Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!
The Charleston Five, bestaande uit vijf bandleden, wat misschien ook wel duidelijk op te maken was uit de naam. De zan...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2993
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!
Retro Jazz Retro Jazz is gevestigd in de Amsterdamse Jazz scene. Deze band is gespecialiseerd in all-round Jazz. De band bestaat u...
Lees meer

€ 1295 - € 2330
Gypsy Heart boeken
100% match

Gypsy Heart boeken

Boek nu dit mooie Hongaarse orkest Gypsy Heart bij Evenses!
• Biografie Laurens Moreno is een altvioliste met een grote liefde voor Hongaarse zigeunermuziek. Ze heeft altviool gestudeerd bij...
Lees meer

€ 1195 - € 2250
LA BELLE SOUL
100% match

LA BELLE SOUL

De liefde voor het vak is duidelijk te zien bij LA BELLE SOUL!
LA BELLE SOUL LA BELLE SOUL is ontstaan vanuit het verlangen om muziek vanuit het hart te delen en terug te gaan naar de roots....
Lees meer

€ 1545 - € 2625
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Keltische Muziek Bands

Keltische muziek is een breed muziekgenre dat is afgeleid van de Keltische volksmuziektraditie van West-Europa. Het verwijst naar de mondelinge overdracht van traditionele en opgenomen muziek. Wanneer we het over de Kelten hebben, dan denken de meeste mensen gelijk aan Ierland. Naar Keltische muziek bands luisteren en keltische muziek spelen was vroeger in. Tegenwoordig wordt er nog steeds naar geluisterd omdat het wereldmuziek is. Keltische muziek bands vallen ontzettend in de smaak bij mensen en het creëert een saamhorigheidsgevoel bij de Ieren. Zij komen bij elkaar en luisteren samen naar Ierse volksmuziek. Dit is ook de reden waarom Keltische muziek bands een breed publiek aanspreken.

De term Keltische muziek wordt vaak gebruikt in Ierse en Schotse muziek. De Ierse staat heeft Keltische muziek gepromoot als een specifiek Iers product. Keltische muziek verwijst echter naar volkeren met gemeenschappelijke Keltische voorouders. Zij hebben dus een gemeenschappelijk muzikaal erfgoed.

Een stukje geschiedenis

Ierse muziek zoals we die vandaag kennen is pas geïntroduceerd toen de Kelten in Ierland kwamen. Zij namen een instrument met zich mee: de harp. Tot op de dag van vandaag wordt de harp beschouwd als een traditioneel Iers instrument.

De technieken uit de Keltische klanken stammen uit het verleden, want in de 18e eeuw waren er voornamelijk druïden die de harp bespeelden. De harp wordt beschouwd als het wapen van Ierland. De harp is al eeuwenlang het symbool van Ierland en het staat voor onafhankelijkheid. Vroeger speelde Keltische muziek bands dus ook al met de harp.

De Harp

Keltische muziek bands boeken

Wanneer u een Keltische muziek band boekt, zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Dit doen wij omdat Evenses uw erkend boekingskantoor is.

U doet uw aanvraag en wij regelen alles achter de schermen. Wij zorgen ervoor dat uw dag een succes wordt. Een Ierse band boeken of huren? Ja, het is mogelijk!

Heeft u nog andere vragen? Bel ons op 020-260004, u kunt een e-mail naar info@evenses.com sturen of gebruik het online contactformulier.

Bij Evenses kunt u ook

Huur gemakkelijk een Keltische muziek band voor uw feest of evenement. Check de bands in het genre wereldmuziek om het volledige profiel van onze bands te bekijken. Als u een leuke band hebt gevonden kunt u via Evenses de band boeken.

Bekijk ook onze Ierse muziek bands, Keltische muziek bands in Nederland en Ierse Volksmuziek.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar