Event management

 

Gaan jullie volgend jaar trouwen en willen jullie samen een groot spektakel maken van jullie speciale dag? Wordt je oudste zoon binnenkort achttien, en hebben jullie daarvoor alle familie en vrienden uitgenodigd om het groots te vieren? Of is jullie kantoor dit jaar verantwoordelijk voor het bedrijfsfeest en zouden jullie wel wat hulp kunnen gebruiken bij het in goede banen leiden van het hele evenement? Heb je het wel eens overwogen om professioneel event management boeken om je te ondersteunen bij het organiseren van het feest of evenement in kwestie? Lees meer

 

Event management klinkt misschien een beetje breed of vaak, maar het houdt eigenlijk precies in wat het zegt, namelijk het managen van een evenement. Simpel gezegd refereert event management aan het creëren en ontwikkelen van zowel klein- als grootschalige evenementen, waaronder bruiloften, festivals, conferenties, ceremonies, formele en informele feesten, concerten, en congressen. Onderdelen van professioneel event management zijn, onder andere, het bestuderen van de opdrachtgever, het identificeren van de doelgroep, het bedenken van het concept voor het feest of evenement, en het coördineren van de technische en logistieke elementen in de aanloop naar de gelegenheid.

 

De evenementenindustrie is, zeker aan de hand van de groeiende vraag naar grote muziekfestivals sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, razendsnel gegroeid en omvat nu evenementen in alle soorten en maten, van zakelijke ontbijtbijeenkomsten en privé-verjaardagen tot prijsuitreikingen en de Olympische Spelen. Veel industrieën, liefdadigheidsorganisaties, en belangengroepen organiseren evenementen om zichzelf op de markt te brengen, zakelijke relaties op te bouwen, geld in te zamelen, of prestaties te vieren. In de particuliere sfeer wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van event management voor, bijvoorbeeld verjaardagen en buurtfeestjes, omdat er ook steeds meer professionals en bedrijven zijn die zich specifiek op deze markt richten.

 

Hierdoor is er ook een grote variatie ontstaan wat betreft specialisaties. Zo zijn er, bijvoorbeeld, event management bedrijven die zich enkel richten op corporate events en andere formele bedrijfsactiviteiten, maar ook freelance professionals die zich gespecialiseerd hebben in kinderfeestjes of bruiloften. Dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die een feestje of evenement wil gaan organiseren, aangezien de perfecte match voor jou er zeker tussen zit, maar het kan er ook voor zorgen dat dat het beslissingsproces overweldigender lijkt en een stuk langer duurt.

 

 

Bij Evenses weten we waar het over hebben, want wij zijn zelf al jarenlang actief in de evenementenindustrie. Het boeken van event management hoeft niet per se moeilijk of ingewikkeld te zijn, maar gezien het gevarieerde aanbod professionals in Nederland en België is het vaak wel verstandig om te kiezen voor een partij die al flink wat aantoonbare ervaring heeft op het gebied van event management en planning.

Evenses is zo'n partij, en we stellen onze expertise en ervaring graag ter beschikking, zodat jij het beste event management kan boeken voor jouw feest of evenement. Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Mocht je eerst zelf eens willen kijken wat wij zoal aan kunnen bieden qua event management, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine alvast op verkenning gaan. Verder zullen we hieronder ook iets dieper ingaan op wat het werk van een professional in de sector van het event management precies inhoudt en op wat voor manieren het van toegevoegde waarde kan zijn voor het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

 

 

Enkele kenmerken van een geslaagd feest of evenement

Voor de organisator van een feest of evenement is er niks beters dan te zien en te horen dat mensen zich vermaken. Veel energie, lachende gezichten, en mensen die plezier hebben, dat is wat je wil zien wanneer je een feestje organiseert. Aan de andere kant is het soms hartverscheurend om te zien dat mensen het niet naar hun zin hebben op een feest of evenement waar je zo hard aan hebt gewerkt. Maar wat is nou precies het verschil tussen een geslaagd feestje en een saai evenement? Daar weten onze event management specialisten alles van, maar om je al een eindje op weg te helpen, zetten we hieronder enkele van de belangrijkste kenmerken van een geslaagde organisatie op een rijtje.

 

 

Hoe gedenkwaardig maak je het evenement?

Is er iets aan jouw feest of evenement dat zich onderscheidt van andere gelegenheden, iets waardoor de aanwezige mensen het weken of maanden later nog steeds zouden herinneren? Dit kan onder andere worden gedaan door coole live acts te boeken voor het evenement en door originele activiteiten te organiseren voor de gasten. Zo kan je, bijvoorbeeld, tijdens een feestje met vrienden een professionele sushi-chef laten langskomen om in een uurtje of twee te laten zien hoe iedereen zelf heerlijke verse sushi klaar kan maken. Als je een bruiloft aan het organiseren bent, kan je het bruidspaar bij de locatie aan laten komen in een prachtige sprookjesachtige koets, inclusief Friese trekpaarden en een koetsier in kostuum. Kortom, hoe gedenkwaardiger je het feest of evenement kan maken, hoe langer mensen ze zich zullen herinneren hoe leuk het was.

 

 

Hoe worden de gasten geselecteerd?

Hoe geweldig een feest of evenement ook is en hoe goed het allemaal ook gepland is, uiteindelijk bepalen de aanwezige mensen hoe leuk de gelegenheid wordt. Dit wil zeggen dat het samenstellen van de gastenlijst van groot belang bij event management. Natuurlijk, voor de verjaardag van je vijfjarige zoontje of een kantoorborrel werk je waarschijnlijk niet met een gastenlijst, maar zeker voor grotere evenementen, zoals bruiloften en festivals, kan een goed samengestelde gastenlijst het verschil zijn tussen een geslaagd en een saai feestje. Het is dus belangrijk dat de gelegenheid, het geboekte vermaak, en de persoonlijkheden van de uitgenodigde mensen allemaal goed op elkaar aansluiten. Lijkt het je een goed idee om een professional speaker uit te nodigen voor het bedrijfsfeest komende maand? Zorg dan wel dat je iemand kiest die interessant kan praten over een onderwerp dat te maken heeft met jullie bedrijf en waarin de meeste mensen geïnteresseerd zullen zijn. Gaan jullie binnenkort jullie trouwdag vieren en willen jullie wat live muziek boeken? Kies dan voor een artiest of een band die goed aansluit bij de gelegenheid. In andere woorden, professioneel event management gaat niet alleen over welke cateraar je wil boeken en wat voor decoratie er wordt opgehangen, maar ook over het samenstellen van een passende gastenlijst.

 

 

Hoe vrijgevig ben je naar je gasten toe?

Dat klinkt misschien raar, maar uiteindelijk hopen mensen bepaalde dingen te krijgen wanneer ze worden uitgenodigd op een feest of evenement. We hebben het dan niet enkel over een goody bag of een iets dergelijks, maar ook over, bijvoorbeeld, kennis, sociale connecties, en lekker eten. Denk er maar eens over na: de beste en meest memorabele evenementen waar je zelf bent geweest, boden hoogstwaarschijnlijk ook één of meerdere elementen die jij waardevol acht, zoals, bijvoorbeeld, een interessante spreker, een heerlijk diner, of een superleuke live act. Het is dan ook belangrijk om als organisator vrijgevig te zijn naar jouw gasten toe. Door professioneel event management te boeken, kan je ervoor zorgen dat de verwachtingen van je gasten niet alleen voldaan, maar ook overtroffen worden.

 

 

Hoe consistent ben je in het leveren wat je beloofd?

Dit punt komt in navolging op het vorige punt over vrijgevigheid. Het is namelijk voor het succes van jouw feest of evenement van groot belang dat je consistent bent wat betreft het nakomen van je beloftes? Staat er op de uitnodiging voor jullie bruiloft dat de cateraar speciaal wordt overgevlogen uit Italië? Wees er dan zeker van dat het eten van buitengewone kwaliteit is. Heb je al je collega's verteld dat de kantoorborrel om 18h00 begint in de kroeg op de hoek? Zorg er dan voor dat tegen die tijd alles ter plekke klaar is en staat. Door een uitnodiging te versturen, creër je gelijk verwachtingen bij de mensen die de  uitnodigingen ontvangen. Door niet te voldoen aan deze verwachtingen, riskeer je dat mensen zich teleurgesteld voelen tijdens het evenement, en teleurstelling is geen onderdeel van succesvolle gelegenheden. Probeer dus het verwachtingspatroon van de mensen te managen en zorg ervoor dat je kan leveren wat je belooft. Een ervaren entertainmentbureau als Evenses kan je hierbij heel goed helpen door samen met jou, op basis van onder andere de locatie en het budget, beloften te formuleren waar je aan kan voldoen en die je zo mogelijk zelfs kan overtreffen.

 

 

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om professioneel event management te boeken voor jouw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan specialisten in de wereld van het event management, van professionele leveranciers van licht- en geluidapparatuur, waaronder geluidsversterkers, lichtshows, en DJ-apparatuur, tot cateraars en speciale attracties die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie aan gelegenheden. Daarnaast kunnen wij je ook in contact brengen met professionele acts en artiesten die in samenspel met de geboekte apparatuur voor een knallend spektakel kunnen zorgen.

Door de jaren heen heeft Evenses honderden boekingen voor event management verzorgt voor talloze verschillende feesten en gelegenheden, waaronder verjaardagen, bruiloften, en festivals. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je al eens gaan kijken wat je opties zoal zijn, terwijl je ook zeven dagen per week contact op kan nemen met onze bookers en entertainment specialisten als je vragen hebt wat betreft het boeken van event management. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou het event management boeken dat perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

 

 

Wij werken uitsluitend met professionele Nederlandse artiesten.

Voor uw event of receptie worden vaak zangers of muzikanten geboekt. worden steeds vaker gehuurd. Wanneer u muzikanten in grotere bezetting zoekt voor uw event, dan kunt u een band boeken. Wij bieden voor elke genre en voor elke gelegenheid een band. Pop duo, rock formaties, jazz artiesten of blues muzikanten, alles is mogelijk. Bij veel bruiloft wensen komt een coverband of een van onze bekende bands ter sprake. Wanneer u voor uw trouwfeest feestmuziekwenst, kunt u een van onze coverbands huren. Boekt u liever een diskjockey voor uw drive in show? Wij bieden u verschillende soorten DJ's aan. Zo kunt u een een vinyl DJ, bekende dj's en dj's met muzikanten reserveren. De muzikanten die u kunt boeken zijn onder andere zang, gitaar, viool of saxofoon. 

 

Naast de muzikale invulling van uw event kunt u bij evenementen organisatie Evenses acts en shows aanvragen. Zo kunt u een goochelaar inhuren, poffertjeskraam boeken of een verlichte dansvloer reserveren. Voor meer informatie over het verhuur van watershows of danseressen kunt u altijd contact opnemen met onze evenementenorganisatie. Heeft u vragen voor het organiseren van een event? Stel hier uw vraag over dj booth huren, speakers huren, kosten of totaalprijs en beschikbaarheid van de artiest of vraag een vrijblijvende offerte aan bij ons team management event.

Vul onderstaande gegevens in en ontvang vrijblijvend een prijsopgave.
Niet nodig