Diner

Zijn jullie nog niet zo lang geleden verhuisd en hebben jullie het erover gehad om binnenkort eens een paar van jullie buren uit te nodigen voor een etentje om elkaar allemaal wat beter te kunnen leren kennen? Word je partner over een paar maanden vijftig en lijkt het je de perfecte verrassing om voor de gelegenheid een groots diner voor familie en al haar vrienden te organiseren? Of heeft je baas jou misschien gevraagd of je het eindejaarsdiner van dit jaar op kantoor zou willen plannen? Wat de situatie ook is, je staat er in ieder geval niet alleen voor, want je kan met onze hulp ook een diner boeken.

Nu denk je misschien dat een diner boeken nogal vaag klinkt, je kan tenslotte zelf ook wel wat avondeten voor een groep mensen op tafel krijgen, dus laat ons toe om uit te leggen wat we precies bedoelen met het boeken van een diner. Als jij van plan bent om een diner te gaan organiseren, dan kunnen wij je daarbij helpen. Van het vinden van de perfecte cateraar en het contracteren van een betrouwbare professional voor de bediening tot het opzetten van een cocktailbar en zelfs het boeken van een live band, wij zullen er alles aan doen om de ideale aanvulling om jouw diner te vormen, wat de gelegenheid ook is.

In dat opzicht maakt het ons ook niet uit je nou een besloten diner voor vier mensen of een enorm evenement voor een paar honderd mensen organiseert. Het ligt er maar net aan wat jij in gedachten hebt voor de gelegenheid en hoe jij het allemaal wil gaan invullen. Zou je graag een prachtige ijscoupe serveren als dessert, maar is jouw eigen vriezer niet groot genoeg om genoeg coupes in te bewaren? Wij kunnen ambachtelijk ijs laten leveren of zelfs bij jou thuis laten maken door een professional. Zou je het liefst gezellig met je vrienden aan tafel zitten, terwijl jullie samen genieten van je eigen diner? We kunnen je daarmee helpen door een ober te boeken die jou de hele avond bij zal staan. Of wil je misschien wat indruk maken op je collega's tijdens het kantoordiner? Samen met Evenses kan je als afsluiter van het diner voor een daverend live concert zorgen.

Afhankelijk van het soort diner dat je gaat organiseren, kan het wel zo zijn dat je met heel wat verantwoordelijkheden te maken krijgt. Over het algemeen geld dat hoe uitgebreider het diner is, hoe meer punten er zijn om rekening mee te houden. Het valt soms niet mee om tegelijkertijd te koken, in de gaten te houden of je gasten niet met lege glazen rondlopen, en te socializen, om maar een voorbeeld te noemen. Bij Evenses kunnen we je helpen om de taakverdeling voor jouw diner wat te optimaliseren, zodat jij zelf meer tijd overhoudt voor de taken die je niet uit handen kan of wil geven.

Het boeken van een diner voor de gelegenheid die je in gedachten hebt hoeft niet per se ingewikkeld te zijn, maar gezien de vele opties en het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod opties voor diners die wij al voor veel verschillende klanten en talloze gelegenheden hebben verzorgd, inclusief professioneel bedienend personeel, allerlei soorten kraampjes, en live muziek. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte diner kan boeken voor je gasten.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Daarnaast zullen we hieronder, om je alvast wat verder te helpen, ook enkele tips voor het organiseren van een geslaagd diner op een rijtje zetten

Enkele tips voor een geslaagd diner

De kans is groot dat dit niet de eerste keer is dat je een diner gaat organiseren en dat je al een vrij goed idee hebt van waar je op dient te letten. Een geslaagd diner bestaat over het algemeen tenslotte uit meer dan het op tijd opdienen van het eten. Heel wat elementen kunnen een invloed hebben op het verloop van het diner, waaronder de muziek, de drank, en de tafelschikking. We schreven al eerder dat er als organisator van een diner best wel wat op je af kan komen, waardoor het voelt alsof je nergens genoeg tijd voor hebt. Wij weten maar al te goed hoe makkelijk dat kan gebeuren, dus twijfel niet als je overweegt om onze hulp in te roepen en samen met ons een diner te boeken. Daarnaast geven we je ook alvast enkele tips waar je hopelijk wat aan hebt bij het organiseren van jouw diner.

Bereid zoveel mogelijk voor

In het geval je een diner plant waarvoor je zelf gaat koken, bijvoorbeeld bij jouw thuis, is het verstandig om zoveel mogelijk van tevoren te maken. We hebben het hier niet alleen over het eten zelf, maar ook, bijvoorbeeld, over het koelen van de wijn, het wegzetten van eventuele huisdieren, of het uitzoeken van muziek voor de avond. Als gastheer of gastvrouw zal je het al druk genoeg hebben tijdens het diner zelf, dus hoe meer je op voorhand kan voorbereiden, hoe beter.

Let op met experimenteren

Dit punt geldt ook voornamelijk voor diners waarvoor je zelf kookt. Één van de leukste dingen aan koken is het experimenteren met nieuwe ingrediënten en gerechten, maar let daar wel mee op wanneer je mensen uitnodigt voor een diner. Zeker als het de eerste keer is dat je met hen dineert, is het niet altijd de beste keus om een nieuw gerecht of een nieuwe bereidingsmethode voor de eerste keer uit te proberen. Met mensen die je al beter kent kan je dit wel proberen, al raden we nog steeds aan om niet al te riskant aan de gang te gaan wanneer er gasten komen eten.

Stem de muziek af op de avond

Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om zelf de muziek voor een diner te verzorgen. Zolang je toegang hebt tot Spotify of Youtube kan je heel precies de perfecte playlists samenstellen. Zorg er naast de muziek zelf ook voor dat het volume niet te hoog is, aangezien niemand het leuk vindt om tijdens een diner over de muziek heen te moeten schreeuwen. Kortom, hou de sfeer in de gaten en zorg ervoor dat de muziek hier een positieve invloed op heeft.

Tafelschikkingen zijn niet overdreven

Natuurlijk, voor een diner van vijf personen is een tafelschikking een beetje overbodig, maar voor grotere evenementen is het dat zeker niet. Stel je, bijvoorbeeld, voor dat je voor je partner een diner voor tachtig man organiseert, ter ere van zijn of haar veertigste verjaardag. Zonder een duidelijke tafelschikking wordt dat een complete chaos. Een effectieve tafelschikking kan ook conversaties en dus de sfeer bevorderen, en dat is wat je wil als organisator.

Hou ruim rekening met tijd

Wanneer je een borrel of iets dergelijks organiseert, is het vrij gewoon dat mensen vanaf een bepaald moment beginnen binnen druppelen. In het geval van een diner is dit wat lastiger, zeker wanneer er warme gerechten worden geserveerd. Hou er rekening mee dat mensen altijd te laat kunnen komen, dus zorg wat speling. Als jij, bijvoorbeeld, van plan bent om het diner om 20h00 op te laten dienen, zeg dan tegen je gasten om er rond 19h00 te zijn. Op die manier is de kans groot dat het gezelschap tegen 20h00 wel compleet is. In de tussentijd kan je de arriverende gasten een borrel of iets anders aanbieden.

Vraag hulp als je die goed kan gebruiken

Zeker wanneer het diners voor grotere groepen betreft, is het alleen maar verstandig om de hulp van iemand anders in te roepen. Het is en blijft jouw diner, maar door bepaalde taken uit handen te geven, kan je zelf meer tijd overhouden voor andere dingen. Het gaat er uiteindelijk om dat je gasten en jij een avondje genieten, en als wij je daarbij op wat voor manier dan ook kunnen helpen, dan doen we dat graag.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om een diner te boeken voor wat voor gelegenheid dan ook, dan raden we aan om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan leveranciers van professionele diensten en opties voor uiteenlopende soorten diners, waaronder een uitgebreid aanbod cateraars, complete champagnetorens voor grootse vieringen, en heuse vuurshows, die niet misstaan op allerlei verschillende dinergelegenheden.

Een uitzonderlijke diner organiseren?

U wilt graag een diner organiseren, maar deze keer moet het net dat beetje extra hebben dan alle andere keren. Een leuke solist of duo zoals Acoustic Wedding kan u daar uitstekend bij helpen.

Natuurlijk is het eten heel belangrijk en uw gasten ook, maar de sfeer is er ook zeker eentje om rekening mee te houden. De juiste muziek voor uw gasten en het soort diner dat u geeft, kan bepalend zijn voor hoe de avond verloopt. Zo kunt u eventuele live muziek uitstekend combineren met de muziek waar u gasten van houden. Onze duo's en sollisten kunnen uitstekend inspelen op de wensen van u en uw gasten. Zo zou u na het diner met uw gasten kunnen dansen op de muziek van 1 van onze muzikanten en tijdens het diner genieten van live achtergrondmuziek. Onze artiesten kunnen allerlei soorten genre's spelen, maar ook zingen. Denk bijvoorbeeld aan swingende Jazz muziek van Lady Sax of prachtige klassieke muziek.Ook beschikken wij over uitstekende gitaristen die u gasten met de juiste muzieknoten kunnen voorzien van gitaarmuziek zoals Mart. Toch meer opzoek naar een pianist? Ook onze pianisten zoals Jan Vayne en Kim kunnen zorgen voor de juiste sfeer en stemming tijdens uw diner!

Bekijk hieronder een greep uit onze selectie artiesten die kunnen zorgen voor de entertainment tijdens uw diner. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een pakket, solist, duo, klassiek ensemble of band. Mochten er nog vragen zijn, bel of mail gerust met een van onze medewerkers. Wij beantwoorden graag uw vragen over het inhuren van entertainment tijdens uw diner.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.