Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Niek Boes boeken
100% match

Niek Boes boeken

Show- en theaterspektakel Niek Boes huren?
Niek Boes boeken Wilt u Niek Boes boeken? Dat kan via Evenses! Maar wie is Niek Boes eigenlijk? Niek Boes, geboren in Oldenzaal op 10 januari 1974,...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Nienke Plas Boeken
100% match

Nienke Plas Boeken

Comedian, presentatrice, actrice en zangeres Nienke Plas. De grappigste vrouw van Nederland.
Nienke Plas is enorm gegroeid in de afgelopen jaren als presentatrice, actrice, zangeres en stand-...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Buddy Vedder boeken
100% match

Buddy Vedder boeken

Dance Dance Dance winnaar Buddy Vedder nu ook te boeken bij Evenses Entertainment!
Buddy Vedder biografie Buddy Vedder de 23-jarige acteur, performer en presentator is sinds zijn rol in de ...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Anna Nooshin boeken
100% match

Anna Nooshin boeken

Drukke, spontane alleskunner Anna Nooshin is nu te boeken bij Evenses!
Anna Nooshin boeken Anna Nibakht Nooshin is een ware onderneemster. Anna was medeoprichter van een van de grootste onli...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Influencer

Wat is nou een influencer? Wat maakt iemand een influencer? Waarom zijn influencers gezocht? Het is eigenlijk heel simpel. Als je een paar duizend volgers hebt op een social media kanaal, kan je al als influencer bestempeld worden. Om het even heel simpel te zeggen, influencers zijn mensen die hun volgers kunnen beïnvloeden. Des te meer volgers, des te meer mogelijke invloed vanuit die influencer.

De meeste influencers vinden wij toch al gauw op Instagram. Wil je wat betekenen in de social media wereld, moet je toch echt minimaal een aantal duizenden volgers hebben. Veel bedrijven gebruiken deze influencers om hun merk te promoten binnen Nederland. Maar hoe word je nou een influencer? Influencers zijn vaak bekend door een talent, van youtube of televisie of omdat ze heel knap zijn.

Influencer in Nederland

Nederland telt inmiddels al vele influencers. Van honderden al dan duizenden vrouwelijke modellen met allemaal 10K volgers op instagram tot de ‘grote’ influencers van Nederland. As we speak zouden de meeste Bas Smit de meest invloedrijke influencer van Nederland noemen. Waar hij voorheen vooral gezien werd als “de man van…” is hij inmiddels een hele eigen persoonlijkheid online.
Naast Bas zijn er natuurlijk nog vele andere. Kijk alleen maar naar alle youtubers/vloggers. Een Monica Geuze, Anna Nooshin, Teske, Enzo Knol, Kaj Gorgels en vele andere domineren op de Nederlandse social media kanalen. Tezamen hebben deze mensen miljoenen volgers. 

In 2019 is er zelfs een documentaire uitgekomen over influencers in Nederland. Hierin geven 3 van de bekendste Nederlandse influencers een kijkje achter de schermen van het hectische influencer leven van Nederlandse influencers. In ‘Ik ben influencer’ worden Juultje Tieleman, Qucee en Kaj Gorgels gevolgd. Een uitspraak van Qucee in deze documentaire is er een die de tegenwoordige tijd en invloed van influencers heel goed beschrijft. Deze uitspraak is de volgende: “Dat je als influencer soms meer invloed kan hebben op kinderen dan dat hun ouders kunnen” Hij geeft hiermee aan dat ‘de jeugd’ erg gesteld is op de influencers van Nederland. Hij zegt hierbij ook veel verantwoordelijkheid te voelen om deze jeugd niet van de verkeerde invloed voorziet.

influencer 1.jpeg

Gebruik maken van een influencer

Bekende influencers worden door merken veelal ingezet om hun merk te promoten. Velen van deze influencers hebben een enorm bereik op hun social media kanalen. De meeste influencers werken louter samen met merken waar zij achter staan. Zij voelen de verantwoordelijkheid wel om geen verkeerde dingen te promoten. 
Meestal betalen bedrijven voor een campagne voor het merk. De influencers moeten dan voor een langere periode een aantal posts doen en het merk benoemen op hun social media account. Voor bedrijven is dit een erg gemakkelijke manier om veel mogelijke klanten te bereiken.

influencer 2.jpeg

Soorten influencers

Influencers zijn er in alle soorten en maten. Naast dat zij een verschil in aantal volgers hebben, de ene heeft er 2 duizend en de ander 2 miljoen, zijn er ook veel soorten influencers. Influencers vallen in vele categorieën in te delen. Allereerst heb je de bekende influencers. Zij zijn vaak bekend geworden met een talent als zang, presenteren of acteren of met hun youtube kanaal bijvoorbeeld. De andere grote branche is mode, ontelbare knappe vrouwen en mannen worden ingezet voor de bekendheid van kledingmerken.

influencer 3.jpeg

Influencer gezocht

Influencers doen echter wel meer dan alleen maar knap zijn en/of reclame maken voor merken. Veel van hun zijn ook gewoon te boeken als artiest, sterker nog, veel van hun zijn influencer geworden omdat ze een bekende artiest zijn. Daarnaast zijn veel van hun ook in te huren als bekende spreker. Zij zijn veelal te boeken als inspirerende spreker. Zij delen hun eigen ervaringen, ups and downs en succes verhalen aan uw personeel, studenten of (jonge) atleten. Veel bekende mensen delen graag al hun ervaringen met hoe zij aan de top zijn gekomen. Denk hierbij ook aan sporters, zoals een Mark Tuitert, zangers, zoals een Ali B of een presentatrice, zoals een Chantal Janzen. Houd jezelf daarom vooral niet tegen en neem contact op met een van de medewerkers van Evenses om een influencer op jouw evenement te laten spreken.

influencer 4.jpeg

Had u een influencer gezocht? of nog beter heeft u nou de influencer gevonden die u zocht? En wilt u deze influencer graag boeken voor uw marketing of event? Schroom dan niet om contact op te nemen en er voor te zorgen dat de influencer die u zocht ook daadwerkelijk langs zal komen. Heeft u nou nog geen keuze kunnen maken, ook dan kunt u contact opnemen en helpen wij u graag bij het vinden van de geschikte influencer. Bij Evenses altijd persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

FAQ Influencers

Wat is een influencer?

Een persoon die invloed heeft via verschillende sociale mediakanalen of een grote volging heeft waar diegene dagelijkse gebeurtenissen mee deelt. Influencers heten zo omdat ze hun volgers zeer ver kunnen krijgen om zaken gedaan te krijgen of om bijvoorbeeld producten aan te bieden.

Vanaf wanneer ben je een influencer?

Influencer worden op Instagram al gauw aangeduid als mensen met een paar duizend volgers en die veel actief zijn en dit ook commercieel benutten door samenwerkingen met bedrijven voor bijvoorbeeld productpromoties.

Influencer worden?

Influencer worden kan in allerlei categorieën. Model, Food, Entertainment, Reizen, etc. Door actief te zijn op social media in een van die categorieën kunt u een following creëren en zo een poging wagen tot influencer worden.

Influencer marketing?

Influencer worden veelal voor marketing gebruikt. Door hun vele volgers hebben zij een groot bereik in bepaalde doelgroepen voor bedrijven. Deze bedrijven gebruiken dan influencers om deze doelgroep te bereiken.

Influencer marketing agency?

De meeste influencers zitten bij een agency die contact houdt voor hun met deze bedrijven.

Hoe kan je een influencer boeken?

Door ons in te schakelen, wij hebben directe contacten met veel influencers en brengen u zo in contact. Een leuke influencer gespot die niet op de website staat? Doe dan een vrijblijvende aanvraag en wij regelen het voor u!

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar