Lustrum, in het latijn Lustra, is ooit begonnen als een zoenoffer die eens per 5 jaar werd gehouden. Tegenwoordig wordt een lustrum vooral in de studentenwereld gebruikt. Elke 5 jaar van het bestaan van een studentenvereniging, dispuut of jaarclub, geven zij een feest. Heel simpel gezegd wordt er elke 5 jaar gevierd dat zij nog bestaan door middel van, een vaak, groots feest. 
Een lustrum is iets wat uw vrienden en u nooit meer willen vergeten. Dit vind natuurlijk maar eens per 5 jaar plaats, en is toch vaak wel een hoogte punt. Het lustrumfeest moet een feest worden dat u voor altijd zult blijven koesteren. Viert u het lustrum samen met uw jaarclub, dispuut, studentenvereniging, studievereniging of bedrijf? Alles is mogelijk. Maak het zo groot en gek als jullie zelf willen om jullie lustrum zo onvergetelijk mogelijk te maken.

Het organiseren van een lustrum kost vaak veel werk. Een groepje mensen wordt vaak aangewezen tot de organisatie van het lustrum. Een lustrum valt op vele verschillende manieren te vieren. Zo kunt u op lustrum reis gaan of een groots lustrumgala of lustrumfeest organiseren. Een lustra kan 1 dag duren, maar ook zeker 10 dagen. In deze 10 dagen kunt u allerlei activiteiten organiseren om uw lustrum het mooiste lustrum ooit te maken. Bent u nou net toevallig diegene die uw lustrumfeest moet organiseren? Vrees dan niet om hulp in te schakelen. Iedereen zijn creativiteit houdt een keer op, advies van een expert is altijd handig. Laat verder vooral al uw creativiteit te loop, er valt altijd te bekijken of deze plannen werkelijkheid kunnen worden voor uw lustrumfeest.

Lustrum

Lustrumgala

Een veel voorkomend feest tijdens een lustra is natuurlijk het lustrumgala. Met zijn allen naar een mooie locatie in Nederland, België of Duitsland. Of het nou in een oud kasteel is of in de feestzaal in de buurt, een gala moet zo mooi mogelijk worden. Alle mannen in rok, strik om en lakschoenen aan en de vrouwen in de mooiste jurken met hoge hakken. Een lustrumgala moet natuurlijk wel dat stapje extra hebben. Allereerst, een fotograaf, zo kunnen jullie van al het moois nagenieten van wat er tijdens het gala gebeurt is. Daarnaast is het lustrumgala natuurlijk het perfecte moment om uit te pakken. Een grote lichtgevende discovloer voor de dansparty na het diner, misschien zelfs een vuurshow en een bekende artiest om uw lustrumgala nooit meer te vergeten.

Lustrum artiesten boeken

Studentenvereniging lustrum

Als studentenvereniging in Nederland mag een lustrum zeker niet ontbreken elke 5 jaar. Een beetje vereniging zorgt er zelfs voor meerdere te kunnen organiseren. Vereniging lustrum, sociëteit lustrum, een commissie lustrum en ga zo maar door. Studenten zien altijd wel een mogelijkheid om een lustrumfeest te vieren. En hoe! Studenten lustrumfeesten staan algemeen bekend in Nederland als grootse feesten. Zij doen dit geen 1 dag, maar minimaal 5 en liever 10 dagen lang. Elke dag worden de grootste feesten, diners of gala’s georganiseerd. Bij deze feesten komen de vetste DJ’s en verschillende bekende artiesten maar al te vaak optreden.

Lustrum artiesten

Bedrijf lustrum

Ook bedrijven kunnen een lustrum vieren. Het zal misschien niet zoals bij de studenten 10 dagen lang duren, maar 1 mooi lustrumfeest op de vrijdag of zaterdag is zeker een optie.  Als bedrijf is een groots feest voor uw personeel natuurlijk altijd leuk en vaak werksfeer bevorderend. Met een leuke band of DJ voor de muziek, en bijvoorbeeld een leuke act wordt uw bedrijfs' lustrum geheid een groots succes. Schroom niet om onze hulp in te schakelen voor uw lustrum.

Lustrum organiseren