. Er bestaan zowel elektrische als akoestische basgitaren, en beide lijken zeer sterk op de normale (lees: non-bas) elektrische gitaar en akoestische gitaar, respectievelijk. In het geval van de elektrische basgitaar kunnen zowel de tonen als het aantal snaren verschillen van een normale elektrische gitaar, terwijl een akoestische basgitaar over een lagere toonhoogte dan een normale akoestische gitaar beschikt en vaak ook slechts vier snaren heeft. Ook qua vorm van de klankkast en het geproduceerde geluid bestaan er belangrijke verschillen tussen normale gitaren en basgitaren. Zowel de elektrische als de akoestische basgitaar heeft een andere rol in de muziek dan de normale elektrische en akoestische gitaar, aangezien de basgitaar behoort tot de ritmesectie. Toch maken de verschillende ritmes gitaristen uniek.

Wat Evenses voor je kan betekenen

Zoals je ondertussen wel beseft, hoeft het boeken van een gitarist helemaal niet moeilijk te zijn, maar is het wel nuttig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben naar wat voor gitaar of soort muziek je op zoek bent. Daarom is het zo belangrijk om van te voren onderzoek te doen naar een gitarist. Dan kunnen wij u namelijk helpen met een gitarist boeken. Net zoals er talloze soorten gitaren bestaan, krijg je ook te maken met enorme variatie op het gebied van gitaristen om te boeken.

Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan gitaristen, waaronder jazzgitaristen, klassieke gitaristen, en elektrische gitaristen, die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Daarnaast kan je bij Evenses ook gitaristen boeken in combinatie met andere muzikale elementen, zoals bijvoorbeeld zang of een DJ-set. Of je nou een romantische ceremonie organiseert en deze wil voorzien van een passend achtergrondmuziekje door een live artiest, of een knallend verjaardagsfeest wil geven waarbij de DJ wordt vergezeld door een live gitarist met elektrische gitaar, we helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Om je feest helemaal een persoonlijke finishing touch te geven, kan je ook gaan voor een zanger-gitarist die zijn eigen repertoire aanvult met jouw favoriete liedjes. Dit doen deze gitaristen graag voor u.

Bij het boeken van een gitarist is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van gitaristen. Evenses is zo'n partij. Wij zijn al jarenlang actief in de wereld van evenementen en entertainment, en hebben door de jaren heen al honderden verschillende acts geboekt. Met behulp van deze korte inleiding en de zoekmachine op onze website kan je alvast op verkenning gaan, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een gitarist of gitaristen. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de gitarist boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Gitarist huren voor uw evenement, bruiloft, jubileum of verjaardag? Bij Evenses hebben we een groot assortiment aan instrumentale gitaristen, (bekende) zanger-gitaristen en dj's in combinatie met gitaristen. Een dj met gitarist bijvoorbeeld zorgt voor een uniek geluid en laat een bijzondere indruk achter bij uw gasten. Daarnaast kan een instrumentale gitarist zoals Mart door zijn indrukwekkende gitaarspel menig muziekliefhebber raken. Mocht u liever een gitaarband of troubadour voor feesten en andere partijen willen huren, kan dat ook.

Evenses levert gitaristen van hoge kwaliteit. Naast gitaar leren spelen en het volgen van gitaarles hebben velen een conservatorium opleiding gevolgd en jarenlange ervaring in optreden en entertainen.

Evenses levert u vrijblijvend een aanbod op maat.

Onze artiesten spelen onder andere Spaanse gitaar, jazz gitaar, klassieke gitaar, akoestischeelektrische gitaar. Neem gerust contact met ons op. Wij kijken samen met u naar uw wensen en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar