1 filter
Sorteer op: Relevantie

Instrumentaal

Word je partner over enkele maanden veertig en zou je voor de gelegenheid graag een feestje met wat origineel entertainment op poten willen zetten? Organiseren jullie met een groep vrienden uit de buurt ieder jaar een feestje in de zomer en zijn jullie voor dit jaar nog op zoek naar een leuke live act? Of zit je misschien midden in de organisatie van je bruiloft en zijn jullie er nog steeds niet helemaal over uit wat de muziek wordt op de grote dag? Het kan zijn dat je er zelf ook al aan gedacht hebt, maar het zou wel eens een heel goed idee kunnen zijn om qua muziek iets akoestisch te boeken.... Lees meer

Populaire opties

Alle instrumentale artiesten die u kunt boeken voor huwelijk, receptie en verjaardagsfeest

main
...

We kunnen ons voorstellen dat je, in ieder geval op het eerste gezicht, dit nogal vaag vind klinken, dus laten we beginnen bij het begin: wat bedoelen we met iets akoestisch boeken? Een simpel synoniem voor akoestische muziek is non-elektronische muziek. Het heeft namelijk te maken met de manier waarop het geluid (of akousma in het Grieks) het oor bereikt, namelijk via geluidsgolven of via elektronische signalen. Akoestische muziek wordt dus op geen enkele elektronische manier versterkt, maar alleen met behulp van een klankkast, welke vaak van hout is. Een makkelijk voorbeeld om dit te onthouden is het vergelijken van de elektrische gitaar en de klassieke, houten gitaar.

Maar wat bedoelen we dan met het boeken van akoestische muziek? Dit kan op verschillende manieren worden uitgelegd, aangezien dergelijke boekingen verscheidene vormen kunnen aannemen, maar in alle gevallen gaat het om het verkrijgen van ondersteuning  van een ervaren entertainmentbureau als Evenses bij het organiseren van een feest of evenement. Zo kan het, bijvoorbeeld, zijn dat jij het hartstikke leuk vindt om feestjes en evenementen te organiseren, maar dat je niet zo'n grote fan bent van alle voorbereidingen die daarbij komen kijken. In zo'n geval kan je het plannen en de voorbereidende werkzaamheden aan ons overlaten, zodat je zelf kan focussen op andere taken.

Aan de andere kant hebben wij ook heel wat klanten die het plannen en het voorbereiden juist een onderdeel vinden van de pret. Als professioneel party planner begrijpen wij dat natuurlijk volledig en kunnen we je ook in zulke gevallen van dienst zijn. Zo kunnen wij de catering voor je regelen of een selectie aan live acts samenstellen waar jij uit kan kiezen, om maar wat voorbeelden te geven. We kunnen er ook voor zorgen dat jij op het feest zelf tijd hebt om te genieten door wat aanvullend personeel in te huren dat drankjes serveert, met hapjes rond gaat, of bij de ingang de jassen van je gasten aanneemt.

Het boeken van akoestische muziek voor jouw feest of evenement hoeft niet per se ingewikkeld te zijn, maar gezien de vele artiesten en het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod akoestische acts die wij al voor talloze feesten en evenementen hebben geboekt, soms zelfs met ander aanvullend entertainment als een DJ of een lichtshow. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte akoestische muziek kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Daarnaast zetten we ook enkele tips voor het boeken van akoestische muziek op een rijtje van welke wij hopen dat ze je van pas kunnen komen.

Enkele tips voor het boeken van akoestische muziek

Het mooie aan akoestische muziek is dat een goede zanger of zangeres zonder elektronische ondersteuning hele pure en emotionele voorstellingen kan geven, ongeacht de locatie of gelegenheid. Let er wel op dat de afwezigheid van elektronische versterking over het algemeen voor een lager volume zorgt, terwijl de afwezigheid van elektrisch gestuurde instrumenten vaak betekent dat akoestische shows van nature wat rustiger en minder gevarieerd zijn. Kortom, bij het kiezen van een akoestische act moet je op heel wat dingen letten en dat valt niet altijd mee, zeker niet als je nog niet een dergelijke boeking hebt uitgevoerd. Om die reden zetten we hieronder enkele facetten om op te letten bij het boeken van akoestische acts.

Akoestische variatie

Het feit dat een zanger of zangeres een akoestische show geeft, heeft vaak als gevolg dat de act in kwestie minder muzikale variatie ter beschikking heeft. Zo is het voor een bespeler van de akoestische gitaar, bijvoorbeeld, verleidelijk om dezelfde koorden te blijven spelen, terwijl hij of zij ook kan variëren met het geluid van het instrument zelf door anders koordencombinaties en keys uit de proberen, bijvoorbeeld. Probeer hierop te letten bij het boeken van een akoestische act.

Aanvullende effecten en entertainment

Wanneer het gaat over speciale effecten en ander entertainment dat als aanvulling op de akoestische act dient, dan is balans het toverwoord. Een akoestische show met enkel instrumentgeluid en zang kan op een gegeven moment gaan vervelen, terwijl een live act vol lasers en vuurspuwers kan doen vermoeden dat de muziek zelf eigenlijk niet zoveel soeps is. We raden absoluut aan om voor een act te kiezen die zijn of haar akoestische muziek combineert met wat aanvullende effecten, zoals bijvoorbeeld een kleine rookmachine of een videoscherm, maar wees wel zeker dat de artiest in kwestie ook echt kan zingen. Je wil namelijk niet dat jij en je gasten er op het evenement zelf achter komen dat de special effect van het optreden wel heel gaaf waren, maar dat de zanger of zangeres zelf eigenlijk niet kon zingen.

Interactie met het publiek

Net als bij heel veel andere live acts is de manier waarop de akoestische zanger of zangeres omgaat met het luisterende publiek tijdens de show zelf een belangrijk onderdeel van de act. Praat de artiest een beetje met het publiek tussen de nummers door? Bevat de set list een bepaalde verhaallijn? Op welke manier worden de liedjes geïntroduceerd? Dat zijn allemaal vragen die helpen om een idee te krijgen van hoe de live act in kwestie zal passen op het feest of evenement dat jij gaat organiseren. Iedere artiest heeft natuurlijk een eigen stijl en voorkeur, terwijl jij waarschijnlijk ook bepaalde ideeën hebt op dit vlak, dus bestudeer dit zeker voordat je een akoestische act boekt.

Een vleugje humor

Dit punt staat eigenlijk in dicht verband met het vorige, maar we vinden het belangrijk genoeg om er kort specifiek op in te gaan. Net zoals voor gewone conversaties geldt ook voor live shows dat een vleugje humor vaak een perfecte ijsbreker is tussen de artiest en zijn of haar publiek. Op die manier geeft de performer jouw gasten een comfortabel gevoel en raken diegenen die niet zo'n fan zijn van akoestische muziek ook niet te snel verveeld. Vaak kan je hier veel meer over te weten komen door video's van vroegere optredens te bekijken, terwijl ook de reviews op onze website je al een eindje op weg kunnen helpen.

Set lists en flexibiliteit

Tenslotte wilde we het ook nog even hebben over de set list en de flexibiliteit in dat opzicht van de zanger of zangeres. Het is belangrijk om te onthouden dat het jouw feestje is en dat jouw input, als organisator, dus leidend is. Ga daarom zeker na in hoeverre de artiesten van jouw keuze flexibel zijn wat betreft het samenstellen en aanpassen van hun set list alvorens te boeken. Je wil namelijk niet hebben dat je een act boekt die geen suggesties aanneemt voor de set list en enkel zijn of haar eigen selectie speelt.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om iets akoestische te boeken voor jouw feest of evenement, dan raden we ook om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan professionele artiesten die akoestische muziek spelen en die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie aan gelegenheden. Daarnaast kunnen wij je ook in contact brengen met opties voor catering en ander entertainment die in samenspel met de geboekte live act voor een prachtig spektakel kunnen zorgen.

Wilt u passende instrumentale live muziek inhuren voor uw gelegenheid? Wij helpen u graag om een geschikte muzikant voor uw evenement te vinden, tevens is het ook mogelijk om een leuke zangeres in te huren voor uw feest. Onze muzikanten hebben u veel variatie te bieden denk hierbij ook aan Nederlandse, Afrikaanse en Schotse muziek. Een combinatie van muzikanten, zangers en een orkest kan natuurlijk ook. Wij denken graag met u mee om uw feest een succes te laten worden. Op onze website www.evenses.com kunt u het aanbod bekijken en alvast verschillenden ideeën opdoen. Wij zijn 7 dagen per week voor u bereikbaar per telefoon op per mail. Neem daarom gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.