Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Pianist - The Piano Man
100% match

Pianist - The Piano Man

Een professionele allround pianist, die ieder bestaand lied speelt.
Deze getalenteerde muzikant is een zeer veelzijdig en veelgevraagd pianist. Hij is niet alleen pianist, maar ook componist...
Lees meer

4,9 (46 Beoordelingen)
€ 595 - € 1310
LIME
100% match

LIME

Ben je opzoek naar een Muzikant die jouw event naar een hoger niveau tilt? Boek dan LIME bij Evenses Entertainment! Lees meer

4,8 (11 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Violiste
100% match

Violiste

De violiste speelt mooie klassieke viool muziek voor uw receptie, diner of ceremonie.
Prettig in het gehoor liggende klassieke muziek. Onze violistes kunnen op de achtergrond spelen of als ce...
Lees meer

4,9 (12 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Instrumentale muziek boeken

Instrumentale muziek

Word je partner over enkele maanden veertig en zou je voor de gelegenheid graag een feestje met wat origineel entertainment op poten willen zetten? Organiseren jullie met een groep vrienden uit de buurt ieder jaar een feestje in de zomer en zijn jullie voor dit jaar nog op zoek naar een leuke live act? Of zit je misschien midden in de organisatie van je bruiloft en zijn jullie er nog steeds niet helemaal over uit wat de muziek wordt op de grote dag? Het kan zijn dat je er zelf ook al aan gedacht hebt, maar het zou wel eens een heel goed idee kunnen zijn om qua muziek instrumentale muziek te boeken.

We kunnen ons voorstellen dat je, in ieder geval op het eerste gezicht, dit nogal vaag vind klinken, dus laten we beginnen bij het begin: wat bedoelen we met instrumentale muziek boeken? En wat houdt akoestische muziek eigenlijk in? Een simpel synoniem voor akoestische muziek is non-elektronische muziek. Het heeft namelijk te maken met de manier waarop het geluid (of akousma in het Grieks) het oor bereikt, namelijk via geluidsgolven of via elektronische signalen. Instrumentale muziek wordt dus op geen enkele elektronische manier versterkt, maar alleen met behulp van een klankkast, welke vaak van hout is. Een makkelijk voorbeeld om dit te onthouden is het vergelijken van de elektrische gitaar en de klassieke, houten gitaar. Instrumentale muziek houdt eigenlijk in dat er muziek wordt gemaakt zonder zang. Het is dus anders dan akoestische muziek omdat daar wel bij kan worden gezongen maar dan zonder versterking. De keuze aan instrumentale muziek is alsnog enorm groot. Als u nou op zoek bent naar instrumentale muziek is er dus bijna altijd wel een unieke en passende match te maken.

Instrumentale muziek of akoestische muziek boeken

Maar wat bedoelen we dan met het boeken van instrumentale of akoestische muziek? Dit kan op verschillende manieren worden uitgelegd, aangezien dergelijke boekingen verscheidene vormen kunnen aannemen, maar in alle gevallen gaat het om het verkrijgen van ondersteuning  van een ervaren entertainmentbureau als Evenses bij het organiseren van een feest of evenement. Zo kan het, bijvoorbeeld, zijn dat jij het hartstikke leuk vindt om feestjes en evenementen te organiseren, maar dat je niet zo'n grote fan bent van alle voorbereidingen die daarbij komen kijken. In zo'n geval kan je het plannen en de voorbereidende werkzaamheden aan ons overlaten, zodat je zelf kan focussen op andere taken.

Aan de andere kant hebben wij ook heel wat klanten die het plannen en het voorbereiden juist een onderdeel vinden van de pret. Als professioneel party planner begrijpen wij dat natuurlijk volledig en kunnen we je ook in zulke gevallen van dienst zijn. Zo kunnen wij de catering voor je regelen of een selectie aan live acts samenstellen waar jij uit kan kiezen, om maar wat voorbeelden te geven. We kunnen er ook voor zorgen dat jij op het feest zelf tijd hebt om te genieten door wat aanvullend personeel in te huren dat drankjes serveert, met hapjes rond gaat, of bij de ingang de jassen van je gasten aanneemt. Dit kan ook handig zijn voor het scannen van de tickets of zoals in de periode waarin er een corona check wordt gevraagd voor grotere evenementen om deze te scannen.

Het boeken van instrumentale muziek voor jouw feest of evenement hoeft niet per se ingewikkeld te zijn, maar gezien de vele artiesten en het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod instrumentale acts die wij al voor talloze feesten en evenementen hebben geboekt, soms zelfs met ander aanvullend entertainment als een DJ of een lichtshow. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte instrumentale muziek kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Akoestische muziek

Tips voor akoestische muziek boeken

Het mooie aan akoestische muziek is dat een goede zanger of zangeres zonder elektronische ondersteuning hele pure en emotionele voorstellingen kan geven, ongeacht de locatie of gelegenheid. Let er wel op dat de afwezigheid van elektronische versterking over het algemeen voor een lager volume zorgt, terwijl de afwezigheid van elektrisch gestuurde instrumenten vaak betekent dat akoestische shows van nature wat rustiger en minder gevarieerd zijn. Kortom, bij het kiezen van een akoestische act moet je op heel wat dingen letten en dat valt niet altijd mee, zeker niet als je nog niet een dergelijke boeking hebt uitgevoerd. Om die reden zetten we hieronder enkele facetten om op te letten bij het boeken van akoestische en instrumentale acts.

Akoestische variatie

Het feit dat een zanger of zangeres een akoestische show geeft, heeft vaak als gevolg dat de act in kwestie minder muzikale variatie ter beschikking heeft. Zo is het voor een bespeler van de akoestische gitaar, bijvoorbeeld, verleidelijk om dezelfde koorden te blijven spelen, terwijl hij of zij ook kan variëren met het geluid van het instrument zelf door anders koordencombinaties en keys uit de proberen, bijvoorbeeld. Probeer hierop te letten bij het boeken van een akoestische act en als u dit moeilijk vind kunt u dit overleggen met een van de party planners van Evenses.

Aanvullende effecten

Interactie met het publiek

Net als bij heel veel andere live acts is de manier waarop de akoestische zanger of zangeres omgaat met het luisterende publiek tijdens de show zelf een belangrijk onderdeel van de act. Praat de artiest een beetje met het publiek tussen de nummers door? Bevat de set list een bepaalde verhaallijn? Op welke manier worden de liedjes geïntroduceerd? Dat zijn allemaal vragen die helpen om een idee te krijgen van hoe de live act in kwestie zal passen op het feest of evenement dat jij gaat organiseren. Iedere artiest heeft natuurlijk een eigen stijl en voorkeur, terwijl jij waarschijnlijk ook bepaalde ideeën hebt op dit vlak, dus bestudeer dit zeker voordat je een akoestische act boekt.

Set lists en flexibiliteit

Tenslotte wilde we het ook nog even hebben over de set list en de flexibiliteit in dat opzicht van de zanger of zangeres. Het is belangrijk om te onthouden dat het jouw feestje is en dat jouw input, als organisator, dus leidend is. Ga daarom zeker na in hoeverre de artiesten van jouw keuze flexibel zijn wat betreft het samenstellen en aanpassen van hun set list alvorens te boeken. Je wil namelijk niet hebben dat je een act boekt die geen suggesties aanneemt voor de set list en enkel zijn of haar eigen selectie speelt.

Aanvullend entertainment

Wanneer het gaat over speciale effecten en ander entertainment dat als aanvulling op de akoestische act dient, dan is balans het toverwoord. Een akoestische show met enkel instrumentgeluid en zang kan op een gegeven moment gaan vervelen, terwijl een live act vol lasers en vuurspuwers kan doen vermoeden dat de muziek zelf eigenlijk niet zoveel soeps is. We raden absoluut aan om voor een act te kiezen die zijn of haar akoestische muziek combineert met wat aanvullende effecten, zoals bijvoorbeeld een kleine rookmachine of een videoscherm, maar wees wel zeker dat de artiest in kwestie ook echt kan zingen. Je wil namelijk niet dat jij en je gasten er op het evenement zelf achter komen dat de special effect van het optreden wel heel gaaf waren, maar dat de zanger of zangeres zelf eigenlijk niet kon zingen. Dit geld ook zo met Instrumentale muziek. Het is echter bij instrumentale muziek makkelijker om deze in de schijnwerpers te zetten van uw evenement omdat het goed te versterken is op een passend beeld en geluid voor het aantal mensen wat op het event aanwezig is. Het is natuurlijk ook mogelijk om de muziek wat op de achtergrond te laten spelen en er andere acts bij te boeken. Dit hangt dan weer af van de lengte en grootte van het evenement!

Een vleugje humor

Dit punt staat eigenlijk in dicht verband met het vorige, maar we vinden het belangrijk genoeg om er kort specifiek op in te gaan. Net zoals voor gewone conversaties geldt ook voor live shows dat een vleugje humor vaak een perfecte ijsbreker is tussen de artiest en zijn of haar publiek. Op die manier geeft de performer jouw gasten een comfortabel gevoel en raken diegenen die niet zo'n fan zijn van akoestische muziek ook niet te snel verveeld. Dit kunt u zoeken in de artiest(en) die u boekt maar u kunt er ook voor kiezen om een presentator voor de avond te organiseren of andere acts voor de afwisseling zoals een typetje, comedyshow of zelfs een hostess zou hier geschikt voor kunnen zijn. Vaak kan je hier veel meer over te weten komen door video's van vroegere optredens te bekijken, terwijl ook de reviews op onze website je al een eindje op weg kunnen helpen.

Muziek boekingen instrumentaal en akoestisch via Evenses

Als je erover nadenkt om iets akoestisch of instrumentaal te boeken voor jouw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan professionele artiesten die akoestische muziek spelen en die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie aan gelegenheden. Daarnaast kunnen wij je ook in contact brengen met opties voor catering en ander entertainment die in samenspel met de geboekte live act voor een prachtig spektakel kunnen zorgen.

Wilt u passende instrumentale live muziek inhuren voor uw gelegenheid? Wij helpen u graag om een geschikte muzikant voor uw evenement te vinden, tevens is het ook mogelijk om een leuke zangeres in te huren voor uw feest. Onze muzikanten hebben u veel variatie te bieden denk hierbij ook aan Nederlandse, Afrikaanse, Schotse en handpan muziek. Een combinatie van muzikanten, zangers en een orkest kan natuurlijk ook. Wij denken graag met u mee om uw feest een succes te laten worden. Op onze website www.evenses.com kunt u het aanbod bekijken en alvast verschillenden ideeën opdoen. Wij zijn 7 dagen per week voor u bereikbaar per telefoon op per mail. Neem daarom gerust contact met ons op of vraag een offerte aan over een instrumentele act.

Evenses boekingen

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Daarnaast zetten we ook enkele tips voor het boeken van instrumentale muziek op een rijtje van welke wij hopen dat ze je van pas kunnen komen.

Instrumentale boekingen en Akoestische boekingen zorgen altijd voor veel plezier. De instrumentale boekingen en akoestische boekingen staan bekend als een groots feest spektakel!

Bij Evenses kunt u:

Gegarandeerd een prachtige invulling van uw evenement door een van onze vele professionele artiesten.Hoe kan ik bepalen welk instrument geschikt is voor het evenement?

Het type instrument dat u kiest, hangt af van het type evenement dat u organiseert en de sfeer die u wilt creëren. Als u bijvoorbeeld een formele zakelijke bijeenkomst organiseert, zijn er andere instrumenten passend dan bij een feestelijke gelegenheid. Laat u adviseren met behulp van een omschrijving van de gelegenheid en de gasten. Wij helpen graag.

Kan een instrumentale muzikant buiten optreden?

Bij het boeken van een solist voor een buitenlocatie moet u rekening houden met het weer en de omgeving. Zorg ervoor dat de muzikant beschermd is tegen regen of wind en dat ze het geluid kunnen versterken als dat nodig is. Het kan ook helpen om een back-up plan te hebben in geval van slecht weer. Zeker in de winter kunnen de meeste muzikanten niet optreden buiten.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar