Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Kosso boeken paxdmrfesbhaeznzoogghqvjhvcfivjbk
1/8
Kosso
Kosso
100% match

Kosso

Kosso boeken voor uw feest of gelegenheid
Albert Dervishaj, beter bekend als Kosso, is een Nederlandse rapper, bodybuilder en ondernemer. Dervishaj werd geboren in Heerlen, Nederland. Zijn ou...
Lees meer

prijs op aanvraag
Ismo x
1/7
Ismo
Ismo
100% match

Ismo

Ismo boeken voor uw evenement!
Ismo Ismail Houllich, artiestennaam Ismo, is een Marokkaans-Nederlandse rapper. In 2014 brak hij door met de single #Eenmans; zijn debuutalbum The Truth bereik...
Lees meer

prijs op aanvraag
Big2 boeken
100% match

Big2 boeken

Big2 zorgt met zijn uitgebreide muziekcarrière altijd voor een spektakel!
Big2 Biografie Big2, met andere woorden, Twan van Steenhoven is geboren op 10 augustus 1985 in Alkmaar. Je kunt Big...
Lees meer

prijs op aanvraag
Sxteen boeken
100% match

Sxteen boeken

Boek rapper Sxteen voor uw feest of festival nu bij Evenses!
Biografie Sxteen Joweney Sidnay Karel Jason Balentien, oftewel Sxteen is geboren op 11 juli 1993 in Rotterdam. Sxteen is echter o...
Lees meer

€ 1250 - € 2500
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Nederlandse Rappers

Ze zijn tegenwoordig overal te zien, bijvoorbeeld op Instagram en Facebook. Maar ze zijn ook te zien in clubs, festivals en ander soort gelegenheden. Nederlandse rappers zijn overal te boeken. Nederlandse rappers boeken kan dus ook via Evenses. Hoe mooi is dat? Evenses Entertainment staat voor u klaar en doet er alles aan doet om uw evenement een succes te maken. U kunt een solo-artiest boeken als Boef die ongekende succes heeft behaald met nummers als 'habiba' en 'tout est bon'. Of heeft u liever een Nederlandse rapper die ook kan zingen dan kunt u Snelle of Ronnie Flex boeken voor uw evenement. Daarnaast is er ook een band beschikbaar genaamd Broederliefde. Zij wonnen in 2015 de Edison Award en het jaar erna wonnen ze diverse Funx Awards. Kort gezegd, Evenses heeft de Nederlandse rappers die u zoekt.

https://www.evenses.com/bizzey-boeken 
Eén van de bekendste Nederlandse rapper genaamd Bizzey

Hoe is hiphop/rap in Nederland ontstaan?

Hiphop begon in de jaren zeventig in The Bronx. Dat is een arme wijk in New York waar veel Afro-Amerikanen en latino's wonen. Tijdens straatfeesten onstond een cultuur van breackdance, graffiti en een nieuw soort muziek: rap. Voorheen hadden rappers voor hun artiestennamen MC staan. Dit is door de jaren heen verouderd. In Nederland duurde het een tijdje voordat rapmuziek naar Nederland overwaaide. Ook waren er veel bekende nederlandse artiesten in het buitenland. De eerste generatie rappers in Nederland is actief tussen de jaren tachtig en halverwege de jaren negentig, en rapt dan nog vooral in het Engels. Eén van de bekendste Nederlandse hiphop artiesten in de jaren 80'/90' was Extince met zijn eerste plaat 'Rap Around The Clock' (1986). Het nummer scoort een jaar later een bescheiden hitje met The Milkshake Rap. In die tijd was het in Nederland vooral populair onder een klein groepje liefhebbers in de grote steden en het had nog niet het grote Nederlandse publiek bereikt.

De Nederlandse rappers begonnen pas het grote publiek te bereiken op het moment dat zij het Nederlandse taal gebruikte in hun nummers. De pioniers op dit gebied waren Osdorp Posse, een groep uit Amsterdam die in 1989 het nummer 'Moordenaar' uitbrachten. De boze teksten (rhymes) van Osdorp Posse werden begeleid door harde agressieve beats. In 1995 kwam de Brabander Extince met een vriendelijker, soulvoller geluid die de Nederhop populair maakte. Hij maakte de transitie van Engelstalig naar Nederlandstalig en zijn funky raps werkten veel beter door zijn zachte g. Het nummer 'Spraakwater' wilde niemand uitbrengen, behalve radio-dj Kees de Koning die het hiphopprogramma Dutch Masters maakte. Dit was het begin van De Konings label Top Notch, dat nog steeds het belangrijkste Nederlandse hiphoplabel is.

Wat gebeurde er rond 2000?

Na het jaar 2000 werden de Nederlandse rappers steeds groter. Andere rappers die al langer in het Engels bezig waren, zoals Rotterdammer U-Niq, schakelden over naar het Nederlands en met veel succes. In die jaren was er een enorme golf van nieuwe Nederlandstalige rappers die doorbraken bij het grote publiek, onder wie Winne, Lange Frans & Baas B, Robertino, Zwart Licht, Gotu Jim, Ali B, De Jeugd van Tegenwoordig, Diggy Dex, Sef, Mr. Polska, Kid the Blits, Young Ellens, Sjaak, Esko, Dave Budha, LouiVos, Mula B, Willem, Sef, Soufiane Eddyani, Kempi, Def Rhymz en Jiggy Dje. Die laatste richt het label Noah's Ark op - de eerste serieuze concurrent voor Top Notch. Ondertussen borrelt het in heel Nederland in de 'inderground'. Dat zijn de Nederlandse rappers die het grote publiek niet kent vergeleken met de genoemde artiesten. Vooral in Zwolle met onder meer Jawat!, Kubus en Blaxtar is de 'underground' scene in opkomst. Het was het centrum van artiesten als Opgezwolle, de groep van Rico en Sticks en producer Delic die rauwe hiphop muziek maakte. Hun platen Vloeistof (2003) en met name Eigen Wereld (2006) zijn klassiekers. De Nederlandse rappers werden langzamerhand steeds vaker geboekt voor feesten en festivals. Ook begonnen vrouwelijke rappers met muziek maken.

In dat zelfde jaar kwam Typhoon, ook uit Zwolle, met zijn filosofische debuut Tussen Licht en Lucht. De rappers uit Zwolle leerden andere Nederlandse rappers in het hele land trots te zijn op hun afkomst. Het maakt niet uit waar je vandaan kwam als je maar liefde had voor de muziek en voor een ander. Hiphop gaat over je afkomst en je eigen wijk waar je trots op bent. Dat gaat beter in je eigen taal. Er is uiteraard niks mis met een hit scoren in het Engels of andere talen, maar echt geloofwaardige raptekst is nu eenmaal moeilijk los te zien van de plaats waar die ontstaan is. Het is bovendien ook logischer om je als rapper in je eigen taal te uiten over de maatschappij waarin je leeft. Dat is namelijk het doel van veel rappers. Denk bijvoorbeeld aan het nummer 'Kutmarokkanen' (2003) van de Marokkaanse Almerenaar Raymzter, die vooroordelen tegen Marokkanen ter discussie stelde. "Ze kijken me aan alsof ik vloog in de Twin Towers," rapt hij in het nummer.

FMG - Rapgroep Rotterdam

Mocht je nu de boot nog hebben gemist heb je echt onder een steen gelegen. FMG is met de Nederlandse hip hop scene binnen gedrongen en is nu te boeken bij Evenses.

Waar staat Hiphop nu en met name de Nederlandse rappers?

Als je het hebt over muziek dan zal het zeker gaan over de Nederlandse hiphop. Sinds het album 'New Wave', dat in 2015 is uitgebracht door platenlabel TopNotch, zijn er meer mogelijkheden voor Nederlandse rappers als Lil' Kleine, Ronnie Flex, Jonna Fraser, Poke, Bilal Wahib, Kevin, Tyhoon, Bokoesam en meerdere rappers. Zij namen deel aan het project dat het hele Nederlandse muziekwereld overnam. Door verschillende streamingdiensten als Spotify, Tidal, Apple Music en andere services kunnen de Nederlandse rappers makkelijker hun doelgroep bereiken. De 'social media generatie' rappers scoren hierdoor hit na hit. Elk jaar worden de streaminglijsten gedomineerd door Nederlandse rappers als Frenna, Sevn Alias, Boef, Snelle en Broederliefde. Een platform dat de meeste invloed heeft op de Nederlandse hiphop is het BNN-platform 101 Barz. Presentator Rotjoch Dinero en zijn team ontdekken steeds meer nieuw talent en hun sessies worden miljoenen malen bekeken. 'New Wave' won in 2015 de prestigieuze Popprijs. De generatiekloof werd op dat moment goed zichtbaar. Een deel van het publiek verliet de zaal en de kranten noemden de rapgroep "Stampende malloten". En dat terwijl 'New Wave' door jongeren miljoenen keren is beluisterd op YouTube en Spotify. Een plaat dat twee Nederlandse rappers naar superster rol heeft gebracht is het nummer 'Drank & Drugs'. De rappers die dit nummer gemaakt hebben zijn Lil Kleine en Ronnie Flex. Het is een controversiële nummer dat door meerdere landen is beluisterd en waarvan een remake van gemaakt is. Veel jongeren konden het nummer waarderen maar gold niet voor de oudere generatie. Zij vonden dat het nummer slechte invloed had op de jongeren. Hoewel er veel commotie ontstond rond het nummer leek het de begin en einde van de Nederlandse hiphop. Ondanks alles was de liefde voor de Nederlandse rappers zo groot dat het nummer nog populairder werd. Het was de startschot voor een invloedrijke periode vanuit de hiphop gemeenschap.

Na dit album kwamen er ook steeds meer vrouwelijke rappers uit Nederland deelnemen aan de cultuur. S10 is zo'n artiest die haar zangkwaliteiten combineert met haar raps. Famke Louise ging als vlogger over naar het Nederlandse rap vanwege de aantrekkingskracht van de Hiphop cultuur. Door de streamingsdiensten krijgen vrouwelijke rappers steeds meer aandacht en worden zij langzamerhand erkend als echte Nederlandse rappers/zangers.

Boef boeken

Na een lange weg te hebben bewandeld is hiphop eindelijk waar het hoort, bij het Nederlandse publiek. Rotterdam Ahoy, Ziggo Dome en Paradiso zijn geen onbekende plekken voor de Nederlandse rappers. Festivals worden ieder jaar bestormd door hiphop-liefhebbers waar zij hun favoriete Nederlandse rapper willen zien. Wilt u nou ook een bekende Nederlandse rapper boeken dan kunt u terecht bij Evenses Entertainment. Ook in het buitenland zijn de bekende rappers uit Nederland beschikbaar.

FAQ Nederlandse Rappers

Kan ik een optie plaatsen?

U kunt bij ons altijd vrijblijvend een optie plaatsen op een Nederlandse rapper. Nadat u een optie geplaatst hebt, ontvangt u van ons een bevestiging per email. Een optie is gratis en twee weken geldig. Mocht er in de tussentijd een andere opdrachtgever geïnteresseerd zijn in de betreffende datum/artiest dan zullen wij altijd contact met u opnemen en heeft u meestal 48 uur de tijd om een beslissing te nemen.

Regelen de Nederlandse rappers zelf hun apparatuur?

Dit hangt per bekende rapper af. Sommige Nederlandse rappers hebben zelf een hele installatie waar andere afhankelijk zijn van de locatie. Dit zal uiteraard besproken worden met de leverancier en klant.

Hoe worden de artiesten geselecteerd?

Voordat een Nederlandse rapper samen met Evenses samenwerkt is er een strenge selectie. De bekende rappers worden beoordeeld op basis van professionaliteit, populariteit en betrouwbaarheid.

Wat kost een Nederlandse rapper?

Een Nederlandse rapper boeken hangt sterk af van o.a. nieuwe releases, populariteit en tijdsduur. Het kan verschillen van €2.000 tot €100.000. Een rapper als Jairzinho kunt u boeken vanaf €3.000 of je kan Kraantje Pappie boeken vanaf €25.000. Het kan dus sterk verschillen qua prijs. De ene Nederlandse rapper heeft wel een volledige band en de ander komt met alleen een klein apparatuursetje.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar