Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Sxteen boeken
100% match

Sxteen boeken

Boek rapper Sxteen voor uw feest of festival nu bij Evenses!
Biografie Sxteen Joweney Sidnay Karel Jason Balentien, oftewel Sxteen is geboren op 11 juli 1993 in Rotterdam. Sxteen is echter o...
Lees meer

€ 1250 - € 2500
Sevn Alias boeken
100% match

Sevn Alias boeken

Boek Sevn Alias en met zijn patsergedrag tovert hij uw gelegenheid om tot een vet feest.
Sevn Alias biografie Sevn Alias, ook bekend als Sévaio Mook, is één van de meest succesvolle rappers...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 7750 - € 12400
The Partysquad boeken
100% match

The Partysquad boeken

The Partysquad zorgt er altijd voor dat hun publiek los gaat. U kunt ze nu bij Evenses boeken.
The Partysquad is een zeer bekend tweetal in Nederland. De hele club gaat los als een van hun nu...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 4095 - € 6550
The Flexican boeken
100% match

The Flexican boeken

Een DJ met een unieke sound. Met zijn sets weet hij menig voetjes van de vloer te krijgen.
The Flexican biografie Thomás Goethals is een Nederlandse DJ onder de naam: The Flexican. Geboren...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Hip Hop

Is alles voor jullie bruiloft over een paar maanden eigenlijk al geregeld, behalve het entertainment voor het grote feest na het diner? Komt de verjaardag van jullie oudste zoon er binnenkort aan en zouden jullie hem graag met iets speciaals verrassen op zijn grote dag? Of maak je misschien deel uit van het comité dat dit jaar verantwoordelijk is voor de organisatie van het zomerse kantoorfeest en zijn jullie er nog niet helemaal uit qua muziek? Het kan zijn dat je het zelf ook al overwogen hebt, maar misschien is het wel een topidee om een hiphop feest te boeken.

Om te beginnen is het van belang om te begrijpen dat het boeken van hiphop heel veel verschillende vormen kan aannemen. Welke vorm voor jou en jouw feest uiteindelijk het beste is, hangt voor een groot deel af van wat jij in gedachten hebt voor de gelegenheid. Zo kan het, bijvoorbeeld, heel goed zijn dat je het hartstikke leuk vindt om een feest te organiseren, maar dat je een stuk minder geniet van al het nodige plannen en voorbereiden. In zo'n geval kan je voor een ervaren entertainmentbureau als Evenses kiezen om alle voorbereidingen aan over te laten. Het enige wat wij daarvoor nodig hebben zijn jouw ideeën voor het feest en hoe jij de gelegenheid graag ingevuld zou zien worden.

Het is echter evengoed mogelijk dat je het als organisator juist heel leuk vindt om dicht bij alle planning en voorbereidingen betrokken te zijn. Wij kunnen in een handomdraai de perfecte hiphop act voor jouw feest of evenement boeken. Met onze ondersteuning kan je de taken waar je zin in, of tijd voor, aan professionals overlaten, zodat je zelf meer tijd en energie overhoudt voor de dingen die je niet uit handen kan of wil geven.

Als gevolg van de variatie die er bestaat wanneer we het hebben over de opties voor hiphop feesten in Nederland en België, kan het soms wel lastig zijn om te weten welke nou het beste overeenkomen met wat jij voor ogen hebt. Om die reden is het wel handig om bij het boeken van hiphop samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Evenses is zo'n partij. Niet alleen beschikken wij over een gevarieerd portfolio van opties acts voor hiphop feestjes, maar hebben wij door de jaren heen ook al talloze hiphop acts geboekt voor onze klanten. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte hiphop kan boeken.

De evolutie van hiphop

Zoals we al eerder schreven is hiphop niet alleen een muziekgenre, maar voor veel mensen ook een manier van leven, een levensstijl. Het genre begon populair te worden in de jaren zeventig, en dan met name onder de Afro-Amerikaanse jeugd in de Bronx, een indertijd achtergestelde wijk in New York City. De populariteit van de muziek groeide niet doordat het op de radio werd gespeeld, zoals voor veel muziek wel het geval was in die tijd, maar dankzij de zogenaamde block parties. In Nederland zou je deze parties kunnen vergelijken met straatfeesten waar alle bewoners van een buurt aan deelnemen.

Het is op deze block parties dat DJ's muziek begonnen te mixen, vaak door de breaks van twee kopieën van hetzelfde nummer met elkaar te verbinden met behulp van twee draaitafels. Dit waren eigenlijk de eerste hiphop DJ's, en dankzij de snelle ontwikkeling van muzikale apparatuur en mixtechnieken werd hun werk in een rap tempo bekender. Het is ook in deze periode dat het rappen aan bekendheid en populariteit begon te winnen. Artiesten als Grandmaster Flash and the Furious Five, Marley Marl, en Doug E. Fresh waren enkelen van de grote namen uit die tijd.

Het zou echter tot 1979 duren voordat een hiphop plaat voor het eerst populair werd bij het mainstream publiek. De eerste bar van dit nummer, Rapper's Delight van The Sugarhill Gang, is ook de waar het hiphop genre zijn naam vandaan heeft. Het was ook vanaf dit moment dat hiphop begon te ontwikkelen buiten de Verenigde Staten, waar het genre tot dan toe vooral was gebleven.

De jaren tachtig en het begin van de jaren negentig worden ook wel de Gouden Jaren van hiphop genoemd. Een nieuwe golf van hiphop artiesten, hiphop nummers, en hiphop stromingen kreeg de naam new school hiphop. Beroemde namen als LL Cool J, Public Enemy, en A Tribe Called Quest domineerden de hiphop wereld indertijd. Tegelijkertijd begonnen er serieuze subgenres van hiphop te ontstaan, waaronder gangsta rap, vertegenwoordigd door artiesten als Ice Cube en NWA, West Coast hiphop, met grote namen als Dr. Dre en Snoop Dogg, en hardcore rap, van rappers als Mobb Deep en Wu-Tang Clan.

De ontwikkeling van hiphop als muziekgenre en cultuur zette zich door in de jaren negentig, nadat de jaren tachtig een keerpunt waren geweest. Hiphop was nu een mainstream genre geworden. Ondertussen bleef de muziek zich diversifiëren en opdelen in nieuwe stromingen, waaronder subgenres als Southern rap en Atlanta hiphop. Hiphop begon ook gemixt te worden met andere muziekgenres, in veel gevallen met groot succes. Goede voorbeelden hiervan zijn zangeressen Lauryn Hill en Erykah Badu in de neo soul, en Korn en Limp Bizkit in de nu metal. In Nederland was het net name de Osdorp Posse die in deze tijd aan de absolute basis van de Nederlandse rap. Dankzij het letterlijk vertalen van de teksten van Amerikaanse nummers naar het Nederlands, voor de leden van de Posse die het Engels niet zo goed beheersten, was de nederhop geboren.

Tegen het einde van de jaren negentig was hiphop één van de best verkopende genres en aan het prille begin van de jaren 2000 begon hiphop ook een plek te krijgen in de popmuziek. Terwijl de verkoop van “old school” hiphop daalde, begonnen cross-over artiesten als Outkast en Kanye West naam te maken als popartiesten. Een decennia later zouden ook meer commerciële rappers als Lil Wayne, Soulja Boy, en B.o.B. erg populair worden. Deze artiesten plaveiden de weg voor enkele van de beroemdste cross-over artiesten in popmuziek, zoals Nicki Minaj, Drake, en Kendrick Lamar. Wat betreft nederhop zijn Mr. Probz, Typhoon, Poke, Gotu Jim, LouiVos, Mula B, Young Ellens, Sef, Leafs, Willem, Def Rhymz, Robertino en Opgezwolle enkele van de namen die de afgelopen jaren furore hebben gemaakt, zowel in ons land als in België

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Zeker voor mensen die nog nooit eerder een hiphop act of feest geboekt hebben, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar het is over het algemeen wel slim om de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft wat betreft dergelijke boekingen in Nederland en België. Bij Evenses hebben we de afgelopen jaren talloze boekingen voor hele uiteenlopende hiphop acts en feesten verzorgd, en die ervaring gebruiken we graag om jou te helpen bij het vinden en boeken van de hiphop act die perfect bij jouw ideeën past. Niet alleen kunnen we je helpen bij het verkennen van de beschikbare opties, maar ook bij het afwerken van jouw evenement met hiphop artiesten.Wat is urban muziek?

Urban muziek is een breed begrip. De term omvat een breed scala aan genres, waaronder hiphop, R&B, soul, reggaeton en meer. Urban muziek gaat vaak over thema's die relevant zijn voor het stadsleven en de cultuur, zoals sociale en politieke kwesties, liefde en relaties en de strijd om succes en erkenning.

Is de artiest beschikbaar?

Het is belangrijk om goed na te gaan of de bekende artiest op de aangegeven datum beschikbaar is. Wij controleren de beschikbaarheid voor u en zullen op basis daarvan een voorstel toesturen. Als wij aangegeven dat de artiest beschikbaar is, zal de optie ook vaststaan. Anders zal het duidelijk aangegeven worden.

Wat zijn de kosten van een bekende artiest?

De prijzen van bekende artiesten lopen enorm uiteen. Voor een semi bekende volkszanger slaagt u voor een bedrag vanaf €1000,-. Bekende artiesten die alleen in Nederland of België bekend zijn kosten tussen de €2000 tot €15000. Artiesten die ook internationale bekend zijn hebben een prijskaartje tussen de €15.000 en €50.000,-. De aller populairste DJ's die wereldwijd grote faam bezitten hebben een vanaf prijs van €100.000,-. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze prijs indeling. Wilt u graag weten welke artiesten u met uw gewenste budget kunt boeken? Wij geven hier u graag onafhankelijk advies over.

Wat is Buma?

Buma (beter bekend als Buma/Stemra) is de auteursrechtenorganisatie die de belangen van artiesten behartigt. Voor het publiekelijk openbare van de artiest zijn/haar nummer komen auteursrecht bij kijken. De prijzen bij Evenses zijn exclusief Buma tarieven. Op besloten gelegenheden zoals verjaardagen en bruiloften worden geen Buma tarieven gehanteerd. Dit is alleen van toepassing als het gaat om openbare evenementen zoals festivals, concerten en bedrijfsfeesten. Op de website van Buma kunt u alles lezen over de tarieven en regelingen betreft de optredens van bekende artiesten. Wij kunnen de Buma kosten afhandeling voor u regelen.

Hoe wordt de techniek geregeld?

De meeste bekende artiesten treden op door middel van een tape-act. Dat houdt in dat er geen muzikanten aanwezig zijn. Elke artiest heeft een technische rider die van tevoren gedeeld wordt om te controleren of er aan de eisen kan worden voldaan. Hier staat precies in wat de bekende artiest nodig heeft om op te kunnen treden.

Wat is een rider?

Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een artiest zijn vastgelegd. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen, zoals een eigen kleedkamer, een bepaald aantal flessen drank, een maaltijd enzovoorts. Naast deze 'hospitality rider' hebben artiesten vaak ook een 'technische rider' In deze rider staat bijvoorbeeld welke speakers, ingangen en monitoren gewenst zijn. In veel gevallen neemt de geluidsman van de artiest dit zelf mee. Ook kan hij bij uw beschikbare geluidsset inprikken. Op de technische ridder kunt u zien of uw geluidsset voldoet aan de eisen van de artiest. Als u hier geen verstand van heeft. Geen probleem, we helpen u hier graag bij!

Hoe werkt promotie na het boeken van een artiest?

Mocht u een bekende artiest geboekt hebben dan kan het zijn dat deze gepromoot wordt op sociale media. Dit kan door middel van de presskit. U kunt deze voorafgaand bij ons opvragen om te zorgen dat er rechtenvrije foto's gebruikt worden.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar