Jan Keizer & Anny Schilder boeken

Deze duo zijn in en buiten Nederland bekend. Nu te boeken bij Evenses.

5 uit 5 sterren
prijs op aanvraag
jan-keizer-anny-schilder-boeken-evenement.jpg
gLWrfdIKhKY
Djuha vGo
HCUZLntbwks
AzkXJXWuX
Nvqrl WI
JexIXSU
jan-keizer-anny-schilder-boeken-evenement.jpg
Controleer nu de beschikbaarheid van Jan Keizer & Anny Schilder
Starttijd
Eindtijd
Jouw gelegenheid, goed geregeld
users Uitsluitend professioneel entertainment
thumbs up Wij kennen onze leveranciers persoonlijk
euro sign Scherpe all-in prijzen: geen verrassingen achteraf
phone square alt 24/7 bereikbaar
check Altijd back-up beschikbaar
glass cheers 10.000+ feesten ervaring
false Referenties van o.a. Red Bull, Ikea en Armani
handshake Kennismaken? Kom langs voor een persoonlijke kennismaking

Jan Keizer & Anny Schilder boeken

Jan Keizer en Anny Schilder zijn bekend geworden met BZN en gaan nu als duo verder. Deze act staat garant voor een gezellige,feestelijke avond. Zij zijn vanaf nu hier te boeken op onze website.

Noem de namen Jan Keizer en Anny Schilder en miljoenen mensen in en buiten Nederland zullen reageren met drie letters: BZN. Dat is niet vreemd. Als boegbeelden van BZN maakten ze tussen 1976 en 1984 furore en scoorden een onafzienbare reeks hits. Hoewel hun wegen in 1984 scheidden, is hun muzikale erfenis tot op de dag van vandaag levend gebleven.

Jan Keizer ging, nadat hij in 2007 voor het laatst met BZN op trad, aanvankelijk door als solo-artiest. Een historische avond eind 2009 in theater Carré veranderde dat plan. Als eerbetoon en op verzoek van Mies Bouwman, zou hij voor het eerst na 25 jaar een eenmalig optreden verzorgen met Anny Schilder. De ontelbare reacties die daarop volgden konden niet genegeerd worden. Het tweetal stak de koppen bij elkaar en besloot als duo Jan & Anny verder te gaan.

Het leverde in 2010 het gouden ‘debuut’ album Together Again op met onder meer de hit Take Me To Ibiza. Twee jaar later gevolgd door het album The Two Of Us. De ‘reünie’ van Jan en Anny was een enorm succes en niet alleen in Nederland. Het herkenbare geluid van het duo sloeg ook aan in onder meer België, Zuid-Afrika en voormalige Oostbloklanden als Roemenië en Hongarije.

“Ten tijde van het communistische regime was westerse muziek verboden. Het bleek dat onze (BZN) muziek destijds achter het IJzeren Gordijn samen met de muziek van bands als ABBA, Boney M en Pink Floyd het meest in het geheim werd gedraaid”, aldus Jan Keizer. “De gevoelens die deze mensen bij onze muziek hebben, blijken enorm. Het is een heel bijzondere gewaarwording als we daar dan nu mogen optreden en we al die emotionele reacties zien.”

Anno 2014 zijn Jan Keizer & Anny Schilder opnieuw de studio in gedoken. Voor hun derde album hebben ze besloten een reeks wereldberoemde duetten op te nemen onder de titel Unforgettable Duets. Anny: “Het is iets dat we eigenlijk allebei al een tijdje wilden. Van die heerlijke songs die iedereen in de wereld kent.”. Jan Keizer: “Dit is inderdaad geweldig om te doen, maar eenvoudig was het niet. Je moet kiezen uit zoveel prachtige nummers.”

De lijst met titels, die het duo voor zich had liggen, nadat zij zelf en de mensen om hen heen een flink aantal titels hadden opgeschreven, omvatte meer dan veertig nummers en dat aantal groeide met de dag. Telkens was er wel iemand die ‘nog een schitterend duet’ toevoegde. Uiteindelijk moesten Jan en Anny het aantal terug te brengen tot elf. “Met pijn in het hart hebben we titels van de lijst moeten schrappen”, vertelt Anny. Waarop Jan aanvult: “Maar over deze elf zijn we het allebei voor 100% eens. Dit zijn stuk voor stuk nummers die ons na aan het hart liggen. Nummers waar we zelf ook kippenvel van krijgen”.

Zo kwam de definitieve lijst dus tot stand. En inderdaad vinden we er louter onvergetelijke duetten als Something Stupid, Trains & Boats & Planes, We Got Tonight en Baby It’s Cold Outside. Het zouden Jan & Anny niet zijn, wanneer zij niet ook voor Franstalig materiaal hadden gekozen. Dat vinden we in For Me Formidable en Paroles Paroles. En natuurlijk is er een knipoog naar Spanje met Quizás Quizás Quizás en zelfs naar Italië, met Felicita.

Unforgettable Duets is een titel die de lading bijna helemaal dekt. Bijna, want in de kluis lag al een bijna complete opname van een nummer, getiteld Drumurile Noastre, een gouden klassieker uit Roemenië. In dat land legendarisch geworden door Dan Spataru. Deze zanger leeft niet meer, maar zijn weduwe heeft Jan & Anny niet alleen toestemming gegeven het nummer te coveren, maar ook om een versie op te nemen met de originele stem van haar man. Daarom eindigt Unforgettable Duets met No Tomorrow (de geheel Engelse versie), gevolgd door de unieke bonustrack: Drumurile Noastre (Jan & Anny mét Dan Spataru).

No Tomorrow is welhaast een typisch BZN nummer. Jan: “Ja, dat vonden wij nu juist zo bijzonder. Het is in Roemenië een liedje dat echt iedereen kent en mee kan zingen, maar het heeft een overduidelijke BZN sound. Misschien dat BZN daarom zo populair was en wij daar nu ook op handen worden gedragen. Ergens moet er een overeenkomst zijn tussen Nederland en Roemenië op het gebied van wat men in de muziekwereld wel omschrijft als ‘volks repertoire’. Ik kan me voorstellen dat er meer Nederlandse artiesten zijn, die met hun materiaal succes zouden kunnen hebben daar. Maar dan moet het op zijn minst wel Engelstalig zijn natuurlijk”.

Voor dit album zijn Jan & Anny in zee gegaan met Vosound Records, het platenlabel van Jan Smit. Een combinatie, die bijzonder genoemd mag worden. Alleen al vanwege het feit dat Jan Keizer de huidige platenbaas in 1996 als 10-jarige jongetje wegplukte bij het kinderkoor van meester Beumer uit Volendam en Jan Smit vervolgens zijn eerste publieksoptreden deed bij....BZN. De cirkel is rond! Op 12 september is Felicita als eerste single verschenen. Het album Unforgettable Duets kwam op 10 oktober uit.

Boekingen Jan Keizer & Anny Schilder

Wilt u Jan Keizer & Anny Schilder boeken voor uw bruiloft, bedrijfsfeest of buurtfeest? Deze act is via Evenses te huren voor uw buurtfeest en evenement. Vul het offerte formulier in, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan 7 dagen in de week klaar om al uw vragen te beantwoorden over het boeken van Jan Keizer & Anny Schilder

Repertoire Jan Keizer & Anny Schilder

Genres

Pop
Nederlandstalig
3 Beoordelingen
5 uit 5 sterren
Sonja Petersen
5 uit 5 sterren
Jan Keizer en Anny Schilder hebben ons gasten goed vermaakt met hun optreden. Wij willen Evenses nog bedanken voor de dienstverlening.
Ank en collega's
5 uit 5 sterren
Deze artiesten waren ruim van te voren op tijd. Alle klassiekers kwamen voorbij.
Bo de Wit
5 uit 5 sterren
Wat een leuk duo om te zien optreden. Zij vullen elkaar goed aan op het podium.
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.