Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u lekkere achtergrondmuziek? Dan relaxen ze mee. Jack Club Music is een Live band met een varië...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1795 - € 4995
Trio Sans Soucis
100% match

Trio Sans Soucis

Franse chansons herleven met deze muziek, gespeeld door dit gipsy jazz trio.
Met het Franse gypsy jazz trio Sans Soucis waant u zich in het Parijs van weleer. Het trio bestaat uit een zange...
Lees meer

4,7 (29 Beoordelingen)
€ 995 - € 1890
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!
Retro Jazz is een dynamische band die diep geworteld is in de Amsterdamse jazzscene. Gespecialiseerd in all-round jazz, bestaat d...
Lees meer

4,6 (12 Beoordelingen)
€ 1495 - € 2690
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Jazz artiesten

Ga je binnenkort dan eindelijk binnenkort trouwen met de man of vrouw van je leven, en ben je nog aan het denken over hoe je jullie grote dag nóg specialer kan maken? Ben je dit jaar onderdeel van het comité dat verantwoordelijk is voor het jaarlijkse feest op kantoor en zijn jullie nog niet helemaal uit de muziek voor het evenement? Of is het al een tijdje geleden dat je thuis vrienden over de vloer hebt gehad en wil je binnenkort een feestje organiseren met als verrassing wat origineel entertainment? Het is goed mogelijk dat dit idee de revue al is gepasseerd bij jou, maar toch willen we het even vragen: heb je al eens overwogen om jazz te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren?

Stel: je gaat een feest of evenement organiseren waar je heel veel zin in hebt, maar waar je een stuk minder zin hebt, zijn alle te treffen voorbereidingen. Dat is zeer goed mogelijk, zeker wanneer het pas de eerste keer dat je zelf iets gaat organiseren. Er kan namelijk nogal wat tegelijk op jou als organisator afkomen. In zo'n geval kan je het boeken van het hele jazz feestje aan ons overlaten, van het vinden van de perfecte locatie en het opzetten van de nodige installaties tot het vinden van het passende entertainment. Het enige wat we hiervoor nodig hebben zijn jouw ideeën en input inzake de invulling van het feest in kwestie.

Het kan echter ook heel goed zijn dat je het plannen en voorbereiden van jouw evenement juist heel leuk vindt. Dat wil niet zeggen dat Evenses dus niks voor je kan betekenen, integendeel zelfs. Zoals we al eerder schreven, kunnen er zeker in het geval van grotere feesten en evenementen heel wat dingen tegelijk op je afkomen. De taken waar je zelf geen tijd voor of zin in hebt, kan je door ons laten uitvoeren. Op die manier hou je zelf een stuk meer tijd en energie over voor de taken die je niet uit handen kan of wil geven. Wil je, bijvoorbeeld, op het feest zelf ook genieten van de sfeer, de hapjes, en het gezelschap? Laat ons dan wat professioneel personeel inhuren. Of zou je graag jazz muziek boeken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij leggen je binnen de kortste keren een selectie jazz bands en artiesten voor.

Zeker als het je eerste evenement als organisator is, kan het misschien zo lijken, maar het hoeft  helemaal niet moeilijk te zijn om de perfecte jazz te boeken. Gezien het gevarieerde aanbod jazz artiesten, bands, en opties in Nederland zoals een jazz artiest in Gelderland en België bijvoorbeeld Leuven is het echter over het algemeen wel een goed idee om bij het boeken de hulp in te roepen van een bedrijf dat ervaring heeft op het gebied van entertainment en party planning. Niet iedere jazz opties of act zal namelijk even goed passen bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren. Evenses beschikt over een uitgebreid portfolio opties en live acts voor wie wij al talloze boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen, zodat jij het perfecte jazz thema kan boeken voor jouw evenement.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken door het offerteformulier op onze website in te vullen, door ons een mailtje te sturen, of door ons te bellen. Als je zelf eerst een kijkje wil nemen naar wat wij op het gebied van jazz zoal kunnen bieden, dan kan je met de hulp van onze zoekmachine het zoeken wat overzichtelijker maken. In combinatie met ander materiaal dat je kan vinden op het internet kan je zo een eerste indruk van de beschikbare acts en opties vormen. Verder zullen we, nu je hopelijk een duidelijker beeld hebt van hoe het boeken van jazz in z'n werk gaat,  hieronder ter informatie en vermaak een kijkje nemen naar wat jazz precies is en wat voor vormen van jazz vandaag de dag populair zijn.

Wat is jazz?

Jazz is een verzamelnaam die refereert aan een muziekgenre met wortels in de Afro-Amerikaanse bevolking van het New Orleans (Verenigde Staten) van de late negentiende en vroege twintigste eeuw. De naam zelf is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het woord “jasm”, een slangwoord uit de jaren zestig van de negentiende eeuw dat zoiets als “energie” of “pep” betekent. Het is echter moeilijk om jazz precies te definiëren, vooral vanwege de vele stijlen en culturen die door de decennia heen invloed hebben gehad op de muziek, waaronder traditionele West-Afrikaanse muziek, Afro-Cubaanse habanera, en de blues.

artiesten jazz.jpeg

Wat de meeste soorten jazz wel gemeen hebben met elkaar is het improvisatie element. Bij jazz muziek ligt de nadruk veel meer op de performers, de manier waarop de muziek gespeeld wordt, en de interactie die de performers hebben met het publiek. Zo staan Dixieland jazz, Balkan Symphony of Clarence Milton Bekker, bijvoorbeeld, bekend om de live interactie tussen de leden van de band, waarbij één van de leden telkens een melodie speelt en één van de andere bandleden telkens een tegenmelodie. De jazz van de big bands uit de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw is dan weer iets gestructureerder qua muzikaal arrangement.

Bij Evenses weten we wat voor toegevoegde waarde het boeken van een leuke jazz act kan hebben voor een feestje, bruiloft, of andere gelegenheid. Om die reden bieden we dan ook een uitgebreide waaier aan opties aan binnen het genre, van jazz duo's tot big bands en van Dixieland jazz tot meerdere vormen van moderne smooth jazz. Daarnaast kan je ook jazz acts boeken die uw favoriete nummers of, bijvoorbeeld, de Top 40 van 2018 op een jazzy manier komen spelen op uw feest. In andere woorden, het muziekgenre jazz is zeer uitgebreid, maar wij kunnen je helpen bij het organiseren en opzetten van het feestje dat je voor ogen hebt.

Enkele populaire vormen van jazz

Bij het boeken van jazz is één van de ingewikkelde onderdelen het beslissen tussen hele verschillende soorten jazz, maar dat is ook tegelijk goed nieuws voor jou als organisator. Het feit dat deze keuze gemaakt moet worden, toont ook dat je met jazz heel wat verschillende kanten op kan wat betreft de invulling van jouw feest of evenement. Om die reden zetten we enkele van de vormen van jazz op een rijtje die tegenwoordig populair zijn.

Smooth jazz

Smooth jazz is één van de populairste vormen van jazz vandaag de dag, onder andere omdat het over het algemeen zeer easy listening is. De meeste smooth jazz bezit een tempo van tussen de 90 en de 105 BPM, wat het dus een downtempo vorm van muziek maakt. Onder andere de saxofoon en de gitaar zijn zeer veel voorkomende instrumenten in de smooth jazz.

Jazz artiesten boeken.jpeg

Dixieland jazz

Dixieland jazz wordt ook wel eens New Orleans jazz (of early jazz of hot jazz) genoemd, omdat deze vorm van muziek aan het begin van de twintigste eeuw ontstond in de Amerikaanse stad New Orleans, in de zuiderse staat Louisiana. Aan de basis is Dixieland jazz vaak te vergelijken met ragtime, onder andere dankzij de veelvuldige aanwezigheid van brass bands, banjo's, en klarinetten.

Latin jazz

Met de groeiende populariteit van latino muziek, zoals reggeaton en bachata, in Nederland en België in de laatste jaren is ook de latino jazz populairder geworden. Deze vorm van jazz bezit veel invloeden vanuit de merengue en de salsa, al ligt het ritme over het algemeen een stuk lager dan bij deze muziekgenres. Één van de typische kenmerken van latin jazz is de grote rol van percussie instrumenten, zoals timbalen, bongo's, en conga's.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als specialist op het gebied van entertainment beschikken wij over een breed portfolio aan jazz acts zoals The Jazz Supremes, zangeres Soul Surprise, Gitarist Victor en heel veel andere opties die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en themafeesten tot bruiloften en zakelijke evenementen. Of je nou een feestje voor familie in de tuin geeft en dat van een extra vleugje sfeer wil voorzien, of een bedrijfsborrel organiseert waarbij je wat origineel vermaak wil bieden, bij Evenses helpen we je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een live jazz act te boeken, kan je jouw feest helemaal uniek maken. Hoeveel van je gasten hebben tenslotte al eens de kans gehad om een live jazz voorstelling mee te maken die speciaal voor hen is opgezet?Waarom een jazz band boeken?
 • Klassieke sfeer: Jazz is een elegant en klassiek genre dat wordt geassocieerd met stijlvolle evenementen en gelegenheden. Het boeken van een jazz band zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer die perfect is voor formele gelegenheden of cocktail-uurtjes.

 • Muzikale kwaliteit: Veel jazz-muzikanten beschikken over jarenlange ervaring en hebben een uitgebreide muzikale opleiding. Dit betekent dat ze over de vaardigheden beschikken om complexe jazz-arrangementen te spelen en improvisaties uit te voeren.

 • Aanpassingsvermogen: Jazz-muzikanten zijn in staat om hun muziek aan te passen aan verschillende situaties en verwachtingen. Het boeken van een jazz band zorgt ervoor dat je een op maat gemaakte muzikale ervaring krijgt die perfect bij jouw feest of evenement past.

 • Ambiance: Jazz is een sfeervolle muziekstijl die de achtergrond van een evenement kan begeleiden zonder te overheersen. Het boeken van een jazz band zorgt voor een mooie achtergrondmuziek die perfect is voor dinerende gasten of tijdens een feest.

 • Unieke ervaring: Jazz is een specifiek genre dat niet vaak wordt gespeeld op feesten of evenementen. Het boeken van een jazz band zorgt voor een unieke muzikale ervaring voor je gasten die ze niet snel zullen vergeten.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar