1 filter
Sorteer op: Relevantie
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

5 Beoordelingen

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!

€ 1495 - € 3995
Soulin' Jazz Trio
100% match

Soulin' Jazz Trio

3 Beoordelingen

Met dit muziek trio brengt u Soul and Jazz naar al u feesten! Boek ze nu!

€ 1895 - € 3220
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

12 Beoordelingen

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!

€ 1595 - € 2993
Bossa Nova Band boeken
100% match

Bossa Nova Band boeken

17 Beoordelingen

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.

€ 945 - € 1795
Jazz artiesten boeken? Bekijk hier verschillende jazz bands
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Jazz artiesten

Ga je binnenkort dan eindelijk binnenkort trouwen met de man of vrouw van je leven, en ben je nog aan het denken over hoe je jullie grote dag nóg specialer kan maken? Ben je dit jaar onderdeel van het comité dat verantwoordelijk is voor het jaarlijkse feest op kantoor en zijn jullie nog niet helemaal uit de muziek voor het evenement? Of is het al een tijdje geleden dat je thuis vrienden over de vloer hebt gehad en wil je binnenkort een feestje organiseren met als verrassing wat origineel entertainment? Het is goed mogelijk dat dit idee de revue al is gepasseerd bij jou, maar toch willen we het even vragen: heb je al eens overwogen om jazz te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren?

Stel: je gaat een feest of evenement organiseren waar je heel veel zin in hebt, maar waar je een stuk minder zin hebt, zijn alle te treffen voorbereidingen. Dat is zeer goed mogelijk, zeker wanneer het pas de eerste keer dat je zelf iets gaat organiseren. Er kan namelijk nogal wat tegelijk op jou als organisator afkomen. In zo'n geval kan je het boeken van het hele jazz feestje aan ons overlaten, van het vinden van de perfecte locatie en het opzetten van de nodige installaties tot het vinden van het passende entertainment. Het enige wat we hiervoor nodig hebben zijn jouw ideeën en input inzake de invulling van het feest in kwestie.

Het kan echter ook heel goed zijn dat je het plannen en voorbereiden van jouw evenement juist heel leuk vindt. Dat wil niet zeggen dat Evenses dus niks voor je kan betekenen, integendeel zelfs. Zoals we al eerder schreven, kunnen er zeker in het geval van grotere feesten en evenementen heel wat dingen tegelijk op je afkomen. De taken waar je zelf geen tijd voor of zin in hebt, kan je door ons laten uitvoeren. Op die manier hou je zelf een stuk meer tijd en energie over voor de taken die je niet uit handen kan of wil geven. Wil je, bijvoorbeeld, op het feest zelf ook genieten van de sfeer, de hapjes, en het gezelschap? Laat ons dan wat professioneel personeel inhuren. Of zou je graag jazz muziek boeken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij leggen je binnen de kortste keren een selectie jazz bands en artiesten voor.

Zeker als het je eerste evenement als organisator is, kan het misschien zo lijken, maar het hoeft  helemaal niet moeilijk te zijn om de perfecte jazz te boeken. Gezien het gevarieerde aanbod jazz artiesten, bands, en opties in Nederland zoals een jazz artiest in Gelderland en België bijvoorbeeld Leuven is het echter over het algemeen wel een goed idee om bij het boeken de hulp in te roepen van een bedrijf dat ervaring heeft op het gebied van entertainment en party planning. Niet iedere jazz opties of act zal namelijk even goed passen bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren. Evenses beschikt over een uitgebreid portfolio opties en live acts voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen, zodat jij het perfecte jazz thema kan boeken voor jouw evenement.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken door het offerteformulier op onze website in te vullen, door ons een mailtje te sturen, of door ons te bellen. Als je zelf eerst een kijkje wil nemen naar wat wij op het gebied van jazz zoal kunnen bieden, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine het zoeken wat overzichtelijker maken. In combinatie met ander materiaal dat je kan vinden op het internet kan je zo een eerste indruk van de beschikbare acts en opties vormen. Verder zullen we, nu je hopelijk een duidelijker beeld hebt van hoe het boeken van jazz in z'n werk gaat,  hieronder ter informatie en vermaak een kijkje nemen naar wat jazz precies is en wat voor vormen van jazz vandaag de dag populair zijn.

Wat is jazz?

Jazz is een verzamelnaam die refereert aan een muziekgenre met wortels in de Afro-Amerikaanse bevolking van het New Orleans (Verenigde Staten) van de late negentiende en vroege twintigste eeuw. De naam zelf is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het woord “jasm”, een slangwoord uit de jaren zestig van de negentiende eeuw dat zoiets als “energie” of “pep” betekent. Het is echter moeilijk om jazz precies te definiëren, vooral vanwege de vele stijlen en culturen die door de decennia heen invloed hebben gehad op de muziek, waaronder traditionele West-Afrikaanse muziek, Afro-Cubaanse habanera, en de blues.

artiesten jazz.jpeg

Wat de meeste soorten jazz wel gemeen hebben met elkaar is het improvisatie element. Bij jazz muziek ligt de nadruk veel meer op de performers, de manier waarop de muziek gespeeld wordt, en de interactie die de performers hebben met het publiek. Zo staan Dixieland jazz, Balkan Symphony of Clarence Milton Bekker, bijvoorbeeld, bekend om de live interactie tussen de leden van de band, waarbij één van de leden telkens een melodie speelt en één van de andere bandleden telkens een tegenmelodie. De jazz van de big bands uit de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw is dan weer iets gestructureerder qua muzikaal arrangement.

Bij Evenses weten we wat voor toegevoegde waarde het boeken van een leuke jazz act kan hebben voor een feestje, bruiloft, of andere gelegenheid. Om die reden bieden we dan ook een uitgebreide waaier aan opties aan binnen het genre, van jazz duo's tot big bands en van Dixieland jazz tot meerdere vormen van moderne smooth jazz. Daarnaast kan je ook jazz acts boeken die uw favoriete nummers of, bijvoorbeeld, de Top 40 van 2018 op een jazzy manier komen spelen op uw feest. In andere woorden, het muziekgenre jazz is zeer uitgebreid, maar wij kunnen je helpen bij het organiseren en opzetten van het feestje dat je voor ogen hebt.

Enkele populaire vormen van jazz

Bij het boeken van jazz is één van de ingewikkelde onderdelen het beslissen tussen hele verschillende soorten jazz, maar dat is ook tegelijk goed nieuws voor jou als organisator. Het feit dat deze keuze gemaakt moet worden, toont ook dat je met jazz heel wat verschillende kanten op kan wat betreft de invulling van jouw feest of evenement. Om die reden zetten we enkele van de vormen van jazz op een rijtje die tegenwoordig populair zijn.

Smooth jazz

Smooth jazz is één van de populairste vormen van jazz vandaag de dag, onder andere omdat het over het algemeen zeer easy listening is. De meeste smooth jazz bezit een tempo van tussen de 90 en de 105 BPM, wat het dus een downtempo vorm van muziek maakt. Onder andere de saxofoon en de gitaar zijn zeer veel voorkomende instrumenten in de smooth jazz.

Jazz artiesten boeken.jpeg

Dixieland jazz

Dixieland jazz wordt ook wel eens New Orleans jazz (of early jazz of hot jazz) genoemd, omdat deze vorm van muziek aan het begin van de twintigste eeuw ontstond in de Amerikaanse stad New Orleans, in de zuiderse staat Louisiana. Aan de basis is Dixieland jazz vaak te vergelijken met ragtime, onder andere dankzij de veelvuldige aanwezigheid van brass bands, banjo's, en klarinetten.

Latin jazz

Met de groeiende populariteit van latino muziek, zoals reggeaton en bachata, in Nederland en België in de laatste jaren is ook de latino jazz populairder geworden. Deze vorm van jazz bezit veel invloeden vanuit de merengue en de salsa, al ligt het ritme over het algemeen een stuk lager dan bij deze muziekgenres. Één van de typische kenmerken van latin jazz is de grote rol van percussie instrumenten, zoals timbalen, bongo's, en conga's.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als specialist op het gebied van entertainment beschikken wij over een breed portfolio aan jazz acts zoals Moules Frites, The Jazz Supremes, zangeres Soul Surprise, Gitarist Victor en heel veel andere opties die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en themafeesten tot bruiloften en zakelijke evenementen. Of je nou een feestje voor familie in de tuin geeft en dat van een extra vleugje sfeer wil voorzien, of een bedrijfsborrel organiseert waarbij je wat origineel vermaak wil bieden, bij Evenses helpen we je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een live jazz act te boeken, kan je jouw feest helemaal uniek maken. Hoeveel van je gasten hebben tenslotte al eens de kans gehad om een live jazz voorstelling mee te maken die speciaal voor hen is opgezet?

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.