Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!
The Charleston Five, bestaande uit vijf bandleden, wat misschien ook wel duidelijk op te maken was uit de naam. De zan...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2993
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!
Retro Jazz Retro Jazz is gevestigd in de Amsterdamse Jazz scene. Deze band is gespecialiseerd in all-round Jazz. De band bestaat u...
Lees meer

€ 1295 - € 2330
Gypsy Heart boeken
100% match

Gypsy Heart boeken

Boek nu dit mooie Hongaarse orkest Gypsy Heart bij Evenses!
• Biografie Laurens Moreno is een altvioliste met een grote liefde voor Hongaarse zigeunermuziek. Ze heeft altviool gestudeerd bij...
Lees meer

€ 1195 - € 2250
LA BELLE SOUL
100% match

LA BELLE SOUL

De liefde voor het vak is duidelijk te zien bij LA BELLE SOUL!
LA BELLE SOUL LA BELLE SOUL is ontstaan vanuit het verlangen om muziek vanuit het hart te delen en terug te gaan naar de roots....
Lees meer

€ 1545 - € 2625
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Ierse Muziek Band

Ierland is slechts een land met 4,5 miljoen inwoners en netzoals hoe wij Nederlandse muziek bands hebben, hebben zij Ierse muziek bands. Interessant hè? Naast het feit dat ze 4,5 miljoen inwoners hebben, hebben zij ook 2 miljoen inwoners in Noord-Ierland. Ierse muziek bands zijn misschien wel één van de interessantste redenen om Ierland te bezoeken. Ierse muziek bands vallen ontzettend in de smaak bij mensen en zij creëeren een wij-gevoel door met elkaar bij een te komen en te luisteren naar bands die Ierse volksmuziek bespelen. Veel Ierse muziek bands hebben verassende repertoires en dat is terecht, want iedere Ierse band heeft een hoog Ierse gehalte en spreekt eek breed publiek aan en moedigt ze aan om mee te zingen en te dansen.

Hoe is Ierse muziek ontstaan?

Ierse muziek zoals we die vandaag kennen is pas geïntroduceerd toen de Kelten in Ierland kwamen. Zij namen een instrument met zich mee: de harp. Tot de dag van vandaag wordt de harp beschouwd als een traditioneel Iers instrument. Destijds werd de harp bespeeld door vele mensen en het wordt beschouwd als het wapen van Ierland. Het bestaat uit een enkel wapenschild dat een gouden harp met zilveren snaren op een blauwe achtergrond toont. De harp is al eeuwenlang het symbool van Ierland en het staat voor onafhankelijkheid. Toen der tijd speelde Ierse muziek bands ook met de harp. In de loop van de tijd werden verschillende soorten muziek geïntroduceerd bij de Ieren, maar in het begin van de 20e eeuw was er een heropleving van de traditionele Ierse muziek, vooral onder de Ieren in de Verenigde Staten. Het is ook een moment voor verschillende artiesten om ervoor te zorgen dat ze hun rol muzikaal spelen

Ierse muziek bands met verschillende muziekstijlen

Binnen de tradiotionele Ierse muziek kunt u ook verschillende muziekstijlen vinden. Echter zijn er twee bekende stijlen en dat zijn de ballads en ritmische muziek. Ierse muziek bands hebben voor elke situatie wel een lied geschreven in het Iers. Dit is wat Ierse muziek ook zo mooi maakt. Hun liedjes hebben samenhang en het is ook mooi geschreven! Zo hebben Ierse muziek bands liedjes die gaan over liefde, drinken, dansen, lachen, vriendschap en veel meer.

Niet om te vergeten. Bij ritmische muziek heb je 2 soorten ritmes en dat zijn reels en jigs. Het verschil is dat je bij reels op een 2/2 en 4/4 tempo gespeeld wordt. Bij jigs is dat niet het geval, omdat het daar sneller gaat. Dus mocht u een Ierse muziek band willen huren, dan moet u kijken naar wat u het meest bevalt als het gaat om het tempo van de muziek.

Beroemde muziek bands uit Ierland

Er zijn ontzettend veel beroemde muziek bands die uit Ierland komen. Zoals eerder vermeld zouden deze muziek bands een goeie reden zijn om Ierland te bezoeken. In de loop der jaren heeft Dublin veel bands voortgebracht met verschillende muziekgenres en dat allemaal op nationaal niveau.

  • Thin Lizzy
  • Aslan
  • Boyzone
  • Kodaline
  • The Dubliners
  • U2

Dit zijn een van de Ierse muziek bands die Dublin het best heeft ervaren en waarnaar zij hoogstwaarschijnlijk nogsteeds naar luisteren. Er zijn ook Ierse groepen die hier en daar naar de bar gaan om samen met hun mede muzikanten muziek te spelen en dan drinken ze samen cocktails, whiskey of allerlei ander soort drank.

Ierse Muziek Band

Ierse instrumenten

In Ierland zijn er veel soorten instrumenten. Zo wordt de Ierse fiddle (viool), fluiten, Ierse trommels, accordeons, doedelzakken, piano's, gitaren, banjo's en natuurlijk harpen gebruikt. De instrumenten mogen gewoon vrijwel bespeeld worden. In de middeleeuwen, als je Ierse instrumenten in het kort moest beschrijven, werd het ook wel snaarinstrumenten en blaasinstrumenten genoemd. Ieder instrument zorgt er ook voor dat bepaalde 'tunes' zijn eigen ritme, maatsoort, accenten en snelheid heeft. Hierdoor passen Ierse liedjes bij bepaalde soort dansjes.

De juiste Ierse muziek band

Als u op zoek bent naar de juiste Ierse muziek band voor u gelegenheid, dan kunt u bij Evenses een Ierse muziek band boeken. Wij hebben namelijk een breed assortiment aan wereldmuziek en daar valt Ierse muziek ook onder. Als u een andere cultuur wilt ontdekken en u fan bent van de accordeon en de harp, dan is Ierse muziek wellicht iets voor u!

Ierse Muziek bands kunt voor alle gelegenheden boeken. Bent u benieuwd hoe het process in z'n werking gaat? Wij nemen telefonisch en via de mail contact met u op. Wij leggen alles naderhand uit en geven u de informatie die u nodig heeft.

Ierse Muziek Band

Ierse muziek band boeken

Wanneer u een Ierse band boekt, zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Dit doen wij omdat Evenses uw erkend boekingskantoor is. U doet uw aanvraag en wij regelen alles achter de schermen. Wij zorgen ervoor dat uw dag een succes wordt. Een Ierse band boeken of huren? Ja, het is mogelijk! Heeft u nog andere vragen? Bel ons op 020-260004, u kunt een e-mail naar info@evenses.com sturen of gebruik het online contactformulier.

Bij Evenses kunt u ook

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar