Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!
The Charleston Five, bestaande uit vijf bandleden, wat misschien ook wel duidelijk op te maken was uit de naam. De zan...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2993
Retro Jazz
100% match

Retro Jazz

Retro Jazz zorgt voor een laid back sfeer op uw gelegenheid!
Retro Jazz Retro Jazz is gevestigd in de Amsterdamse Jazz scene. Deze band is gespecialiseerd in all-round Jazz. De band bestaat u...
Lees meer

€ 1295 - € 2330
Gypsy Heart boeken
100% match

Gypsy Heart boeken

Boek nu dit mooie Hongaarse orkest Gypsy Heart bij Evenses!
• Biografie Laurens Moreno is een altvioliste met een grote liefde voor Hongaarse zigeunermuziek. Ze heeft altviool gestudeerd bij...
Lees meer

€ 1195 - € 2250
LA BELLE SOUL
100% match

LA BELLE SOUL

De liefde voor het vak is duidelijk te zien bij LA BELLE SOUL!
LA BELLE SOUL LA BELLE SOUL is ontstaan vanuit het verlangen om muziek vanuit het hart te delen en terug te gaan naar de roots....
Lees meer

€ 1545 - € 2625
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Ierse Volksmuziek

In Ierland hebben mensen een gemeenschappelijk gevoel als het gaat om traditionele muziek. Deze muziek is voor Ierse muzikanten heel belangrijk. Het draait voor hen allemaal om samenkomen en samenspelen. Zij willen een goede tijd met elkaar doorbrengen. Luisteren naar Ierse Volksmuziek draait om plezier. Zij willen met elkaar traditionele Ierse muziek luisteren.

Er zijn veel mythes en rebellenverhalen die in Ierland zijn ontstaan. Deze zijn meengenomen in de Ierse muziek. De Ierse bevolking vindt herkenning in de muziek: de Ierse muziek gaat over hun (met name tragische) verleden. Hierdoor voelt de bevolking uit Ierland zich verbonden met elkaar. Ierse volksmuziek is hierdoor ontzettend belangrijk. Het is dus best bijzonder dat Ierse muziek vaak heel vrolijk is, waarbij mensen dansen in Ierse rokken en proosten met bier.

Ierse Volksmuziek genres

Je kunt veel verschillende soorten muziekstijlen vinden in Ierse muziek. De 2 meest bekende stijlen zijn ballads en ritmische muziek. Wat ontzettend mooi aan Ierse volksmuziek is, is dat er voor elke situatie wel iets geschreven is. Net als in Amerikaanse liedjes hebben ze in Ierland ook liedjes over liefde, liedjes voor tijdens het drinken, liedjes voor als je wilt dansen. Zo bestaan er nog veel meer soorten Ierse liederen.

Ierse muziekgeschiedenis

Ierland is eigenlijk een eiland dat al ongeveer 9000 jaar bewoond is. Net als de meeste landen heeft ook Ierland de steentijd meegemaakt. De inwoners van toen bouwden veel materialen, zoals grafkelders. Dit soort kelders zijn ook in Malta te vinden. Ierland werd tussen het jaar 500 en 300 binnengevallen door de Kelten. Dat is een volk uit Europa. Zij hadden hun cultuur, gewoontes en taal geïndoctrineerd. Het huidige Iers is eigenlijk de Keltische taal.

De grondleggers van de Ierse volksmuziek waren de eerste bewoners uit Ierland, helaas is er niet veel informatie over hen. Hun instrumenten bestonden eerst uit hoorns. Maar hoe wij nu Ierse muziek kennen komt door de Kelten. Zij namen ook het muzieksnstrument 'de harp' mee. Tegenwoordig is de harp heel traditioneel voor Ierse muziek.

Iersevolksmuziek.jpeg

Traditionele Ierse volksmuziek

Traditionele muziek is in de loop der tijd veranderd. Hetzelfde geldt voor Ierse volksmuziek. De meeste volksliedjes zijn minder dan 200 jaar oud. Moderne Ierse liedjes zijn geschreven in het Engels of in het Iers. De oude liedjes komen voornamelijk uit de Ierse taal of uit de Keltische taaltraditie. Moderne liedjes komen meestal uit de steden.

En zo zijn er meerdere liedjes waarbij de eerst volgende liedjes in Ierland het bekendst zijn:

  • The Fields of Athenry
  • Galway girl
  • Molly Malone
  • Whiskey in the Jar
  • Danny Boy

Het volkslied van Ierland is het Amhrán na bhFiann, Iers voor 'Een soldatenlied'. De tekst van het lied werd geschreven door Peadar Kearney. Sinds 1926 is het refrein het officiële volkslied.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar