Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Ismo
100% match

Ismo

Ismo boeken voor uw evenement!
Ismo Ismail Houllich, artiestennaam Ismo, is een Marokkaans-Nederlandse rapper. In 2014 brak hij door met de single #Eenmans; zijn debuutalbum The Truth bereik...
Lees meer

prijs op aanvraag
Big2 boeken
100% match

Big2 boeken

Big2 zorgt met zijn uitgebreide muziekcarrière altijd voor een spektakel!
Big2, met andere woorden, Twan van Steenhoven is geboren op 10 augustus 1985 in Alkmaar. Je kunt Big2 kennen als een ...
Lees meer

prijs op aanvraag
Bryan Mg boeken
100% match

Bryan Mg boeken

Voeg een sensationele act toe aan uw line-up: Rapper Bryan Mg Nu te Boeken bij Evenses!
Bryan Mg's unieke muzikale stijl, een product van een uitgebreide mix van invloeden, staat op zichzelf ...
Lees meer

prijs op aanvraag
Sxteen boeken
100% match

Sxteen boeken

Boek rapper Sxteen voor uw feest of festival nu bij Evenses!
Biografie Sxteen Joweney Sidnay Karel Jason Balentien, oftewel Sxteen is geboren op 11 juli 1993 in Rotterdam. Sxteen is echter o...
Lees meer

€ 1250 - € 2500
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Nederlandse Rappers

Ze zijn tegenwoordig overal te zien, bijvoorbeeld op Instagram en Facebook. Maar ze zijn ook te zien in clubs, festivals en ander soort gelegenheden. Nederlandse rappers zijn overal te boeken. Nederlandse rappers boeken kan dus ook via Evenses. Hoe mooi is dat? Evenses Entertainment staat voor u klaar en doet er alles aan doet om uw evenement een succes te maken. U kunt een solo-artiest boeken als Boef die ongekende succes heeft behaald met nummers als 'habiba' en 'tout est bon'. Of heeft u liever een Nederlandse rapper die ook kan zingen dan kunt u Snelle of Ronnie Flex boeken voor uw evenement. Daarnaast is er ook een band beschikbaar genaamd Broederliefde. Zij wonnen in 2015 de Edison Award en het jaar erna wonnen ze diverse Funx Awards. Kort gezegd, Evenses heeft de Nederlandse rappers die u zoekt.

nederlandse-rappers.jpg 
Eén van de bekendste Nederlandse rapper genaamd Bizzey

Hoe is Nederlandse Hiphop ontstaan?

De opkomst van hiphop begon in de jaren zeventig in The Bronx, een arme wijk in New York waar veel Afro-Amerikanen en Latino's wonen. Hiphop ontstond tijdens straatfeesten met een cultuur van breakdance, graffiti en rapmuziek. In Nederland duurde het een tijdje voordat rapmuziek naar Nederland overwaaide. De eerste generatie Nederlandse rappers was actief tussen de jaren tachtig en halverwege de jaren negentig, waarbij ze vooral in het Engels rapten.
Echter, de Nederlandse rappers begonnen pas het grote publiek te bereiken op het moment dat zij de Nederlandse taal gingen gebruiken in hun nummers. Hieronder een aantal pioniers op dit gebied:

 • Osdorp Posse: een groep uit Amsterdam die in 1989 het nummer 'Moordenaar' uitbrachten. Hun boze teksten werden begeleid door harde, agressieve beats.
 • Extince: In 1995 bracht Extince het nummer "Spraakwater" uit, dat als eerste Nederlandstalige hiphopplaat in de top tien van zowel de Nederlandse Top 40 als de Mega Top 50 belandde. Hiermee opende hij de deur voor een hele nieuwe lichting Nederlandstalige hiphopartiesten en ontstond het meest toonaangevende hiphopplatenlabel van de Lage Landen: Top Notch.
 • Brainpower: brak in 1999 door met zijn album 'Door Merg en Brain'. Zijn album was volledig Nederlandstalig en werd positief ontvangen.

In 1995 richtte radio-dj Kees de Koning Top Notch op, het
belangrijkste Nederlandse hiphoplabel tot op heden. Het label bracht albums uit van artiesten zoals Typhoon, Broederliefde en Ronnie Flex. Tegenwoordig zijn Nederlandse rappers niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld en hebben zij een grote invloed op de Nederlandse hiphopscene.

Wat gebeurde er rond 2000?

Na het jaar 2000 werden de Nederlandse rappers steeds groter. Andere rappers die al langer in het Engels bezig waren, zoals Rotterdammer U-Niq, schakelden over naar het Nederlands en met veel succes. In die jaren was er een enorme golf van nieuwe Nederlandstalige rappers die doorbraken bij het grote publiek, onder wie Winne, Lange Frans & Baas B, Robertino, Zwart Licht, Gotu Jim, Ali B, De Jeugd van Tegenwoordig, Diggy Dex, Sef, Mr. Polska, Kid the Blits, Young Ellens, Sjaak, Esko, Dave Budha, LouiVos, Mula B, Willem, Sef, Soufiane Eddyani, Kempi, Def Rhymz en Jiggy Dje. Die laatste richt het label Noah's Ark op - de eerste serieuze concurrent voor Top Notch. Ondertussen borrelt het in heel Nederland in de 'inderground'. Dat zijn de Nederlandse rappers die het grote publiek niet kent vergeleken met de genoemde artiesten. Vooral in Zwolle met onder meer Jawat!, Kubus en Blaxtar is de 'underground' scene in opkomst. Het was het centrum van artiesten als Opgezwolle, de groep van Rico en Sticks en producer Delic die rauwe hiphop muziek maakte. Hun platen Vloeistof (2003) en met name Eigen Wereld (2006) zijn klassiekers. De Nederlandse rappers werden langzamerhand steeds vaker geboekt voor feesten en festivals. Ook begonnen vrouwelijke rappers met muziek maken.

In dat zelfde jaar kwam Typhoon, ook uit Zwolle, met zijn filosofische debuut Tussen Licht en Lucht. De rappers uit Zwolle leerden andere Nederlandse rappers in het hele land trots te zijn op hun afkomst. Het maakt niet uit waar je vandaan kwam als je maar liefde had voor de muziek en voor een ander. Hiphop gaat over je afkomst en je eigen wijk waar je trots op bent. Dat gaat beter in je eigen taal. Er is uiteraard niks mis met een hit scoren in het Engels of andere talen, maar echt geloofwaardige raptekst is nu eenmaal moeilijk los te zien van de plaats waar die ontstaan is. Het is bovendien ook logischer om je als rapper in je eigen taal te uiten over de maatschappij waarin je leeft. Dat is namelijk het doel van veel rappers. Denk bijvoorbeeld aan het nummer 'Kutmarokkanen' (2003) van de Marokkaanse Almerenaar Raymzter, die vooroordelen tegen Marokkanen ter discussie stelde. "Ze kijken me aan alsof ik vloog in de Twin Towers," rapt hij in het nummer.

FMG - Rapgroep Rotterdam

Mocht je nu de boot nog hebben gemist heb je echt onder een steen gelegen. FMG is met de Nederlandse hip hop scene binnen gedrongen en is nu te boeken bij Evenses.

Waar staat Hiphop nu en met name de Nederlandse rappers?

Als je het hebt over muziek dan zal het zeker gaan over de Nederlandse hiphop. Sinds het album 'New Wave', dat in 2015 is uitgebracht door platenlabel TopNotch, zijn er meer mogelijkheden voor Nederlandse rappers als Lil' Kleine, Ronnie Flex, Jonna Fraser, Poke, Bilal Wahib, Kevin, Tyhoon, Bokoesam en meerdere rappers. Zij namen deel aan het project dat het hele Nederlandse muziekwereld overnam. Door verschillende streamingdiensten als Spotify, Tidal, Apple Music en andere services kunnen de Nederlandse rappers makkelijker hun doelgroep bereiken. De 'social media generatie' rappers scoren hierdoor hit na hit. Elk jaar worden de streaminglijsten gedomineerd door Nederlandse rappers als Frenna, Sevn Alias, Boef, Snelle en Broederliefde. Een platform dat de meeste invloed heeft op de Nederlandse hiphop is het BNN-platform 101 Barz. Presentator Rotjoch Dinero en zijn team ontdekken steeds meer nieuw talent en hun sessies worden miljoenen malen bekeken. 'New Wave' won in 2015 de prestigieuze Popprijs. De generatiekloof werd op dat moment goed zichtbaar. Een deel van het publiek verliet de zaal en de kranten noemden de rapgroep "Stampende malloten". En dat terwijl 'New Wave' door jongeren miljoenen keren is beluisterd op YouTube en Spotify. Een plaat dat twee Nederlandse rappers naar superster rol heeft gebracht is het nummer 'Drank & Drugs'. De rappers die dit nummer gemaakt hebben zijn Lil Kleine en Ronnie Flex. Het is een controversiële nummer dat door meerdere landen is beluisterd en waarvan een remake van gemaakt is. Veel jongeren konden het nummer waarderen maar gold niet voor de oudere generatie. Zij vonden dat het nummer slechte invloed had op de jongeren. Hoewel er veel commotie ontstond rond het nummer leek het de begin en einde van de Nederlandse hiphop. Ondanks alles was de liefde voor de Nederlandse rappers zo groot dat het nummer nog populairder werd. Het was de startschot voor een invloedrijke periode vanuit de hiphop gemeenschap.

Na dit album kwamen er ook steeds meer vrouwelijke rappers uit Nederland deelnemen aan de cultuur. S10 is zo'n artiest die haar zangkwaliteiten combineert met haar raps. Famke Louise ging als vlogger over naar het Nederlandse rap vanwege de aantrekkingskracht van de Hiphop cultuur. Door de streamingsdiensten krijgen vrouwelijke rappers steeds meer aandacht en worden zij langzamerhand erkend als echte Nederlandse rappers/zangers.

Nederlandse-rappers-boeken

Na een lange weg te hebben bewandeld is hiphop eindelijk waar het hoort, bij het Nederlandse publiek. Rotterdam Ahoy, Ziggo Dome en Paradiso zijn geen onbekende plekken voor de Nederlandse rappers. Festivals worden ieder jaar bestormd door hiphop-liefhebbers waar zij hun favoriete Nederlandse rapper willen zien. Wilt u nou ook een bekende Nederlandse rapper boeken dan kunt u terecht bij Evenses Entertainment. Ook in het buitenland zijn de bekende rappers uit Nederland beschikbaar.

FAQ Nederlandse Rappers

Kan ik een optie plaatsen?

U kunt bij ons altijd vrijblijvend een optie plaatsen op een Nederlandse rapper. Nadat u een optie geplaatst hebt, ontvangt u van ons een bevestiging per email. Een optie is gratis en twee weken geldig. Mocht er in de tussentijd een andere opdrachtgever geïnteresseerd zijn in de betreffende datum/artiest dan zullen wij altijd contact met u opnemen en heeft u meestal 48 uur de tijd om een beslissing te nemen.

Regelen de Nederlandse rappers zelf hun apparatuur?

Dit hangt per bekende rapper af. Sommige Nederlandse rappers hebben zelf een hele installatie waar andere afhankelijk zijn van de locatie. Dit zal uiteraard besproken worden met de leverancier en klant.

Hoe worden de artiesten geselecteerd?

Voordat een Nederlandse rapper samen met Evenses samenwerkt is er een strenge selectie. De bekende rappers worden beoordeeld op basis van professionaliteit, populariteit en betrouwbaarheid.

Wat kost een Nederlandse rapper?

Een Nederlandse rapper boeken hangt sterk af van o.a. nieuwe releases, populariteit en tijdsduur. Het kan verschillen van €2.000 tot €100.000. Een rapper als Jairzinho kunt u boeken vanaf €3.000 of je kan Kraantje Pappie boeken vanaf €25.000. Het kan dus sterk verschillen qua prijs. De ene Nederlandse rapper heeft wel een volledige band en de ander komt met alleen een klein apparatuursetje.Wat is urban muziek?

Urban muziek is een breed begrip. De term omvat een breed scala aan genres, waaronder hiphop, R&B, soul, reggaeton en meer. Urban muziek gaat vaak over thema's die relevant zijn voor het stadsleven en de cultuur, zoals sociale en politieke kwesties, liefde en relaties en de strijd om succes en erkenning.

Is de artiest beschikbaar?

Het is belangrijk om goed na te gaan of de bekende artiest op de aangegeven datum beschikbaar is. Wij controleren de beschikbaarheid voor u en zullen op basis daarvan een voorstel toesturen. Als wij aangegeven dat de artiest beschikbaar is, zal de optie ook vaststaan. Anders zal het duidelijk aangegeven worden.

Wat zijn de kosten van een bekende artiest?

De prijzen van bekende artiesten lopen enorm uiteen. Voor een semi bekende volkszanger slaagt u voor een bedrag vanaf €1000,-. Bekende artiesten die alleen in Nederland of België bekend zijn kosten tussen de €2000 tot €15000. Artiesten die ook internationale bekend zijn hebben een prijskaartje tussen de €15.000 en €50.000,-. De aller populairste DJ's die wereldwijd grote faam bezitten hebben een vanaf prijs van €100.000,-. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze prijs indeling. Wilt u graag weten welke artiesten u met uw gewenste budget kunt boeken? Wij geven hier u graag onafhankelijk advies over.

Wat is Buma?

Buma (beter bekend als Buma/Stemra) is de auteursrechtenorganisatie die de belangen van artiesten behartigt. Voor het publiekelijk openbare van de artiest zijn/haar nummer komen auteursrecht bij kijken. De prijzen bij Evenses zijn exclusief Buma tarieven. Op besloten gelegenheden zoals verjaardagen en bruiloften worden geen Buma tarieven gehanteerd. Dit is alleen van toepassing als het gaat om openbare evenementen zoals festivals, concerten en bedrijfsfeesten. Op de website van Buma kunt u alles lezen over de tarieven en regelingen betreft de optredens van bekende artiesten. Wij kunnen de Buma kosten afhandeling voor u regelen.

Hoe wordt de techniek geregeld?

De meeste bekende artiesten treden op door middel van een tape-act. Dat houdt in dat er geen muzikanten aanwezig zijn. Elke artiest heeft een technische rider die van tevoren gedeeld wordt om te controleren of er aan de eisen kan worden voldaan. Hier staat precies in wat de bekende artiest nodig heeft om op te kunnen treden.

Wat is een rider?

Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een artiest zijn vastgelegd. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen, zoals een eigen kleedkamer, een bepaald aantal flessen drank, een maaltijd enzovoorts. Naast deze 'hospitality rider' hebben artiesten vaak ook een 'technische rider' In deze rider staat bijvoorbeeld welke speakers, ingangen en monitoren gewenst zijn. In veel gevallen neemt de geluidsman van de artiest dit zelf mee. Ook kan hij bij uw beschikbare geluidsset inprikken. Op de technische ridder kunt u zien of uw geluidsset voldoet aan de eisen van de artiest. Als u hier geen verstand van heeft. Geen probleem, we helpen u hier graag bij!

Hoe werkt promotie na het boeken van een artiest?

Mocht u een bekende artiest geboekt hebben dan kan het zijn dat deze gepromoot wordt op sociale media. Dit kan door middel van de presskit. U kunt deze voorafgaand bij ons opvragen om te zorgen dat er rechtenvrije foto's gebruikt worden.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar