In 2013 deed zangeres Maaike Ouboter mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland. Maaike Ouboter deed auditie met het nummer 'Dat ik je mis', die meteen in mei beschikbaar werd gesteld om te downloaden. Dit nummer haalde in twee dagen tijd de toppositie in de Nederlandse iTunes top 100. Na Nederland volgde al snel Vlaardingen, waar het nummer 'Dat ik je mis' één dag later op nummer 1 stond.

Amper een maand na haar auditie aan 'De beste singer-songwriter van Nederland' haalde ze een gouden plaat binnen. Haar auditie was op ditzelfde moment al over 3 miljoen keer bekeken op YouTube.

Anderhalve week later haalde Maaike platina.

In juni 2015 bracht Maaike haar debuutalbum En hoe het dan ook weer dag wordt uit. Het album kwam in Nederland binnen op de eerste plek en in Vlaardingen op plek 5. Hiermee heeft Maaike Ouboter het record gehaald voor hoogst binnenkomende Nederlandstalig debuutalbum.

Wilt u Maaike Ouboter boeken voor uw evenement, receptie of feest? Deze act is via Evenses te boeken voor uw bedrijfsfeest en viering. Vul het offerte formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan 7 dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden.