Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Party Collective
100% match

Party Collective

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.
Party Collective biografie Partyband 'Party Collective' is dé coverband die met hun ongelooflij...
Lees meer

4,8 (27 Beoordelingen)
€ 2695 - € 4885
JFP Partyband boeken
100% match

JFP Partyband boeken

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!
Bent u op zoek naar een coverband voor u feest? Een bruisende show, met veel energie is waar deze 6 koppi...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 2100 - € 3865
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!
Allround duo die altijd de juiste snaar raakt, laat u verrassen! Bent u op zoek naar een geweldig allround duo voor uw ju...
Lees meer

4,9 (37 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Jack Club Music boeken Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u een relaxed achtergrondgeluid? Dan relaxen ze mee. Wilt u bekende klan...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 1495 - € 3995
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Band boeken voor uw bruiloft of feest

Band boeken voor uw feest: een prachtige locatie, heerlijk eten, gezelschap waar u van geniet én natuurlijk een goede live band. Bij de voorpret van de organisatie van uw bruiloft of event zal het inbeelden van de perfecte live band niet ontbreken. Maar hoe boekt u nou de juiste band? Het aanbod van live bands is groot. Van eenvoudige hobby bands die optreden in de buurtkroeg tot bekende Nederlandse bands die in grote stadions spelen. We zullen u meenemen langs de mogelijkheden die er bestaan om live bands te boeken. Hoe u kunt vinden welke live band het beste bij u past en waar u op moet letten bij het boeken van een live band.

Live band boeken, een zee aan mogelijkheden

Live bands zijn er in veel soorten en maten. Een formatie vanaf 3 personen is al een band. Veel gangbare live bands spelen met 5 tot 6 personen in de groep. Ook zijn er nog grotere live bands met 8 of 9 man, vaak met een aantal blaasinstrumenten erbij. Deze muziekgroepen bieden zich aan voor een tal van gelegenheden; bruiloften, verjaardagsfeesten, bedrijfsfeesten, stadsfeesten en festivals. Ook spelen ze in verschillende genres. Laten we beginnen met het beschrijven van de genres die live bands spelen die u kunt boeken. Je hebt allround coverbands die meerdere genres spelen en bands die een specifiek genre hebben, voorbeelden hiervan zijn:

Als u één van deze type live bands boekt kunnen ze voor u een avondvullend programma spelen in dezelfde stijl. Als u fan bent van één van deze genres past dit natuurlijk goed, maar ook als u een feest heeft met een thema die hierbij aansluit. Bij een jaren ’20 feest is een dixieland band een erg leuke aanvulling om te boeken. Houdt u een strandfeest in de zomer, dan past een Latin formatie juist goed.

bruiloft band

Latin formatie Banda Del Sur

Naast de live bands die een specifiek genre spelen kunt u ook kiezen om een allround coverband te boeken zoals Three Of A Kind, Step the Gap, of Dirty Daddies, of een rockband zoals DeWollf. Zij spelen een mix van verschillende genres. Veelal vanaf de jaren 60 tot de moderne hits van nu. Het grote voordeel van allround bands boeken is dat er zo muziek bij zit voor ieder wat wils én dat ze hun stijl goed kunnen aanpassen aan wat goed aansluit bij uw publiek.

De bruiloft band boeken die het beste past op uw feest

Bruiloft bands staan er om bekend elke bruiloft te voorzien van prachtige muziek. Om na te gaan wat nou een goede live band voor uw feest is om te boeken zijn er een aantal punten belangrijk om rekening mee te houden.

1. Wat vindt u zelf leuk?

U organiseert het feest niet alleen voor uzelf, maar het is wel belangrijk dat u er zelf van zult genieten. Een goed startpunt is om na te gaan wat voor muziek u graag live hoort. Vaak komen er dan bepaalde genres maar ook specifieke nummers naar boven. Het is goed deze op te schrijven, zo heeft u al een basis gelegd voor het zoeken naar uw live band. U bent zo al een stap dichter bij het boeken van de juiste band voor u.

2. Wat voor gasten nodigt u uit?

Het is goed om naar de verschillende leeftijdsklassen te kijken die er komen. Zijn deze allen uit dezelfde categorie, dan is het vaak leuk om een stijl te kiezen die populair is bij die groep. Gasten die geboren zijn in de jaren 50 vinden vaak een sixties feest leuk met o.a. nummers van The Beatles en The Beach Boys. Als de doelgroep 20 jaar jonger is zullen ze waarschijnlijk graag hits uit de jaren 80 horen. Komen er jongeren tot opa’s en oma’s op het feest? Dan kunt u het beste een allround coverband boeken.

3. Hoeveel mensen nodigt u uit?

Voor een festival van 5000 man boekt u een ander type band dan voor een huisfeest met 20 personen. Als de setting intiemer is, dan kan het aan te raden zijn om voor een duo of trio formatie te kiezen die akoestisch speelt. Op een bruiloftsfeest met 150 personen past het goed om voor een 5 of 6-koppige coverband te kiezen. Voor grotere feesten kunt u ook denken aan een 9-koppige formatie met blazers erbij. Dan gaat het dak, ook met grote aantallen bezoekers, er goed af. Houdt wel rekening met de grootte van het podium die beschikbaar is voor de band die u wilt boeken.

4. Welk doel wilt u bereiken met het boeken van de live band?

Het kan zijn dat u een groot feest wilt waar iedereen uit zijn dak gaat. Daarvoor zijn feestbands erg geschikt om te boeken. Dit zijn coverbands die hits spelen uit verschillende jaren tot en met nu. Als u op zoek bent naar mooie achtergrondmuziek voor tijdens een diner, receptie of bedrijfsfeest is een band huren een goede keuze. Voor een chique uitstraling zijn klassieke formaties erg geschikt om in te huren. Wilt u het iets minder formeel dan kunt u ook een jazz band boeken die de sfeer verzorgt.

5. Rond welk budget wenst u te slagen?

Belangrijk om rekening mee te houden is natuurlijk het bedrag wat u beschikbaar wilt stellen voor het huren van de live band. Er zit veel variatie in de kosten van de live bands. Dit hangt o.a. van de kwaliteit en de grootte van de band af die u boekt. Als u zich laat adviseren over het boeken van een live band is het het handig aan te geven wat uw budget is. Dan kan er gericht gezocht worden naar een live band die voldoet aan uw wensen en binnen het budget past. Als de prijs te hoog uitvalt voor een specifieke live band dan kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar een vergelijkbare formatie die met 3 of 4 personen te huren is i.p.v. 6 of 7. Is budget geen issue voor uw feest dan kunt u gaan denken om de beste live bands of zelfs bekende bands in Nederland te huren.

Go all out, boek een bekende Nederlandse band!

Het is natuurlijk enorm gaaf om uw gasten te verrassen met een bekende Nederlandse band. Het wow-effect wat u creëert als ze opkomen en beginnen met spelen is onvergetelijk. Een populaire groep om te boeken is de Edwin Evers band. Deze 9-koppige formatie speelt bekende allround hits. The Vengaboys of 2 Unlimited zijn geweldig om te huren als u voor een 90’s thema gaat. Wilt u echt uitpakken voor een high class feest dan zijn de Ladies of Soul de keuze waar u absoluut mee gaat slagen.

live band

Edwin Evers band

Band boeken, waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal dingen wat goed is om rekening mee te houden als u een live band wilt boeken.

  • Start op tijd met zoeken naar de coverband

Zeker als u uw feest op zaterdag, zondag of een feestdag houdt. De vraag naar live bands is op deze dagen groot en ook het risico dat uw band al geboekt is op uw datum. Wacht daarom niet te lang met het zoeken en boeken van uw favoriete band.

  • Kwaliteit van de live band boeken

Belangrijk is dat u een live band huurt die kwalitatief goed is, betrouwbaar is en dat de leden goed verzorgd en op tijd op de boeking verschijnen. Om hier zeker van te zijn is het goed om de referenties van de live band te bekijken die u mogelijk wilt boeken. Het contact wat u heeft met de bandleider, manager of boeker is ook een goede indicatie. Reageert uw contactpersoon snel en correct? Bij twijfels, niet doen. Ook kunt u zich laten adviseren door een betrouwbaar boekingskantoor die live bands selecteert op professionaliteit en veel ervaring heeft in het samenwerken met bands. Niets is zo vervelend als een kapotte speaker, een zanger die niet op tijd op uw feest aanwezig is of een band die last minute cancelt voor uw speciale feest.

  • Houdt de kosten in de gaten

Controleer of alle kosten zijn inbegrepen in de offerte. Het komt voor dat live bands achteraf kosten berekenen voor de reisafstand of geluidstechniek. Dit is erg vervelend en zijn kosten waar u niet op zit te wachten. Als u een goed gevoel heeft en u wordt enthousiast van de gedachte van de band op uw feest. Ga er dan voor en boek úw live band! Zodra de keuze is gemaakt rest u nog enkel te genieten van de voorpret van uw feest.

FAQ band boeken

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar