1 filter
Sorteer op: Relevantie
The Piano Man
100% match

The Piano Man

45 Beoordelingen

Een professionele allround pianist, die ieder bestaand lied speelt.

€ 595 - € 1310
Klassieke Pianist Jo
100% match

Klassieke Pianist Jo

5 Beoordelingen

Verbazingwekkende klassieke pianiste die uw gelegenheid kan verzorgen met een prachtige kaarslicht act.

€ 595 - € 1685
The Piano Show
100% match

The Piano Show

6 Beoordelingen

De piano show is feestelijk piano entertainment, waarbij u uw verzoekjes kunt indienen.

€ 1995 - € 3295
Jazz Pianist
100% match

Jazz Pianist

3 Beoordelingen

Deze jazz pianist verzorgt prachtige jazz en achtergrondmuziek.

€ 395 - € 990
Pianist huren? | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Pianist

Pianist inhuren voor uw verjaardag, bruiloft of bedrijfsfeest? Wij van Evenses helpen u hier graag bij. We bieden namelijk een breed assortiment aan van verschillende pianisten die te huur zijn voor uw evenement. In ons aanbod hebben wij klassieke pianisten, jazz pianisten, pop piansten en pianist-entertainers. Voor chiquere gelegenheden komt de klassiek pianist goed tot zijn recht. De jazz- en pop pianist zijn erg geschikt om sfeervolle achtergrond muziek te verzorgen. De pianist-entertainer maakt er met zijn zang en interactie een groot feest van.

De pianisten nemen standaard een digitale piano mee. Als u een piano of vleugel wenst kunnen wij deze ook voor u verzorgen. Wij werken uitsluiten met professionele muzikanten. Al de pianisten in ons aanbod zijn ervaren, netjes verzorgd en goede spelers. Zo bent u er zeker van dat de pianist een goede optreden zal verzorgen.

Pianist inhuren voor uw feest, verjaardag of trouwfeest

Er zijn maar weinig instrumenten die zo veelzijdig zijn als de piano, in ieder geval op het gebied van Westerse muziek. Van klassieke muziek en popmuziek tot jazz en rock 'n roll, de piano heeft de afgelopen eeuw in vrijwel ieder populair genre een plaatsje bemachtigd. Luister maar eens goed naar de liedjes op de radio: de kans is groot dat u in een overgroot deel van die liedjes een soort piano kan herkennen.

Dat betekent dus ook dat u een pianist kunt boeken voor een heel veel verschillende soorten feesten en evenementen. Gaat u binnenkort trouwen met de liefde van uw leven en wilt u de ceremonie laten begeleiden door een pianist als Wibi Soerjadi, de Hit pianist, Jan Vayne, LeeAnn, Cim of Cor Bakker die live jullie favoriete klassieke stukken speelt? Organiseert u het eindejaarsdiner voor uw bedrijf en wilt u tijdens het eten wat kalme achtergrond muziek laten spelen? Of geeft u volgende week een jazzfeestje voor vrienden uit de straat en wilt u ze graag verrassen met een live pianist? Wat voor soort evenement of feest u ook gaat organiseren, de kans is klein dat het boeken van een pianiste niet voor een toegevoegde waarde zorgt. Een live performance van een professionele pianist kan uw feestje net voorzien van dat extra tikkeltje originaliteit en entertainment.

De veelzijdigheid van de piano kan het boeken van een pianist echter ook wat ingewikkelder maken, zeker als u nog niet precies weet wat voor soort evenement u gaat organiseren of naar wat voor soort muzikale begeleiding op zoek bent. Om die reden is het zeker verstandig om daar alvast een goed idee van te vormen, in ieder geval voor uzelf, voordat u begint met het zoeken en boeken van een pianist. Niet iedere pianist zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat u in gedachten heeft.

Om die reden is het dan ook een goed idee om bij het pianist boeken samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid portfolio professionele pianisten met wie we al heel vaak samen hebben gewerkt. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat u de perfecte pianist kunt boeken voor uw feest. U kunt onze event specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Mocht u eerst zelf het aanbod willen verkennen, dan kunt u met de hulp van onze zoekmachine alvast een eerste selectie maken. Daarnaast zullen we hieronder ook wat dieper ingaan op de piano in het algemeen en waar u zeker op moet letten wanneer u een pianist gaat boeken.

Pianist huren.jpg

Een stukje pianogeschiedenis

Het exacte jaar waarin de piano is uitgevonden, is niet bekend, maar we weten wel dat de piano is uitgevonden door de Italiaanse muziekinstrumentenbouwer Bartolomeo Cristofori, ergens rond het jaar 1700. Indertijd werd het nieuwe instrument een pianoforte, of soms fortepiano, genoemd. Zowel het woord piano als het woord forte komt uit de Italiaanse muziekterminologie, waarbij de eerste zacht betekent en de laatste sterk. In de context van de piano refereren deze termen aan de variatie in volume die optreedt als het gevolg van de pianist die de toetsen van de piano zachter of harder indrukt. De fortepiano wordt alom gezien als de voorloper van de hedendaagse piano en is het instrument waar, bijvoorbeeld, Mozart al zijn pianomuziek op heeft gecomponeerd.

De moderne piano is een slag-, toets-, en snaarinstrument waarmee muziek kan worden gemaakt door het gebruik van een combinatie van een klavier (of toetsenbord) en twee of drie pedalen. De klanken worden gecreëerd bij het indrukken van de toetsen van het klavier van de piano, want iedere toets zorgt ervoor dat via een mechanisme de hamers aan de binnenkant tegen de snaren van de piano slaan. Met de pedalen kan de pianist daarna de klanken verder bepalen.

In het geval van een piano met twee pedalen wordt het linkerpedaal wordt ook wel una corda, of één snaar, genoemd, aangezien het indrukken van dit pedaal ervoor zorgt dat de hamer minder snaren met minder kracht raakt, met minder volume als gevolg. Het rechterpedaal wordt ook wel het sustainpedaal genoemd en zorgt ervoor dat bij indrukken alle dempers van de snaren worden gehaald, waardoor de klanken van de toetsen langer doorklinken. Sommige piano's beschikken ook nog over een derde pedaal dat verschillende functies kan hebben. Soms is het een zogenaamd moderatorpedaal waarmee het geluid van de piano gedempt kan worden (bijvoorbeeld als u wilt oefenen zonder al teveel lawaai te maken) en soms betreft het een zogenaamd sostenutopedaal waarmee u alle snaren van de piano kunt laten doorklinken. Dit type pedaal zit over het algemeen enkel op de grotere (vleugel)piano's.

Vandaag de dag bestaan er binnen de familie van de klassieke piano verschillende soorten piano's. De typische, kleinere piano die u zo nu en dan tegenkomt bij mensen thuis wordt ook wel buffetpiano of huiskamerpiano genoemd. Dit type heeft de snaren in een verticale samenstelling liggen en produceert een minder krachtig geluid dan een vleugelpiano. Bij een vleugelpiano liggen de snaren horizontaal in een vlak en kan de pianist een groter volume creëeren. Ook de projectie van het geluid is beter in het geval van een vleugel. Verder heeft de afgelopen decennia ook de elektrische piano of keyboard aan populariteit gewonnen, met dank aan vooral de techno en de rockmuziek.

Pianist inhuren, pianist.jpg

Enkele punten om rekening mee te houden bij het boeken van een pianist

Een pianist boeken is op zich niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om met belangrijke factoren rekening te houden tijdens het boekingsproces. Dat komt onder andere door de verschillende soorten piano's die er bestaan en doordat het een relatief groot instrument in vergelijking met veel andere instrumenten. Om u alvast op weg te helpen in uw zoektocht naar de perfecte pianist voor uw feest zetten we hieronder enkele van de belangrijkste punten op een rijtje.

De muziek van de pianist

Het is al eerder aangestipt, maar het vinden en boeken van een pianist die precies datgene kan brengen wat u wilt, wordt een stuk makkelijker wanneer u weet wat voor muziek u van hem of haar wilt horen tijdens het evenement. Organiseer u een wat formeler evenement op een vrij grote locatie waarbij rustige achtergrondmuziek perfect zou zijn? Dan is een pianist op een vleugelpiano waarschijnlijk een uitstekende optie. Geeft u een klein feestje met als thema jazz om uw verjaardag te vieren met wat vrienden en familie? Dan is een goede pianist met een simpele huiskamerpiano misschien al voldoende. Wat voor feestje of evenement u ook organiseert: hoe beter u weet naar wat voor pianomuziek u op zoek bent, hoe sneller u de ideale pianist kan boeken als u eenmaal begint met zoeken.

De piano zelf

Is het het soort piano dat u nodig heeft aanwezig op de locatie? Dat is één van de eerste dingen die u uzelf moet vragen wanneer u een pianist gaat boeken. Als u op zoek bent naar een pianist met een keyboard, dan is de kans heel groot dat hij of zij zelf het instrument meebrengt. In het geval van een akoestische piano is dit echter een ander verhaal. Aangezien de pianist normaal gezien niet rond rijdt met een eigen akoestische piano, moet het instrument óf al op locatie zijn óf door u daar worden neergezet. Dit is iets dat u zowel met de verantwoordelijke voor de locatie als met de pianist zelf moet bespreken.

Overige benodigdheden van de pianist

Ter bevordering van de organisatie, maar ook zeker om onaangename budget-gerelateerde verrassingen te voorkomen, is het nuttig om te vragen aan de pianist wat hij of zij nodig zal hebben voor het optreden. Deze wensen kunnen variëren van een parkeerplaats vlakbij de plek waar zal worden opgetreden als de pianist een eigen keyboard meeneemt tot een ruimte om zich te verkleden en het beschikbaar stellen van enkele drankjes en versnaperingen. Er valt vaak wel te onderhandelen over deze overige benodigdheden, dus zorg ervoor dat er duidelijk wordt vastgelegd wat er allemaal inbegrepen zit in de uiteindelijke prijs van de pianist die u gaat boeken.

Wat Evenses voor u kan betekenen

Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid scala aan pianisten, waaronder jazzpianisten, klassieke pianisten, en pianisten met elektrische piano, die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen. Daarnaast kunt u bij ons pianisten boeken die zelf ook zingen. Of u nou een romantische viering van uw trouwdag organiseert en die dag wilt begeleiden met prachtige live pianomuziek, of een zakelijk diner met receptie geeft waarbij u de gasten wilt ontvangen met enkele rustige pianostukken, we helpen u graag om de ideale optie voor uw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een pianist-zanger te boeken kan u uw feest helemaal een persoonlijk tintje geven, zeker als u op voorhand samen met hem of haar de playlist samenstelt.

Bij de pianist boeken is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van pianisten. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de party planning en we hebben door de jaren heen al talloze verschillende acts geboekt. Met behulp van de  zoekmachine op onze website kunt u alvast beginnen aan uw zoektocht, terwijl u ook zeven dagen per week terecht kan bij onze event specialisten met vragen omtrent het boeken van een pianist. U kunt hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kunt u er vanuit gaan dat we samen met u de pianist boeken die perfect past bij het feest of evenement dat u gaat organiseren.

Voor meer informatie of het boeken van een pianist kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar via telefoon of email. Ook kunt u via de website een voorstel aanvragen. Mocht u vragen hebben aarzel dan niet om contact met Evenses op te nemen. Wij helpen u graag met het huren van de juiste pianist.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.