Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Operazangeres Maria
100% match

Operazangeres Maria

Op zoek naar een klassiek zangeres? Zoek niet verder!
Operazangeres Maria studeerde in 2017 cum laude af aan de unieke opleiding 'Muziektheater Klassiek' aan het conservatorium in Tilburg. Di...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 995 - € 2790
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Nederlandse operazangeres boeken

De meest grootste stereo type van een operazangeres in de populaire media is vaak een stevige zingende vrouw die over het klassiek orkest heen schreeuwt. Hieruit is ook de engelse gezegde ontstaan "it ain't over till the fat lady sings", dat hedendaags vaak nog steeds word gebruikt. Oftewel, er kan nog van alles gebeuren zolang het doorgaat.

Het mooie van opera is dat deze stukken in allerlei vormen en maten worden geschreven en opgevoerd, en dus voor verschillende operazangeressen kunnen worden gezongen ongeacht hun fysieke overkomen.

Nederlandse operazangeres boeken operazangeressen.jpg

Opera muziek is een verzameling van vele vormen van theatrale muziekvormen in de klassieke westerse traditie. Sinds de komst van opera ("werk" in het Italiaans) in de 16e eeuw is het genre zich in verschillende richtingen blijven ontwikkelen. Twee kenmerken komen terug: het is een vorm van drama die geheel of grotendeels wordt begeleid door muziek, waarbij acteurs hun woorden zingen.

Het ontstaan van Opera

Opera ontstond aan het einde van de 16e eeuw in Florence, Italië. Een groep kunstliefhebbers verzamelde zich onder de naam "Florence Camera", geleid door graaf Giovanni de Baldi. Kunstliefhebbers laten zich inspireren door klassieke oude kunst, zoals Grieks drama. Daarbij probeerden ze muziek die bedoeld was om het theater te versterken. Omdat de oude Grieken niet lang leefden, hadden ze geen voorbeelden bij de hand, maar sommigen vermoedden dat het een tekst was die door de oude Grieken werd gezongen. Tegelijkertijd verscheen er een populaire intermediair in het drama: korte muzikale intermezzo's tussen theatervoorstellingen, met veel spektakel en dans.

Meestal begint een opera met een ouverture en daarna een instrumentale ‘samenvatting’ van alle komende muziek. In veel gevallen bestaat een opera uit verschillende aktes, die weer uit verschillende tonelen bestaan. Daarin wisselen recitatief (gezongen en gespeelde teksten zonder herhalingen), en aria's (expressieve, reflecterende teksten met herhalingen) elkaar af. Op de plek van aria's komen ook duetten, trio’s, kwartetten en koorstukken voor.

De opera L’Orfeo geschreven door Claudio Monteverdi, wordt beschouwd als de geboorte van opera. Dit stuk stuk gebaseerd op de mythe van Orpheus en Eurydice, is in het begin van het stuk een vreugdevolle situatie waarin Orpheus en zijn geliefde Eurydice bij elkaar zijn. Dit is uiteindelijk van korte duur wanneer Eurydice wordt gebeten door een slang en belandt in de onderwereld. Hieruit besluit Orpheus af te rijzen naar de onderwereld en al zingend en smekend Hades te overtuigen om toe te stemmen zijn geliefde Eurydice hem te laten volgen vanuit de onderwereld terug naar de bewoonde wereld. Wanneer Orpheus bijna uit de onderwereld is gestapt slaat het noodlot nogmaals toe. Zijn geliefde Eurydice besluit te blijven, en de ware tragedie volgt waar zij uiteindelijk komt te overlijden. Dit is uiteraard hèt moment waar operazangeressen het publiek helemaal omver kunnen blazen met alle emoties die zij stoppen in hun zang en deze ter gehore brengen aan het publiek.

Operazangeressen

Nederlandse operazangeres boeken Operazangeressen Operazangeres boeken.jpg

Operazangeressen zijn zeer bekwame artiesten wiens speciale en ongebruikelijke vaardigheden voortkomen uit hun eisen voor kunstvormen. In tegenstelling tot de naam kunnen operazangeressen niet alleen zingen; net zoals opera muziek en drama combineert, combineren *opera zangeressen hun verbazingwekkende muzikale kennis met indrukwekkende prestaties en actievermogen om het werk van toneelschrijvers en componisten tot leven te brengen. Al met al, zijn operazangeressen echte artiesten die van gezang een verhaal kunnen maken en door middel met acteren en het podium, een echt toneelstuk kunnen neerzetten.

Wat zingt een opera zangeres?

Operazangeressen zingen de teksten en vergezellen de voor een uitvoering. Opera of de operazangeressen in dit geval, zingen deze composities vaak in het Frans, Duits of Italiaans. Daarom is het ook van belang dat opera zangeressen deze teksten goed weten te articuleren wanneer ze deze composities vertolken met hun zang.

Wat zijn de verschillende zangstemmen van opera zangeressen.

De stemmen van operazangeressen worden vaak onder gedeeld onder 3 verschillende categorieën. Onder deze categorieën differentiëren de opera zangeressen zich afhankelijk van hun bereik. De classificatie waarin een opera zangeres onder zal vallen is afhankelijk van de specifieke muzieknoot, ook wel octaaf genoemd die zij zonder moeite en vol vertrouwen kan zingen. Onder de opera zangeressen heb je onder andere de volgende categorieën: Sopraan - Mezzo sopraan en Alt. Per categorie zullen wij deze drie toelichten van hoog naar laag.

Sopraan

Wanneer een opera zangeres in de categorie sopraan valt betekent dit dat zij de hoogste muzikale octaaf kan zingen zonder moeite. Dit is onder andere één van de hoogste octaven die gezongen kan worden in het menselijk bereik. De typische sopraanstem ligt tussen C4 (midden C) en C6 (hoge C) en wordt vaak gezongen in een borststem in de muzikale theater wereld. De meest uitzonderlijke bereik van een sopraan haalt een octaaf tot aan "F3".

Mezzosopraan

Onder deze categorie vallen operazangeressen met een middel hoge zangstem. Voor deze operazangeressen zijn vaak de meeste operette stukken geschreven. Deze opera zangeressen behalen een bereik variërend tussen een G3 tot een A5 octaaf. Maar vaak zingen deze operazangeressen de meer dramatische composities in een opera omdat hun stemmen vaak wat rijker en dieper zijn. Operazangeressen onder deze categorie spelen vaak de bijrollen in een opera als oudere vrouw of zelfs de rol van een man.

Alt

Operazangeressen die onder deze categorie vallen met hun zangstem zijn vrijwel zeldzaam en zingen in een vierstemmige harmonie. Deze operazangeressen hebben een stem die donker van kleur is met een waardige karakter. Met deze lage zangstem haalt een operazangeres een bereik van E3 tot F5. Vaak zijn de rollen voor deze operazangeressen relatief beperkt tot het spelen van een moeder en of tovenaressen.

[Nederlandse operazangeressen]

operazangeressen Nederlandse operazangeressen boeken.jpg

Na de Tweede Wereldoorlog werd de Dutch Opera House opgericht, een theatergezelschap met een vast orkest. Het gezelschap toerde door het land, met de nadruk op Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De Amsterdamse Stadsschouwburg is hun thuisbasis. In 1964 werd het operahuis omgedoopt tot het Nederlandse Operahuis. Ook de aard van het gezelschap is veranderd: het is een toneelgezelschap geworden: voor elk werk zijn verschillende solisten en verschillende kunstteams aangetrokken.

De Nederlandse operazangeres die naamsbekendheid hebben, komen meestal van de Dutch Opera House. Opera was voorheen iets waar alleen rijkere mensen heen gingen omdat de prijs van een operastuk erg duur was maar steeds meer word het toegankelijker voor iedereen. Ook word de Nederlandse operazangers ook meer als echte zangeressen en beroemdheden gezien en kun je ze vaak herkennen op Tv-shows. Een Nederlandse operazangeres boeken is hierom erg populair.

Lijst bekende Nederlandse operazangeres:

Nederlandse operazangeres boeken

Door de meerdere talenten die Nederlandse operazangeressen hebben, zijn ze perfect als act voor een gelegenheid. Als u een Nederlandse operazangeres wilt als optreden kunt u bij Evenses een Nederlandse operzangeres boeken. U kunt een Nederlandse operazangeres boeken voor een borrel, of u kunt een Nederlandse operazangeres boeken voor een bedrijfsfeest, klassiek feest of u kunt een Nederlandse operazangers boeken voor elke andere gelegenheid. Kortom, voor elk evenement is een Nederlandse operazangeres boeken erg geschikt. Blaas uw gasten omver met hun talent en met hun bijzondere skills.

Wij werken met alleen de beste Nederlandse operazangeressen en bieden u dan ook operazangeres Freya aan. Deze Nederlandse operazangeres is te boeken als solist of met een orkest, indien gewenst.

Nederlandse operazangeressen boeken is nog nooit zo makkelijk geweeest. Nieuwsgierig? Vraag een offerte aan en u kunt een Nederlandse operazangeres boeken.Hoe kan ik bepalen welke solist geschikt is voor mijn evenement?

Het type solist dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, is een ander soort solist geschikt dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat ons u adviseren als u het een lastige keuze vindt. Door het brede aanbod zit er altijd een geschikte solist tussen voor uw gelegenheid!

Hoe kunt u de kwaliteit van het optreden beoordelen voordat u boekt?

Wij zorgen dat er representatieve video's van onze solisten op het profiel staan om een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden. Mocht u graag extra beeldmateriaal ontvangen, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

Kunnen er verzoeknummers aangevraagd worden?

De meeste solisten hebben en breed repertoire met veel nummers. De solist wordt vaak al uitgekozen in het gewenste genre, dus daar zullen geen aanpassingen in gedaan worden. Mocht u nog specifieke nummers wensen op de gelegenheid dan kan de solist laten weten of dit binnen het repertoire valt of dat zij dit voor u instuderen. In dit geval komt er vaak een meerprijs bij.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar