Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Niek Boes boeken
100% match

Niek Boes boeken

Show- en theaterspektakel Niek Boes huren?
Niek Boes boeken Wilt u Niek Boes boeken? Dat kan via Evenses! Maar wie is Niek Boes eigenlijk? Niek Boes, geboren in Oldenzaal op 10 januari 1974,...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Nienke Plas Boeken
100% match

Nienke Plas Boeken

Comedian, presentatrice, actrice en zangeres Nienke Plas. De grappigste vrouw van Nederland.
Nienke Plas is enorm gegroeid in de afgelopen jaren als presentatrice, actrice, zangeres en stand-...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Anna Nooshin boeken
100% match

Anna Nooshin boeken

Drukke, spontane alleskunner Anna Nooshin is nu te boeken bij Evenses!
Anna Nibakht Nooshin is een ware onderneemster. Anna was medeoprichter van een van de grootste online levensstijlmagazin...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Marianne Timmer
100% match

Marianne Timmer

Marianne Timmer boeken voor een inspirerende lezing op uw congres!
Marianne Timmer biografie Marianne Timmer is een voormalige Nederlandse schaatser die tussen 1993 en 2006 op het hoogste n...
Lees meer

prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Influencer

Wat is nou een influencer? Wat maakt iemand een influencer? Waarom zijn influencers gezocht? Het is eigenlijk heel simpel. Als je een paar duizend volgers hebt op een social media kanaal, kan je al als influencer bestempeld worden. Om het even heel simpel te zeggen, influencers zijn mensen die hun volgers kunnen beïnvloeden. Des te meer volgers, des te meer mogelijke invloed vanuit die influencer.

De meeste influencers vinden wij toch al gauw op Instagram. Wil je wat betekenen in de social media wereld, moet je toch echt minimaal een aantal duizenden volgers hebben. Veel bedrijven gebruiken deze influencers om hun merk te promoten binnen Nederland. Maar hoe word je nou een influencer? Influencers zijn vaak bekend door een talent, van youtube of televisie of omdat ze heel knap zijn.

Influencer in Nederland

Nederland telt inmiddels al vele influencers. Van honderden al dan duizenden vrouwelijke modellen met allemaal 10K volgers op instagram tot de ‘grote’ influencers van Nederland. As we speak zouden de meeste Bas Smit de meest invloedrijke influencer van Nederland noemen. Waar hij voorheen vooral gezien werd als “de man van…” is hij inmiddels een hele eigen persoonlijkheid online.
Naast Bas zijn er natuurlijk nog vele andere. Kijk alleen maar naar alle youtubers/vloggers. Een Monica Geuze, Anna Nooshin, Teske, Enzo Knol, Kaj Gorgels en vele andere domineren op de Nederlandse social media kanalen. Tezamen hebben deze mensen miljoenen volgers. 

In 2019 is er zelfs een documentaire uitgekomen over influencers in Nederland. Hierin geven 3 van de bekendste Nederlandse influencers een kijkje achter de schermen van het hectische influencer leven van Nederlandse influencers. In ‘Ik ben influencer’ worden Juultje Tieleman, Qucee en Kaj Gorgels gevolgd. Een uitspraak van Qucee in deze documentaire is er een die de tegenwoordige tijd en invloed van influencers heel goed beschrijft. Deze uitspraak is de volgende: “Dat je als influencer soms meer invloed kan hebben op kinderen dan dat hun ouders kunnen” Hij geeft hiermee aan dat ‘de jeugd’ erg gesteld is op de influencers van Nederland. Hij zegt hierbij ook veel verantwoordelijkheid te voelen om deze jeugd niet van de verkeerde invloed voorziet.

influencer 1.jpeg

Gebruik maken van een influencer

Bekende influencers worden door merken veelal ingezet om hun merk te promoten. Velen van deze influencers hebben een enorm bereik op hun social media kanalen. De meeste influencers werken louter samen met merken waar zij achter staan. Zij voelen de verantwoordelijkheid wel om geen verkeerde dingen te promoten. 
Meestal betalen bedrijven voor een campagne voor het merk. De influencers moeten dan voor een langere periode een aantal posts doen en het merk benoemen op hun social media account. Voor bedrijven is dit een erg gemakkelijke manier om veel mogelijke klanten te bereiken.

influencer 2.jpeg

Soorten influencers

Influencers zijn er in alle soorten en maten. Naast dat zij een verschil in aantal volgers hebben, de ene heeft er 2 duizend en de ander 2 miljoen, zijn er ook veel soorten influencers. Influencers vallen in vele categorieën in te delen. Allereerst heb je de bekende influencers. Zij zijn vaak bekend geworden met een talent als zang, presenteren of acteren of met hun youtube kanaal bijvoorbeeld. De andere grote branche is mode, ontelbare knappe vrouwen en mannen worden ingezet voor de bekendheid van kledingmerken.

influencer 3.jpeg

Influencer gezocht

Influencers doen echter wel meer dan alleen maar knap zijn en/of reclame maken voor merken. Veel van hun zijn ook gewoon te boeken als artiest, sterker nog, veel van hun zijn influencer geworden omdat ze een bekende artiest zijn. Daarnaast zijn veel van hun ook in te huren als bekende spreker. Zij zijn veelal te boeken als inspirerende spreker. Zij delen hun eigen ervaringen, ups and downs en succes verhalen aan uw personeel, studenten of (jonge) atleten. Veel bekende mensen delen graag al hun ervaringen met hoe zij aan de top zijn gekomen. Denk hierbij ook aan sporters, zoals een Mark Tuitert, zangers, zoals een Ali B of een presentatrice, zoals een Chantal Janzen. Houd jezelf daarom vooral niet tegen en neem contact op met een van de medewerkers van Evenses om een influencer op jouw evenement te laten spreken.

influencer 4.jpeg

Had u een influencer gezocht? of nog beter heeft u nou de influencer gevonden die u zocht? En wilt u deze influencer graag boeken voor uw marketing of event? Schroom dan niet om contact op te nemen en er voor te zorgen dat de influencer die u zocht ook daadwerkelijk langs zal komen. Heeft u nou nog geen keuze kunnen maken, ook dan kunt u contact opnemen en helpen wij u graag bij het vinden van de geschikte influencer. Bij Evenses altijd persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

FAQ Influencers

Wat is een influencer?

Een persoon die invloed heeft via verschillende sociale mediakanalen of een grote volging heeft waar diegene dagelijkse gebeurtenissen mee deelt. Influencers heten zo omdat ze hun volgers zeer ver kunnen krijgen om zaken gedaan te krijgen of om bijvoorbeeld producten aan te bieden.

Vanaf wanneer ben je een influencer?

Influencer worden op Instagram al gauw aangeduid als mensen met een paar duizend volgers en die veel actief zijn en dit ook commercieel benutten door samenwerkingen met bedrijven voor bijvoorbeeld productpromoties.

Influencer worden?

Influencer worden kan in allerlei categorieën. Model, Food, Entertainment, Reizen, etc. Door actief te zijn op social media in een van die categorieën kunt u een following creëren en zo een poging wagen tot influencer worden.

Influencer marketing?

Influencer worden veelal voor marketing gebruikt. Door hun vele volgers hebben zij een groot bereik in bepaalde doelgroepen voor bedrijven. Deze bedrijven gebruiken dan influencers om deze doelgroep te bereiken.

Influencer marketing agency?

De meeste influencers zitten bij een agency die contact houdt voor hun met deze bedrijven.

Hoe kan je een influencer boeken?

Door ons in te schakelen, wij hebben directe contacten met veel influencers en brengen u zo in contact. Een leuke influencer gespot die niet op de website staat? Doe dan een vrijblijvende aanvraag en wij regelen het voor u!Waarom een bekende spreker boeken?

Er zijn verschillende redenen waarom een bekende spreker kunnen worden geboekt voor een evenement:

 • Inspiratie en motivatie: Bekende sprekers kunnen de deelnemers inspireren en motiveren door hun verhalen en ervaringen te delen.

 • Expertise en kennis: Veel bekende sprekers zijn experts in hun veld en kunnen de deelnemers helpen bij het verbeteren van hun kennis en vaardigheden.

 • Netwerken: Bekende sprekers kunnen een groot publiek aantrekken en daardoor krijgt u de mogelijkheid om te netwerken met andere professionals in uw branche.

 • Prestige: Het boeken van een bekende spreker kan het prestige van het evenement verhogen, wat de aantrekkingskracht voor andere deelnemers kan vergroten.

 • Onhoudbaarheid: Een bekende spreker kan ervoor zorgen dat het evenement onthoudbaar is voor de deelnemers, wat zorgt voor een positieve herinnering aan het evenement.

 • Media-aandacht: Bekende sprekers trekken vaak media-aandacht, wat het bereik van het evenement kan vergroten en de naamsbekendheid kan verhogen.

Kortom, het boeken van een bekende spreker kan een waardevolle investering zijn voor uw evenement omdat ze kunnen bijdragen aan het succes ervan door middel van inspiratie, kennis, netwerken, prestige, onhoudbaarheid en media-aandacht.

Is de artiest beschikbaar?

Het is belangrijk om goed na te gaan of de bekende artiest op de aangegeven datum beschikbaar is. Wij controleren de beschikbaarheid voor u en zullen op basis daarvan een voorstel toesturen. Als wij aangegeven dat de artiest beschikbaar is, zal de optie ook vaststaan. Anders zal het duidelijk aangegeven worden.

Wat zijn de kosten van een bekende artiest?

De prijzen van bekende artiesten lopen enorm uiteen. Voor een semi bekende volkszanger slaagt u voor een bedrag vanaf €1000,-. Bekende artiesten die alleen in Nederland of België bekend zijn kosten tussen de €2000 tot €15000. Artiesten die ook internationale bekend zijn hebben een prijskaartje tussen de €15.000 en €50.000,-. De aller populairste DJ's die wereldwijd grote faam bezitten hebben een vanaf prijs van €100.000,-. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze prijs indeling. Wilt u graag weten welke artiesten u met uw gewenste budget kunt boeken? Wij geven hier u graag onafhankelijk advies over.

Wat is Buma?

Buma (beter bekend als Buma/Stemra) is de auteursrechtenorganisatie die de belangen van artiesten behartigt. Voor het publiekelijk openbare van de artiest zijn/haar nummer komen auteursrecht bij kijken. De prijzen bij Evenses zijn exclusief Buma tarieven. Op besloten gelegenheden zoals verjaardagen en bruiloften worden geen Buma tarieven gehanteerd. Dit is alleen van toepassing als het gaat om openbare evenementen zoals festivals, concerten en bedrijfsfeesten. Op de website van Buma kunt u alles lezen over de tarieven en regelingen betreft de optredens van bekende artiesten. Wij kunnen de Buma kosten afhandeling voor u regelen.

Hoe wordt de techniek geregeld?

De meeste bekende artiesten treden op door middel van een tape-act. Dat houdt in dat er geen muzikanten aanwezig zijn. Elke artiest heeft een technische rider die van tevoren gedeeld wordt om te controleren of er aan de eisen kan worden voldaan. Hier staat precies in wat de bekende artiest nodig heeft om op te kunnen treden.

Wat is een rider?

Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een artiest zijn vastgelegd. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen, zoals een eigen kleedkamer, een bepaald aantal flessen drank, een maaltijd enzovoorts. Naast deze 'hospitality rider' hebben artiesten vaak ook een 'technische rider' In deze rider staat bijvoorbeeld welke speakers, ingangen en monitoren gewenst zijn. In veel gevallen neemt de geluidsman van de artiest dit zelf mee. Ook kan hij bij uw beschikbare geluidsset inprikken. Op de technische ridder kunt u zien of uw geluidsset voldoet aan de eisen van de artiest. Als u hier geen verstand van heeft. Geen probleem, we helpen u hier graag bij!

Hoe werkt promotie na het boeken van een artiest?

Mocht u een bekende artiest geboekt hebben dan kan het zijn dat deze gepromoot wordt op sociale media. Dit kan door middel van de presskit. U kunt deze voorafgaand bij ons opvragen om te zorgen dat er rechtenvrije foto's gebruikt worden.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar