Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Kingdom of Desire
100% match

Kingdom of Desire

Avondvullend entertainment met een verhaal! Een Burlesque stijl 'Do you feel funky' band.
What's the saga behind 'Kingdom of Desire? Kingdom of desire zijn een geweldige, unieke 9-koppige ba...
Lees meer

€ 2495 - € 3990
M8T boeken
100% match

M8T boeken

Deze New Wave band M8T boekt u hier voor al uw feesten!
Wie zijn M8T? Band M8T bestaat uit 5 muzikanten die door middel van hun professionele samenwerking en vriendschap de band hebben opge...
Lees meer

€ 1125 - € 2025
Coverband boeken
1/13
The Sinks
The Sinks
100% match

The Sinks

Deze jaren 60 coverband neemt je mee naar de sixties met hun swingende Rock 'n Roll optreden.
Biografie The Sinks De band bestaat uit vier frisse jongens met voorliefde voor Rock 'n Roll mu...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 950 - € 1805
Legends boeken
100% match

Legends boeken

Met hun overweldigende energie weet Legends ieder feest naar de Major League te brengen
De band Legends bestaat uit 5 heren die barsten van de energie. Zij treden op diverse gelegenheden op, ...
Lees meer

prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Rockband

Rockband boeken

Waneer je aan rockmuziek en een live rockband denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan leren jacks, keiharde gitaarsolo's, en luidruchtige concerten, maar het genre rockmuziek is veel meer dan dat. Van hard rock en punk rock tot country rock en pop rock, er bestaan ontzettend veel stromingen binnen het genre die ook nog eens heel veel regionale variaties kennen. Kortom, als we het hebben over het boeken van een rockband hebben we het eigenlijk over een heel breed begrip.

Iets hieronder zullen we wat dieper ingaan op de geschiedenis van de rockmuziek, en hoe dit genre ook in Nederland en België erg populair is. Wat we echter nu al kunnen vertellen, is dat het een enorm veelzijdig type muziek is en veelzijdigheid is iets dat je als organisator van een feest of evenement graag wil zien. Afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort rockmuziek, het type rockband, en de mensen die je gaat uitnodigen, kan het boeken van een rockband zoals de Belter Brothers, DeWollf of Luminize een heel goed idee zijn voor verschillende soorten gelegenheden. Van verjaardagen en buurtfeesten tot themafeesten en bruiloften, door een passende rockband te boeken kan je wat pit en energie toevoegen aan het feest of evenement.

Als we het specifiek over Nederland en België hebben, dan kent de rockmuziek een vrij rijke geschiedenis. Rockbands als Golden Earring, uit de jaren zestig en zeventig, Krezip, uit het begin van dit millennium, en Kane, de Nederlandse pop rock band uit dezelfde periode als Krezip, zijn nog steeds namen die bij miljoenen Nederlanders en Belgen meer dan een belletje doen rinkelen. Dankzij het succes van zulke bands is de lokale rockscéne al decennialang erg bruisend, wat ook goed nieuws is voor jou als organisator.

Het boeken van een rockband voor jouw feest of evenement is niet per se moeilijk, maar gezien het gevarieerde aanbod in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod rockbands die wij al voor talloze feesten en evenementen hebben geboekt, soms zelfs inclusief aanvullend entertainment als lichtshows of catering. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte rockband kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties. Daarnaast zullen we hieronder, om je alvast wat verder te helpen, een kijkje nemen naar de geschiedenis van de rockmuziek, zowel globaal als in de Lage Landen, en zetten we enkele goede redenen voor het boeken van een rockband op een rijtje.

Een stukje geschiedenis over rockmuziek

Vergeleken met veel andere muziekgenres, zoals bijvoorbeeld de klassieke muziek en verschillende Latijs-Amerikaanse genres, is de rockmuziek een relatief jong genre. Deze muziek, over het algemeen op basis van (elektrische) gitaren, bass en drums, is ontstaant aan het einde van de jaren veertig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten, dankzij de samenkomst van verschillende muzikale trends en elementen uit die periode. Country en blues waren erg populair indertijd, terwijl de elektrische gitaar toen ook zijn intrede deed. Veel van de eerste rocksterren, zoals Chuck Berry, werden hevig geïnspireerd door bluesmuziek bij het maken van de eerste rockmuziek.

In de vroege jaren zestig leek de rockmuziek al een stuk meer op het imago van het genre dat we vandaag de dag ermee associëren. Onder andere de Rolling Stones hadden rock een meer rebels en controversieel imago gegeven, en tegen de tijd dat de jaren zeventig aanbraken waren verschillende subgenres van de rockmuziek uitgegroeid tot globale trends. Ook het punk genre werd groot in die periode, onder aanvoering van populaire bands als de Sex Pistols en The Clash.

Toen de jaren tachtig aanbraken, was rockmuziek een beetje populariteit aan het verliezen, vooral vanwege het gebrek aan innovatie en creativiteit binnen het genre. Dit maakte ruimte vrij voor de groei van subgenres, waaronder new wave rock van bands als het Engelse Depeche Mode en het Amerikaanse R.E.M. De rockmuziek begon zich opnieuw te bewegen richting het meer rebelse en afwijkende imago dat de muziek had in de jaren zestig, en onder andere dankzij die trend werd het één van de populairste soorten muziek onder jongere mensen en studenten. Vandaar ook de benamingen college rock en alternative rock.

Hard rock, van bands als Puddle of Mud en Staind, alternative rock, van bands als Red Hot Chili Peppers en Foo Fighters, en bands als Linkin Park en Limp Bizkit die verschillende genres mixten met rockmuziek, groeiden uit tot wereldberoemde ensembles daarna.

In de afgelopen twee decennia is de rockmuziek verder blijven evolueren aan de hand van alternative rockbands als Coldplay en The White Stripes, terwijl bands als The Red Hot Chili Peppers nog steeds hele stadia vullen voor hun concerten. Ondanks het feit dat de geschiedenis van de rockmuziek nog steeds redelijk recent is, heeft het genre al heel wat meegemaakt sinds de jaren veertig. In korte tijd is het uitgegroeid tot één van de meest populaire en meest beluisterde genres ter wereld, en dat heeft er ook voor gezorgd dat er in Nederland en België heel wat rockbands te boeken zijn voor particuliere feestjes en bedrijfsevenementen. Dat komt jou als organisator alleen meer goed uit, aangezien het betekent dat er gegarandeerd een rockband bestaat die perfect is voor de gelegenheid die jij gaat organiseren en bij Evenses helpen we je graag om die samen met jou te vinden.

Waarom het een leuk idee kan zijn om een rockband te boeken

Het boeken van een rockband of duo kan een hartstikke goed idee zijn voor een hele uiteenlopende variatie aan feesten en evenementen, gaande van feestjes met vrienden en verjaardagen tot festivals en bedrijfsevenementen. Mocht je echter nog steeds wat twijfels hebben, dan zetten we hieronder enkele redenen voor het boeken van een rockband op een rijtje.

Het brengt leven in de brouwerij

Zoals we al eerder hebben geschreven, bestaan er heel wat verschillende soorten rockmuziek. Wat voor genre je ook kiest, je kan er echter wel op rekenen dat de rockband wat leven in de brouwerij zal brengen. Rockmuziek omvat over het algemeen vaak gitaren, drums, en bass, en het ritme is vaak heel energiek. Het boeken van een rockband is de perfecte manier om je gasten aan het meezingen en op de dansvloer te krijgen.

Rockmuziek is goed af te stemmen op het publiek

Één vande belangrijkste factoren om als organisator van een feest of evenement rekening mee te houden, is het publiek dat je uitnodigt. Het mooie aan rockmuziek is dat je de band goed kan afstemmen op de gasten die aanwezig zullen zijn. Komen er, bijvoorbeeld, vooral mensen van een jaar of vijftig, dan is een rockband in de trend van David Bowie en The Police misschien wel leuk. Komen er meer mensen die zijn opgegroeid in de jaren negentig? Dan kan een rockband die muziek van bands als de Red Hot Chili Peppers en Linkin Park, bijvoorbeeld een goed idee zijn. In andere woorden, door een rockband te boeken kan je het feest aanpassen aan hele verschillende soorten gasten.

Rockmuziek is in Nederland en België heel populair

Rickbands uit de Lage Landen, zoals Golden Earring, Kensington, Janez Detd, en Krezip, hebben enorm succesvolle periodes gekend en ervoor gezorgd dat er ontzettend veel rockbands bestaan in de regio. Alleen al het uitgebreide portfolio aan rockbands op onze website bewijst dat. Voor jou als organisator is dit heel fijn, want het betekent dat je heel wat keuze hebt bij het boeken van een rockband die precies past bij  wat jij in gedachten hebt voor de gelegenheid.

Bekende rockband boeken
Bij het boeken van een bekende band komt veel kijken, daarom kunnen wij als Evenses fungeren als belangrijke schakel binnen dit proces. U geeft bij ons aan welke bekende rockband u graag zou willen boeken bijvoorbeeld Kingdom of Desire, Legends of misschien wel Mooi Wark

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Het boeken van een rockband hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor rockmuziek je precies wil horen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een rockband. Niet iedere professionele rockband zal namelijk even goed passen bij het soort feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Of je nou een bruiloft voor je zoon aan het organiseren bent of midden in de organisatie van de bedrijfsborrel van dit jaar zit, het kan leuk en verrassend zijn om een live rockband te boeken. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de party planning en we hebben door de jaren heen al honderden boekingen voor rockbands verzorgd. Met behulp van de  zoekmachine op onze website kan je alvast beginnen aan je zoektocht naar de perfecte rockband, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een rockband. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de rockband boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Evenses kan u een breed scala van muziekgroepen en muzikanten zoals The Groove aanbieden die dagelijks geboekt worden voor verschillende soorten feesten, festivals en evenementen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met een van onze medewerkers bij boekingsbureau Evenses. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen op deze website.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar