1 filter
Sorteer op: Relevantie
Violist Julian
100% match

Violist Julian

Deze violist is voor iedere gelegenheid te boeken!

€ 495 - € 1155
Violiste
100% match

Violiste

12 Beoordelingen

De violiste speelt mooie klassieke viool muziek voor uw receptie, diner of ceremonie.

€ 695 - € 1530
The Piano Man
100% match

The Piano Man

45 Beoordelingen

Een professionele allround pianist, die ieder bestaand lied speelt.

€ 595 - € 1310
Klassieke Pianist Jo
100% match

Klassieke Pianist Jo

5 Beoordelingen

Verbazingwekkende klassieke pianiste die uw gelegenheid kan verzorgen met een prachtige kaarslicht act.

€ 400 - € 1200
Akoestische muziek boeken? | Evenses Entertaiment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Akoestische muziek

Geschiedenis Akoestische Muziek

Het eerste akoestische instrument ooit is de stem van de mens. De fluit is tevens een van de oudste akoestische instrumenten ooit. De fluit werd namelijk 43.000 jaar geleden al gebruikt. Rond de 18e eeuw groeide de populariteit van gitaren in Europa. Hierdoor werden er meer akoestische instrumenten gemaakt, een voorbeeld hiervan is de contrabas. Na Europa kon de Verenigde Staten ook niet achterblijven en werd ook daar de gitaar populair. Dit leidde uiteindelijk tot de erkenning van de gitaar als echt instrument. Hierdoor werd de gitaar vaker gebruikt op grote gala's en concerten.

Rond de jaren 60 werd rock muziek enorm populair. Rond deze tijd begonnen rockbands ook te experimenteren met akoestische liedjes. Dit genre wordt ook wel akoestische rock genoemd. Een voorbeeld van een rockband die begon te experimenteren met akoestische instrumenten was Nirvana. Nirvana heeft in de jaren 90 akoestische versies van hun bekende rocknummers gezongen.

Soorten Akoestische Instrumenten

Er zijn veel verschillende akoestische instrumenten. Zo zijn er al 7 verschillende akoestische gitaren, zoals de klassieke gitaar, westerngitaar en de harpgitaar. Verder zijn er akoestische piano's, violen, ukeleles, harpen, mandolines en cello's. Al deze instrumenten maken allemaal een ander geluid en zijn geschikt voor verschillende evenementen.
Er zijn verschillende akoestische zangers en zangeressen die zang combineren met akoestische instrumenten. Zo zijn er bij Evenses artiesten die met een piano of viool te boeken zijn. Naast artiesten zijn er ook akoestische bands die zang combineren met akoestische instrumenten. Bij de meeste bands spelen de artiesten allemaal een ander instrument. Dit zorgt voor een extra warm en gezellig geluid.

Akoestisch instrument.jpg

Akoestische Muziek boeken

Akoestische muziek boeken voor uw evenement, bruiloft, jubileum of verjaardag? U kunt akoestische muziek boeken in combinatie met een DJ of in duo vorm voor een extra effect. Bij Evenses hebben we een groot assortiment aan akoestische muziek. Neem gerust contact met ons op. Wij kijken samen met u naar uw wensen en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.