1 filter
Sorteer op: Relevantie
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

5 Beoordelingen

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!

€ 1495 - € 3995
Soulin' Jazz Trio
100% match

Soulin' Jazz Trio

3 Beoordelingen

Met dit muziek trio brengt u Soul and Jazz naar al u feesten! Boek ze nu!

€ 1895 - € 3220
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

12 Beoordelingen

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!

€ 1595 - € 2993
MOVE IT NOW!
100% match

MOVE IT NOW!

1 Beoordeling

Het is feest met de mobiele band MOVE IT NOW!

€ 1049 - € 1995
Ierse Volksmuziekgroep huren? | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Ierse Volksmuziek

In Ierland hebben mensen een gemeenschappelijk gevoel als het gaat om traditionele muziek. Deze muziek is voor Ierse muzikanten heel belangrijk. Het draait voor hen allemaal om samenkomen en samenspelen. Zij willen een goede tijd met elkaar doorbrengen. Luisteren naar Ierse Volksmuziek draait om plezier. Zij willen met elkaar traditionele Ierse muziek luisteren.

Er zijn veel mythes en rebellenverhalen die in Ierland zijn ontstaan. Deze zijn meengenomen in de Ierse muziek. De Ierse bevolking vindt herkenning in de muziek: de Ierse muziek gaat over hun (met name tragische) verleden. Hierdoor voelt de bevolking uit Ierland zich verbonden met elkaar. Ierse volksmuziek is hierdoor ontzettend belangrijk. Het is dus best bijzonder dat Ierse muziek vaak heel vrolijk is, waarbij mensen dansen in Ierse rokken en proosten met bier.

Ierse Volksmuziek genres

Je kunt veel verschillende soorten muziekstijlen vinden in Ierse muziek. De 2 meest bekende stijlen zijn ballads en ritmische muziek. Wat ontzettend mooi aan Ierse volksmuziek is, is dat er voor elke situatie wel iets geschreven is. Net als in Amerikaanse liedjes hebben ze in Ierland ook liedjes over liefde, liedjes voor tijdens het drinken, liedjes voor als je wilt dansen. Zo bestaan er nog veel meer soorten Ierse liederen.

Ierse muziekgeschiedenis

Ierland is eigenlijk een eiland dat al ongeveer 9000 jaar bewoond is. Net als de meeste landen heeft ook Ierland de steentijd meegemaakt. De inwoners van toen bouwden veel materialen, zoals grafkelders. Dit soort kelders zijn ook in Malta te vinden. Ierland werd tussen het jaar 500 en 300 binnengevallen door de Kelten. Dat is een volk uit Europa. Zij hadden hun cultuur, gewoontes en taal geïndoctrineerd. Het huidige Iers is eigenlijk de Keltische taal.

De grondleggers van de Ierse volksmuziek waren de eerste bewoners uit Ierland, helaas is er niet veel informatie over hen. Hun instrumenten bestonden eerst uit hoorns. Maar hoe wij nu Ierse muziek kennen komt door de Kelten. Zij namen ook het muzieksnstrument 'de harp' mee. Tegenwoordig is de harp heel traditioneel voor Ierse muziek.

Iersevolksmuziek.jpeg

Traditionele Ierse volksmuziek

Traditionele muziek is in de loop der tijd veranderd. Hetzelfde geldt voor Ierse volksmuziek. De meeste volksliedjes zijn minder dan 200 jaar oud. Moderne Ierse liedjes zijn geschreven in het Engels of in het Iers. De oude liedjes komen voornamelijk uit de Ierse taal of uit de Keltische taaltraditie. Moderne liedjes komen meestal uit de steden.

En zo zijn er meerdere liedjes waarbij de eerst volgende liedjes in Ierland het bekendst zijn:

  • The Fields of Athenry
  • Galway girl
  • Molly Malone
  • Whiskey in the Jar
  • Danny Boy

Het volkslied van Ierland is het Amhrán na bhFiann, Iers voor 'Een soldatenlied'. De tekst van het lied werd geschreven door Peadar Kearney. Sinds 1926 is het refrein het officiële volkslied.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.