Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Trio Sans Soucis
100% match

Trio Sans Soucis

Franse chansons herleven met deze muziek, gespeeld door dit gipsy jazz trio.
Met het Franse gypsy jazz trio Sans Soucis waant u zich in het Parijs van weleer. Het trio bestaat uit een zange...
Lees meer

4,7 (29 Beoordelingen)
€ 995 - € 1890
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!
Retro Jazz is een dynamische band die diep geworteld is in de Amsterdamse jazzscene. Gespecialiseerd in all-round jazz, bestaat d...
Lees meer

4,6 (12 Beoordelingen)
€ 1495 - € 2690
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!
Ontmoet The Charleston Five, een charismatische band van vijf getalenteerde muzikanten, zoals de naam al zegt, duideli...
Lees meer

4,6 (13 Beoordelingen)
€ 1695 - € 2993
Gypsy Heart
100% match

Gypsy Heart

Boek nu dit mooie Hongaarse orkest Gypsy Heart bij Evenses!
Gypsy Heart is een altvioliste met een diepe passie voor Hongaarse zigeunermuziek. Ze heeft altviool gestudeerd bij Esther Apituley...
Lees meer

4,8 (5 Beoordelingen)
€ 1195 - € 2250
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Ierse Muziek Band

Ierland is slechts een land met 4,5 miljoen inwoners en netzoals hoe wij Nederlandse muziek bands hebben, hebben zij Ierse muziek bands. Interessant hè? Naast het feit dat ze 4,5 miljoen inwoners hebben, hebben zij ook 2 miljoen inwoners in Noord-Ierland. Ierse muziek bands zijn misschien wel één van de interessantste redenen om Ierland te bezoeken. Ierse muziek bands vallen ontzettend in de smaak bij mensen en zij creëeren een wij-gevoel door met elkaar bij een te komen en te luisteren naar bands die Ierse volksmuziek bespelen. Veel Ierse muziek bands hebben verassende repertoires en dat is terecht, want iedere Ierse band heeft een hoog Ierse gehalte en spreekt eek breed publiek aan en moedigt ze aan om mee te zingen en te dansen.

Hoe is Ierse muziek ontstaan?

Ierse muziek zoals we die vandaag kennen is pas geïntroduceerd toen de Kelten in Ierland kwamen. Zij namen een instrument met zich mee: de harp. Tot de dag van vandaag wordt de harp beschouwd als een traditioneel Iers instrument. Destijds werd de harp bespeeld door vele mensen en het wordt beschouwd als het wapen van Ierland. Het bestaat uit een enkel wapenschild dat een gouden harp met zilveren snaren op een blauwe achtergrond toont. De harp is al eeuwenlang het symbool van Ierland en het staat voor onafhankelijkheid. Toen der tijd speelde Ierse muziek bands ook met de harp. In de loop van de tijd werden verschillende soorten muziek geïntroduceerd bij de Ieren, maar in het begin van de 20e eeuw was er een heropleving van de traditionele Ierse muziek, vooral onder de Ieren in de Verenigde Staten. Het is ook een moment voor verschillende artiesten om ervoor te zorgen dat ze hun rol muzikaal spelen

Ierse muziek bands met verschillende muziekstijlen

Binnen de tradiotionele Ierse muziek kunt u ook verschillende muziekstijlen vinden. Echter zijn er twee bekende stijlen en dat zijn de ballads en ritmische muziek. Ierse muziek bands hebben voor elke situatie wel een lied geschreven in het Iers. Dit is wat Ierse muziek ook zo mooi maakt. Hun liedjes hebben samenhang en het is ook mooi geschreven! Zo hebben Ierse muziek bands liedjes die gaan over liefde, drinken, dansen, lachen, vriendschap en veel meer.

Niet om te vergeten. Bij ritmische muziek heb je 2 soorten ritmes en dat zijn reels en jigs. Het verschil is dat je bij reels op een 2/2 en 4/4 tempo gespeeld wordt. Bij jigs is dat niet het geval, omdat het daar sneller gaat. Dus mocht u een Ierse muziek band willen huren, dan moet u kijken naar wat u het meest bevalt als het gaat om het tempo van de muziek.

Beroemde muziek bands uit Ierland

Er zijn ontzettend veel beroemde muziek bands die uit Ierland komen. Zoals eerder vermeld zouden deze muziek bands een goeie reden zijn om Ierland te bezoeken. In de loop der jaren heeft Dublin veel bands voortgebracht met verschillende muziekgenres en dat allemaal op nationaal niveau.

 • Thin Lizzy
 • Aslan
 • Boyzone
 • Kodaline
 • The Dubliners
 • U2

Dit zijn een van de Ierse muziek bands die Dublin het best heeft ervaren en waarnaar zij hoogstwaarschijnlijk nogsteeds naar luisteren. Er zijn ook Ierse groepen die hier en daar naar de bar gaan om samen met hun mede muzikanten muziek te spelen en dan drinken ze samen cocktails, whiskey of allerlei ander soort drank.

Ierse Muziek Band

Ierse instrumenten

In Ierland zijn er veel soorten instrumenten. Zo wordt de Ierse fiddle (viool), fluiten, Ierse trommels, accordeons, doedelzakken, piano's, gitaren, banjo's en natuurlijk harpen gebruikt. De instrumenten mogen gewoon vrijwel bespeeld worden. In de middeleeuwen, als je Ierse instrumenten in het kort moest beschrijven, werd het ook wel snaarinstrumenten en blaasinstrumenten genoemd. Ieder instrument zorgt er ook voor dat bepaalde 'tunes' zijn eigen ritme, maatsoort, accenten en snelheid heeft. Hierdoor passen Ierse liedjes bij bepaalde soort dansjes.

De juiste Ierse muziek band

Als u op zoek bent naar de juiste Ierse muziek band voor u gelegenheid, dan kunt u bij Evenses een Ierse muziek band boeken. Wij hebben namelijk een breed assortiment aan wereldmuziek en daar valt Ierse muziek ook onder. Als u een andere cultuur wilt ontdekken en u fan bent van de accordeon en de harp, dan is Ierse muziek wellicht iets voor u!

Ierse Muziek bands kunt voor alle gelegenheden boeken. Bent u benieuwd hoe het process in z'n werking gaat? Wij nemen telefonisch en via de mail contact met u op. Wij leggen alles naderhand uit en geven u de informatie die u nodig heeft.

Ierse Muziek Band

Ierse muziek band boeken

Wanneer u een Ierse band boekt, zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Dit doen wij omdat Evenses uw erkend boekingskantoor is. U doet uw aanvraag en wij regelen alles achter de schermen. Wij zorgen ervoor dat uw dag een succes wordt. Een Ierse band boeken of huren? Ja, het is mogelijk! Heeft u nog andere vragen? Bel ons op 020-260004, u kunt een e-mail naar info@evenses.com sturen of gebruik het online contactformulier.

Bij Evenses kunt u ookHoeveel kost het om een wereldmuziekband te boeken?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de band, de duur van het optreden en de locatie van het evenement. Neem contact op met Evenses om de mogelijkheden te bespreken.

Wat voor soort muziek speelt een wereldmuziekband?

Wereldmuziek is een genre dat muziek omvat uit verschillende delen van de wereld, zoals Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Europa. Het omvat een breed scala aan muzikale stijlen, van traditionele volksmuziek tot moderne pop en fusion-stijlen.

Hoeveel tijd is nodig voor de opbouw en afbouw van het optreden?

Dit hangt af van de grootte van de band en het aantal instrumenten en apparatuur die ze meenemen. Gemiddeld duurt het ongeveer een uur om een ​​band op te bouwen en af te breken. Houd er rekening mee dat dit tijdschema eerder moet worden besproken bij het boeken van een band.

Kunnen ze speciale verzoeknummers spelen?

Dit is afhankelijk van de band en hun repertoire. Veel wereldmuziekbands zijn flexibel en kunnen speciale verzoeknummers spelen, mits ze voldoende tijd hebben om deze te oefenen en te integreren in hun set.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar